- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vhiktor #92185 üzenetére
Akartam írni épp, hogy nem csak azt kell nézni,hogy fehér kisüti az ember szemét de nem akartam belemenni.
Nekem a 3000 nit sem lenne kevés, főleg amióta láttam a Samukat a gyönyörű Zöld és piros színekkel ragyogni ez a véleményem.
Azt a rohadt Dolby Visiont miért nem képesek beletenni.... -
so_ha
senior tag
válasz
Vhiktor #92185 üzenetére
"... a színek fényereje ...."
LG & Samsung are both reviewing blue PHOLED for next-gen OLED displays 2023.04.20."LG Display and Samsung Display are both reviewing phosphorescent blue (PHOLED) that can improve the efficiency and performance of future OLED displays, according to the main supplier. OLED emission can be divided into two types; fluorescence and phosphorescence (PHOLED). OLED displays including TVs already use phosphorescence for red and green, but blue is still fluorescent. Universal Display (UDC) is emerging as the most likely supplier of phosphorescent blue (PHOLED) due to its years of research and patents in the area."
"It is still not clear if blue PHOLED will be ready for consumer OLED TVs in 2024. The launch timing is ultimately up to LG Display, Samsung Display and other panel makers. The two Korean panel makers are currently reviewing it, hinted Universal Display."
-
ρσгτσ
addikt
-
torma1981
veterán
válasz
Vhiktor #92152 üzenetére
Szia.
Néztem a teszted igen. Nagyon frankó volt.
Samsung S90C/S95C-ről is csinálhatnál ilyen frankó tesztet.
Tetszik is nagyon igen. Frankó tv lett ez nem is kérdés. Kíváncsi vagyok vajon a G4 miben tud majd többet? Mert ott biztos nem lesz ekkora ugrás mint ami volt a G2 és a G3 között.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #91995 üzenetére
Előre is köszönöm. Bármelyik 2021-2023 LG modell jó.
"Ezért biztos nem adnám el a tvt, kell venni külső lejátszót."
Ez ok, de. Stream-et nem használok, a használat elég nagy százalékában videófájlokat játszok le a TV-n (a PCn és TV-n túlmenően). A TV Dolby Vision megjelenítését ígéri és nem hamis DV-t. Hamis/ál DV megjelenítés a vásárló megtévesztése.
Ha más gyártónál is hamis a DV, akkor elég nagy átverés történik.
Nem látom a TV használati útmutatójában sehol ezt:
" A TV média-lejátszója használatakor a Dolby Vision megjelenítés nem teljes, vagyis csak részleges. Teljes értékű Dolby Vision megjelenítés kizárólag külső lejátszó használatával érhető el." -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Vhiktor #91995 üzenetére
Szerintem annyit nem ér a dolby vision hogy most ezért kelljen megválni a tv-től. Jobb a HDR-től nyilván, de nincs ég és föld különbség egyáltalán. Én mindig azt mondom ha az embernek "csak" HDR-ben van meg valamilyen tartalom ami mondjuk létezik dolby vision-ban is, ne dőljön a kardjába mert jobb esetben egymás mellett nézve, lehetőleg ugyanolyan tv-n tűnne fel a különbség és az sem lenne akkora hogy a szívemhez kapjak, hogy jaj mennyivel jobb a DV. Szeretem én is a DV filmeket, de még egyszer nem éreztem úgy egy HDR film után sem hogy hát ezt DV-ben kellene megnézni mert biztos mennyivel jobb. Egymás után nézve meg elég nehéz lenne észrevenni a különbségeket.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Vhiktor #91938 üzenetére
HBO max nincs Panán, ami a játékmódot illeti már van minden mi szem-szájnak ingere, tavaly óta ráfeküdtek a gaming témára, ugyanúgy elérhető minden modern funkció, game bar, stb mint a többi márkánál. Sőt a Pana az idei MZ szériától bevezette a True Game dedikált módot is, ami ugyanolyan pontosra kalibrált mint a Filmmaker. Ezzel gyakorlatilag a legpontosabb színhhűséggel, fehéregyensúllyal rendelkező játék módot kínálja az összes gyártó közül.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #91905 üzenetére
Azért nem korrekt, hogy átlag felhasználónak ezt szánták, hogy alapból HDR-en menjen a box, gondolom azért, hogy ámuljon- bámuljon milyen "szép" a kép.
Vajon hányan hagyják úgy, mert adaptív HDR-re kell állítani, újraindítani, sőt még a HDMI vissza alapbeállításra opció is szokott kelleni.
Egy 'auto frame rate' is alap lenne a boxon. A kadencia-helyességhez kézzel kell állítani a frekit. Egyébként a C1 pull down-okkal érdekes módon megoldja (ha a box 59,94 Hz-en van) a 23,976, 24, 25, 30 fps-eket. Ha a box 50 Hz-en van csak a 25 és az 50 fps jó, a 23,976, 24, és 30 fps-eket nem képes megoldani a pull down.
Próbáltam régebbi afr appokat, de semmi nem működik rajta. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #91836 üzenetére
Én ugye most nem olyan régen az S90C és a C3 között billegtem nagy erővel, de nálam előbbi nyert. Jobban tetszett.
Persze az is benne volt, hogy már van itthon egy C1 abban a szobában. Így kicsit cserélgetnem kellett volna a TV -ket a lakásban.
Tehát ezzel én is tisztában vagyok. Csak szerintem gyári értéken nem látná annyira jónak... De lehet hülyeség és csak én vagyok ezekre ennyire érzékeny. Nyilván a fényerő, színek így is baromira látszanak.
Nekem gyári állapoton konkrétan fizikai fájdalmaim voltak.
Szerk.:
"Mozi és filmmaker nem annyira rossz, bár nagy a szórás dobozból kivéve."Akkor lehet ez is közrejátszik. Én próbáltam azt is 2 filmnél, de nekem az is rossz volt.
-
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #91622 üzenetére
Köszönöm a javaslatot, kipróbáltam. Sajnos nem igazán vált be. A "filmód" bekapcsolás jelentősen rontotta a képminőséget, az Ahsoka elején felfelé scrollozó piros szöveg durván szétesett tőle, míg a szaggatsra nem volt jobb hatása mint ha helyette a bfi és a közepes interpolacio bekapcsolása.
Valószínűleg ez a jelenet is extrém és 60fps lenne neki az ideális (nem tudom a D+ miben tolja) -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #91458 üzenetére
Ott valami nem stimmelt, vagy a hangnem, vagy a szerződéses szerelő nagyon nem tudja az LG garancia politikáját. Ha korrekt levelet fogalmaz az ügyfélszolgálatnak az LG weboldalán akkor nem lehet probléma. LG-nél nem megengedhető, hogy csalódott OLED TV ügyfél létezzen. Ha a szerelő kekeckedett, rövid úton bontják majd a szerződését.
Nálam egy ilyen WBC kijelzőt cseréltek WBE-re:
Használatnál:
-
Dareiosss
senior tag
-
Yodamest
veterán
válasz
Vhiktor #91275 üzenetére
A középkategória megreked úgyis ezen a 800-1000 niten, nem gondolom hogy pár éven belül lenne ebben bármiféle ugrás. Az oled piac már a C1 óta elért egy olyan pontra, hogy a mainstream consumer oled tv-ket nem nagyon akarják már-e szint fölé vinni minőségben.
Ennek jó oka van, mégpedig, hogy akkor senki nem venné a drágább modelleket. Az MLA és társai megmaradnak a felső kategóriának, ott sem nagyon tudnak már hová feljebb lépni és nem engedhetik, hogy a középkategória eggyé váljon a felsővel.
Én azt jósolom, hogy ilyen iszem-aszom módon 50-100 nitenként lépkedünk jobbra balra, aztán majd nem tudom a C8 talán lesz olyan, hogy abban már gyárilag MLA lesz.
USB szabványban sem tudnak már látványosan reklámozni, már minden tv 2.1-es. Nincs az, mint pár éve, hogy fú nagy szám volt, ha 2.1-es csatiból több is van rajta. -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #91048 üzenetére
Nem ártana tudni vagy mérni, hogy a Samsung-ok belső lejátszója mit kezd pl. ezzel a formátummal (nyilván az LG-k helyesen kezelik): Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.05.06, BL+RPU, single track single layer mp4. Mivel próbálja megjeleníteni HDR10, HDR10+, SDR vagy zöld valami?
Megnézhetné egy Samsung tulaj 'UFO971' rilízzel. -
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #91048 üzenetére
Na, számomra pont ez az ami nem fér bele abba a fogalomba, hogy azt nézzük ami az anyagban van - mert ha delta kettes színhibával dobozból kikerülő kijelzőket (mint a G3 a teszted alapján) azon gondolkozunk, hogy kalibráltassuk, akkor az hogy fér bele, hogy van egy pl sötét jelenet, ami egy nem dovi képes TV-n azzal a PQ körbével megy amit a TV kitalál magának. A DOVI lényege pont az, hogy kényszeríti a TV-t a helyes fényességi beállításokra a panel tudásához mérten. Itt én sokkal nagyobb eltérést érzek az anyaghoz képest. Csúcsfénynél ugyan ez - vagy sokkal sötétebben jelenik meg, vagy kiégés/részletvesztés lesz, mivel a TV-nek nincs lehetősége az anyag helyes ábrázolására.
Rosszul gondolom?
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #91042 üzenetére
Ez egyébként a valóságban hogy zajlik? Tehát az a része, hogy a DoVi-t nem ismerő TV honnan tudja, hogy milyen egész filmre érvényes fényességi adattal kell végig tolnia a műsort? Vagy ez az anyagban mint metaadat szintén meg van adva, a TV csak előveszi és alkalmazza?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #91035 üzenetére
Tudsz dobni egy linket, amin jól kalibrálnak game mode -ra? S90C -re. Ami szerinted tényleg jó beállítás. HDTVTest -nél nem láttam videót. Jó lenne, ha figyelembe venné a konzolok képességeit is.
Illetve valószínű hülye kérdés...nála is lehet külön kalibrálni az SDR és HDR tartalmakat, mint LG -nél?
Nálam most LG OLED -et vált, leginkább gaming -re. LG is marad, csak innentől másra lesz használva. A Samsung még nincs nálam, majd kedden érkezik.
-
magickonfig
tag
válasz
Vhiktor #91035 üzenetére
Gondolom van is egy "ismerősöd" akit tudnál ajánlani erre a célra ( csak vicc
).
Köszi a tájékoztatást a 2 tv vel kapcsolatban. Nekem kb .70%film 10% youtube 20% játék.
Samsungnál ha nem game üzemmódban játszom akkor is enged 144hz-en játszani és nem lesz erős ghosting ? Erős utánnahúzós ghostingtól kivagyok...LG-nél én is úgy olvastam mintha a respons time-ja pár ms-dal jobb, de ha nem észrevehető a különbség a 2 tv között, megfelel a Samsung is.
ui. egyébként a game üzemódot sose szerettem a Tv-ken.Ennél a Philips is iszonyat nagy a kontraszt , túlszaturáltság és kiveri a szememet , ha HDR üzemmódban van a játék. A tesóm 4 éves LG B tévéjén is zavaró a game mód.
-
oliwwer
aktív tag
válasz
Vhiktor #90869 üzenetére
mivel csak úgy tudom beállítani a bizonyos tartalmakat (sdr, hdr, dolby), ha olyan tartalom fut épp a TV-n, honnan tudom belőni?
amúgy az lesz, hogy a videód alapján beállítom, aztán finomítom ha van extra igény. nem lesz statikus tartalom rajta, oled pixel meg brightness mehet maxon? úgy kívánja a szoba, hogy kell a fényerő
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #90832 üzenetére
Egyébként kicsit félreértetted a mondatom jelentését, mert én arra akartam célozni, hogy amennyiben leültetsz egy átlag embert két tv elé - az egyik legyen egy általad kalibrált C3- ami kimaxol 815 nitnél, a másik legyen egy NEM kalibrált G3, gyári beállításokkal, de ugye eleve lényegesen nagyobb fényerővel, akkor megnézném ki tudja-e szúrni a csákó, hogy melyik a kalibrált az alapján, hogy milyen színeket lát, illetve melyikre mondaná azt hogy szebb számára...
A feladat még nehezebb ha nem egymás mellett hanem egymás után nézi meg a két TV-t. Illetve úgy is értettem, hogy az átlag ember melyiket, mármint melyik hibát látja jobban, mi zavarja? A színhibát, vagy a fekete árnyalatok hiányát, vagy netán a csúcsfényerő hiányát?
Én csak annyiban vagyok kicsit más véleményen hozzád képest, hogy számomra a sötét árnyalat hiánya egy nagyobb hiba mint pl egy 5-ös delta E értékekkel menő kijelző.
Én amondó vagyok, hogy nem sok olyan ember van mint te vagy én, vagy itt pl még egy páran akiknek az fontos, hogy szép legyen a kép, ne csak fényes. Legjobb példa a rosszra, hogy az emberek zöme abszolút behúzható a vásárlásba azzal ha villog és atom színes valami - egyszerűen azt gondolja hogy az a jobb- lásd áruházak eladó termei - a horror horrorja számomra.
Egyszó mint száz, én már látom mi lesz ennek a vége: felkérlek, hogy kalibrálj nálam, majd kiderül, hogy a kalibrált profil pont annyi near black részletet mutat mint amennyit én látok a kis élénk módommal, magyarul a probléma számomra csak a kalibrálatlan gyári módok miatt van. Én ezt érzem reálisnak.
Egyébként én az EBBEN a videóban elhangzottak alapján gondolom, hogy jelenleg kalibrálatlanul a G3 Mozi módja bizony rettenet sötét és nem mutat mindent meg amit kéne.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #90832 üzenetére
Igazad van, nem írtam, hogy HDR-ről írtam, azon belül is csak a Dolby Visionről - ebben jelenik meg minden új streaming tartalom azt látom.
Én már alig várom, hogy megmutassam neked, amiről itt okoskodok - váltig állítom, hogy egyszerűen nem egyfomra mennyiségű fekete közeli részlet van a különféle képmódok közt - értem, amit írsz, hogy ezek csak memória slotok- de szerintem a G3 valamiféle algoritmust máshogy használ, mert ha elvégzed azt a szimpla tesztet, hogy megfogod a nagyon precíz DoVi "Mozi" programot és feltekered a fekete szintet, majd ezt összeveted az élénk móddal, akkor azt látod egy rohadt sötét jelenetnél, hogy a Mozi elnyel bizonyos részleteket és azon nem emelhetők ki. UGyan ez igaz, IRE 2.5 -5 értékekkel való játéknál.
Majd megnézzük együtt - peace
Amúgy én ha hiszed ha nem egy kevésbé fényes "élénk" módot állítottam be arra az esetre ha a sötét részletek miatt ez a mód kell - most írásod után csak kiváncsiságból megint összevetettem a Mozi-val és jóval visszafogottabb átlagos képi fényerőben - mondjuk le is van véve az OLED pixel fényerő 65-re, illetve a szaturáció 46-ra, pont azért hogy ne legyen élénk. Csak és kizárólag a sötét részlet ábrázolás miatt tetszik ami iszonyú különbséget mutat az összes többi memória slot-vagy módhoz képest.
A memória slotos magyarázat még egy dolog miatt nem egyértelmű számomra: teljesen alaphelyzetbe állított módoknál, tehát ha kézzel mindegyikből kiveszem az összes "javító" opciót, pl kifejezés fokozó, meg dinamikus kontraszt stb - tehát ha az összes ilyen szar ki van kapcsolva, akkor nem lehetne különbség elvileg a kép tónus kontrasztja között csak és kizárólag a fényerő térhetne el - de ez nem így van. Miért? Olyan mint ha egyes profilok belül a gépházban S alakú gradációs görbével mennének...
Ja, természetesen felfogtam amit írsz, ha bekalibrálod a TV-t az egésznek nincs jelentősége mert lesz egy tökéletes profil - hívják azt bárhogy is.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #90832 üzenetére
De mindegy a képmód, hacsak nem tartalmaz kikapcsolhatatlan dolgokat. Ha nem tartalmaz semmi speci algoritmust, kikapcsolhatatlan beállítást a tető alatt, akkor kalibrálás után ugyanolyan lesz mintha kiindulasként gyárilag a legjobb kepmodot kalibraltuk volna.
Ha tartalmaz speci dolgokat, akkor nem lesz teljesen ugyanolyan (mérés ügyileg sem) így nem lehet teljesen kalibrált képről beszélni.A képmód csak egy memória slot, attól más egyik kepmod a másiktól, hogy máshogy van beállítva. Optimális esetben ha mindegyik képmód ugyanúgy van beállítva ugyanazt kell látnod, hacsak az adott képmód nem tartalmaz csak rá vonatkozó speci kikapcsolhatatlan algoritmusokat és beállításokat.
-
Oneil85
csendes tag
válasz
Vhiktor #90800 üzenetére
Igazából csak arra irányult a hozzászólásom , ( nem szakmai ) hogy 40 nél többre nem állítottam sdr tartalomnál még az oled pixelek fényerejét , és így is kellően világos és nem sötét. Bőven jó nekem nappal is és éjszaka is. Most 26on van és úgyis megfelelő. Igen , nézési körülményekhez kell beállítani. Nekem ez így eddig jó volt nappal is és éjjel is sdr tartalomnál.
Nekem a 60as fényerő túlzottan erős volt. De tényleg túlzottan.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #90526 üzenetére
Igen, egyébként te mondod jól! Semmilyen teszt nem jó igazából semmire, mert minden teszt teremt egy relatív környezetet, egy szabályrendszert ami alapján tesztelnek, de ez a szabályrendszer sosem felel meg mindenkinek és minden helyzetnek.
Mert a kalibrált képernyős tesztekkel is lehet vitatkozni azt mondván, hogy nem releváns abból a szempontból, hogy a TV nem azt tudja amikor hazaviszed. Nincs még egy műszaki cikk ami ne úgy lenne használva ahogy a gyár kiadja a kezéből - csak a TV-nél merül ez fel, hogy melyik a jobb? Kalibrálva? Gyárilag? Jobbról nézve, balról??
-
Bandeee82
tag
válasz
Vhiktor #90397 üzenetére
Az oled fényerő 80 volt, ez volt az egyetlen eltérés.
"A 22 pontos fehér egyensúlynál a 2.5% valamint az 5% IRE-re adja minden csatornára +5-t, ha ez nem elég akkor max +10-et."
Ezt hol találom? Én csak azt látom, hogy a fehér egyensúly meleg 50. Mit értesz 22 ponton és hol találom ezt az IRE-t?
A MM kalibració hozzáadott pár új képmódot, de az eredeti módokat nem érinti, ugye? Gyári beállítások visszaállításával el lehet tüntetni, ha bezavar.
@calogero, nem fizettem a kalibracióért, ingyen járt a tv-hez. Amúgy nem kértem volna.
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor #90344 üzenetére
Bocs, utolsó, ezt a tegnap leírtam többször is és úgy is ahogy te megismételted ugyanazt, azért nem tudsz követni, mert el sem olvasod és nem is értelmezed, te sem, ami azért gáz. A kadenciahelyes megjelenítés kifejezést is leírtam, hogy mit jelent, de még 1x a te kedvedért ide írom, az adott fps megfelelő frekvencián való megjelenítés, tehát pl. a 24,000 fps 72Hz-en jó, de a 25 fps 120 Hz-en nem jó. Ha ennek sem érted a lényegét, akkor baj van. Amikor fix, pl. 120Hz-en történik az összes fps lejátszása, akkor nincs általános kadenciahelyes lejátszás/megjelenítés.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #90318 üzenetére
Attól, hogy a tv kiírja, hogy 23.976 vagy 24 Hz-es jelet kap közel sem azt jelenti annyi Hz-en frissíti is panelt, lehet, hogy 48, 72, 96 vagy 120 Hz-en.
Egyébként meg semmi különbség nincs 5:5 pulldown és monjduk 48 Hz esetében 2:2 pulldown között, max az 5:5 kellemsebb a szemnek.
Pl Rtings szerint a tvk nem tudnak lemenni 24 Hz-re:
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #90286 üzenetére
Úgy tűnik nehezen akarják egyesek felfogni amit írsz. Azt csak mellékesen teszem hozzá, hogy ha a tv nem tudna 50/100 Hz-re váltani, a tv adások nézhetetlenek lennének.
Ha végre megosztanád velem a teszt videókat, megcsinálnám a kadencia tesztet a 60Hz-es LG OLED-en is.
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor #90286 üzenetére
Nem az a probléma, hogy nem nézhető, hanem nincs fps (frekvencia) váltás, és ugye ez leginkább 24/25 fps váltásánál lehetne jobban látni. Én is használom a TV-ken futó appokat, de a 25 fps tartalmakat a belső lejátszó és appok sajnos apró hibákkal játszák le, nem nézhetetlen, de hibás. Netflixen is előfordul néhány 25 fps anyag, HBO Maxon is, viszont mivel ritka így a 23,976 és 24.000 fps anyagok szemre semmi hibát nem produkálnak és ezért fordul elő az, hogy szinte tökéletes képet látunk. Android TV alatt is egész jól van megoldva a lejátszás, nem csak TV-n, egyéb boxokon is látom, hogy nézhetően működik úgy, hogy az sem vált fps-t.
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor #90283 üzenetére
25, 50 fps-t nézd te is, ott jönnek elő a látványosabb problémák. A 23.976, 24.000, 29,97, 30, 59,94, 60fps mind "belefér" a 120Hz-be. Te is nagyon jól tudod, hogy a kadenciahelyes szó mit jelent, kb. ugyanazt, mint hangoknál a RAW vagy passthrough és LPCM, vagy Dolby Vision esetében a TV vagy a lejátszó alakítja át a jelet.
-
szkutyi
addikt
válasz
Vhiktor #90283 üzenetére
blakey: én Vhikor nélkül ami tv-vel és lejatszással kapcsolatos, semmit nem csinálok, nem hiába tettem félre a zidoot, mi ezt a témát már rég privatban kiveséztük..
ha nem lenne kandencia helyes, azt látnám, és maradt volna a zidoo..ennyi...hiába magyarazod fel oldalakon keresztül....
Nalam tv lejátszó és plex 120hz 5:5 pulldown-nincs hiba a lejatszasban, ésittapont..lg c3
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #90255 üzenetére
A múltkor amikor erről szó esett - mármint az 5:5 pulldown-ról bedobtam a kérdést, hogy hová lesz a hiányzó tört frame-idő? Mert 5 x 23.976 mégsem 120.
Ez úgy van, hogy pusztán egy elméleti max a 120hz, de amikor 23.976 anyag megy akkor a valóságban 119,88hz lesz a panel frissítése?
-
Yodamest
veterán
válasz
Vhiktor #90181 üzenetére
De közben amiket mond az tök reális, szóval nem azzal van a baj, csak így kamerában tök más a képük. Nyilván nagy megfejtés amúgy nincs benne, a legdrágább a legjobb, a legolcsóbb a leggyengébb.
G3-mmal kapcsolatban érdekes egyébként, hogy oled tv címszavakra rákeresve folyamat a G3 jön szembe minden médiumon keresztül. Könnyen hiszi az ember, hogy hát biztos egy ilyen buborékba került bele és csak azért lát ennyit a neten (reddit, yt, stb. helyeken). Szóval én abban voltam, hogy amúgy kevesen vesznek ilyet, csak mivel flagship stb. ezt dobálja elém a net. Az igazán érdekes része az volt, amikor kint volt nálam az LG panelcserén és neki is említettem ezt, sőt ha jobban belegondolok ő hozta fel a témát, hogy "mennyi G3-hoz kell mennie", és akkor jöttem rá, hogy nem csak a net dobálja ezt elém, hanem valóban ennyi fogy belőle. Másik verzió, hogy nagyon sok hibásodik meg belőle, de inkább előbbit tartom valószínűnek.
-
oliwwer
aktív tag
válasz
Vhiktor #90121 üzenetére
Amióta TV vásárlásra adtam a fejem, böngészek sokat a témában. Számomra ez olyan felfoghatatlan, hogy 500-600+ ezres tévékről beszélünk, és ilyeneket figyelembe kell venni, hogy Dolby Vision-t meg DTS-t nem játszanak le a TV-k.
Valamit biztos én nem értek, de hogy lehet az, hogy az OLED tv ami pont arról híres hogy gyönyörű képe van, nem játszik dolby visiont? meg tényleg.. most kövezzetek meg, de megnéztem az utolsó kb 20 letöltött filmemet, 4k HDR, Bluray és társai, mert ugye a legjobb minőségűt akarom (ezért is veszek ilyen TV-t), kb 15-ön DTS hang van. Ezt az LG, a legnagyobb Oled tv gyártó a 2022-es évig nem játszotta. Nem értem..
Persze, ha veszek hozzá még 200k-ért egy lejátszót.....
-
-
válasz
Vhiktor #90121 üzenetére
Köszönöm a segítséged. (Csandi-nak is!)
Az S90C valamivel jobb képe az a linkelt videóban inkább nagyobb mint kisebb különbség az LG C3-tól. Valójában is ekkora lenne a két modell képe között a különbség?(vagy csak a játékok alatti különbség lenne ennyire nagy? Vagy ez csak beállítás kérdése?)
-
Csandi
őstag
válasz
Vhiktor #90121 üzenetére
Saját és baráti körben is annyira rossz volt kivétel nélkül az összes Samsung garis sztori, hogy én a márka létezését se veszem figyelembe
ha 10x jobb lenne a TV-jük mint az LG vagy Sony vagy bárki akkoris inkább a "második" legjobbat választanám, csak ne Samu legyen. Így veled vagyok, C3
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #90051 üzenetére
Óhh tudom én mi a process , rövid ideig voltam 3D artist..
Ordít hogy a Sárkányok Háza tengerpartos jelenetét fényes nappal vették fel aztán komputerral szépen kékre és 1 nitre húzták.
Miguel Sapochnik a neve a tisztelt rendezőnek ő volt az a
faszdrága úr is aki a Trónok Harca éjszakai záró csata jeleneteit nézhetetlenre gradeltette. -
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #90026 üzenetére
Ebben természetesen igazad van.
Én arról értekezek, hogy mi van akkor, ha a mélyen tisztelt kontent kreátor átesik a ló másik oldalára és nézhetetlen sötét képet akar letolni a torkunkon?
Imádtam az Apple TV Siló című sorozatát, de az általad említett Mozi módban őszintén komolyan, egyszerűen élvezhetetlen sötét. Amikor a lány a második epizód vége felé lemászik a fúrófejekhez konkrétan fekete pacák hömpölyögnek fekete alapon. Az egész sorozat (szándékosan?) túl sötétre van húzva.
Most egyből veszed a klaviatúrát és írod, hogy ezt kell tiszteletben tartani, mert ő a kreátor.
Igen, de tudod mi a baj? Ha van egy szoba belső ábrázolva ahol szemmel láthatóan 4-5 főfény ég, nevezzük lámpának, akkor az nem lehetséges, hogy a szem konkrétan gyertyafényes vagy még sötétebb jelenetnek látja. Kajak látszik, hogy felvételkor a fővilágosító szépen betette a hajfényt, a sziluett gégent, derítő fényt, stb -mindent, de aztán a baromarcú utómunkások lehúzták kb 10 nitre.
Az agy ilyenkor tiltakozik, mert nem ezt látod a valóságban - nem lehetséges.. És a példákat sorolhatnám egy évig - általános divat lett mindent - hogy is mondják? - darkosra - gradelni. Hát sorry, nem vagyok hajlandó a gyökér darkos divat szemetet bámulni és hál istennek menthető az ügy úgy tűnik. Persze, nem helyes, nem kalibrált, cserébe nézhető.Azt halkan jegyzem meg, mert ehhez nem értek, hogy a Netflix, Apple keresőképe miért van "helyesen" exponálva? Arra gondolok amikor tekersz az anyagban és kiteszi a kis képet. Az érdekes tökéletesen mutat mindent. Rohadt frusztráló.
És még egy dolgot mondok: szégyen, hogy ezt kell tenni - csak nem a mi szégyenünk... és mellette meg vannak kotta isteni gyönyörű filmek, sorozatok, tehát nem a TV kevés, vagy én látom egyszer így, majd úgy.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #89994 üzenetére
Nálam más a szitu teljesen. Dolby Visionön kívül az összes HDR mód teljesen mentes ettől a jelenségtől.
Ahogy írtad nézési távolságból nem látszik, csak azért láttam meg, mert Vincent Theo beszélt egy firmware hibáról és néztem emiatt egy konkrét tesztjelenetet ahol persze ez kijött. Nézési távolságból 10 másodperc után egy rettenetesen halvány derengésnek látszik.
El kell mondani a jelenségről, hogy csak és kizárólag a Dolby Vision mód mutatja - és nem fogod elhinni ott sem mindegyik. Egy órát tekergettem a különféle paramétereket, alaphelyzetbe állított képi móddal kezdtem, de pl a Otthoni Mozi módnál nem lehet elérni, hogy ne csinálja. Kerestem azt a módot ahol esetleg nincs meg a jelenség.
Ami vicces és döbbenetes, hogy egyetlen egy Dolby Vision mód mentes tőle - ki nem fogod találni - lelövöm a poént: az Élénk mód
Annyira szívesen elbeszélgetnék az LG fejlesztőivel... pl miért van az, hogy:
1: alacsony kép stimulusnál az élesség csúszka két lépcsőben FÉNYERŐ változást okoz. Egyrészt 14-ről 15-re, majd 28-nál. Ha sötét képet nézed jól látszik, hogy fényerő ugrás következik be. Mégis miért? És nem arról van szó, hogy a fals kontúrok miatt látszik fényesebbenk, nem... valós fényerő lépés következik be.
2: Hogy lehetséges, hogy a sokat és jó okkal szidott ÉLÉNK Dolby Vision mód mutatja meg ténylegesen messze a legtöbb fekete közeli részletet. Minden egyéb mód hozzá képest sokkal kevesebbet ábrázol a sötét tónusokból.
Az az érzésem, hogy ez a TV nincs még szoftveresen befejezve, de hát nem is csodálkozom, amikor pl a C9 két teljes év után kapott végre egy firmware-t ami megoldotta az ott lévő valós black crush problémát dolby képi módoknál. A G3 már úgy tudom kapott egy ilyen firmware-t, de hát a fent leírtak alapján van még baj bőven.
Remek TV a G3 sosem válnék meg tőle de befejezetlen firmwarrel megyünk
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #89991 üzenetére
Ezt az összes G3 csinálja?
Normál HDR esetén miért nem látszik? Nem értem
G3 tulajok megnéznétek kérlek?
Tehát dolby vision kép módban gyári 50-es fekete szint mellett ha teljesen nulla képi tartalmú full fekete vágókép van, nyomtok egy pause-t és odamentek a TV-hez.
Én most 49-es fekete szinttel megyek, szerinted az gond? (nekem tetszik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged