- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
válasz
Howkeddlee #90554 üzenetére
Amúgy úgy allitsd be ahogy Vhiktor G3 videója mutatja!kivéve a fényerőt...nekem az sdr éjszakai isf filmmaker az oled fény 20 azt sokszor hagyom nappal is, de ha akkora a környezeti fény akkor 40...
-
szkutyi
addikt
válasz
Szerintem ez minden, csak nem fakó
és ez nem kiemelt, stb, ez már a jól.beálitott, de még nem kalibralt kép!
-
Pro Koryak
addikt
válasz
A le nem szedett fólia a képernyőn vagy a hátulján van?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Samsung is tud normális képet, a mozi/film képmódban. Szóval nem is az van, hogy samsunsungjoz vagy szokva, hanem a dinamikus képmódokhoz.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Howkeddlee #90539 üzenetére
Pixel hibákat nézd meg, illetve, hogy mennyire banding-es a panel homogén sötét szürke esetében, még a tintinget is megnézheted. Erre mind van teszt videó youtube-on.
-
hunspikey
őstag
válasz
Nos igen - pont erről volt szó.
El van rontva a szemed a túlszínezett, képjavítós, IFC-s LCD fos képpel.
Nem tehetsz róla, viszont ha van egy kis érdeklődés benned a téma iránt akkor javaslom, hogy kezd el magad szoktatni a "helyes" képhez a következők szerint.
Próbáld meg elérni elsőre hogy ne a "élénk" mód menjen minden forrás esetén.
Válaszd ki a második legvilágosabbat.
Ezután menj bele a beállításokba és próbáld meg, hogy kicsit emelt értékektől szépen fokozatosan majd haladsz visszafelé a normál beállítások felé.
Előbb utóbb a szemed és a lelked értékelni fogja a normál nem csiri-csáré képet, de ehhez idő kell.
Az elérendő cél:
HDR - otthoni mozi mód legyen elég
SDR - filmmaker mód legyen elégkotraszt mehet elsőre maxra, fényerő SDR esetén induljon 70-ről, majd innen fogsz szépen visszafelé haladni, minden alkalommal csak egy pár pöccintéssel, lefelé egészen 45 alá. Este elég a 30 is...
Szín csúszka: 50 a gyári érték ezt kéne előbb utóbb elérni LCD mérgezettség lévén kezdj 60-ról aztán azt is vedd el egy-egy értékkel szépen naponta.
Mozgás: cél az lenne, hogy ne legyen bekapcsolva az intelligens mozgás, hanem teljesen kikapcsolt állapotban legyen - de szerintem ehhez kell a legtöbb idő.
A menük közt szépen időben vedd egyre vissza az "egyéni" beállítások alatt a de-juddert és a de-blur paramétereket is.
Fekete szint: 50- kész- elsőre, utolsóra is
Fehéregyensúly: meleg 50 - itt nincs mit megszokni- ez a helyes és kész.
Apránként... tudd, hogy az egyik legjobb készüléked van - de idő kell magadnak hozzá.
Ja, első 50 órában érdemes teliképernyős, tehát nem szélesváasznú tartalmat nyomatni, hogy fent és lent is "kopjon"
Fóliát szedd le, elölről és hátulról is. Elölről főleg - mert kontraszt vesztést ad
-
szkutyi
addikt
válasz
Így nehéz észre venni a hibát, ha nem értesz hozzá..maximum annyit tudsz csinálni hogy:youtube pixel teszt...
Nézd csinálok képeket alap beállításokkal, felteszem majd drive-mappába.
Merre laksz?nekem is c3 van... -
válasz
Howkeddlee #90273 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap megérkezett az LG C3 65" hozzám. Egyelőre még barátkozunk, szoknom kell a méretét és a színeit, mert nem ehhez vagyok szokva (a korábbi 50" samsung tv-mnek erősebbek voltak a színei, ez ahhoz képest jóval fakóbb színeket mutat) és tegnap este nem is nagyon volt időm még állítgatni rajta semmit. A HD tv adások is sajnos rosszabbul néznek ki rajta mint a korábbi LCD tv-men vagy a másik szobában levő 4K Led Tv-men, de remélem hogy ez beállítással majd korrigálható lesz majd rajta.
Kell-e bármire figyelni az elején (magasabb vagy alacsonyabb fényerőn használni vagy bármi) illetve amíg még a 3napon belül vagyok hogy lehetne a hibáit (ha vannak) megtalálni/átnézni!? A gyári fóliát is még rajta hagytam és nem vettem le róla, ezt érdemes rajta hagyni még egy ideig? Nagyon köszönöm előre is a segítséget és bocs a tudatlanságomért. -
SeatZola
őstag
válasz
Howkeddlee #90273 üzenetére
Egész biztosan nem lesz csalódás a C3. Első körben az S90C mellett én is arra mentem volna rá, de beesett egy kis plusz, így meglett a G3.
-
SeatZola
őstag
válasz
Howkeddlee #90133 üzenetére
Én nézegettem egymás mellett a C3-at és az S90C-t. A színek fényereje valóban magasabb volt az S90C-nél, de ez csak a színekre igaz. A mintákon amit vittem a C3-nak is nagyon szép képe volt, nem volt sem fakó, sem halvány. Teljesen rendben volt. A treamingek miatt meg, mivel azok döntően Dolby Vision-ben vannak tényleg jobb választás lehet a te tv nézési szokásaidhoz a C3. A linket videó meg olyan, hogy ha akarom beállítom úgy a G3-mat is, hogy egy Hisense-nek szebb lesz a képe..... A garancia hidd el az egyik legfontosabb dolog. Nincs rá semmi garanciád, hogy jót fogsz ki vagy ami kezdetben jónak tűnik, az később is az lesz.
-
hunspikey
őstag
válasz
Howkeddlee #90133 üzenetére
Hát ez nem tudom mennyire hiteles videó.. 3. Percnél még az is elhangzik hogy a C3 MLA paneles
Gyanúsan sötétre van véve a c3 képe, mármint így rögzítették a kamerával. Élőben nem ilyen egy c3 - as.
Szerintem nézd meg élőben!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Howkeddlee #90119 üzenetére
Nehéz kérdés.
Az S90C-nek valamivel jobb képe van, a színek nagyobb fényereje miatt, de nem tud Dolby Visiont. Brutálisan homogén képe van.Mivel rengeteg streaming tartalom Dolby Visionben jelenik meg én ezért a C3-at választanám.
Tapsztalatok alapján a Samsung garis hozzáállása a borzasztónál is rosszabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged