-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
> Azt írtam, hogy a 120Hz-en van 120Hz-es BFI. 60-on meg 60, nem tolja fel azt sem 120Hz-es BFI-re (meg nyilván 24-en is, az sincs kitolva 120Hz-re). Itt az RTINGS mérése. 60Hz-en van egy 60Hz-es BFI-d, változtatható duty cycle-el (ha jól emlékszem a másikból, 70-50-30 kitöltési tényezvővel a low-mid-high beállításokra, de erre nem esküdnék meg).
Ezt nem ertem, mit ertesz "60-on meg 60" es "24-en is, az sincs kitolva 120Hz-re".
A CX panel 240HZ-en duborog.
24p tartalom BFI Off-al: 10x ismetel egy kepkockat.
Mi tortenik pl 24p-vel Medium BFI-vel? -
blakey
titán
Én sem szeretnék hizakodni, elképesztő módon tökéletes lesz, gyere és megmutatom miként. Nem kell emiatt különleges víz. Semmilyen foltot nem tűrök meg semmilyen felületen, így a TV-ken végképp nem, 10 évesen is olyan tökéletes a kijelző felülete mint kicsomagolás után, egyébként én még elemlámpát is használok a tökéletes tisztítás ellenőrzésére, semmilyen szögből nem látsz semmilyen hajszálvékony eltérést. Szóval semmilyen tudományos megállapítás nem szükséges ahhoz, hogy tudjam mire vagyok képes néhány csepp csapvízzel és egy mikroszálas törlőkendővel, ráadásul az OLED még könnyebben tisztítható, mint az LCD.
-
Celtis
veterán
Köszi. Ez megerősíti, hogy jól okoskodtam, és a nagyobb BFI frekvenciának csak ott van értelme, ahol a forrás fps is magasabb. Mondjuk nekem már nem tűnik életszerűnek, hogy 120fps-nél még motion blurt kelljen csökkenteni, de nyilván ilyen szintetikus tesztekkel demonstrálható ott is ez a jelenség.
-
KTTech
veterán
Ez nem igaz. A bejövő jel frekvenciájának nem sok köze van a panel valós képfrissítéséhez.
Egy 24p-s bejövő jel általában 96Hz vagy 120Hz-el kerül megjelenítésre, akkor is, ha épp nincs BFI használva. Egyszerűen a képkockákat egymás után ismétli a TV 4-5 alkalommal, interpoláció nélkül (ezért nem lesz szappanopera effektus). A probléma itt a szemünkkel van, mert a lassan változó képet elmosódottan érzékeli (még rosszabb, ha a kontraszt is alacsony).
A BFI-nek a panel maximális képfrissítési frekvenciájához kell igazodni, mivel az fogja megadni, hány képkockát tud megjeleníteni egy egységnyi idő alatt (az egységnyi idő a két képkocka közti időt jelenti). Értelemszerűen minél gyorsabb a panel, annál több black frame tud közé jutni, illetve minél magasabb a bejövő jel frekvenciája, annál kevesebb fekete képkockát lehet beszúrni.A BFI egyébként kb. az egyetlen módszer, amivel tudják az OLED mozgóképfelbontását növelni. Az LCD-nél volt a scanning backlight, ami 1600Hz felett már egész jó eredményt ad.
A plazmák impulzusüzemmel oldották meg a feladatot, az utolsó szériában 1/3000s alatt jelenítették meg a képkockát. Az OLED számára ez nem járható út (bár elvileg nem lenne lehetetlen, elég gyorsan kapcsolhatók a LED-ek, viszont pontatlanabbá válna a megjelenítés).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest