-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
tocijozsi00 #87844 üzenetére
Mert azok tényleg narancs árnyalatúak. Blakeynek tökéletesen igaza van. Valami túlszaturált hamis képhez hasonlítod az új tv-t és azt várod el.
Kicsit diétázni kéne színvilágilag. -
madkiller
őstag
válasz
tocijozsi00 #87816 üzenetére
LG csak akkor játsza le a dvt, abban az esetben, ha mind a 2 rajt van a filmen, ha .mp4ben van a fájl. .mkv esetén hdrben fog elindulni. Otthoni moziban használd inkább az világosabb színesebb, mint a színház. Amúgy neked az a bajod, hogy a melegre van állítva a színhőmérséklet, meleg 50 , állítsd át hidegre esetleg. A qled megszoktatta veled a túlszaturált valotlan színeket. Ugyanígy voltam anno mikor a samsung qledről váltottam, először nem voltam elájulva az oledtől, mondom nem nagy durranás a qled jobb, aztán állítgattam plus kell az olednek egy 100 óra mire teljesen bejáratódik. Fóliát levetted róla úgye? Az nagyon sokat ront / tompít a képen, ha fent van. Ha csak ezt nézed 1-2 hétig és utána elveszed a qledet meglátod mennyire szar az oledhez képest. Nekem is meg van még a qled is meg 2 db oled.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
tocijozsi00 #87855 üzenetére
Igen. Annyira nem volt időm megnézni, de nem láttam cloudingot, stb. A kontraszt aránya volt kevés és a feketéje sem volt az igazi abban a pillanatban ha volt egy kis világos tartalom a képen(ipa panle lehetett).így nem volt eléggé elő a kép hdr esetében sem. Lapos volt egy kicsit a képe. A betekintési szöge nagyon gyenge. Blooming van. Gyárilag a legszinhelyesebb módban is deltae 10 körül volt az eltérés ha jól emlékszem.
-
blakey
titán
válasz
tocijozsi00 #87852 üzenetére
Ugye ma már írtam a referenciáról, nos a képen a referencia a kalibrált kép, attól eltérő nem az, mindegy, hogy túl színes vagy kevésbé. Ha a szemedet hozzászoktattad valamelyikhez, akkor számodra az a referencia, mert ahhoz viszonyítasz, ami téves. Javaslom, hogy használd a Mozi/Színház, Filmmaker vagy isf módok valamelyikét, próbáld megszokni, utána már zavaró lesz a túl színes kép, a piros flamingó, stb.
-
blakey
titán
válasz
tocijozsi00 #87848 üzenetére
Na itt a baj, nem tudod, hogy milyennek kell lennie, és egy rosszhoz próbálsz igazodni. Ezek után nehéz tanácsot adni, tényleg azt kell venni, ami tetszik és nem érdemes beállítási értékeket kérni, mert az irreleváns lesz számodra. "Pöckölgesd" a beállításokat, ha megtalálod, akkor örülsz, ha nem, akkor veszel másikat.
Ami érne valamit, kihívsz egy szakembert, bekalibrálja a TV-t, esetleg a régit is, és akkor látni fogod a "valóságot". -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
tocijozsi00 #87839 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
tocijozsi00 #87839 üzenetére
Milyen videóról van szó? Csak megnézném, hogy mi narancs vagy piros.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
A színház és a mozi ugyanaz. Lg-nél 2 féleképpen van elnevezve attól függ melyik menüt hozod fel.
Nézd meg hogy minden ai opció, energiatqkarekossag, automatikus fényerő ki van e kapcsolva. Kell ott lennie fényerőnek. -
krepp
tag
válasz
... Én is nagyon nézegettem az OLED tv-ket de az idei széria se győzött meg annyira hogy bármelyiket hazavigyem. Részben hasonló, részben más okokból mint neked..., nekem is MiniLED lett belőle,
(és mielőtt valaki belémkötne hogy miért jövök fikázni az OLED topikba,)
alig várom hogy ott tartson a technológia hogy az én igényeimnek is megfeleljen, de az sajnos ez nem ez a szezon, talán 1-2 év múlva... -
bikerfun
csendes tag
válasz
Azért állsz érthetetlenül egy kicsit a dolog előtt.... amiért én is anno... mert habár imádom a G2-em de qva sokat kellett nyomkodni hogy olyan képe legyen amilyet akartam.
Főleg úgy hogy anno volt Panasonic Vieram ET-60 ami igaz ips volt de amikor kijött kb beszartam olyan képe volt és nem kellett agyon nyomkodni mert egész jól kalibrálták a gyárban is ahogy a Sony 9005-et is.... az oled alapból más ...
Amikor leírtam a véleményem az Lg oldalán hogy eszméletlen jó a TV de szét kell hergelni minden gyári beállítást és adáshoz igazítani mert ez meg a másik ( minden anyaghoz kb más beállítás kell , de legalább külön meg is jegyzi , mert ha pl. Apple tv nézzek és ott beállítom DV módban az élénket az nem ugyan az lesz más nem DV tartalomnál. ) szóval ezek jó dolgok is tudnak lenni csak nyomkodni kell napokig... na akkor ezt a véleményt nem tették ki Lg-ékés hozzá teszem qva jó tv sztem a G2 nem is kéne jobb .... max nagyobb
de tény hogy nagyon be kell lőni és ja nagyon szarul is be lehet állítani. De erről Vhiktor tudna neked órákat mesélni gyanítom.
-
apszi
őstag
válasz
Amire Viktor gondolt "színház", az nálad a "mozi".
-
blakey
titán
válasz
A színház mód a mozi. Beállítási problémák vannak nálad.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
tocijozsi00 #87812 üzenetére
Nagyban függ attól hogy van beallitva a 2 tv. Tedd filmmakerre az lg-t sdr és hdr esetében, dolby vision esetében meg színházra. Ha nem tetszik akkor jobban szereted a nem szinhü képet és a túltolt színeket preferálod. Valamint valószínűleg a Hisensenek nagy képernyő lefedettség esetén nagyobb a fényereje. Sokaknak az oled sötét.
-
junkpod
veterán
válasz
tocijozsi00 #86580 üzenetére
Szerintem csak piaci alverziok. Nekem 83J van, fenyereje este még BFI beállítással is bántóan sok tud lenni.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
tocijozsi00 #86582 üzenetére
Azért látványos, főleg a végtelen kontraszt arány miatt. De a mai tvk között, még az oledek között is már csak picivel több mint a belépő szint kb.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
tocijozsi00 #86580 üzenetére
Lényegében teljesen ugyanaz a 2 tv. Ha jól emlékszem kalibráltan 550 nit körül tudnak, ha sokáig kint van a vilagos tartalom akkor felmehet valamivel 600 nit felé. De ha szabványos mérésről beszélünk akkor 550-600 nit között számolj vele.
Az A80L-ről pár nap és felkerül a tesztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Filmvilág
- Milyen routert?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest