-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én ahová átváltok, ott minden helyen külön beállítást tudok csinálni, kipróbáltam. Hdmi1-en van egy Libreelec-es lejátszó, oda be van állítva prof1 pl, átmegyek hdmi2-re, ott menüben megint be tudok bármit állítani, normált, akármilyen más képbeállítást. És úgy is marad, ha elváltok, majd vissza. Furcsállottam is volna, ha ilyesmit nem tud. Tvadásnál megint más a beállítás, de ott is megmarad.
Aztán ha egy bizonyos beállítást szeretnék mindenhová, akkor van olyan lehetőség, hogy az adott beállítást (képet, hangot, mindent egy az egyben) másoljam az összes forráshoz. Van ilyen menüpont.
FZ sorozatom van, itt így működik és szerintem nálad is. -
Jó kérdés. Szerintem próbáld ki, hogy pl hdmi1-en beállítasz valamit, hdmi2-ön teljesen mást és mondjuk visszaváltasz tv adásra, majd újra a két hdmi. Így megnézheted, hogy a külön beállítások megmaradtak e. Gondolom a hdmi bemenetekre külön eszközöket kötöttél... Így könnyű megnézni, maradtak e az általad kreált beállítások.
-
-
-
-
alaves
addikt
Nem célszerű hétágra napsütött nappaliban 1000 nit fényerővel tévézni. Már csak szem egészségügyi szempontból is árnyékolt / sötétített nappaliban 100-120 nit fényerővel ajánlanám a mozizást / tévézést, és erre az OLED a legkiválóbb (a kék fény kibocsátása is az eü. határérték alatt van bőven).
-
janos666
nagyúr
Ha használsz valamilyen ICM profilt és LUT loader-t (ezt néha még a Windows Update is letölti, a monitor gyári profilját a monitor driver-el), akkor szerintem a monitor profilját tölti be a TV-nek (összetéveszti mikor változik).
Ha nem, akkor pedig valami VGA driver-en belüli képmanipuláció (fényerő, kontraszt, stb csúszkák a szoftveres vezérlőpanelben) profil lehet ráhúzva ugyan így (ami a monitorra van belőve, de összekeveri a TV-vel).
Vagy RGB/YCC limited/full formátumok beállításai (szintén driver opciók) billennek át valamiért maguktól, mikor változik valami (megjelenik vagy eltűnik egy kijelző -- pl. lehet hogy a HDMI port "natív" HDMI portkén működik, ha nem megy a monitor, de DVI-ként funkciónál [akár tévesen, vagy valami hardware képesség korlát miatt], ha megy a monitor is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest