- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- One mobilszolgáltatások
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Úgy néz ki, hogy augusztus 2-án landolunk, és a jelen nemzetközi helyzet szerint Bécsben.
Mivel fatornyos kis falunk messze van onnan valszeg megállunk majd valahol aludni.
Tud valaki valami jópofa helyet (csőhotel, földbe vájt ház, glamping, átalakított víztorony) ami nem kocka, egyenhotel a környéken? Mondjuk max Győrig jönnénk el.
4 felnőtt 2 gyerek, minimum 2 háló
Nézegettem a tripadvisort meg az airbnb-t de nem sok értelmeset találtam. -
válasz
Vérboci
üzenetére
Caába, tudtam h lemaradtam valamiről... nem tudtam h a Schmidt Mária féle Németországba hajóztak ahol nincs wifi.
-
-
törölt tag
Egy kis nosztalgia zene
Kovács Kati - Add már Uram az esőt -
BlacKSouL
addikt
-
tildy
nagyúr
Na meg a bolgaroknak is hamarabb lesz euroja, mitn nekunk. Marmint magyaroknak.
-
BlacKSouL
addikt
Innen ment.. [link] csak a szokásos mindennapos frissítő rövid zápor
Kell ez a szikkadt porzó földekre. Még csak márciust pótoltuk, még a következő 2 hétben be kell potolni az aprilist majust. Karanténnapsütésre most itt a szabadságeső. :)
Kulonbenis, te mar kibarnultad magad aprilisban a teraszon
-
-
Spet
addikt
Ezzel az örök klasszikussal készítenélek fel.

-
ToBeY
nagyúr
Legalább három hete nyomják a légkalapácsot non-stop a házunk előtt.Már akkora a gödör,hogy lassan az olaj is feltör belőle.
Ami durva,hogy a ház előtti beton is szét van repedezve,kicsit tartok tőle, hogy a házzal lesz valami. -
Pacák
senior tag
Minden évben eljátszom panellakásban, hogy nyáron a loggiát átváltoztatom kiskertté. Tavaly csak kikapargattam pár magot a Veresi Piroska paradicsom bogyóiból, mert untam a lutrit, hogy nem lesz semmi a papírtasakos vetőmagból, na jó... néha mégis...
Lett egy laza három-négy méteres paradicsombokor-szörnyeteg a korlát mellett. Nem győztem karikába hajtogatni, hogy itt maradjon. Amikor termőre fordult, akkor meg tervszerűen szedni kellett minden nap.
Tavaly jól sült el, de idén mintha minden vissza akarná fogni. -
BlacKSouL
addikt
Majd ha az idojarasi apokalipszis kozepen arra vetemedek hogy kerteshazban mezogazdaszkodjak, akkor mutatom. De majd mindig mindent az idojarasra es a korulmenyekre fogok, hogy mindenki tudjon kovetni. Es majd a joistentol varom hogy az ev minden napjan olyan idot adjon amilyet adott pillanatban elvarok. Lehetoleg orankenti lebontasban hogy a novenyek is kenyelmesen tudjanak alkalmazkodni.
Semmivel se jobbak a vilaghires mezogazdaszaink, mint en amikor utalom a telet meg a monszunt...
-
-
-
Aki a szemet muttette mar lasik-al, tudna irni par sort, mennyi ido volt, milyen volt? A budai szemeszeti kozpontnal gondolkodok az OptiLASIK 7D-n, ami meg osszegben nem veszes, -6.5; -7.5-es kontaktlencsem van most.
-
Spet
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Imádom, amikor az emberek olyan egyszerű kijelentéseket tesznek, hogy csak na mielőtt bárminek is utána néznének/olvasnának, esetleg kertes házban és és termel valamit és a saját bőrén megtapasztalja.

A tél télen volt (nem pedig májusban). Volt vagy ami kordában tartotta a kártevőket.
Nem egy negyed évnyi csapadék jön le 2 nap alatt, arra a földre ami ki van száradva, így elmosva mindent (termő réteget is), mert nem fogja meg semmi. E mellett eső után rögtön dög meleg, ami lerohasztja a termést, elindítja az élősködőket. Plusz a termények megfelelő szinten fejlődnek, és nem anyázol a boltban, hogy a hazai paradicsom kilóját miért 800-900 Ft-ért adják (mert elárulom, ha többet termelt volna a megfelelőbb időjárásnak hála, akkor olcsóbban tudja adni, és nem kell még az Orbán királyi pengő romlását is az öntözésbe belevennie)
Nyáron az ember nem hónapokig (már tavasz végétől) szenved a 35+°C-tól, hanem nyár vége fele. A fák nem virágzanak újra ősszel.
Jajaja a spanyonyolok meg a kínaiak mindent jobban csinálnak. Ja, hogy olyan az íze a terméknek mintha vizet innék. Ennyi erővel a csapvizet is megsózhatom és ihatom azt. (semmi gond, hogy a kínai gazdaság kizsákmányolja a saját embereit [éljen a kommunizmus], a spanyol termelés meg vendégmunkásokra épít [ja koronavírus keresztbe tesz ennek, bye-bye olcsó árak])
Sokezer evvel ezelott is megoldottak hogy szarazsagban kapjon vizet a noveny - milyen szép a Nílus környéke, Aral-tó, Fertő-tó (csak, hogy ne menjünk ennyire messze)
-
válasz
parandroid
üzenetére
a műanyag cserép körül van a kaspó, mely pár centivel szélesebb. (ikeás tuja, illetve ciprus ikeás kaspóban)
normál időjárásban amúgy minden nap locsolom, és hidd el, normál esetben lelátok az aljáig, nincs a kaspóban víz, a talajmegfogja a nedvességet, abból nem folyik ki, nem locsolom túl. Aztán tegnap tele lett az egész.. miután kivettem a tuját a műanyag cserépben, utána volt benne 20 centi víz.Ui. hopsszli, már nappal is nagyúr vagyok?
vagy nyitva maradt a szeksztopic?
mit fog ehhez szólni az ORTT?
-
BlacKSouL
addikt
Igen, es 15-20-50 eve nem volt se fagy, se aszály, se jégeső... Haggyukmá'
Sokezer evvel ezelott is megoldottak hogy szarazsagban kapjon vizet a noveny, de ha ennyire nem megy akkor nem muszaj eroltetni. A kinai import olyan amilyen, de ok megoldjak, es feleannyiba kerul. Spanyolok is megoldjak. Csak ebben a nyuves orszagban talaljak meg mindig a kifogast a megoldások helyett. -
Spet
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Hát nem tudom milyen gyümölcs zöldség szereti, ha jéggel verik, de ha megmutatod nekem máris ráborítom akár a hűtőszekrényt is.

Igen a magyar mezőgazdaság azért lett sz@r mert 10-15 évvel ezelőtt még voltak évszakok (vagy csak én emlékszem rosszul), mára már nem nagyon.
-
BlacKSouL
addikt
Szárazság van no, aszály, ezért lehet jó drágán adni a kínai import ződségeket gyümölcsöket egész nyáron.
A világhírű magyar mezőgazdaságnak ellensége a fagy, a hőség, az aszály, az eső, az árvíz, illetve ha ezek bármelyike rosszkor, korán, vagy későn jön.
Plusz az árakba be lehet építeni a drága eurót, a visszadrágult üzemanyagot, dátumot, stb.
Ezért nincs termék 700 Ft alatt. Ja meg persze válság is van, az 20-30% extra felár. -
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
-
parandroid
félisten
Ja, úgy az stimmel (bár az elmúlt napok témája után adná magát a kétszer végtelen, mint válasz). Csak a tuja az sem nem egyenes felület, sem nem szabályos alakzat, sem nem simán csak beleesik a víz, hanem gondolom a virágföldön keresztül leszivárog. De a virágföld amúgy is hajlamos egy csomó nedvességet korábbról is megkötni, szóval kb irreleváns, hogy mennyi víz volt alatta a kaspóban. Szóval én tujáskaspóban nem mérnék csapadékmennyiséget, vannak ehhez speckó köcsögök, amit ki lehet tenni a tetőre. Bár igazából lehet tujáskaspóval is mérni, csak egyszerűbb, ha nincs benne föld, meg tuja, a formája miatt úgy is épp eleget kell számolgatni.
p -
válasz
parandroid
üzenetére
Ha egy négyzetméternyi felületre 1 mm csapadék esik, akkor 2 nm felületre mennyi? (Hint: 1)
@: vszeg fújt a szél, és a fa felfogott oldalról érkező csapadékot is.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Wut
-
Noé saztán?

távol álljon tőlem... csak vicces volt.Ui. tegnap 3 vödörnyi vizet öntöttem le az erkélyen a kis tujáimról, mert az összes cserép színültig volt. Mondják, hogy 60 mm esett, de lófaszt, 20 centi víz állt a kaspóban, miután kivettem belőle a tuját. Oké, nem henger alakú, hanem lefele picit szűkül, mint egy pohár, de akkor is kétszer annyi az, mint 60 mm.
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hat en jartam mindkettore, en idomben BME-n is hulye volt, aki 2-vel szorozta a 'vegtelen'-t.
-
Pacák
senior tag
Szép estét'!
Ha már úgy alakult, hogy megint beléptem boltolni, gondoltam, hogy beköszönök az aktuális OFF topic-ba. Arra jöttem rá, hogy egy csomó nicknévre még emlékszem. És ez jó. Ettől újra fiatalnak érzem magamat.
-
ToBeY
nagyúr
Valamelyik szépségkirálynő vegán madártejet csinált négy tojásból.
Nah,hát legalább szép,bár ez erősen relatív. -
válasz
parandroid
üzenetére
Erre csak egy dolgot tudok mutatni (fb alert) -remélem látható lesz, mert tehén csoporton belüli megosztás.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ugye te is érzed mennyire valószínű az általad vázolt és mennyire rúgja ránk az ajtót az általam említett vizes probléma? Évek óta vannak útlezárások vízátfolyás miatt. Telente régebben a környék vontatója voltam - ma már szerencsére nincs hav.
-
FehérHolló
veterán
Az bőven attól függ, hogy az ELTE matekon, vagy BME villanykaron vizsgázol belőle.
Most pakoltunk, és elöl maradt pár értelmesebb jegyzetem. A gyakvez a Kalkulus1 120. oldalán lévő feladatokat (végtelen határérték téma) a végtelennel és helyenként konstanssal való szorzással/osztással vezette le nekünk.
Másrészt ott van a IEEE 754 szabvány is, ami enged szorozni végtelent és osztani is végtelennel.Azt elfogadom, hogy egy elméleti matekos máshogy látja a világot.

-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nem Rovert, Cruisert. Rovert csak ha szereted javittatni, meg nem baj, ha megall.

-
lenox
veterán
Akkor aki a vegtelent szamnak gondolta, es szorozgatta/osztogatta, azoknak helybol IV.
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Teljesen jo mertekegyseg, 1.5 dl. Egy uveg bor 5 pohar.
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
paszmek a 20éves kabriótraktorom önsúlya 1301 kg
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Közben még az jutott eszembe, hogy mi van, ha menekülni kell egy összedőlőben lévő hídon át, ami 1200 kg-t még éppen elbír, de a suv alatt már leszakad? Na, ki él akkor túl? Vagy ha két orosz tank blokkolja az utat, de a minivel még pont át tudok slisszolni, a q7 meg fennakad? Fejenként 270 év szigorított szibéria ott, én meg a vasfüggönyön túlról integetek.
p
-
7
addikt
Ha már úgyis időjárás a téma: tegnap Oszkároztam haza Keszthelyről. Székesfehérvár előtt kb. 20 km-rel kapott el minket a zuhé istenes része. Élmény volt. Mondjuk én bírom az ilyesmit, szóval elvoltam, mint hal a vízben.

-
-
parandroid
félisten
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Csak felszínesen tippeld meg milyen tevékenységet végeztem ma, amire gennyesmód nagyon kellett az özönvíz, hogy 2 havi csapadék 3 óra alatt essen le.
Igen, autót mostam, kentem, viaszoltam. Azt a fajtát, amit felkenés után jó ha 24 órán át nem ér víz. Hát most érte. Nem a bibliai özönvíz, csak az utána 4 oraval még mindig szakado eso, meg az utrol felverodo salakos sóderes homokos sár, amit mindenhonnan bárhonnan kimosott az ár. 30-al kozlekedtem, de a fissen mosott kocsi igy is honaljig osszebaszta magat. Vegulis nem volt muszaj ma ezt csinalni 20 km-re lako haveromnal, de ilyen alaposan csak ott tudjuk. Plusz pentekre ÉS szombatra IS özönvizet es felhőszakadást ígértek, ezert akkor nem mentem, es nyilvan se penteken, se szombaton nem esett egy csepp se. Szoval logika alapjan a mara igert zaporoknak se kellett bekovetkezni. De automosas volt, tehat ozonviz KELLETT hogy legyen.
Mivel 1 oraval elore nem tudjak milyen ido lesz hol, ezert egyaltalan semmit soha nem lehet tervezni. Fakjú időjárás. És idojaras utójelzés.
Ja, óriási az aszály, de nálunk speciel már rothadó mocsárszag van, sár mindenhol. Győriek vigyétek az özönvizet. -
NoLF
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
én 4.5el járok, ha akarok tető nélkül. a térdig érő vízben is elment ma a pilisborosjenői levendulaszedés után, valószínű nem sokkal utánunk s
csúszhatott szét az aszfalt, és zárták le az egész 10-es utat.20 éves í traktor, szart se ér, szart se kér. de az igényeimnek megfelel. nyilván neked más igényeid vannak, tehát ahhoz kell igazítani a gépet, amit láthatóan sikerült is, örüljünk hát!
kukac: ha stresszelne a 2k olvasatlan levél, akkor nem lennének olvasatlanok
amúgy nem tudom, hogy hoztam össze a bugot, hiszen csak a szerkesztésre kattintottam, s ez jött be. bármi is lehet az oka, winfost használok
amúgy meg ne kamuzz az időjárásról, itt 20ker fekafalva közepááén már reggel 9lpr 27 fok volt. aztán föntebb ment gyorsan, de dél környékén jött a szél és a felhők, el is menekültünk előle Ürömön túlra, drágán szedni szar levendulát a tömegben, hogy utána ott kapjon el a zúzda de elég keményen.apropó van már ilyen, hogy szombaton is csendespihenő vagy mi a rák? szombaton tesómnál nyírtam a füvet a kertben siófokon, és nagy vehemenciával jött a szomszéd, hogy ne hangoskodjak, mert 12-15ig nem lehet. én erről nem tudok... ő meg valószínű arról nem tud, hogy a nyaralójától 50 méterre van a vasút, ahol 30 percenként húz el a gyorsvonat valamelyik irányba. de lehet, hogy csak én gondolom úgy, hogy az hangos
meg a motorosok, a v8 mustangot rotyogtatók, a befröccsözve biciklitúrázó, a kormányra jbl boomboxot gumipókozó tucctuccbajnokok... akik ugye állandó résztvevői a történetnek. de ha venné a fáradságot, és lemenne a partra, ahol egy lélek nincs, akkor kussban tudna olvasni és napozni... bár lehet ott meg a békák kuruttyolnak hnagosan
merthogy maisbitte nincs, az tuti.mindenesetre mondtam neki hogy majd vasárnap lesz csendespihenő amikor nem leszek itt, de ha most átjön segíteni, akkor akár még ma is lehet. csendben elkullogott ezután... köszönés nélkül. bár alapból anélkül szólított meg, tehát nem is értem, miért válaszoltam neki egyáltalán.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Negy evszakos gumit vettem most en is. Miert? Mert azon a 3 napon, amikor szakad a ho, tudok lasabban menni, vagy leginkabb megtehetem, hogy el sem indulok. De ulhetek taxiba is.
A mai viharban kotve hiszem, hogy nagyon sok embernek muszaj volt kozlekedni. Nem, nem volt az. Csak elindultak, mert esett. Es ilyen nap egy evben 2 van.
Aki erre vesz autot, az szimplan hulye. Mert ha ezen a napon otthon marad, vagy taxit hiv, es ezekre az esetekre napi 50.000Ft-ot szamol, az is olcsobb, mint ezert suvot tartani.A 8l fogyasztast pedig sorry, nem hiszem el. Ami BP-n 8 litert fogyaszt, az vagy hibrid, vagy max egy tonna es nincs 100 lo. 1.6 MX5-tel (ami nincs 1100kg) sem lehetett megoldani.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Amíg az infrastruktúra olyan amilyen minden más csak kísérleti kompromisszum ami , lásd az esőt, bármely pillanatban megköszönheti a részvételt és a megoldás helyett a probléma része lesz. Szerintem. És meglepődnél de csak az első szériák olyan iszákosak- később már 8liter v alatta is megelégszik akár városban is.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nana, jeggel ovatosan! Az enyemek eddig meg megusztak
-
törölt tag
[link] Nálunk folyton ez van egy egy ilyen nagy vihar után. Hálisten most nem maradt benn egy autó sem.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Arra, hogy klímás szobában dolgozom 9-17. Meg hogy ki tudunk majd menni strandra.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
lehetne olyan is, mint ma. 18 fok, szép fekete felhők, eső.
lehet, hogy imádná : ) -
rázva. nem keverve..!

-
tildy
nagyúr
Csak a zéró kólámba!
-
tildy
nagyúr
Minden kedves nyarra varakozonak: Julius 16-aug vege koze megrendeltem Magyarorszagra a jo idot. Marmint a 30 fok feletti homersekletet. Mindig ez van ugyanis ha megyunk.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nézegettem a tripadvisort meg az airbnb-t de nem sok értelmeset találtam.

Tavaly jól sült el, de idén mintha minden vissza akarná fogni.

Szerencsés helyzetben vagy amiért te megteheted h nem mész mert nincs miért.
merthogy maisbitte nincs, az tuti.