Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- MIUI / HyperOS topik
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
A heten korulneztem napelem fronton. Megy a duma, hogy 8-10 ev alatt megterul. Kertem 3 ajanlatot. Az elso ketto valami 35K rendszer, 25 ev megterules. A harmadik 10K az ugy 12 ev alatt megvan. Par aprosag amire rajottem
Mindenki evi 4-5% energia ar novekedessel hirdet. Valosag az evi atlagos 2% az elmult 20 evben, de a szolgaltatom evi 1% fog emelni a kovetkezo ot evben, evenkent.
Az elso ket ceg annyi panelt akar, hogy 100% menjen rola a haz + battery backup, hogy ejszaka meg arrol uzemeljen a rendszert. Tok jo, csak a 1 battery ugy 15K szerelessel egyutt es a huton kivul meg mondjuk elbir 5 konnektort.
Baromira hasrautes szeruen szamolnak, megmondtam a havi atlagos fogyasztast erre egy 20% nagyobb kapacitaus rendszerrel jonnek vissza.
Most fizetek 12 centet kilowattonkent, ok meg ilyen 19 centel szamolnak, de azt mar nem tudja elmagyarazni, hogy miert is. A vegen meg ott vagyok, hogy a $80 szamlat kitudom valtani egy havi $160 dollarba kerulo panelre.
A harmadik ceg az normalis volt. Ok annyi panelt raknanak, hogy napkozben elmenjen a haz rola, nincs battery, majd a szolgaltatotol veszem ha nem eleg. Ficko mondta, hogy beraknak ok barmit, de ha a megterules az elsodleges szempont akkor nem javasolja, pont a magas ara miatt es most kezdenek fejlodni technologiaban, par ev es nagyobb kapacitasu olcsobb modellek jonnek.
Jovo ev elejen visszaterek erre, addig meg berakok valami okos cuccot, hogy lassam melyik napszakban mennyi is a fogyasztas.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510i NZXT 850W
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB - ÚJSZERŰ, Kártyafüggetlen, Ezüst, 100% Akku - 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest