- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wallace 234
őstag
Amerikai verziónak, valóban kisebb a kontraszt, mert rajta van az ultra betekintési bevonat. De az európai modelnél nincs. [link] Így a kontraszt jóval nagyobb 7000:1 local dimminggel 13000:1 ha kicsit szét nézel, európai teszten akkor láthatod a különbséget. Nincs baja a szememnek, nézhetjük a számokat, de tény az európai model kontrasztja nincs vissza fogva, különböző rétegek miatt. Szakmai szempontból meg kicsit nézz körül, melyik modellröl írsz! Ill azért bőven van különbség fényerőbe, de mint mondtam, lehet az én B9 em volt bengás. Többféle beállítást ki próbáltam,
-
drsanya
aktív tag
Egyetértek, engem viszont ugyanaz a zajosodás zavart a logónál meg a különféle kiírásoknál, amit Norbert is emlegetett. Kiindulásnak jó, aztán rá kell szánni az időt a beállításra mert mindenkinek mások az igényei.
Nekem így jött be, így mindig azt kapom amit a szerző akart hogy lássak. Hozzáteszem azért 3. hete van meg a tv, és csak most gondolom azt, hogy amit beállítottam az jó. Szóval én is zongoráztam vele elég sokat. Viszont LCD filmezni soha többet, az azért az első pillanatban eldőlt. Egy jó kis soundbar kell még, házimozira nincs helyem.
-
alaves
addikt
Oké, oké. B7-nél én sem hiányoltam, mert még soha nem volt ambis TV-m. OLED754-et sem azért vettem, hanem mert éppen az volt abban az időpillanatban a "legócsóbb".
Amúgy van aki nem tud nézni kijelzőt külső (kísérő vagy háttér) fény nélkül mert a szeme nem bírja. Janos is "kislámpázik" a TV mögött, ha jól rémlik. -
Monngoose
aktív tag
-
allein
addikt
Csak ennél a játéknál ilyen
Mindkèt tvn. VRR-t hol nézem meg?
Màsik kettő lemezes jàtèk esetèben és még kettő olyan jàtèk ami közvetlenül a PS adattàrolójàn van, nem làtható ez a jelensèg.
A jàtèkon belül nagyon kevès videó beàllítàs opció van, ràkötöm nem sokàra egy FHD monitorra, aztàn meglàtjuk mi lesz.
Egyébkènt minden HDR módban làtható a jelensèg, HDR off módban is.
-
Pityke78
őstag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ilyenkor mindig a lecserélt 77-es AG9 Sony jut eszembe, ha azon lett volna banding, tinting, hát azonnal kiszúrtam volna, de az homogén volt minden szinten. Remélem minél előbb jön az AG10, vagy mittomén' milyen kódnév alatt jön az új típus.
Mert biztos, hogy azonnal cserélni fogok...
-
Lehet meg bánom. Majd kiderül.
Viszont arra esetleg tudnátok választ adni, hogy a Magic Remote-ot valahogy rá lehet venni, hogy a Guide megnyomásakor a telekomos STB Guide jöjjön be? Mert fel le mennek a csatornák és a hangerő is valamint ki be kapcsol viszont a Guide esetén csak a kábeltévé által befogott csatornákat akarja behozni.
-
Celtis
veterán
Hát. Azért Eagle cserepanelje nekem erősen más kategória, mint az a két szélén kékülő.
-
-
Dale Cooper
csendes tag
-
Madwe
nagyúr
Hdmi arc, azzal egyrészt nagyobb sávszélen több minden átmegy másrészt hdmi cec-el ki-be kapcsol a tévével s a tv távjával tudod hangosítani halkítani
azt ne bánd h az erősítőd nem hdmi 2-1-es az összes kb a pana chipsetjét használja ami mint kiderült nem is tudja lekezelni a hdmi 2.1-et, szóval kb 1 évig még nem is lesz rendes erősítő ami tudná -
KTTech
veterán
Egy fHD mennyiségű nanoLED háttérvilágítás egy 4K panel mögött már nem felhősödne, nem lenne még blooming se igazából (csak egy nagyon minimális, hiszen 4 pixel kapna egy saját háttérvilágítást). A betekintési szög az maradna LCD, de kb. ez lenne az egyetlen hátránya, hiszen a mozgásfelbontás semmivel nem jobb az OLED-en mint az LCD-n: trükközés nélkül mindkettő 300 sort tud...
-
Northlorien
tag
Pont arról beszél, hogy ez megoldódna... egy jol működő local dimminges képernyőnek mélyek a feketéi, csupán a zónák száma miatt, van egy blooming, ami zavaró lehet - együtt lehet éni vele, főleg sdr esetében. Ha ezt megoldanák, a betekintési szög szólna csak az oled mellett. Majd 5 év múlva talán a microled elhozza a békét.
-
Fisha
őstag
Nálam is B9 van. A menü azért tényleg nem gyors. Bűnlassúnak azért nem mondanám, mert tudom, hogy sajnos ma már a teljesen közvetlen reakció nem elvárható, még a csúcskategóriában sem. Mobilokon is vicc, hogy azt kell csodálni, hogy ha egyből megnyílik a telefonkönyv ha rányomok.
Valóban kicsit türelmesen kell nyomkodni. És elő-elő fordul akár 1-1 másodperc várakozás is. -
Fisha
őstag
Nálam szinte mindig arcokon és fejek körvonalán hibázik, ezért is annyira zavaró. Szóval én hajlamos vagyok hinni ebben az arcfelismerésben.
(#48178) Citroghost:
Én már korábban kimondtam itt, de nyilván ezen a helyen kövezés jár érte: szerintem mozgásban jelenleg talán az oled a legrosszabb a piacon, míg képminőségben a legjobb. Innen már mindenki maga dönthet arról, hogy MOZGÓKÉP megjelenítésre mik a preferenciái.(Ennek oka nem pusztán az oled technológiai háttere, hanem a 100+ éve nyakunkra nőtt mozgókép-megjelenítési nyűgök is)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nekem azt mondták az áruházban, hogy az arcfelismerés azért jó, mert ezáltal kevesebbet tud a mozgáskor hibázni a tv, hiszen tudja, hogy pontosan hol kell jól hazudnia. Tehát nem az arc, vagy a haj hibákat (mint amit múltkor, pl Fisha berakott) küszöböli ki, hanem a mozgásokat. És ezzel a 03.10.20-ig semmi gond nem is volt. Nekem ezt mondták, lehet, hogy parasztvakító szöveg, ezt nem tudom, de tény, hogy jól működött.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mi a kevesebb? A DTS?
C9-ből sehol nem kapsz gyári csomagolásút Magyarországon, sehol, csak kiállított redvákat, de ez már két hónapja is így volt..
Németben viszont ha nagyon akarsz, akkor naná, hogy találnak neked. Viszont láttam egymás mellett a kettőt, mozgásban a CX-et is szidom néha, de a c9 még gyatrábban adja ezt elő. Nyilván itt már a proci is beleszól, meg az arckövetés is az cx javára, amiért jobban tudja.
Senki félre ne értsen, én aztán nem védem a CX-et, sőt semmit, néha legszívesebben lerúgnám az asztalról ennyi pénzért, de talán kezd magára találni, meg a szoftvert sem b...ák el a majmok, ha jön majd a következő.
Egyébként a tv árához képest egy nvidia shield, kb röhej kategória és kb meg is oldódott minden. -
Én nem igazán vagyok elégedett az árral... február környékén 580-590k körül állandóan kapható volt. Azt gondolná az ember, hogy fél év alatt, mostanra már akár 500k körülre is lemehetett volna, hiszen idővel ugyanazért az árért egyre jobbakat lehet venni, ehelyett pont fordítva történt. A C9 is visszadrágult, vagy már nem is kapható, a CX pedig hiába nem jobb, de annak az ára is az egekben kezdte...
Nem tudom mikor fogok venni TV-t, de lehet nem mostanában, mert azt nem fogadom el, hogy ugyanazért a minőségért most többet kell fizetni mint fél évvel ezelőtt, de még azt sem fogadnám el, hogyha ugyanannyit kéne, mert akkor nem érte meg várni. Majd remélhetőleg idővel realizálódik a piac, vagy lesz valami nagy akció, majd akkor veszek.A piacnak fejlődnie kéne és idén már 500-550k-ért kapni kéne azt a minőséget, ami előző télen még 600k volt.
Vagy a gyártók szivatnak minket, vagy a koronavírus betett a kereskedelemnek, vagy az új konzolgeneráció miatt megnőtt a kereslet, nem tudom, de nem helyes, ahogy most van. És ugyanez igaz a QLED-ekre is. -
-
kokobe
őstag
Egy kalibrátor Patrik Gårdewall tesztelte neten és leírja pontról pontra , hogy a kuro jobb összességében!Sajnos már nincs fent a videói között de tényleg jobb volt a kuro mozgásan is meg lényegessen naturálisab képe volt ez az rgb-nek köszönhető ha az oled is az lenne nem wrgb akkor verhetetlen lenne de így nem.
-
KTTech
veterán
A PDP-nél soha nem kellett a fényerőt kompenzálni, ott is az előfűtött (ezért nem tökéletes a fekete) állapotot kellett igazítani a panel öregedéséhez - minél öregebb a panel, annál nagyobb előfűtés kellett, hogy szabályzottan át tudjon billenni ON állapotba, amikor megkapta a vezérlést.
A fényerőnél egyszerű volt a képlet: 100000 óra kellett az 50%-os fényerővesztéshez - maximális fényerőn járatva - és ezzel messze túlszárnyalták az akkor elérhető többi kijelzőt. Ez az érték a foszfortól függött (és ez okozott számos problémát is, mint pl. a phosphor-trail, amit még a legutolsó széria is mutatott, bár tény, hogy jelentősen csökkent az évek során). Az vezérlőelektronikáról már nem volt ez a tartósság elmondható (táp, X és Y buffer, HDMI switch halál)... (az LCD-k CCFL háttérvilágítása anno örült, ha 20-25.000 órát kibírt - én most ezzel küzdök, mert a monitorom lassan eléri ezt a határt, és a kalibrálásnál egyre nehezebb kompenzálni az öregedését. A fényereje még megfelelő, mert 120cd/m2-re van kalibrálva, de gyanítom a maximális már rég elmarad az új állapottól. Abban reménykedem, hogy sikerül még szereznem bele új CCFL-t, bár kérdés meddig bírja az elektronikája még. Mondjuk a komolyabb gyártók ma is csak 10.000 órát adnak meg a LED háttérvilágításra is, felette a minőségük nem garantált. A CRT-k már 8-10.000 óra körül feladták a küzdelmet - olyan is volt, ami csak kb. 2000-t bírt, "jó" kis Orion és Videoton képcsövek, sokat cseréltem -, és elkezdték a visszafutó elektronsugarat is kirajzolni, vagy elhalványultak). -
KTTech
veterán
A Pana egyedi panelt vesz az LG Displaytől (ami nem azonos az LG TV üzletágával), amin kb. semmi elektronika nincs. Minden meghajtó a Panától érkezik hozzá, ezért is tér el a viselkedésük az LG által forgalmazott készülékektől. De ez nem egyedi, mindenki így vásárol tőlük, csak van aki kéri az elektronikát is hozzá.
-
KTTech
veterán
Minden aktív panel változik idővel, de ez a változás (drift) jól tervezhető. A panelvezérlő-elektronikák figyelembe veszik ezt. A kritikus pont az OFF állapot és a hozzá legközelebb eső néhány árnyalat megjelenítése.
Sajnos van, amikor nem teljesen jön össze a korrekció, ez történt pl. a Panasonic PDP-k 50-es és 20-as szériájánál: egy idő után erősen megemelkedett a mélyfekete közeli szint (érdekes, hogy a 30 és 60 széria nem volt problémás).
-
blakey
titán
A hsz-ben érzek némi iróniát de érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon miért külső médialejátszót használnak azok akik normális minőségben szeretnék élvezni a tartalmakat.
Számos eszközzel rendelkezem, rendelkeztem, mindegyik gyakorlatilag kivétel nélkül felülmúlja a TV-k belső lejátszóit, a teljesség igénye nélkül néhány ami volt/van: Dune Base 3.0, Dune HD Duo, Tvix 6500, Popcorn A200/A400, Amlogic boxok CoreELEC-el (Beelink GT-King, Khadas Vim3 Pro, Minix Neo U9-H, stb) Apple TV 4/4K, stb. Egytől-egyig jobb kompatibilítással rendelkezik mint bármelyik TV lejátszója ami eddig nálam megfordult (Sony (androidos is), Panasonic, Philips, LG (Netcast, webOS), Samsung) illetve a képminőségük is hozza a lehető legjobbat, nem kell kompromisszumot kötni. Az LG belső lejátszója egész jó, de a TV-k között, amúgy kb. nyűg az is egy jó médialejátszóhoz képest. -
-
Nem. Ha azt akarom, hogy pl a logók kikerüljenek a képből, teljesen fel kell vinnem a képet és még ki is kell húznom függőlegesen. Eközben vízszíntesen nem változik a képméret. Érdekes, de ez ilyen. Igazából engem a képarányos zoom sem segítene ki, ugyanis akkor alul-felül és a két oldalon is rengeteg képterület veszne el. A képhiányra meg én nagyjából allergiás vagyok. Szóval én amúgy sem használom. 16:9 automatikuson van túlpásztázással. A túlpásztázást azért kapcsoltam be, mert van néhány csatorna, amiknek a szélén látszik némi képzaj. Nagyon picit kinagyítja a képet a túlpásztázás, pont annyira, hogy a kép széli képzajok megszűnnek. Másfél éve így használjuk a tv-ket.
-
MultiDoodad
aktív tag
Nem feltétlen, megnéztem élőben is mind a 3 féle (nano ips, oled, Qled) tévét és ott egyértelművé vált az oled számomra. Tisztában voltam vele mit választok, ha nem fogja bírni ezt a terhelést akkor tudom, hogy a jövőben nem nekem való a oled technológia. Addig viszont még ez nem következik be, imádni fogom ezt a készüléket mert konzollal valami fantasztikus játék élményt nyújt...
-
MultiDoodad
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest