-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaitoX
tag
válasz
Vhiktor #88017 üzenetére
Mindkettőt játék módban használom elsősorban, filmezéshez pedig Mozi mód.
Sajnos a kép mód nem sokat számít, maga a panel a probléma. Ahogy neten utánaolvastam mindaz, amit negatív tapasztalatként érzek azok nagyrésze a matt panel miatt van.
Glossy esetén mélyebbnek érződik a fekete, élénkebb lesznek a színek, jobban átjönnek a fények / nagyobbnak érződik ezáltal a kontraszt. Ami a legfontosabb, hogy tisztább a kép.
Előszőr azt hittem, hogy egy védőfólia van a Sony-n, és azért ilyen, de sajnos nem erről van szó, nincs rajta fólia, egyszerűen ilyen a panel.
Media-ban amúgy nem volt kitéve, csak az A90J és az A95K, meg a többi. Ha élőben láttam volna, valószínűleg nem veszem meg, de már mindegy. Számomra a tanulság belőle, hogy matt kijelzős TV-t többet nem veszek, ezt pedig visszavisszük. Ennél még a 6-7 éves Samsung QLED-em is szebb képet produkál, ami szintén glossy.
Játékra szerintem nagyon gyenge ez a TV, főleg ha napközben is használná az ember, de éjszaka sem az igazi. A matt kijelző miatt a bejövő fények elkenődnek, ha minimálisan is besüt a nap, ez pedig kontraszt csökkenéssel jár. Ugyanebben a helyzetben az LG ugyanolyan szép kontrasztos és tiszta marad.
A90J lehet jó lett volna, de most már nem tudom, hogy akarjak-e még a Sony-val kockáztatni. Lehet maradok LG vonalon inkább, C3 vagy G3.
Próbáltam csinálni 1-2 képet, de képeken nem jön át annyira, mint élőben.
Talán itt elég jól látni - az LG "átengedi a fényt", mélyebb fekete / nagyobb kontraszt, míg a Sony fakóbb és sötétebb.Élőben pl. a DMC5 az LG-n gyönyörű, minden részlet látszódik, a sötétek is, szép kontrasztos, stb. Sony-nál homályos, sötét, fakó, a részleteket gyakorlatilag nem látni, csak ha hunyorít az ember
Mindkettő TV-n a HDR (Játék mód) van:
LG: [kép]
Sony: [kép]De amint írtam, képeken sajnos ez nem jön át annyira, a színek mélysége azért talán látszik (pl. fekete). Ha a Sony után ránézek az LG-re, olyan, mintha egy új generációs TV-t néznék
Egyébként kipróbáltam az extrém módokat is a Sony-n (Vivid, Sport, stb), de egyik sem hozza azt az élményt (inkább csak rondábbak). Teljesen mindegy, hogy állítom be, a matt panel gyengeségei miatt.
-
SaitoX
tag
válasz
Vhiktor #88013 üzenetére
C8 van itthon, glossy, de úgy tudom LG-kben ezen a téren nincs nagy különbség. Azt olvastam Sony-ban az A90J a glossy.
C8 után az A80J sötét, fakó, egyszerűen nem jön át úgy a fény a kijelzőn, nincs meg az a kontraszt érzés. Ahogy külföldi fórumokon fogalmaznak "colors doesn't punch". A fekete sem érződik olyan mélynek, mint az LG-n, illetve a többi szín sem olyan. Az összes beállítást próbáltam a TV-n, így nem hiszem, hogy beállítás probléma lenne.
Illetve maga a panel, ahogy írtam. C8-on egy tiszta kép van, olyan mint egy tükör, az A80J viszont olyan, mintha lenne előtte valami maszatos réteg, ami által homályosabbnak tűnik az egész. Napközben pedig ez gyakorlatilag még rosszabb.
-
sfefe
addikt
válasz
Vhiktor #88010 üzenetére
Oks köszi mindenkinek.
Még megnézem majd ugyanezt a képet a anyg tv-n bár az LCD nem oled..
Hétvégén cserélek párom gépében is alkatrészeket akkor lesz neki is be üzemelve az Ő monitorja... ( Ugyanilyen) majd összehasonlítom a 2-t.Ezzel kapcsolatban még kérdeznék.
Nálam is akkor a videokártya a kevés?Neki most b450 lap lenne, 3000g proci és valamennyi ram, videokártyát nem terveztem bele tenni a proci miatt.
Na most akkor gondolom a 3000g is kevés ehhez ha a gtx 1060 6gb kevés volt? -
Zoli35
csendes tag
válasz
Vhiktor #87920 üzenetére
Kedves Vhiktor!
Mi a véleményed a samsung oled tévéiről?
Esetleg a jövőben egy teszt esedékes lehet?( a csatornádon nem láttam samsung oled tv-t de lehet csak elkerűlte a figyelmemet)
Illetve igaz-e a pletyka, hogy tényleg beégnek?
Utolsó kérdés, lg c3 kalibrálást szeretnék a jövőben, de szeretem a kicsit samsungos szin világot mint pl mobilon élénk. Kompromiszummokkal meg tudod-e csinálni, hogy kb reális kép kicsit élénkebb szinekkel?
Ez utobbi kérdés privátba megbeszéljük.
Tisztelettel: Zoltán. -
blakey
titán
válasz
Vhiktor #87878 üzenetére
"Sötét jelenteknél pár perc után leveszi a fényerőt." Tudtommal ez orvosolva lett, C2-n 18 perc után (már nem volt több sötét jelenet) sem csökken a fényerő, TPC és GSR gyári beállításon, azaz bekapcsolva, tehát a 2 héttel ezelőtti FW frissítés ennyit javított és még mást is.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #87847 üzenetére
Műszerrel meg lehet próbálni beallitani a tvt olyanra mint a hisensed, de nem biztos hogy el lehet annyira állítani az LG képet.
volt olyan hogy 3 tvt kalibraltam egy negyedikhez, a tulajnak pont az tetszett mint Neked, de a 3 közül az egyik tv képet nem lehetett annyira elrontani, így el is adta a tulaj azt. -
tocijozsi00
csendes tag
-
tocijozsi00
csendes tag
válasz
Vhiktor #87815 üzenetére
Nincs rajt szinház mod.Élénk,Eredeti,APS,Mozi,Sport,Játékoptimalizálo,Filmaker,Szakértő-világos tér nappal,Szakértő-Sötét tér éjszaka Mod van rajt.A hisense max fényereje 350 nitt körűl van.LG 800 kőrűl max.Valoszinűleg igazadvan a szinkedvelésembe.Leszedtem az ELEMI animáciosfilmet DV be.Az LG csak HDRbe látja.a hisense DV be.A hisense verzioba jobb nak gondolom.Érdekes,Tv műsornál a képtisztasága is jobban tetszik a hisensének.Jővő héten megy vissza.Helyette miniledes U8Hq lessz.Remélem annak folt és oldalbevilágittás mentes lessz.
-
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #87766 üzenetére
Megpróbáltam több információt szerezni a mozis digitális projektorokrol, de nem sokat találtam. Egyelőre úgy értem, hogy a digitális mozis projektorok többsége dlp és nem használnak sem suttert sem BFI -t, a képet 24hz-en vetítik és átmenet nélküli frame léptetés van. Fura. Valószínűleg a vetitok fizikai képességei nem tették eddig lehetővé a BFI használatát.
Filmes vetitok természetesen shuttert használnak, ami 96hz-es villogast eredményez. Az imax is digitális vagy az még filmes?Egy jó beszélgetést találtam a témában:
[link] -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #87779 üzenetére
Egyébként a múltkor próbáltam összehasonlítani C1-en a 23.976fps lejátszását, hogy szemmel nézve melyik a jobb, ha visszavált a kijelző vezérlés 24 Hz-re vagy ha marad 120 Hz (azonos körülmények MPC-HC-madVR-RTX3050). Egy kicsivel jobb a szemnek, ha 120 Hz-en marad a kijelző. A belső lejátszónál teljesen sima a lejátszás, frame-eldobás (ha van is) nem érzékelhető, az 5:5 pulldown és a képfeldolgozás tökéletesen megoldja a feladatot. Nyilván jobb a külső lejátszó, már csak azért is mert rengeteg beállítással igény szerint beállítható, de a C1-en (OLED754-en is) pl. elég optimális gyári beállításokkal dolgozik a belső lejátszó.
-
Gicz
addikt
válasz
Vhiktor #87766 üzenetére
Szerintem filmes mozi projektorokra gondol, azok valóban általában 72hz-en mentek, 3x felvillanta ugyanazt a kockát, ha tetszik 3:3 pulldown.
Szerintem egy jó BFI a megoldás, mint ami a plazmáknál természetükből adódóan adott volt, nem 48FPS. Az ilyen gemini man, meg hobbit 48FPS szerintem okádék volt. Mintha Izaurát néznék vagy Vad Angyalt, vagy Esmeraldát, 100% szappanopera effekt, semmi mozi feeling. Mintha feltolnám a Trumotiont legalább 7/10-re. Szerintem nézhetetlen.
-
szkutyi
addikt
válasz
Vhiktor #87746 üzenetére
Utóbbi napokban ráfekudtem erre, és utána néztem miért is van ez??!!érdekes ...számomra legalábbis ..hogy pont azért néz ki szarul,, mert az oled sokkal jobb mint egy LED tv...sokkal gyorsabb..és mivel gyorsabb, ezért szakadozottabb is ..
.
Ez olyan ördögi kör....nekem nem jó a mini LED mert...tudod....
De az oled meg szaggat....xd...
Mondtam!!!vissza a régi csúcs plazmákat!xd -
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #87681 üzenetére
A video célja ott van a címében. Én azért linkeltem, mert szerintem a lassított felvételen kiválóan látszik az OLED képfrissítés frekvencia, tehát az 5:5 pulldown, amit te is írtál. (Meg a judder, de az más téma)
Arról, hogy az LCD-n mi mérhető és hogyan, kellő tapasztalatok híján nem kívánok vitába szállni. Legyen úgy, ahogy mondod. -
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #87641 üzenetére
Tulajdonképpen ez a 120Hz már ezen a régi videón is tisztán látszik. A jobb oldali tv-n nincs 120Hz-es villogás, azon nem működne a mérésed. Úgy emlékeztem az is OLED, ezért is tettem fel a kérdést a mérés módjára vonatkozóan. De ezek szerint az OLED-eken látszik a képfrissítés változatlan tartalom esetén is.
Érdemes megfigyelni az androidos Sony tv-n a 3:2 pulldown miatti judder-t. Hibás beállítás...
Kíváncsi lennék 25p vagy 50i forrás esetén is a mérésre. Mintegy megerősíteni, amit gondolok.
-
Gicz
addikt
válasz
Vhiktor #87584 üzenetére
Hát én meg úgy vagyok vele, hogy nagyon nem kell mégegy távirányító :/
Régen azért kodiztam (12-13 éve kb), mert feltűnt az akkori tv-n a 3:2 pulldown szemmel, és akkor kerestem utána mi ez az egész, addig azt hittem csak bedugod a pendrive-ot és megy. Akkor olvastal először ilyenről, hogy "kadenciahelyesség". Szóval a 3:2-t azonnal észreveszem szemmel, ezért is érdekelt teszt alapján hogy a c2 viszi e a 24 és 23,976-ot kadenciahelyesen, mert én szemmel teljesen jónak láttam, és ezt aztán igazolták a tesztek is, köszi, hogy küldtél 23,976-ost
Szóval ha szemre feltűnik, hogy nemjó, akkor lesz külső lejátszó, hameg fel sem tűnik, hogy nemjó, akkor meg úgysem zavar, hiszen nem látom
-
Tikakukac
titán
válasz
Vhiktor #87556 üzenetére
Akkor ilyenkor a Samsung erről tájékoztatja a vevőt és az értékesítő partnert is. Majd ennyi volt, külsősnek átadni TV-t veszélyes ipar javítóipari fronton, így marad az, hogy fizetős szolgáltatásként lesz ez a TV szervizelve, ahol a számlázás az Euronics felé megy. Vagy, legegyszerűbb ha kifizetik az ügyfelet, a TV-t meg nyomott áron kitolják second-hand vonalra, mert a fizetős gari totál halál lenne 3 évig így.
Ez a sztori hemzseg olyan hibáktól amiért jobb helyeken sorban kéne kivágni már középvezetőket is.
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor #87363 üzenetére
egyelőre
A "pulldown" a 23,976, 24.000, 29,97, 30, 59,94 és 60 fps-ekkel minimálisat vagy egyáltalán nem téved, de a 25 és 50 fps-sel annál inkább. Az ún. "bitperfect" lejátszás kizárólag fps-váltás során érhető el, amíg a TV-k ezt nem tudják a saját lejátszóikkal, addig el kell fogadni, hogy ilyenek, de nem nézhetetlenek, én is használom a beépített "streaminget", jól meg vannak csinálva, ahhoz, hogy szórakozás legyen és ne szenvedés az adott anyag nézése.
Amúgy azért írta, hogy lehet osztani, szorozni, hogy melyik mit ad ki, egy szóval nem írtam, hogy az adott frekvencián megy a lejátszást. -
blakey
titán
válasz
Vhiktor #87352 üzenetére
Ezt kb. a legtöbb mai TV tudja, nem azzal van gond, a nagyobb gond a 25/50fps anyagokkal van, ott nem segít a "pulldown". Egyébként egyszerű matek, mennyire jól osztható a 120 az adott képkockasebességgel, lehet számolni, hogy melyik ad ki "szebb" értéket, a 120::24, 120:23,976, 120:25, stb.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
Vhiktor #87310 üzenetére
"Annak a tvnek nem nagy a fényereje és az adl is elég alacsony nála, ergo sötétebb a képe mint kellene."
Ez a adl mi is? Illetve hát mennyit mértünk, 550-560 nit? Azért csak nem a legrosszabb
Persze vannak magasabbak is, de talán jónak számított 2 éve, akkor középmezőny megvolt ez a nit nem? Vagy akár most is még. Lehet ez a algoritmusos dolog vagy adl szól bele jobban?
Tone mapping az amivel játszottam, de inkább Ki állapotban a jó az is nem? (vagy ott minden tv-n elfér egy kis minimum?)
A Vincentes grafikonok mit is jelentenek? - Abból semmit nem értettem még
a maxCLL se tudom most mi : d
Amúgy minden ok és brutál : )
@ b.: köszi, megnézem majd.
-
morfondőr
addikt
válasz
Vhiktor #87294 üzenetére
Remélem tényleg csak "elírás" mert kipróbálásig átdugom a TV-re, de kb a 2010 előtti filmek nagy része DTS HD, az összes többi TrueHD hanggal van meg, ezreket nem engedném el.
Egy régi LCD-ről váltottam OLED-re nincs nagyon összehasonlítási alapom 8-10-12bit színre. De pl DV anyagnál is RGB 8bit-et ír, jól tudom hogy a DV-nél a 12bit a minimum? Meg ugye HDR sem nagyon lehetne 10bit alatt? A HDR hatás látványosan megvan, szóval azzal nincs gond! -
h1mpi
félisten
-
-
Ronam
addikt
válasz
Vhiktor #87232 üzenetére
Igazából arra, hogy amiket ír a srác, azok mennyire valósak, és jók-e ezek a beállítások. Többször volt már téme a részemről az S95B game mode-ja, és sajnos nem tudok vele megbarátkozni. Most épp a Devil May Cry 5-el játszom, és vannak olyan részek, ahol nagyon világos a játék, próbáltam lőni egy képet telefonnal, nem tudom mennyire látható amire gondolok. Ez csak szerintem nincs rendben?
Ezeket a beállításokat használom:
1
2
3
Meleg2 helyett normált használok, nekem az game mode-ban nagyon bántja a szemem..Egyébként a konzol HDR beállításainál még mindig bugos a tv a 14xx fw óta. Elvileg 15 kattintásnál kéne eltűnnie a napocskának, de valahol 21 környékén tűnik el, ismert bug..
-
-
Gicz
addikt
válasz
Vhiktor #87171 üzenetére
Most kipróbáltam újra, nem működik a http://webosapp.club/instart/ . Simán csak nem csinál semmit a C2 vele, a 03.33.16 fw-rel, valsz befoltozták a biztonsági rést LG-ék.
-
esicyhun
tag
válasz
Vhiktor #87164 üzenetére
A C8 esetében még Power On/Off status menüpont van, ami csak egy log, az utolsó 126 bejegyzést lehet megnézni, tovább nem tudtam lapozni. Minden egyes be és kikapcsolás egy elem. Nekem már az 1 évvel ezelőtti in-stop régen nem látszik.
Szóval valószínűleg tényleg arra való a gomb, hogy panelcsere esetén nullázák az üzemórát és a panelkompenzáció egyéb dolgait, és újra nulláról induljon a panel. Mondjuk ha ez így van, az LG szerviznek illene megcsinálnia..... Igaz, így csökken az ügyfél elégedettség, mert minden beállítás is elveszik. -
esicyhun
tag
válasz
Vhiktor #87149 üzenetére
Véletlenül volt, hogy megnyomtam, én sem akartam. Azóta cseréltek már panelt még egyszer, nem nézték a menüt. Piros hibaüzenetekre nem emlékszem, de megnézem, ha hazamentem. Amúgy panelcserekor a szerviznek véleményem szerint illene lenullázni a számlálókat, úgy lenne értelme.
És tényleg nem kérdez semmit a TV, megnyomod a gombot, és puff újraindul, és úgy fogad, mintha először kapcsolnád be.
-
ricsip
addikt
válasz
Vhiktor #87151 üzenetére
Az jó, akkor valahogy nekem is ki kellene vágnom azt a gombot a sajátomból.
Ez a mondatot amúgy konkrétan lehetne írni minden szervíztáviranyítós ajánlás alá vastagon pirossal, mert a "vigyázz nehogy valami bajt csinálj a használatával" az azért elég semmitmondó, ha a laikus nem tudja h. ezek szerint tényleg betűre pontos az a riogatás hogy 1 gomb véletlen megnyomása azonnali kárt okoz (nem okozHAT, hanem okoz, biztosan).
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
Vhiktor #87107 üzenetére
"HDR-nél meg így találták ki," - na igen és ezt nem értem, ez kezdett el foglalkoztatni, a miértje : d
Az alap kiindulási pont, mint refenrecia a túl alacsony akkor szerintem, mondjuk ez lehet csak akkor jön ki ha szépen a helyére kerül minden. Gyárilag ugye lehet más. Ott meg akkor van az ahogy te is mondod, hogy kevés lehet már a max fényerő. - de a referencia fényerő minden színnél, meg valahogy túl alacsony (kezd ez a meggyőződésem lenni). Szóval a kettő közt kellene lennie. Szerintem ezért érzem most annyira tökéletesnek a SDR-t is, mert telitalálat: d Fixen ugyanaz végig a fényerő. Stabil, de nem sok és ne, is alacsony.
vs.
DV, HDR: alacsonyabban "járunk, kelünk" ugyanakkor néhol a csúcsérték feljebb szökhet, az eszköz kapacitásaihoz megengedetten.
Olyan végletesen hangzik ez- gyk két véglet van. SDR, az meg egy aranyközépűtnak tűnik : D
Szal a referencia szerint csak azt nem értem, miért kezd annyira lentről a HDR...semmi értelmét nem látom gyakorlatilag. "Alkonyos a kép" - (ennyi erővel kitalálhatták volna 50 nitre) - szóval nincs nagyon összefüggés, hogy most levitték nagyon lentre, a tv max fényerejével szemben.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
Vhiktor #87106 üzenetére
Magyarul ja, trébb a mozis képminőség. A felbontást nem tudom, de az is összevissza van mozinként. Na de én ezt forradalmasítanám meg : D
Ezen soha senki nem gondolkodik manapság szerintem. A moziba járó emberek 99.99%-ba biztos nem : D Sőt azt hiszik, hogy huh ott milyen jó a kép, meg mert mekkora nagy a vászon és az a élmény
pedig nem feltétlen.
Szerintem az elmúlt években tünt fel egyre inkább és ahogy terjedtek a remek megjelenítők, nőtt az otthoni felbontás, javult a képminőség stb. (ezzel szemben a mozik nem igen fejlődtek) úgy tünt fel ez nekem egyre jobban, hogy hát a egy és ugyanazon film nem olyan a moziban, mint otthon.
10, vagy 20 éve a most a moziban látott képminőség mindent vitt valszeg, csak azóta fejlődött sokat a technika... a vetítőgépek meg nem tudom... -
Ronam
addikt
válasz
Vhiktor #87101 üzenetére
A Creedet Amazonról néztük, a tv saját appján keresztül, a másikat Plexen keresztül, de utóbbival sem szokott gond lenni, az új Transformers pl kifejezetten jól nézett ki. Szóval igazából amit nem értek, hogy mik ezek az eltérések filmeknél, az egyik borzalmas, a másik meg nagyon jól néz ki.
-
Ronam
addikt
válasz
Vhiktor #87093 üzenetére
Ilyen beállítások vannak az S95B-n is? Vannak olyan filmek, amiket nagyon sötétnek látunk. Tegnap este pl A kis hableány filmet néztük, és az egész olyan fakó és sötét volt végig, ugyanilyen volt a Creed 3 is, sokszor tényleg nem lehet látni, hogy mi történik. Filmmaker mode-ot használok, de igazából a Film mode sem világosabb semmivel, a másik kettőt meg hagyjuk
.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
Vhiktor #87093 üzenetére
"HDR-nél pedig be lehet kapcoslni a dinamikus tone mappinget."
Ja majd lehet ránézek erre is, csak úgy érdekes ez.Nálunk nagyon jó a szoba megvilágítása, soha nincsen tükröződés és semmi. De ugye ott van ez a dolog, hogy sötétben érdemes ajánlott nézni filmeket és ezt vallom is!
Szépen összefüggésben vannak ezek a dolgok. Kis gondolatébresztő is ez - hogy vajon a referenciaérték miért lett ilyen alacsony és hogy született ez meg? : ) (Dolbiéknál etc.)
Erről eszembe jutott a mozi - bár lehet nem jó példa, majd megmondod, de ott is minden sötétebb és fátyolosabb, a színek alapból nem olyan szépek. Vannak eltérések mozik közt, de én azt gondolom, hogy minden film otthon sokkal jobb képminőségben és közelít ahhoz a valósághoz amit az előzetesben látsz, mint színek és maga a film (tök mindegy milyen kijelzőről nézed - laptop, telefon az előzetest mondjuk) - ennek egyébként lehet az a oka, hogy a mozikban a projektorok kicsit gyenguszok már, vagy miért nem tudja visszaaadni az eredeti felvételt/minőséget? (Na ez csúnya megfogalmazás bocsi
)
Illetve a moziban is minden sötétebb kicsit - talán ott is inkább a referenciához közelítenek?
Bár szerintem akkor is van egy jócskán látható különbség. És hiába van sötétebb a moziban, úgy unblokk sötétebb a film ugye - tehát nem az van, hogy sötét van a moziban és ezért a kicsit sötétebb film (mert/ha referencia), de világosnak látod, mert a körynezeti fényviszonyok teljes sötétséget biztosítanak. Soha nem láttam/éreztem ezért világosabbnak a filmet a moziban. (Szóval a megfelelő környezet sosem kompenzált annyit, hogy ne érezzem sötétnek kicsit sem a filmet egy szinten belül)
Szal lehet hülyeség, de ez a egész elgondolkoztat, hogy nem lehet hogy a referencia értéket kellene kicsit megnövelni már? És forradalmasítani egy két dolgot? - De ha csak a néhány állításom igaz. Mozi - referencia, fényerő kérdéskörben.
Kicsit azt érzem és ezzel lehet többen vitatkoznának, de szerintem a 2-300as fényerő szerintem inkább általánosabb kellene, hogy legyen - ami most nálam van, és amin minden kijelző működik többnyire... mert többségében amit a emberek fogyasztanak elektronikai eszközök kijelzője (telefon, laptop. használati szokást beleértve, inkább ehhez közelít gyanúm szerint) és ez nem is tűnik se sötétnek, se túl világosnak : D
A mozi szerintem nem szubjektíven is sötét és van egy sanda gyanúm, hogy a technika már eléggé le van ott maradva. (de gondolom itt is sok különbség lehet mozi és mozi közt - néha van hogy jobb amit tapasztalok. Pl Avatar 2-t sikerült egy jó teremben nézni, Westendben, illetve a 3D is javíthatott az élesség érzésén pl. - de összeségében sok mozi lehet ahol gyengébb a kép)
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
Vhiktor #87073 üzenetére
Wow bakker de durva. (Ja egyébként a referencia szót kerestem, köszi) - na itt a Sony a képen huh hát de skacok arra ki az aki azt mondja hogy nem sötét ?
Persze ez csak egy kép, de szinte el is vesznek a részletek, ha így ránézek.Nálam persze nem veszik el sehol a részlet hehe : )
Csak így szeretek filózgatni ezen és szívni be a elméletet.
"referencia fehér 204 nit körül van, felette minden hdr fénynek minősül. A filmek jeleneteinek nagy része 100 nit alatt van. Szóval a nézők tévesen hiszik azt hogy a hdr és dv világos."
Viszont akkor DV_ben miért ugrik le minden sötétebbre? Jaaa mert a referenciához leugrunk teljesen és ugye SDR-ben meg ez a 300 körüli nit lett nekem belőve és ennek a különbségét érezhetem igaz? Mert SDR-nél konstans annyi, itt meg az alap amiről kiindul minden szín az alapból alacsonyabban van. Jól sejtem?
Úgyhogy félre ne értse senki, maximálisan elégedett vagyok, ajánlom mindenkinek a kalibrálást. Ha nem létezne csak a SDR, az is elég lenne nekem mert olyan a kép, amiről az emberek még álmodni se mernének. OLED+kalibráció top a kép na.
Köszi Vhiktor.Btw, tudom nem vagy annyira Philips párti, de igy SDR-ben megversenyeztetném a tv-m a többi nagy oldeddel itt, kiváncsi lennék a különbségekre, mennyi mi hogy, SDR-nél.
-
bikerfun
csendes tag
válasz
Vhiktor #87073 üzenetére
Hm... van benne valami hogy csak sötétben lehet nézni... erre nem is gondoltam, pedig a moziban is úgy nézzük... na de ti vagy a nagy átlag mindig besötétít csumára ?
Nekem ha világos van elég ha kiveszem az automata fény. minimálra és sokkal láthatóbb a DV. Lg G2 oled. de csak a tipikusan sötét jelenetes filmekre sorikra igaz... mint a Silo mondjuk. De egy csomó más DV tartalomnál lásd apple tv rengeteg van simán jó ahogy van automatában is.. -
Vhiktor
Topikgazda
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
Vhiktor #87066 üzenetére
Értem köszi. Csak az van bennem, hogy amit mondtál korábban is, hogy DV-nél- Sötét a szabvány vagy mi is? Tehát az közelít az eredetihez.
Illetve ha jól értem akkor, gyk minden OLED-en nagyjából úgy fog kinézni a DV--n mondjuk a sötétebb, árnyaltabb kép a tévén? Kis túlzással) Ahol/amikor még mondjuk a fényerő szinte semmit nem számít.
Ha jól értem nagyjából ez van valamennyire.
És ha igen akkor végülis miért is jó a DV egyáltalán?
"ott kőbe van vésve, hogy melyik színnek mekkora fényerővel kell rendelkeznie"
Mert úgy érzem főleg D+ alapján, hogy a DV csak annyi, hogy a színek nagy részét elmélyiték, jó teltek a színek, sötétebb a kép kicsit... de itt nem beszélünk még a sötétebb//normál fényerejű jelenetek és a magas fényerejű jelenet közti széles spektrumú átmenetről (ugye ha jó magas a tv fényerej) ha nem csak így szimplán lehet csak sötétebb minden?
Mert úgy éreztem nem azért sötét bizonyos helyeken a cucc, mert kevés a fényerő, hanem épp ellenkezőleg... vagy csak direkt így lövik be és szarul van belőve a film.Erre mondom lehet jó példa ez a Kandahár film, kíváncsi lennék ki milyen HDR-t tapasztal ott, de biztos sokkal sokkal szarabb, mint a Jumanji mondjuk, mint amit mi is néztünk : )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest