- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mimic1979
aktív tag
válasz
ndomokos #108093 üzenetére
Köszönöm. Átállítom a hangot. Próba...
eARC - funkció hiba.
Beszéltem az LG-vel.
Távolról beléptek, frissitettek, állítottak, és a helyzet ugyanaz.
Átváltok a kimenetnél eArc-re a TV hangszóróról, eltelik 2 perc, és meg jön a hang, addig semmi.
Felvették a munkalapot, jön valami szerelő és megnézi.
Annyi kérdésük volt hogy milyen hosszú a kábel: 3mLehet hogy ez a hiba, hogy túl hosszú. Számukra is elmondtam hogy a C1-nél ilyen probléma nem volt, de az Ő kedvükért kipróbáltam egy másik kábellel is. Ugyanaz a helyzet.
Ha bármi érdemit megtudok és megoldodik a hiba, akkor megosztom, addig együtt élek vele
, de azért egy G-szériától nem ezt vártam volna.
-
alaves
addikt
válasz
ndomokos #106466 üzenetére
Telekom: ha csak SD/HD adásokra használod, akkor jó a 1080p/50Hz*/RGB/8 bit. Ha van 4k-s előfizetés vagy streaming-et, Yt-ot nézel, esetleg külső lejátszóként is használod (pl. vimu /kadencia helyes lejátszáshoz AFR kényszerítés/), akkor: 4k/50Hz*/4:2:0/10 bit.
*Nem tudom LG-n jó-e a 60 Hz, Samsung-on biztosan nem jó.
-
hunspikey
őstag
válasz
ndomokos #106460 üzenetére
Az egész problémát én is nehezen értettem meg és Viktornak kellett vagy 5 privátot írnia mire felfogtam hogy mi a cumi.
Szóval az hogy filmmaker meg otthoni mozi meg Vivid vagy akármi csak egy fantázianév. Nem történik másként a panel vezérlés. Tehát a Filmmaker és a vivid kotta ugyan azt a csúcsfényerőt tudja maximálisan.
A tény hogy egyik mégis világosabbnak látszik mint a másik abból ered hogy a világosabb profilok a filmmakerhez képest szépen fokozatosan minden színt és árnyalatot egyre világosabbra tolnak fel, magyarul a megjelenítés görbéje világosabb (egyszerűen, konyha nyelven).
Tehát pl ha van egy dolby vision anyag ami abból áll hogy van két négyzet a képen és az egyik 50 nites a másik meg 200 akkor ezt csakis a Filmmaker fogja 50 illetve 200 nitesre bemutatni. Ugye a dolby vision egy abszolút képi mód tehát tétre befutóra meg van adva hogy konkrétan minek milyen világosan kell megjelennie.
Minden filmmakertől eltérő profil ahogy haladsz felfelé a listában egyre nagyobb mértékben hazudik élen a vividdel.
Tehát pl az otthoni mozi 50 helyett 75 és 200 helyett lehet 300 nites cuccok fog mutatni.
Ez nyilván gáz, de amikor az egész jelenet illetve az egész film 100 nit alatt van pedig elvileg hájdéjjerrr, akkor nyilván felmerül az igény arra hogy legyen már világosabb.
Én nem gondolom ördögi tettnek az EOTF görbe feltolását, viszont a színeket és am blokk a fehéregyensúlyt nagyon érdemes tartani.
De persze mindenki saját szája íze szerint...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ndomokos #106458 üzenetére
A nagy átlag valószínű semmit nem csinál. Csak bekapcsolja a TV -t és nézi.
De eleve sokan szeretik a túltolt színeket, túlszaturáltságot. Tehát az sem meglepő, ha valakinek nem jön be a "helyesebb" beállítás. Azért raktam idézőjelbe, mert az is lehet, hogy kalibráció hiányában tényleg nem lesz fehér az, ami valóban fehér. De az is lehet, hogy tényleg nem annyira fehér, csak jobban esik azt látni.
Fehérből is van kismillió árnyalat.
-
szkutyi
addikt
válasz
ndomokos #106456 üzenetére
Igen az a képbeállítás áll a legközelebb a valósághoz..
Igazából vonatkoztasunk el attól hogy hogy álmodta meg a rendező. De az a a fehér áll a legközelebb a fehérhez, azok a színek állnak legközelebb ahhoz a szinhez amit meg kellene mutatnia.a mozgás nem vonatkozik ide, azzal lehet játszani. -
-
eL Geri
őstag
válasz
ndomokos #105500 üzenetére
Valahogy ilyen világot élünk!
Minden drága… és mégis kielégíthetetlen kereslet van a még drágábbra
Valamint szerintem a G-kből kevesebbet is gyárthatnak, mint a B és C-kből, hisz nem az a top seller… de kicsit alul van méretezve.Én is G4 77-re várnék valami jobb ajánlatot, de jelen ára mellett is inkább nincs készleteken (kis túlzással).
-
vata666
tag
-
belan
addikt
válasz
ndomokos #105301 üzenetére
Hát tapasztalat 48 ,55 col 1 méterről játszottam 48,és 55 között nagy méret különbséget nem tapasztaltam , de mikor 55-rol 65-re váltottam na ott éreztem igazán méret ugrást , filmezni lehet messzebbről is de ha 21:9 a film akkor bizony 65 col kell filmhez legalábbis nekem ez a véleményem . Szoval 65b4 vagy 55c4 nehéz meg mondani c4 jobb kép ,b4 meg nagyobb méret ha kép minőség fontos akkor 55c4 , ha méret fontosabb 65b4.
-
Darth_Revan
veterán
-
makoss
veterán
válasz
ndomokos #105148 üzenetére
Engem azért (is) a C4 érdekel jobban mert most is LG van, + ezt a márkát a Goldstar óta ismerem.
Jó lehet a Samsung is, a TCL is érdekes lehet csak gyanusan olcsó, meg az LG+Samsunghoz kb 0 múltja van
TCL-re egyszer azt írták az árúkeresőn, hogy szegény ember OLED-je -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ndomokos #105181 üzenetére
Biztos van erre valamilyen korlátozás/szabályozás, de fejből erre nem tudok válaszolni. Utána kellene nézni. Az viszont biztos, hogy ez nem örökre szól, hiszen alkatrészt, hozzá való panelt sem tárolnak végtelenségig.
Nem tudom azt sem, hogy egyes generációk között mennyire van átjárás egyes alkatrészekben. Pl. mennyire kompatibilisek a panelek egy-egy generáció között.
-
-
alaves
addikt
válasz
Azt írtad, hogy jim-jam egész nap, világos nappali és hogy a C3-at nézted, de kevés a fényerő 100% SDR OLED fénynél is.
Célszerű valahol kompromisszumot találni. G4-et (vagy S95D-t) is hiába veszel, a teljes ablakos fényerő ezeknél sem sokkal nagyobb (200-300 nit), valamint félévenként cseréltetheted a kijelzőt a logó beégés miatt (vagy a garanciaidő lejárta előtt).
A jó miniLED-ek teljes ablakos fényereje 2x-3x nagyobb az OLED-ekénél, amely valószínű elég lehet neked pl. TCL C855/C765 vagy ha kínai-ban nem bízol akkor tuti VA paneles Samsung QN95D vagy bravia 9. És akkor még árban is ott a kompromisszum. Ez ilyen. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Általában a nagyobb méretet mondanám, DE..itt kicsit árnyaltabb a dolog, elvileg és gyakorlatilag is a C4-ben jobb processzor van, jobb képfeldolgozással és mozgásmegjelenítéssel. Nem állítom hogy mérföldekkel jobb lenne a C4 ilyen téren, mert biztos hogy nem, de olyan dolgokban erősebb a benne lévő processzor amik szemmel láthatóak/észrevehetőek. Biztos hogy nagyon jó tv a B4, de ha Te és a szemeid pont háklisabb vagy a mozgásmegjelenítésből fakadó esetleges anomáliákra..akkor inkább C4-et mondanám, vagy ha már 65col akkor C3 ha kapni még valahol. Euronicsban van belőle még(bár pont a napokban történtek és korábban is olvasottak miatt őket nem tudnám jó szívvel ajánlani) Fényerő szerintem mindkét tv esetében bőven korrekt, főleg ha nem ablakkal teli helységbe, hanem mondjuk hálóba szánod. Nem tudom miért gondolod hogy beégetnéd, de értelmes oledfényt állítva SDR tartalmakra(40-60 közötti értékre belőve plusz némi védelmet kapcsolva szerintem ezeket a tévéket már elég nehéz beégetni. Egyébként azt javaslom ha teheted próbáld megnézni a 2 tv-t egymás mellett valamelyik áruházban saját anyaggal, ami nem 100% biztos segítség, mert ott nagyon nem otthoni körülményekben és fények között látod őket és a képmód is amiben futnak ott, az valószínűleg az élénk képmód, aminél túltoltak a színek stb, de szerintem ha használsz mozgásjavító opciót, legalább ez látszódna a két készülék között. Egyébként pedig ha online rendelsz 14 nap elállási lehetőséged van ha nem tetszik a tv. Alapjáraton a 65 B4-et mondanám, de a fentebb írt dolgokról szerintem azért jobb ha tudomásod van így vásárlás előtt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ndomokos #105149 üzenetére
QD OLED szerintem jobb. Ami egyértelmű előnye az LG -nek a Dolby Vision, a DTS, és a jobb garanciális háttér. Hogy ebből melyik fontos, az persze más téma, de az utóbbi semmiképp sem elhanyagolható dolog.
Viszont ami nagyobb gond, hogy te 55 colt keresel, és ami szóba jöhet S90D, abból ez a méret nem QD OLED. Csak a 65 colos. Ha pedig WOLED, akkor szerintem inkább LG.
55S90C jó áron jelenleg az Euronics -nál lenne, de azok kiállított darabok lesznek. Valószínű az összes. Így az annyira nem ajánlott. Pár oldalt visszaolvasol, akkor lesz róla egy nem túl szimpatikus történet.
-
-
hunspikey
őstag
válasz
ndomokos #104911 üzenetére
Már hogyne lenne. (ami épp nincs az pár nap és megint lesz -tapasztalat)
65 vagy 55 colt választhatsz, havi 33 vagy 25e forint kamatmentes törlesztéssel.
Illetve van ott egy 65C4 is, ez annyi mint az 55 G4, itt erősen elgondolkodnék, hogy atom stabil prémium osztályú G széria, vagy normál C széria de 10 collal nagyobb méret.
A legnehezebb kérdés szerintem.
Nézd:
-
hunspikey
őstag
válasz
ndomokos #104905 üzenetére
Vegyél egy G szériás LG OLED TV-t - azokon olyan fasza hűtőborda van, hogy gyakorlatilag tényleg nem égnek be. Mondom a különbséget:
Nekem az előző C9-es LG OLED Our Planet című David A. narrált természetfilmje az Édesvíz epizódnál, mert ez a kedvencem, rögtön a legelején az Our Planet felírat oda ghostolt (IR) a jelenetet váltó következő képre (egy sárga sivatagos jelenet jön ahol repül a kamera, viszont halványan állt rajta a felírat 2 másodpercig).
Szóval a normál EX panelek ennyire ghostolnak és oda is kokszolnak előbb utóbb.
Most G3 van (gyakorlatilag = G4) ami tökéletesen teljes mértékben mentes a ghostolástól, pedig tudjuk, hogy majd kétszeres fényerőt tol.
Ennyit számít a hűtés - ezért én a G szériát venném kizárólag. Telekomnál szerintem van, bár nem néztem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ndomokos #104908 üzenetére
Azt hozzátenném, hogy nálam 70-75 százalékos szürkénél kezdett látszani. Nem erős kontúrral, de a logó például kivehető volt. Valószínű az átlag felhasználó, az emberek többsége észre sem vette volna normál tartalom mellett.
Nekem azért volt fontos rendesen megvizsgálni, mert október végéig volt a 3 év alapgaranciám, és előtte el akartam intézni. Az LG szerviz jó, velük egyszerű a garanciális ügyintézés. Beégésnél is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ndomokos #104905 üzenetére
"az én felhasználási szokásaimhoz nem tudom mennyire megfelelő az Oled, főleg a statikus tartalom miatt, mindig ugyanazok a tv csatornák logói, este sokszor bekapcsolt tv-n alszik el a gyerek néha úgy maradt hosszabb időre a műsorújság is, de elvileg a mai modellekben sok védelem van a beégés ellen"
Nekem hasonlótól égett be a Duck TV logó. Meg egyéb más is annyira, hogy nem volt egységes a panel. Védelemmel, pár ezer óra után, alacsonyabb fényerő mellett. Úgy, hogy egyébként az első két évben nem sokat, kizárólag konzolos játékra volt használva, és akkor még egységes volt a kijelző.
Viszont garancián belül az LG -nél könnyen megy a panelcsere.
"50-50 kb. Világosban oldalról kap fényt a szoba 1 nagy ablakon kb. félig engedve a redőnyt."
Ha nem kap közvetlen fénycsóvát a kijelző, akkor ez oké. Az LG szerelője azt mondta, hogy az ebből felmerülő meghibásodás sem ritka. Valószínű nem mindenkinél jelent problémát, de a panelnek nem túl jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest