- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
A heten korulneztem napelem fronton. Megy a duma, hogy 8-10 ev alatt megterul. Kertem 3 ajanlatot. Az elso ketto valami 35K rendszer, 25 ev megterules. A harmadik 10K az ugy 12 ev alatt megvan. Par aprosag amire rajottem
Mindenki evi 4-5% energia ar novekedessel hirdet. Valosag az evi atlagos 2% az elmult 20 evben, de a szolgaltatom evi 1% fog emelni a kovetkezo ot evben, evenkent.
Az elso ket ceg annyi panelt akar, hogy 100% menjen rola a haz + battery backup, hogy ejszaka meg arrol uzemeljen a rendszert. Tok jo, csak a 1 battery ugy 15K szerelessel egyutt es a huton kivul meg mondjuk elbir 5 konnektort.
Baromira hasrautes szeruen szamolnak, megmondtam a havi atlagos fogyasztast erre egy 20% nagyobb kapacitaus rendszerrel jonnek vissza.
Most fizetek 12 centet kilowattonkent, ok meg ilyen 19 centel szamolnak, de azt mar nem tudja elmagyarazni, hogy miert is. A vegen meg ott vagyok, hogy a $80 szamlat kitudom valtani egy havi $160 dollarba kerulo panelre.
A harmadik ceg az normalis volt. Ok annyi panelt raknanak, hogy napkozben elmenjen a haz rola, nincs battery, majd a szolgaltatotol veszem ha nem eleg. Ficko mondta, hogy beraknak ok barmit, de ha a megterules az elsodleges szempont akkor nem javasolja, pont a magas ara miatt es most kezdenek fejlodni technologiaban, par ev es nagyobb kapacitasu olcsobb modellek jonnek.
Jovo ev elejen visszaterek erre, addig meg berakok valami okos cuccot, hogy lassam melyik napszakban mennyi is a fogyasztas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Formula-1
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Tp-Link Archer C64 Dual Band Full Gigabit Wi-Fi router
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest