- iPhone topik
- Végre hivatalos, mikor lesz az S26 hivatalos
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partz
senior tag
"Az LG-WOLED-ről találni adatokat (amit a gyártó maga adott meg) jópár éve 30000 óra volt, jelenleg 100000 óra az élettartam az LG szerint (ami azt jelenti, hogy akkorra felére csökken a fényerő)."
Ezt pontosítsuk kicsit, mert elég idejét múlt állítások;
-Az első generációs oled tv-kre mondtak 30.000 órát
-2016-ban 6-os szériánál tolták fel 100.000 órára.
-2018-as szériákra már 150.000 órát mondtak.Azóta rengeteg fejlesztés volt oled rétegezésben és már nincs is ilyen álláspont;
-Bevezették azóta a sárga-zöld + zöld rétegezést
-Vörös ph-oled réteg összetételén változtattak
-2022 óta deutériomos kék oled anyagokat használnak (OLED EX), ami csak magában másfélszeresére növeli a panel élettartamát.
Ezt a Samsung Display a 2. generációs qd-oled panelekben, 2023 második felében vezette be. Nem tudom ezt figyelembe vette-e a rtings, mikor beégést tesztel (itt már az is lehet a vörös-zöld quantum-dot színkonverter a gyengébb láncszem).És akkor megosztom a saját tapasztalatomat;
7-8 éve használom a C6 szériás oled-emet. Teljesen beégés mentes, évente egyszer ráküldöm a tesztábrákat, de eddig semmi (keresem az indokot, hogy lecserélhessem, csak nem találom). 7 évre terveztem max, csak nem fogok lecserélni egy hibátlan oled tv-t, ami még 3D-t is tud + környezettudatosság.
Már nincs hivatalos álláspont, de figyelemmel kísérve a fejlesztéseket nagyjából 3x-os lehet a panelek élettartama azóta. Ergo aki 2024-ben még ezen a beégésen rugózik tv-k terén, én magam részéről megmosolygom, paneltípustól függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- LG OLED55G42LW OLED evo 3+2 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- LG 65G5 - 65" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- GRUNDIG ( 55GOB9280) 140CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4382, 100% Akkumulátor
- iPad A16 128GB Wi-Fi Silver 100% (1év Garancia) Mindössze 4 ciklussal!
- Elektronikai csomag (usb hub, display, hdmi kábelek, riser-ek)
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor