- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
C1-ekben is már ugyan az a panel van mint a G1-ben. A deutériumos EVO... időközben már csak ilyet gyártanak, csak az első C1 szériákban volt a régi.
Csak gondolom az elektronika firmware más, és nem engedi neki a +20% fényerőt. Ugyanakkor az EVO panel mindenképp jobb, mert hatékonyabb (ugyan azt a fényerőt tudja kisebb feszen. Így kevésbé degradálódik)...én is szemeztem a G1-el. De így sok előnye már nincs.
-
no!smak3r
kezdő
-
Pro Koryak
addikt
Az is érdekes, TV műsor/Sport LG jobb, holott a Sony felskálázása, mozgásmegjelenítése eddig jobb volt. Akkor a C1 is jobb, mint a Sony A90J, mert dettó ugyan az, mint a G1, kivéve a vastagságát + jóval olcsóbb, tehát a C1 a legjobb oled tv.
Azért vannak más tesztoldalak is, szerencsére.
-
ziggi_zug
aktív tag
-
Rtings is jobbra hozta a G1 et.
2 éve figyelem az oled piacot és a topikot abnormális ahogy egyik pillanatról a másikra elfogyott rengeteg G1 Árukeresőn és ők ugye magasan tartják az árát . Ki lehetett még ilyenkor is fog jó árat csak sokkal nehezebb volt.
Sony jött nekem az LG után.
Azért nem vettem eddig meg mert dolgoztunk az asztalossal a nappali konyhába és nem akartam még véletlenül se betörni vagy bármi baja legyen. 1-2 hónapig meg dobozában se jártam tartani. -
fulton
addikt
Tenyleg nem adja vissza a kép mint egy kis aranka 44 colos
. De én mondom böszme nagy a szobában
----
Segítsen már valaki az istenért nem tudok rájönni miért van az hogy be van állítva hogy tétlen állapot esetében Egy óra elteltével kapcsoljon ki a tv bedobja az ablakot hogy nyomjak meg egy gombot mert kikapcsol a TV de én Hiába nyomok meg akármilyen gombot megnézek bármilyen filmet akkor is kikapcsol.
---
Meg amit nem értek ha lejátsszok HDR tartalmat plex ről és utána visszamegyek egy sima full HD filmre akkor a fényerőt maxon hagyja, nálatok is így van? (Mert mint kiderült plexnél átvalt hdr re) -
fulton
addikt
Emiatt nem tartok. Gondoltam en is ra de rendben lesz. Redőny van ami szinte mindig csak az egyik van meghuzva kicsit pont elég fény. Ritka ha mi minkettö félig felhúzva van. Plussz tv től jobbra klima fent. Meg olyam a fekvés h csak reggel ahogy jön fel a reggeli órákban világít be plusz ablak előtt van két nagy tuja.
-
-
fulton
addikt
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Aki itt ismer a fórumon ( és jó sokan vannak), az tudja, hogy nem a magyar az anyanyelvem, hanem az angol, mégis megtanultam ezt a nagyon nehéz nyelvet a szlengekkel együtt a feleségem miatt úgy, hogy ritkán hibázok, de én a helyedben, főleg magyar létedre szégyelném magam ilyen helyesírással és ezzel a dedós válasszal.
Ahhoz, hogy szakmailag egy elllenérvnek súlya is legyen, a helyesírásnak (is) nagy szerepe van. És akkor lehet frankó szakmai eszmecserét folytatni, ettől lesz minőségi és szakmai egy fórum. Pffff
És igen, régen is téma volt már a reddit-en és itt is, hogy a Sony, Panasonic nagy valószínűséggel válogatott panelt kap. -
Dicker
őstag
Feleslegesen vitatkoztok ezen. A panel olyan, mint az autónál a motorblokk.
Legtöbb gyártó mástól veszi, és ő építi rá a saját elképzeléseit. Hiába van pl. egy Skodában, és egy Audiban is ugyanolyan blokk, más a teljesítmény, más a végeredmény.
Egy panel is kaphat extra hűtést, más vezérlőt, más szoftvert, vagy lehet ami az egyik gyártósoron elmegy, a másikon selejtként kibukik, stb... Úgyhogy van varázslásra lehetőség.
Az LG el van kényelmesedve a monopol helyzetével a panelgyártásban, ennyi az igazság. Inkább cserélget, mint minőségellenőrzést tartana, mert drágább. Majd talán változik a hozzáállásuk a gyártósoron, ha egyszer lesz konkurencia. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez egy GZ, de mindegy.
Az MM-ban nem lehet összehasonlítani semmit és főleg nem raknak egymás mellé LG és PANA tv-ét, de én használtam így elég sokáig és láttam a különbséget, mert sokáig megvolt az LG oled-em a Panasonic mellett. Általában Sony és LG egymás mellett elég gyakran van az MM-ban. És a Sony mellett is simán ez az érzése az embernek. A félreértés elkerülése végett, engem nem érdekel a márka és az sem, hogy mennyibe kerül. Egy érdekel, hogy a legjobb képminőséget kapjam, WB és TT faszságok helyett.
Ha valaki azért vesz LG-t, mert a garancia intézés mögötte nagyon jó, akkor eleve arra asszociál, hogy a tévéje hibás lesz.
Másrészt nem tudom, hogy Magyarországon a pana, vagy a sony garanciás ügyintézése milyen, de Németországban épphogy nem hoznak a szerelők villásreggelit.
Szóval, Unió... Nem lehet megkülönböztetni országokat és nem hiszem el, hogy Mo-on a Panasonic kiröhögi a tulajt, ha hibás terméket jelent be, főleg abban az esetben, hogy a tévéje a legdrágább a piacon.Lg ficsörök...
[link]
[link]
[link]
[link]
Nos, nekem ilyenekre nincs időm, senki ne rabolja el az időmet panelcserélgetésekkel. A lányomék lg cx, 2-szer cseréltek panelt, az ismerősömnél szintén. Én megúsztam 1-el, de mint írtam egy oltári nagy szívás volt.
Panasonic 1%-os oled fénnyel, ahol minden hibának látszania kellene.
Nincs WB, nincs TT és a képminőség fantasztikus. A hangja is jó, de engem nem érdekel, erősítőt használok.Szóval engem nem érdekel, hogy a tévé homlokán milyen gyártó van, az érdekel, hogy a legjobbat kapjam, ha Panasonic, vagy nappalimban lévő 83-as dög sony hasonlót produkálna, azokat is szidnám. De az LG bevédésed itt több oldalon keresztül, akkor lenne értelme, ha, mögöttes tartalom is lenne ott. Ami nyilvánvalóan nincs.
Tökmindegy, hogy ki mennyire gazdag, tévét nem azért veszek, hogy utána szívjak vele. Nos, az LG-vel ez történt, engem nem győzött meg, nagyon enyhén szólva.. Ha fordítva lenne, most ezt írnám a panáról és az Lg-t dicsérném, de nem így van. A Pana menürendszere az LG-hez képest egy kicseszett nagy katyvasz, ez így van, de a tévét egyszer, vagy kétszer kell beállítani és nem a menüt nézzük. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Láttál te már LG-t és Panasonic oled-et egymás mellett "futni" ugyanannál a demónál?
Kb úgy néz ki, mintha az LG FHD-ben menne a panasonic mellett.
A panasonic elkéri a pénzt a tévéjéért, de nem azért, mert a markenting agytröszt kitalálta, hogy ennyi az ára, hanem, mert ennyivel jobban értenek házon belül, hogyan kell azt a szájb...ott panelt úgy "meghekkelni", hogy abban ne legyen WB, TT és mérföldekkel jobb képminőséget nyújtson.
----------------
Elképzelhető, hogy az LG is tudja, de nagyívben leszarják, inkább orrba-szájba panelt cserélnek. Nekem elég volt egyszer hogy a 77-es LG-n panelt cseréltek, kellett hozzá két szerelő, a szomszéd és én és 3 óra tömény szopás, nehogy kettétörjön a panel. -
no!smak3r
kezdő
Részemről csak annyit fűznék hozzá, hogy nálam 4db LG tvből 4 volt szar. (panel problémák)
Ennyi volt jó a márkában, hogy jó a szerviz, de ezt az idegeskedést és kínlódást nem kívánom senkinek.
Végül megléptem a Sony-t ami elsőre jó lett, természetesen megtartottam és mai napig vígan használom. -
darthdenes
tag
Én vettem egy Hisensen 65A9g, de akkor a Euronics volt az első ami behúzta a 419e árra, ezért mellettük döntöttem, utalva másnap hozták is. Nagymuter volt aki átvette, arra kértem nézze át a dobozt, hogy ne legyen semmi sérülés rajta. Ha véletlen talál hívjon fel. Mama mondta furcsálták is a futárok, hogy egy 90 éves mami ilyen tv-t rendel és át is nézi a dobozt. De aggódás nélkül mondta nekik, hogy nagyba akarja nézni a Fatmagült :) ezért kell neki.
4 év Lg eg9A után váltottam. Azt a tévét nagyon szerettem. Film...ncorról...netflixröl...blurayről kevesebb részben tv adás. Beégés nem találtam rajta eddig (40es oled fény beállítás mellett ha jól emlékszem). Hibái a lassu menürendszer és kis near black blending. Média lejátszója évente kb 1 alkalommal futott bele olyan tartalomba amit nem vitt le. A váltás leginkább a méret és Hdr miatt volt ....a 4k nem érdekelt.
Lg A1-t elvetettem a 60hz panel (elvileg a régi 120hz volt)illetve a dts hang kezelés hibái miatt.
A jó tesztek, forma, dts, picit a soundbar minőségű hang, no meg nagy adag kíváncsiság vonzott a Hisense felé.
1 hete van meg. Jobb tv mint az Lg volt. A legszembetűnőbb a gyors menü annak számomra logikus elrendezése és a hang amiben abszolulte jobb.
Near black blanding nincs és eddig ghostingba se futottam bele.
Színkezelés egy picit jobb lehet mert egy filmben az ismert jelenetben már úgy jelenítette meg ahogy szerintem lennie kellene...az lg-n nem tudtam ezt beállítani. De közel se ég és föld.
Mozgás....nos vagy kikapcsolok minden vackot rajta vagy egyéniben rázkódás 1 (10ből)homályosság csökkentés 2(10ből) Másabb mint az lg...talán fluidabb...nem mondom se rosszabnak se jobbnak...másabb.
Mozi este mód jött be a legjobban. Nappali módban...rózsaszín....lilás jelleg észrevehető a fehérben, éjszakai módban nem.
Hang ..tényleg fasza...persze közelében nincs egy házimozinak, de többen meglepődtek először, hogy a tv szól nem a hangfalszett.
Pici negatívum, hogy a hangbeállítások menüben mindig ki kell választani, hogy a tv saját hangszórói vagy a házimozi szoljon. Automata mód nincs vagy az hogy egyszerre mindkettő.
Netflix gyorsan betölt. A hdr tartalmakkal a beállítási lehetőségek módosulnak. Ezzel még foglalkoznom kell.
Az lg saját dnla szoftverét haszanálva meg tudom osztani a hdd-n lévő filmeket. Ezeket jól lejátsza (dts is) feliratok....hangváltás logikus, gyors. Ez a része is rendben van.
Összességében egy remek tv. Nem bántam meg a cserét.
Odab.....asz a 65coll 2.5m-es nézőtávra. Végtelen háború 4k Hdr angol hanggal hát na hidegrázott annyira tetszett. -
Pro Koryak
addikt
Érdekes, mert én pont az egyre több, itt a topikban megosztott LG oled/panel hibajelenség miatt fordultam más gyártó felé = nem vagyok elvakult Panafan, nincs is más Pana termékem, ja de, ceruzaelem. C9-et akartam eredetileg.
Pana továbbra is fejleszti az oledet Németo-i központjában.
#68460 coolrob
"LG C-s tv-je kb minden évben best buy ár/teljesítmény kategóriában."
Valóban, mivel az LG hozza ki adott évben legkorábban az oledjeit, van hogy 3-4hónappal előbb, mint pl. Philips, Sony...stb. így mire a többi gyártóé megjelenik, ők már addigra akciózzák vagy jelentősen esik az áruk + eleve a legolcsóbban adják/adhatják az oledet.
Bár lehet a Hisense nemsokára megszopatja őket. -
delibab
senior tag
Nagy mázli, hogy neked nincs cső látásod és a hozzászólásaid döntő többsége objektív...
Senki nem állította, hogy nem fontos a garancia, mert az! Viszont az már unalmas, hogy ha valaki idetéved és kérdez bármit, egyből az LG szerviz a válasz... az apple példát meg azért írtam mert nagyjából itt is az a helyzet, hogy he kell ha nem megy a cserebere... teszt videók minden színben 4000 szögből hátha találok már végre valami hibát, hogy jöhessenek hozzám a szerelők...
és elnézést mindenkitől akinek VALÓS hiba miatt kellett cserélni kijelzőt/tévét
Részemről ennyi mert nem szeretnék semmiféle hitvitát kirobbantani, nincs bajom az LG-vel, megértem aki megveszi mert lesz egy jó készüléke. Én személy szerint Sony-t akartam, de itteni ajánlásra Philips lett, de ennek sincs semmi jelentősége mert mindenki eldöntheti, hogy mi a fontos és melyiket veszi!
-
ha jól tudom ez OLED Tv topik, nem LG és belan topik.. Véleményt olvastál arról, hogy van más szempont is attól hogy egy tv nek milyen a szervize,(ami természetesen nem elhanyagolható) például az hogy milyen az oled TV ken belül a képminősége és milyen a mozgásmegjelenítése. Számomra a Sony és a Pana más kategóriát képvisel, mint az LG de a Philipsé is jobban tetszett az utóbbi 1 hónap megtekintései alapjánminta C1. sajnos G1 -et nem tudtam megnézni. Sokat vacilláltam hogy LG legyen vagy Philips,de végül hoztam egy döntést amit nem bántam meg sőt...
Amúgy ezt jobban tudod ha jól tudom ugyan az a szervíz ami az LG-vagy legaláb is az ő központi szervízükkel dolgoznak, ha jól tudom Magyarországon az a Philipsé is..Szervíz KFT,de lehet csak LG hangcuccokat javítják ők. legalább is nekem ez van a garanciámon. Igen az LG koreai a Philips meg TCL kínai, de gondolom költői kérdés volt.
-
Pro Koryak
addikt
Mondjuk tényleg túltolod ezt a csakis LG oled fa..ságodat.
Megértettük nem látsz tovább van, aki viszont igen, és láss csodát, évek ótahasználják a hibátlan Sony, Pana, Philips ... stb. oled tévéjüket.
Arra azért kíváncsi lennék az LG hivatalosan miért is állt bele ennyire itthon/Mo-on a szar panelek szó nélküli kicserélésébe
Mert senki nem kötelezte, erőltette őket, más országokban nem jellemző rájuk.
-
wallace 234
őstag
-
salapp
addikt
1. Aki olyan pancser, hogy beégeti, az minek vette? (Én sem használom tévézésre, pláne játékra)
2. Nem, nem az LG-től veszi. Sőt, az LG is az LG Display-től veszi.
3. Nekem tökmindegy, ki mit vesz, de az, hogy ilyen idióta indokokat soroltok fel, hogy emiatt vegyen az ember koreait... Vegyen, akinek...az kell. -
ez nem változtat azon hogy erre alapozva megy csak az ajánlás és a képminőség már másodlagos. Plusz a panel mellett az elektronika igencsak eltérő és teljesen más képet alkot egy Sony vagy egy Pana ,mint egy LG ugyan azzal a panellel.
Akinek ilyen veszély van hogy beégeti a TV-t az vegyen LG-t akinek meg nem csak ez a szempont az szerintem nyugodtan vehet Sony-t .. nehezen tudom elképzelni, hogy ha van rá pénzem akkor egy Sony A83J -val szemben egy C1 LG-t vennék normál otthoni felhasználás mellett. -
Azért szerintem a mostani generációt elég nehéz.
Statikus tartalmat pl egy idő után kitakarja. Szoktuk nézni a DigiOnline-t a TV-n és pár perc után a statikus pixeleket lekapcsolja. Ha megállítasz egy videót kb fél perc után bejön a mozgó óra az időjárással.
+ Ott vannak az OLED karbantartó technológiák amik tök automatikus futnak. Meg a pixel shift pl csatorna logó esetén.
Aki egy mostani LG OLED TV-t be tud égetni az nagymester szerintem. -
powerup2
addikt
Nálunk sok lg termék van okos mosógép hűtő van pár oled tv mind jó szeretjük. Meg az lg szerviz soha nem volt rossz ha gond van cserélik korrektek. Ezért is veszem a termékeiket. Ha hibás valami cseréljék az nem visszaélés
vagy nem tudom itt milyen visszaélésre gondoltál.
-
belan
addikt
Most kérdeztem másik lg Szervizest is
Ő is Budapesten dolgozik , garancia papíron oled modul van fel tüntetve , és ha kell be küldöm ha viber beszélgetésünket is ő is azt mondta ilyenkor vállal rá meg lg garanciát . Szóval 2 lg Szervizes is ezt mondta 2 nek hiszek már ! Csak lg szerviz verhetetlen !
-
fulton
addikt
Értem. köszönöm.
Jól látom hogy az oled panelen bebukik a sötét árnyalat? pl ennél a videón is kivehető hogy a bal oldali LG G1 en a fickó arca bebukik a sötétbe. Míg jobb oldalt több árnyalat látszik.
Vagy ez beállítás kérdése, mármint rá van adva a kontraszt erősítés vagy hasonló? -
fulton
addikt
Erősen gondolkodom új tv-n és G1 oled et néztem ki 65 ben.
Most egy LB730V 55 col van. Őszintén megvalva ezen egy hiba nincs, 2015 ben vettem.
Mennyire mennek tönkre fele ezek a panelek OLED G1 evo. Nem karcsú az a 3 év gari?
Mármint maga a tv 750k. (van olyan szolgáltató aki 5 évet ad?) -
hackeeeee
Jómunkásember
De ez a játék dolog is gondolom főként csak akkor jön elő, ha HDR/Vision mellett játszanak vele, ha valaki vállalja, h pl. inkább SDr-ben játszik, akkor kevésbé áll fenn a hiba veszélye.
Pl. most a monitor előtt ugye 1-1,5 méterre ülök, oké tudom ez csak 27", de inkább kikapcsoltam a HDR-t, mert kiég tőle a szemem..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Parfüm topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- E-roller topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Linux felhasználók OFF topikja
- LEGO klub
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Marantz SR-39
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest