Hirdetés
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey
üzenetére
Bízzunk benne hogy nem xart adnak ki a kezük közül.
Az hogy hogy veszik fel az anyagot meg csak a készítés egy korai szakaszai. Utána jön a colorist, aki az urominkat végzi, ekkor kapja meg a film a végső kinézetét. Szóval ha ott az a direktoriri döntés, hogy ez meg az ne látszódjon akkor nem fog látszódni, annak ellenére sem hogy az eredeti felvételen látszódott.
Egyszóval nem az a jó ha egy filmben egy sötét jelenetnél minden látszódik, mert can amikor direkt sötétítenek el részeket, mert nem mindent szeretnének láttatni.Az, hogy egy film rosszul lett elkészítve azt utólag nagyon nehéz eldönteni. Trónon harca és Sárkányok háza bizonyos részére is sokan köpködtek, holott semmi bak nem volt velük.
Abból kell kiindulni, hogy mindenki szabvány szerint dolgozik, netflix is megköveteli, szóval azért nem Jóska bácsi masterel az istállóban. Ettől függetlenül persze búcsúszhat hiba.
-
viera
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Én megértelek teljesen, engem is zavar ha annyira sötét minden.Dolby Vision egyáltalán nem tetszik mert minden annyira sötét néha még napoal is, hogy a valóságba se úgy néz ki.
Ezért is választottam az S95C-t amit tegnap meg is rendeltem a Telekomtól.
Decemberre terveztem de levitték az árát meg lejött a kedvezményem és így lett 911e ft a 77-es. Na de kíváncsi vagyok milyenek lesznek rajta a DV filmek amik zavarnak. -
szkutyi
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Ha Vhiktor bekalibrálja akkor az otthoni mozit fogja kalibralni, de az összes értékre érvényes lessz a kalibrálás(dolby vision esetében) és tudsz majd játszani a dolby vision config-fileval...nálam gyakorlatilag kb 50 nit különbségre lehet belőve, itt még nem torzul el a színvilág, de emel a fenyerőn...így ha jön egy sötétebb dv film mint pl a top gun maverick, akkor át nyomom a világosabb dovi-ra
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- audio-technica ATH-S220BT vezeték nélküli fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Decemberre terveztem de levitték az árát meg lejött a kedvezményem és így lett 911e ft a 77-es. Na de kíváncsi vagyok milyenek lesznek rajta a DV filmek amik zavarnak.
Vhiktor