Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vhiktor

    Topikgazda

    válasz gugika #87640 üzenetére

    Attól függ mennyit használod a tv-t.
    Örökké nem fog tartani, ahogy öregszik a panel, időközönként újra kell kalibrálni, de ez a használattól is függ. 2 évente nem árt ránézni.
    Profi helyeken ahol fontos a színhűség, hetente újrakalibrálják, van ahol naponta is.

    Itthon fél évente szoktam az eszközemiet megnézni, újraklaibrálni évente. Volt olyan év, hogy szinte allig mászott el (szemmel nem is lehetett észrevenni, pár tized deltaE volt csak a különbség), volt olyan is hogy láthatóan. Nálunk napi átlag 8 órát mennek a tv-k.

    Projektoroknál nem árt 1.000 óránként, JVC-nél pár száz óra, valamint minden lámpa csere után újra kell kalibrálni, de pl ott is volt olyan, egy Sim2 ami lámpacsere után is 99%-ban azt hozta ami 1,5 évvel előtte be lett neki állítva.

    De nem tudom pontosan megmondani. Érezni fogod ha gond van.

    FW frissités nem igazán szokott beleszólni, nagyon ritka kivétellel (pl samsung qd oled, de ott is inkább csak a max fényerővel játszottak, más nem változott (színhőmérséklet, gamma, maradt uyganaz)). De, ha biztosra szeretnél menni, akkor tiltod a frissítést.

    [ Szerkesztve ]

    ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Új hozzászólás Aktív témák