- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peet 80
csendes tag
-
Szerintem ez együtt járt azzal, hogy "olcsósodott" és "tömegtermékesedett" az OLED.
Én ezen annyira nem lepődök meg, főleg ismerve hogy LCD fronton tök ugyanez zajlott le.
Énis biztos vagyok benne hogy Pana Sony felé... tuti van válogatás és szigorúbb quality teszt.
Ez olyan, mint pl az autóalkatrész beszállítók esetén, ahogy a "gyári" sokkal jobb minőség, mert mások az elvárások, mint az OEM sajátmárkás ugyanazon terméke... és a hibásak is gyakoribbak.
-
-
Persze tiszta sor, nem hagyom annyiba, csak örültem h megjött aztán most nincs kedvem belemenni, de januárban bejelentem. Ilyenkor ha konzolon van szépen le-fel rakják nekem? Eddig egy játékban lattam amúgy a csíkokat ott tényleg zavart, de ezenkívül meg nem nagyon jött szembe, viszont én is olyan vagyok ha egyszer valamit kiszurok akkor csak arra tudok figyelni, csak itt elsőre rá tudtam arra h “ez ilyen”..
nem csak vertical banding van itt azért ha jól látom.
-
Nem vagyok hülye, értettem az első nekem címzett hozzászólásodat is, nyilván jelzésértékű ha mindenegyes hibás panelt jelentene mindenki és talán akkor nem tennék be a hibás szarokat a több százezres/milliós tv-kbe, csak én meg arra mondtam a macerát,hogy mivel ennyi hibás panel van, hiába jelentem be, lehet a következő is szar lesz aztán azután is,ezért ha ez annyira nem zavar engem lehet nem érné meg nekem a procedúra . De mivel így beleültetted a bogarat a fülembe, januárban bejelentem aztán lesz ami lesz. Nyilván szar a tudat egy maximalista embernek,hogy "hibás" a panel, hiába nem 5%-os szürke tartalmat nézek 0-24ben, attól még ott van a hiba.
-
Mert ha hívogatom őket akkor nem fogják ugyanezt csinálni a jövőben a panelekkel?
Gondolom a 2év gari alatt bármikor betelefonálhatok, nem?
Egyelőre engem ez nem zavar annyira, hogy ne tudjak nyugodtan aludni. Elszíneződést nem látok, tudtommal pedig tökéletes panel szinte nem létezik ezeknél, így lehet kapnék egy tintinges panelt ezután stb. -
alaves
addikt
Ez van sajnos, ez a mai világ. Annak a néhány százaléknyi igényesebb vásárlónak pedig mellényzsebből cserélnek, ill. visszafizetnek. Ha belegondolsz nagy tételnél ez így nagyobb profitot eredményez, mintha szigorúbb minőség-ellenőrzéssel a kijelzők jó nagy százalékát kidobnák, ill. újrafeldolgoznák (persze ha lehet).
Az alig észrevehető hibás kijelzőket (ill. a csereutalványos dolognál pedig az egész TV-t) pedig továbbviszik gyengébb piacra (LG szervizes szerint) (régen úgy mondtuk 3. világ, most nem tudom ez mit jelenthet).
A 70-es években pl. még egy Tandberg, Nakamichi vagy Revox kazettás deck-nél egész más volt a helyzet... az a hozzáállás nekem is jobban tetszett...
A 80-as évektől már érzékelhető volt az irány... -
egomus
újonc
Értem, köszi! igazából nem vészes, 5%-on egyenletesen látszik, 15-nél már alig. Film közben egyáltalán nem láttam, néha menüben, mikor szürke a háttér, akkor látszik. Mindenesetre majd azért próbalom a tanácsodat megfogadva homogenizálni kicsit. Egyébként szerintem jó vétel volt, gyönyörű képe van, és még semmi kalibrálás nem volt...
Azért az vicces volt, hogy mielőtt bementem sonyba, mindenhol (legalabbis értelmes boltban) 720 vagy drágább volt a Tv, Sonynál 689+37 ezer a gari. Hazaérek, euronics 650+50...
De legalább Sonynál vettem és jobb a gari. :D
. -
Jegesmaci81
aktív tag
De igen. Ők sem tudtak mit mondani. Azt tanácsolták hozzam haza, nyúzzam és bármi gond van vigyem vissza a következő 3 napban. Ha később jön elő akkor is érvényes a gari. Van rá 2+3 év.
Esetleg HDMI kábel? Ők elsőre azt mondták, hogy valamelyik csatlakoztatott készülékre tippelnének. Egyenként nézzem meg őket. Most nyoma sincs.
-
Jegesmaci81
aktív tag
Hiába ha nem küldi le a TV-n keresztül az erősítőnek. Az én erősítőm nem tudja felküldeni a HDR formátumot a TV-nek mert nem mai darab. (Denon x1300h) A TV pedig nem tudja leküldeni a DTS-t! Szóval patthelyzet. Van egy Apple TV-m amit továbbra is használni szeretnék. A pana esetén hova a fenébe dugjam???
Amúgy érdemes elfogadni a Sony 55A8 helyett a Pana 980-at csere esetén?
-
-
Madwe
nagyúr
65” azért két ember seperc alatt feldobja leszedi, a tiedet megértem h problémás volt
Azért tényleg érdemes elötte letesztelni, de könnyű művelet ez két embernek. Egyedül felejtős (a komzol falra szerelése is macera egyedül amúgy mert van súlya azért, de azt megoldottam)
-
Palesztin994
aktív tag
Igen, sokat kerdeztem, mert nem ismertem az oledet, es mert ugy volt,hogy
azt veszem, aztán meggondoltam magam, elofordul, ha 250 ezer a különbség... A 65-ös xh95 429 ezerért nem tudom hol van túlárazva, de nyilván a 700 ezres középkategóriás oled, amivel naponta 4 embernek van valami baja csak a fórumon belül, meg reddit hozzászólások alapján is "lottó", hogy szar vagy jó panelt fogsz ki, akkor is, ha mondjuk cserélik az éppen
szart, az nincs túlárazva...
Mindettől független nem tudom téged ez mit zavar, én kaptam egy abszolút élvezhető minőségű TV-t, és 250 ezer forint megmaradt. Döntésképtelen voltam igen, de aztán csak eldontottem.... Nálunk nem is megy minden nap a tv, ha meg megy az kb 1 film este, erre minek vegyek oledet, mikor annyi szart olvastam a cx felhasználóktól, hogy csak na..
Hadd tegyem hozzá, hogy amúgy csak jót akartam valakinek, aki akcióba akart ilyet venni, mert pl már MM,-ben nincs már... -
Chaser
legenda
a b8-at futárral kértem, futároknak elmondtam csak akkor fizetem ki ha megnézzük, nem akarok lyukra futni eltört panellel, épp elég sztorit olvastam sértetlen dobozban sérült termékről, nem hiányzik
szó nélkül kibontották és megnéztük - ott csesztem el, hogy nem rakattam össze, úh. egyedül oldottam meg, pedig a jatt' futotta volna :d, mókás volt ( : -
bárhonnan veszek is, ez marad így, ha nem bontják ki akkor vihetik is vissza ahonnan hoztákwulfi
perwze, már tiszta
fentebb írták páran az 5 év gart, ezért is furcsállottam, úgy simán jó vétel lenne a cx, de ugye szezont keverik fazonnal
most úgy néz ki a matek, 353-4e alzán a bx, 458e cx, egyéb értelmes boltban sem olcsóbb, felhívom őket van-e garkiterjesztés csak lemaradt, de így a cx nálam nem esélyes
jövőre jövő több gar sejtettem hogy bolti, de náluk nyugodtan lehet bolti is -
Crus
őstag
Uram... én ezt vasárnap így akartam. Fentebb leírtam a sztorit, hogy mi történt! Bent volt a kosárban a termék személyes átvétellel, majd amikor megkérdeztem, hogy van-e belőle, mehetek-e érte, akkor varázsütésre első körben felment az ára 30.000 Ft-tal, majd pár perccel később, már nem is volt elérhető sehol sem, az online felületen!
Mindez egyetlen órán belül!!!
És ne haragudj az értetlennek tűnő kérdés miatt, de ott az áruházban egy 55"-os, durván sérülékeny tv-t, hogy lehet kibontani?
Az elállási jogot értem, remek dolog, de ehhez ugye aktívnak kell lennie online a terméknek. A csalás ott van, hogy az elállási jogot, így nem tudom érvényesíteni, mert a boltban fizikailag ott van a termék, de a net szerint sehol nincs már. Már pedig ez bizony az elállási joggal történő ügyeskedésnek tűnik nekem!
-
Palesztin994
aktív tag
srácok, amúgy még nem vettem át a TV-t és pont ezek miatt egyre inkább azon vagyok, hogy hagyjam a francba ezt a kényes oledet. 640ért valamikor gondol egyet, aztán béég, vagy becsíkosodik, stb.. oké van rá gari, de ezt levenni a falról, elvinni, aztán vissza stb.. kezd elmenni a kedvem nekem is, péntekig van időm gondolkozni átvegyem e...
azon vagyok,hogy jó lesz egy csúcs sony lcd vagy egy qled is..
:D -
daneel_hu
addikt
"Tehát a CX egy k..va jó tv, ezt már írtam jó párszor, csak ez a panel mizéria, VB meg TT, ez nem volt a számításban. :/
Mindegy, remélem most egy darabig jó lesz, ha esetleg jön valamikor, pl A10G, akkor cserélek biztosan."Pedig sajna ez a technológia ilyen...
Tény, ki lehet fogni egészen jó paneleket. És az is furcsa, hogy a használattól is változik a panel homogenitása. Jó vagy rossz irányba ez sem egyértelmű. Banding-szempontból javul, tinting-szempontból romlik. (nekem ez a tapasztalatom)A tinting-hez még annyit, hogy nálam (65E8) különböző nézési szögekből mindig másképp fest.
Talán pont szemből a legjobb. A régi 55E6V jó, de 65-ösben még nem láttam tökéletest sajnos. Gondolom a 77-esnél is ez a szitu.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na ennek végét én is félretérhetően fogalmaztam, szóval...
Úgy értettem, hogy teljes készülék cserét és/vagy pénzt vissza fog javasolni, mert nekik sem éri meg ez a szopás, lényegében ráfizetés egy ekkora tv javítása kiszállással, mikor borítékolható, hogy nem lesz tökéletes. Azért ez durva kijelentés. -
Pro Koryak
addikt
Nem személyeskedtem, te .... !!!
A majomkodást a klf szórakozásra értettem a beállításokkal, használattal!
Szóval inkább te vegyél vissza!
Amúgy nem tudom miért meglepő, hogy hibás az LG tévéd, ráadásul 77", amikor még az 55-65"-osok minősége is durván szór + hetente jön/jött valaki LG hibával itt a topikban.
Én emiatt vettem mást.Arról, meg hogy megszívtad a tévéddel nem én tehetek!
-
butch3r
senior tag
"Az USA-ban (ami a hónap utolsó pénteke), olyan VALÓS leárazások vannak, amiért emberek tapossák egymást és jogosan tapossák egymást, mert olyan mértékű leárazások vannak."
emiatt írtam, lehet ott másképp van a finanszírozás de Magyarországon az általam írt módon van, így nem is lesz valószínűleg soha olyan mértékű leárazás mint ott. sem oled sem egyéb nagyobb értékű cuccban
-
butch3r
senior tag
nem tudom usa-ban hogy van, de Magyarországon az ilyen akciókat a hazai forgalmazó finanszírozza. leginkább 100%-ban (ergo ha van br100Ft kedvezmény akkor ennek nettóját 100%ban ő finanszírozza). ő pedig max akkor fogja valósan mélybe ütni 1-1 termék árát ha valami nagyon nyomós érve van rá. vagy kisöpri a régi készletet.
kimondottan érdekelne a háttér, usa-ban hogy van ez finanszírozva (30-50%-os akciót fele fele finanszíroz a gyártó/forgalmazó és a kereskedő?)
fentiek miatt és amiatt itt is hányan veszik az lg oled tv-ket, hülyék lennének leütni ilyen árra, ha úgyis megveszi mindenki normál, vagy max 20-25%-os diszkonttal is.
-
blakey
titán
Azért lehet megtenni, mert van aki így viselkedik. Csak akkor működik a dolog. Addig amíg az emberek így viselkednek addig nincs olyan cég amelyik ezt ne használná ki. USA-ban idiotizmus amit művelnek és azt nagyon nem kéne átvenni de ez sem jó ami a többi országban folyik, többek közt nálunk is. Szinte az összes nagy online kereskedés is ezt csinálja. Aki tudatos vásárló és keresi a megfelelő terméket az nagyjából tudja, hogy mi a jó ár és azt is, hogy nem feltétlenül a BF-en lévő a jó. Én akkor veszem meg amikor szükségem van rá és megvan a pénzem, nem érdekel, hogy 3 hónap múlva 20%-al olcsóbb lesz. Egyébként előfordultak jó vételek, volt pl. féláron router. Persze nem az én igényeimnek, de előtte mindig a duplája volt. Szóval azért vannak jó árak, de nem biztos, hogy téged vagy engem pont "megérint", mert nem nekünk szól.
-
daneel_hu
addikt
Úgy ahogy tetszik mondani.
És sajnos nem büntet eléggé a GVH évek óta, néha persze van egy-két enyje-bejnye. Talán az EMAG-ot hurcolták meg néha... de a többiek is keverik a xart.Nem sok verzió van pedig, és könnyű meglátni az átbaxást.
1. Napokkal BF előtt felemelik listaárra a készülékek árait, majd BF napján ebből %-os hirdetéseket kipakolva "engednek".
2. A hirdetésekben megjelenő termék valójában nem is kapható, percekkel később jelzik, hogy elfogyott. Most vagy nem is volt, vagy volt jó esetben 1db amire lecsaptak.
3. Az eladhatatlan gagyi szarokat meghirdetik. Még ez esetben azt mondom némileg valós az akció, de a fenti 2 esetben egyáltalán nem.
-
Madwe
nagyúr
A banding engem pl zavar, mert látható. A fehér uniformitást pl élőben szinte egyáltalán nem látom googlenél, fotón jobban kijön. De pl ha egy havas tájat nézek, ott már egyáltalán nem látható, még fotón se
Egyébként uniformityban szerintem a többi cg terméke se lehet jobb?
-
Pityke78
őstag
-
Pityke78
őstag
-
Dreamie
őstag
-
Madwe
nagyúr
Beszállok én is a nézzünk googlet oledeken versenybe. Nem tudom, enyémen ha nagyon akarom gondolom felfedezhető a rintintin, de élőben nekem pl homogénebbnek hat mint a fotón... te pl ezt is cserélted volna
? (Én biztos nem fogom, csak érdekességképpen, ha bárki bármi zavarót lát benne, nem veszem magamra ha megköpködi a szarpaneles lgt, azért is tettem fel
)
-
Landon
addikt
Ez érdekes mert AVSF-en folyamatosan dobálják vissza az A9/A8-akat is es az idei év panel királyának kikiáltott hz2000-et is. A Sony-kon a pirosas/rozsaszines tinting sok esetben meg az 5%-os slide-on is látszik mint magenta árnyalat. Az én TV-m alján volt tinting ami fehéren látszódott de legalább szürkén nem. Ha már a fehér/sárgán kívül más árnyaltan is látszódik a tinting az már egy valóban rosszabb szintje a dolognak de valamennyi minden panelen lesz.
Média nem a legjobb hely a hibák keresésére a megvilágítás miatt. Anno ott én is nehezen tudtam bizonyítani az igazamat mert minden jól nézett ki a megfelelő megvilágítás mellett.
Én abszolút nem akarom az LG-t védeni ne értsd félre. Más miatt de én is talán inkább Sony/Pana-t vennék ha támogatnak a full HDMI 2.1-et. Esetleg nézd meg a legújabb Vizio OLED-et, arról még odakat zengtek. -
daneel_hu
addikt
"És olvasva téged is a "leszarom" emberek közé tartozol és pontosan ezt használja ki az LG. Egy rakás, mit rakás, rengeteg selejtet gyártó majd eladó genyó cég. Nézz meg boltban, vagy máshol egy sony-t, vagy panasonic-ot, én tegnap 5 tévén is benyomattam a gugli keresőt (media markt), egy miliméteren nem volt a kib...tt tinting!"
Ez nem igaz szerintem, ugyanúgy tintingesek azok is.
Elég csak ránézni az avforums-ra. Még a HZ2000-nél is nemegyszer visszaküldtek példányokat. Bading, tinting ezek sajnos mindegyikre jellemzőek.
77 colost pedig Panasonicban még csak nem is láthattál mert nincsen. -
Dreamie
őstag
Értelek, és látom én is ezt az elszinezosest (alig, és ezért nem érzem igenytelennek magam), de normál használat alatt nem látom, gyönyörűek a színek. Konzolhoz vettem, és tv-t nézni, mozizni. Adok még neki időt, ha normál használat alatt lesz vele probléma, olyan dolog ami zavaró akkor én is cseréltem. Egyelőre ez még elmegy.
-
WiZARD
addikt
euronics szállítás így volt:
-este jön email, hogy majd értesítenek a szállítás napjáról
-másnap délelőtt 10:15kor jön sms, hogy "ma szállítjuk"mint magánszemély hogy/kivel tudok tv-t szállíttatni emberi áron? a régi, szintén 65" tv-t kellene elvinni ~100 km-t...
A cégek 4-5ezer körül kínálnak szállítást, de én nem találok közelítőt se. -
daneel_hu
addikt
Sajnálom, hogy ennyire elégedetlen lettél vele. Persze a kép alapján nem csoda.
Nálam az E8-asnál sem azonnal jelentkeztek a tinting-problémák, de úgy tűnik nem mindegy honnan nézem a tévét.
Amennyiben pontosan szemből, nem jelentkezik ez az anomália, de ha oldalról akkor máris elszíneződik néhány szegmense a panelnak.
Részemről nem foglalkozom vele, deadpixel nincs az sokkal jobban zavar. Ráadásul banding-szempontból is egy nagyon jó panelem van.6000 óra van a készülékben. (65E8)
-
gulb
senior tag
-
Celtis
veterán
Ez egyrészt nem selejt, hanem egy oled sajátosság, ahogy LCD-nél mondjuk a felhősödés.
És ahogy te is írod, van aki nem is látja. Konkrét tapasztalatom van, amikor tintingmentes TV-t vadásztam, és megnéztem egy hasonlóan pirosodót, mint a tiéd. Az eladó megkérdezte, hogy látom-e amit keresek, mert ő ugyan semmi hibát nem lát.Amennyire tudom más gyártól oled TV-in ugyanúgy megvan ez a jelenség. Az lenne a csoda, ha nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest