Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    válasz Vhiktor #89994 üzenetére

    Nálam más a szitu teljesen. Dolby Visionön kívül az összes HDR mód teljesen mentes ettől a jelenségtől.

    Ahogy írtad nézési távolságból nem látszik, csak azért láttam meg, mert Vincent Theo beszélt egy firmware hibáról és néztem emiatt egy konkrét tesztjelenetet ahol persze ez kijött. Nézési távolságból 10 másodperc után egy rettenetesen halvány derengésnek látszik.

    El kell mondani a jelenségről, hogy csak és kizárólag a Dolby Vision mód mutatja - és nem fogod elhinni ott sem mindegyik. Egy órát tekergettem a különféle paramétereket, alaphelyzetbe állított képi móddal kezdtem, de pl a Otthoni Mozi módnál nem lehet elérni, hogy ne csinálja. Kerestem azt a módot ahol esetleg nincs meg a jelenség.

    Ami vicces és döbbenetes, hogy egyetlen egy Dolby Vision mód mentes tőle - ki nem fogod találni - lelövöm a poént: az Élénk mód :W

    Annyira szívesen elbeszélgetnék az LG fejlesztőivel... pl miért van az, hogy:

    1: alacsony kép stimulusnál az élesség csúszka két lépcsőben FÉNYERŐ változást okoz. Egyrészt 14-ről 15-re, majd 28-nál. Ha sötét képet nézed jól látszik, hogy fényerő ugrás következik be. Mégis miért? És nem arról van szó, hogy a fals kontúrok miatt látszik fényesebbenk, nem... valós fényerő lépés következik be.

    2: Hogy lehetséges, hogy a sokat és jó okkal szidott ÉLÉNK Dolby Vision mód mutatja meg ténylegesen messze a legtöbb fekete közeli részletet. Minden egyéb mód hozzá képest sokkal kevesebbet ábrázol a sötét tónusokból.

    Az az érzésem, hogy ez a TV nincs még szoftveresen befejezve, de hát nem is csodálkozom, amikor pl a C9 két teljes év után kapott végre egy firmware-t ami megoldotta az ott lévő valós black crush problémát dolby képi módoknál. A G3 már úgy tudom kapott egy ilyen firmware-t, de hát a fent leírtak alapján van még baj bőven.

    Remek TV a G3 sosem válnék meg tőle de befejezetlen firmwarrel megyünk :D

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák