Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• eL Geri

őstag

válasz Dare2Live #116567 üzenetére

Milyen gyakorlatban plazma után az oled?

Ha az itteni szakértőket kérdezed, akkor fényévekkel jobb.

De most engem kérdeztél, így inkább csak azt mondom, hogy jobb, de sok szempontból a plazmával se volt bajom. Plazma után biztos voltam benne, hogy sima LED-et nem vagyok hajlandó venni. Így csak az OLED maradt.

Amitől határozottan, és egyértelműben jobb:
    - Csináltam is egy nagy méret váltást, főleg emiatt is cseréltem le a régi tv-t: 42 > 77
    - Van már HDR-em, ez azért látványos, ha olyan a tartalom.
    - Van VRR, ami biztos, hogy jó (Xbox-ozok), de vakteszten nem tudnám bebizonyítani, de ürülök neki.
    - A mozgás megjelenítést mondták többen, hogy fura lehet. Hát nekem plazma után nem tűnik annyira fel, max ha nagyon bele akarnám magyarázni, de rendben van, vakteszten nem mondanám meg, hogy más.
    - Eltűnt a plazmára jellemző hatás, nem tudom a pontos elnevezését, talán szivárványosság, amikor pislogsz, mozgatod a fejed, akkor a plazmának mintha kilátszottak volna az alap színei, de ezt anno megszoktam pár nap alatt, aztán soha többet nem vettem észre.
    - Ja meg hát eddig, csak FHD volt, most meg 4K, de eddig kisebb is volt a mérete.

Olyan ez, mint amikor egy régi kocsiból átülsz egy újabba. Érzed, hogy jobb, de azért nem dobod el az agyad. Majd aztán visszaülsz a régibe, és nem érted, hogy tudtál eddig azzal élni :) A plazmát azóta 2-3x néztem a hálóban, sima Showder Klub -ot nézve, az mintha most színtelennek tűnne, de lehet csak bebeszélem magamnak.

Új hozzászólás Aktív témák