Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tothgera30
    veterán

Ha már ecotec és autó, képzeld, én most egy csoda opel astra bérautóval nyomom, 3 hónapja (elvileg ideiglenes, mert nem ezt ígérték a lízingdíj-kerettel).
    1,2-es három hengeres turbó, mert az opel már csak olyat gyárt, elég borzasztó, még a dízelnél is csúnyább hangja van.
    Olyan 1800-as fordulat alatt konkrétan fulladozik. Olyan 2500 fölött megindul, de mire oda eljutunk... olyan 6-6,5 literrel járok el vele, de másnak ez szerintem simán 7,5-8 liter lenne.
    Maga a kocsi amúgy nem rossz, bár elég műanyag, mégis kevésbé cicereg, "jobban egyben van", mint pl. a mondeo volt. Nem akad fenn a fekvőrendőrön. Befér a garázsomba.
    Viszont a váltóval hadilábon állok, minden második alkalommal csak úgy veszi be a kettest, hogy reccsen egyet (mint anno a suzukiban a rükverc). Akármit csinálok vele, ez van. Néha, ha nyomva tartom a kuplungot előtte ~2 másodpercig, akkor nem csinálja, de hát úgy nem lehet közlekedni... Na mindegy. Opel, ami sose' kop' el. :)

Ezt pedig Nolfinak küldöm. Instant get, nem? :D
    a rénszarvasok is szeretik a sört :D

Nagyon kelletlen az a 1.2-es feltöltős motor, az előtte lévő 4 hengeres 1.4-es (XFL, XFT) fényévekkel selymesebb járású volt. A hozzá kapcsolt M32-es váltóban pedig nem cserélnek olajat, mert hogy az autó "élettartamát" kiszolgálja. Márkaszervizben kérdeztem hogy mikor kap friss nedűt. Első pár mondatban mondták hogy minden folyadék le volt cserélve, később csak kibukott hogy váltóban ők nem szoktak.

Új hozzászólás Aktív témák