- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
válasz
Chalez #106781 üzenetére
Én 42C2-t használok már másfél éve. Teams, Skype, Office programok, böngészés, PS5 (bár már egy hónapja eladtam), PC gaming, ritkán sorozat/film, heti 1x foci telekom TV box. Ebből és a te felhasználásodból is a vegyes használat következik amire az OLED nagyonis ajánlott! Ugyanakkor kell pár óvintézkedést tenned, hogy biztosan ne égjen be:[link]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Chalez #92134 üzenetére
Én egyedül szoktam ki és becsomagolni a 65 colos teszt tvket, majd a helyükre vinni, bár ezt nem ajánlom senkinek. Az 55 colos sima ügy.
Én lefektetném a kanapéra, talpat le, kesztyűvel megfogni be az alsó hungarocellbe. Rá a doboz, majd az oldalsó hungarocellek végül a felső.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Chalez #92129 üzenetére
Túlizgulod. De leírom én hogy csinálnám.
1. Fektesd a fóliát amivel jött. Arra rá a TV. Takard be vele.
2. Csekkoljatok a lukakat a hungarocelben hova menjen az alja. Az benne van a dobozban az alján.
3. Két oldalról emeljétek meg és csúsztassátok be a helyére. Ott szépen állni fog stabilan.
4. Hungarocelekkel lehet bélelni, vagy ilyen buborék fóliával. Tetejére a hungarocel.
5. Talpat én külön raknám. Más dobozban is lesz helye költözéskor. -
Clay
senior tag
válasz
Chalez #48291 üzenetére
Igen, a feketszint elég eltérő lehet, pl asszem a John Wick is inkább szürke, mint fekete. De ha minden bemenetet és app-ot úgyanúgy állítasz be, akkor egyértelmű, hogy a film a szürkés. Nem kell minden filmnek ugyanúgy kinéznie, a rendező határozza meg a színvilágot, ami vagy tetszik, vagy nem.
-
gago1975
őstag
válasz
Chalez #45950 üzenetére
Persze, hogy jobb.
Hungarian DD 5.1 448-640 kbps
English TrueHD Atmos DTS:X 7.1 4000 - 7413 kbps
English DD 5.1 640 kbps
az Audio bitráta.
Szóval lebutítja valami az Atmos hangot Nem valami, hanem a Dolby licence.Namost a belső lejátszó ilyen szempontból bukó, mert ha a remuxon csak HD Atmos és valami kókány 5.1 magyar hang van, akkor buktam a hangok közül pl az eredeti Angolt.
Nem bukod az angol-t.Jó lett volna a belső lejátszója a TV-nek, mert nincs gond a képpel, és még a DV-t is tudja, viszont így egy külső médialejátszót kellene vennem, ami tud mindent (is)
DV elméletileg csak a NF-nél van, külső mediaplayer-t illetve MKV fájlt még nem láttam ami ha tartalmazza is DV-t is át tudja valahogy vinni azt a TV-re. -
gago1975
őstag
válasz
Chalez #45948 üzenetére
Mint ahogy a fenti hsz-ben is leírtam, egyik TV gyártó belső MP-je sem támogatja a az Atmos/DTS:X-t de még a DTS-HD-t sem.
Csakúgy mint a HDMi átvitel (pass through) sem viszi át az Atmos-t.Ha Atmos-t szeretnél ahhoz elengedhetetlen egy AVR közbeiktatása illetve minimum 5.1.2 hangfal elrendezés de az igazi Atmos hangzás 5.1.4-től kezdődik és az is csak akkor ha az objektum alapú hangsugárzók a mennyezetre oldalfal felső részén vannak elhelyezve..
-
junior19
senior tag
válasz
Chalez #45879 üzenetére
Azt hiszem az összefoglalóban is említve van, de SDR-re valamelyik szakértői képmód vagy a színház.
Neten található kalibrálási eredményekkel ne foglalkozz, ha találsz is, biztosan nem lesz jó a te készülékedhez. Jó példa erre a napokban az egyik fórumtárs berakott képet a saját készüléke méréséről. Látható rajta, hogyha például az Rtings értékeit bemásolta volna, rosszabb eredményt kapott volna.Használd az említett képmódok beállításaival, figyelve az Oledfény értékre. S ha valami nem tetszik, akkor konkrétan kérdezz rá. Vagy kalibráltasd be, s akkor biztos lehetsz a legjobb képi megjelenítésben.
-
blakey
titán
válasz
Chalez #45683 üzenetére
A TV-k lejátszói pulldown segítségével tudják a 24p-t, aki médialejátszásra használja az inkább külső lejátszóval tegye, úgy minden rendben a legtöbb TV-n. Ha fontos a mozgásmegjelenítés, akkor a Panasonic, Sony, Philips egy picit jobban kezelik a témát , mint az LG. Az LG néha hibázik, nem vészes és sokan észre sem veszik.
-
dh66e
veterán
válasz
Chalez #45677 üzenetére
Persze,odaslattyogsz az eladóhoz és mondod neki hogy le akarod tesztelni a tv képminőségét és a lejátszó tudását.
Olyan jeleneteket válassz amivel le tudod csekkolni hogy zavarhat e bármi a vásárlást illetően.Svenkelés,gyors jelenetek ilyesmi.Nekem B8 van és elég amire kell,lehetne jobb is bizonyos esetekben,de együtt lehet vele élni.Mármint a belső lejátszóval.Ezeket itt is kitárgyaltuk Animal Planet bizonyos jeleneteinél,24p nél még nem volt gondom,igaz azokat külső lejátszóról oldom meg.
Gondolom B9 csak csak fejlődött ez ügyben,de nézd meg személyesen. -
Fisha
őstag
válasz
Chalez #45677 üzenetére
Szerintem akadósabb lesz az oled mint az lcd (furcsa mód pont a villámgyors válaszidő miatt). De tényleg az a legjobb, hogy ha egy érzékeny, általad ismert jelenetet kiteszel valamire és megnézed. Csak ott majd figyelj rá, hogy kapcsold ki/be az interpolációt. Illetve játssz a mértékével. 2-es dejudderrel nem lesz még izaura a game of thrones-ból, de a nagyobb röccenéseket már el lehet kerülni. Viszont ha ez ennyire fontos neked, akkor mindenképp C-t javaslok inkább. Ott jobb az interpoláció.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Chalez #45677 üzenetére
"...nem mesterkélt, mint a mozgásjavítás. A lényeg, hogy ha van olyan a mozgása film alatt, mint pl egy pár éves LCD esetén, teszem azt mint a mostani W808C-n, akkor nagy baj nem érhet."
Szerintem a fő probléma akkor van ha plazmáról vagy vászonról jösz.
Tehát összességében impulzusos megjelenítőt néztél eddig. -
Fisha
őstag
válasz
Chalez #45653 üzenetére
Azért kell, mert anélkül elég zavaró tud lenni az oled mozgásmegjelenítése. Amikor vettem én is azt hittem, hogy ezt soha nem fogom használni, de nélküle néhány film/sorozat tényleg elviselhetetlenül receg. Nekem. Mert ez azért eléggé függ a befogadó igényeitől, a szemének gyorsaságától is. Pont a minap találtam egy elég jó referencia jelenetet erre a tales from the loopban. Amúgy érdekes, hogy bizonyos filmeknél simán ki tudom kapcsolni, máshol még bekapcsolva is hajlamos a recegésre. Szóval azért függ a dolog valahogy vagy a képi világtól vagy valami tömörítési dologtól is.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Chalez #45611 üzenetére
"A filmeket PC-ről 24p módban szoktam lejátszani. Hallottam gyengébb mozgásmegjelenítésről, ez mennyire igaz? Nem bírnám elviselni pl az akadozást, hogy frameket dobál el pl..."
Van valamennyi különbség, de inkább ez artifact-okban mutatkozik meg.
Frame-eket nem fog eldobálni.
Ha nagyon nem tartod majd jónak a mozgást, akkor még mindig vehetsz egy külső lejátszót aminek sajátja van. (VXP chipesek, stb..., azt eteted a tévét HDMI-ről)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest