Hirdetés
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baltincs
tag
Sziasztok! Nagyon hülye kérésem lenne, van egy zenekarunk, készül a demo, majd nemsokára a lemez is, leginkább ilyen poprockos/punkrockos vonal(Green day, sum 41, blink, intim torna, supernem) ezek egyvelege talán, de elég szerteágazó muzsikákat sikerült írjunk, viszont az istenért se jut eszünkbe egy zenekar név. Magyar az ének, és ezért valami magyar, esetleg egyszerűbb angol nevet keresünk, ami könnyen megjegyezhető. Ha esetleg van valami ötlet így hallatlanul is, szívesen vennénk.
Köszönöm előre is! -
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mint írtam, itthon gyakorlatilag cukor nélkül sütünk. Péksütire is próbálok figyelni, de gyenge vagyok. Zsömle, kenyér, szinte semmi, de a töltött cuccok, ráadásul frissen sütve kvázi ellenállhatatlanok. A Kafe und Kuchen meg itt kb olyan nemzeti étkezés, mint az angoloknál a Tea, és igen könnyű rákapni. Szerencsére rengeteg helyről lehet egészséges, de finom sütiket is kapni a kávéhoz, de néha csak a kisebb ellenállás irányába mozdul az ember.
p
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Viszont a sima fehér cukkert lekörözi. Bár minimális mennyiségben fogyasztom, de számomra lényeges.
#70388 peterkeT: Az utóbbi 5 évben erre nagyon figyelek (bár már szüleim is mindig az egészséges étkezés felé tendáltak), péksütit pl. egyáltalán nem eszek. Sütit is lehetőleg mézzel, vagy más alternatív egészséges(ebb) megoldással próbálunk készíteni.
-
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Na most az az évi 1 kg cukor, amit fogyasztunk, az szerintem kb mindegy, milyen. Eszünk elég szemetet, meg egyéb cukrot a nem otthon készített kajákkal (csokik, sütik, péksütik), szóval ez még hibahatárnak is kevés, akkor meg már legalább jobban néz ki, mint a fehér.
p
-
-
Vérboci
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
kész szerencse, hogy a nyírfacukor nem egy hype... oh wait
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Én is úgy tudom,hogy sima kristálycukor-hoz kevernek melaszt miután az elkészül,tehát nem lehet sokkal egészségesebb...Azért én is azt fogyasztom,de én az íze miatt.

-
válasz
parandroid
üzenetére
Ezt a barna cukor mániát nem értem. Miért? Ez is egy millennium után feltörekvő hype? Nyírfacukron kívül nem igazán veszek mást.
Általában Tesco online vásárlok, havonta, így nincs sorban állás, idegeskedés. Viszont most lehetőségem nem volt az összes átlagosan kosárba dobandó áruk választására, hiány miatt. Bár itt főleg az édesburgonyán, és csirkemellfilén vettem észre. Háztartásunkban liszt és olaj nagyon ritkán rúg labdába, vagyis sokáig elég, előbbi akkor is teljes kiőrlésű.
-
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Pont azon gondolkoztam, hogy lisztet és cukrot együtt évente veszünk összesen kb 4-5 kilót. Cukrot szinte egyáltalán nem használunk (ha igen, akkor is barnát), lisztet meg borzalmasan ritkán, és olyankor is teljes kiőrlésűt. Az meg felteszem, nem fogyott el, mert ‘az nem is liszt’.
A másik az olaj: Mo-n gyakorlatilag minden heti bevásárláshoz alap egy literes palackkal, nekünk hónapokig, akár fél évig elég ennyi.
p
-
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Hetfon jöttem vissza , mind Bács-Kiskunban , mind a Jaszsagban teli voltak a polcok ahol boltban jártam . Utóbbi helyen azóta sem változott a helyzet, előbbit nem tudom. 30k-s meg 4k-s lélekszámú települések .
-
e=mc²
őstag
Nem tudom, hogy annal a banknal, ahol vagy jatszik-e az, hogy vezettess at betetkonyve (nyilvan ehhez kell nyitnod egyet, ha meg lehet) es vedd ki onnan a lovet penztaron at. Egyes takarekoknak el meg siman mukodik.
Persze ha nagy osszegu kifizetest kersz, azt elore kell jelezni, ez ha 1,9M feletti osszeg, akkor automatikusan megy a penzmosasos vizsgalat is.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Már az első szóval elhasalni, that's something.
-
-
-
-
ToBeY
nagyúr
Valamelyik nagy tudású kiírta FB-ra,hogy ő már készül az "ejakuláciora" vett nagy táskát amibe lehet pakolni

-
agyf*szt tudok kapni attól, amikor az excel egyszer csak közli, hogy "cannot open xxxxx.xlsx because the file format or file extension is not valid. Verify that the file has not been corrupted and that the file extension matches the format of the file"
és ilyenkor mondjuk egynapi munkám odaveeszik.
És egy hibajavító repair funkció sem működik... -
Reggel óta elég erőteljesen havazik, még jó hogy a téli kabátom is elraktam már.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nyilván, de nem lehetett kihagyni.

-
tbs
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
ah, ok, thx. valojaban a wessling-nel olcsobb megoldas erdekel.

-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Valid tanács, segít Montinak a belföldi készpénzfelvétel további költségeinek csökkentésében.

-
FehérHolló
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Szakmabelitől tanács: ha nem szeretnél a Bálint Analitikához és hasonló nagyokhoz menni, akkor a Pannon Egyetem, vagy a BME laborját ajánlja. Pár száz milliós gépek, 100%-hoz közeli kihasználtsággal, egyetemeken kívül elég nehéz lesz baráti áron hozzájutni a szolgáltatáshoz.
-
-
tbs
addikt
Ah, erdeklodes:
keresnek kollegat, aki jutanyos aron hozzafer raman es/vagy ftir kemiai elemzohoz, por formaju anyagokhoz. nicolet, bruker vagy egyeb megbizhato, reprodukalhato mereseket produkalo cucchoz. -
bobsys
veterán
Ezt segitsen valaki ertelmezni nekem
Forint készpénz felvétele:
Banki Alapdíj, (+ a további
díjmérték):
0,40%, min. 600 Ft, (+
0,60%)Ha 1000 Forintot akarok felvenni akkor 600 + 60 (1000 * 0.6%) = 660 forint a kp felvetel dija?
1 000 000 meg akkor 4000 (0.4%) + 6000 (0.6%) vagyis 10K a kp felvetel? Egy kicsit erosnek tartom ezeket -
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ezt csak a pontosság kedvéért. A karantént 22-én, szombaton rendelték el, a vonatos eset pedig 23-án este történt. És a vonat Milánóból jött, ami nem állt karantén alatt.
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hat nem tudom, ismerosi korben volt aki nem jott mar haza a korhazbol, pedig megfazasra az eloirt mennyiseget szedte be. En biztos nem jatszanek paracetamollal.
-
szente
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
5 nap van (már?) ráírva. Ettől függetlenül lehet holnap tényleg elmegyek a dokihoz, talán ad valami durvább cuccot amivel kihúzom a hétvégi 10 órás műszakokat.

-
FehérHolló
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
ha totál alkesz és hullára issza magát egy tasak neocitrán után, akkor is van legalább egy fél hete belehalni kezelés nélkül, de addigra kórházba kerül, mert elég szarul fogja érezni magát.

másnap akítv szén, oszt csökken a gond. igaz, hogy akkor alapból kár volt bevenni a neocitránt.
-
szente
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Felktor nekem nem pálya sajnos, mert pirin, cilin(asszem) érzékeny vagyok.
Már 2 napja tolom esténként és meló előtt a Neocitránt, de nem lettem jobban, mondjuk rosszabbul se a torkomat leszámítva. Az a lényeg, hogy tudjak beszélni és ne lázasodjak be. Próbaidőn vagyok a melóhelyen, nem venné jól ki magát egy kis táppénz...
Amúgy nem vagyok nagy piás, ugyan a sört szeretem,(van hogy naponta letolok 1-2 üveggel), de rövidet szinte sohasem iszom(ez a három feles kb az éves átlagom). -
Vérboci
addikt
válasz
szente
üzenetére
én hagytam volna a pálinkát. bár ritkán iszom ilyen forró ital porokat, azok mindig jól megizzasztanak éjjel a takaró alatt, és így reggelre sokkaln jobban vagyok. az utóbbi időben az advil cold vált be tablettában. orrdugulást nagyon jól rendbe teszi, ami nekem a legfontosabb ilyenkor, mert a köhögést elviselem, a torokfájásra ott a flector, de a dugulás éjszaka kikészít az orrsprék meg nekem nem nagyon működtek
FehérHolló: 3 feles pálinkába neo citránt önteni tuti hogy 10 szög a máj koporsójába, és mivel nem tudjuk, hogy mennyinek van még hely, szerintem igenis tilos. de oké, a tájékoztató csak annyit ír, hogy kerülni kell.
a piroson se tilos átmenni, de kerülni kell...
-
törölt tag
válasz
Vérboci
üzenetére
Annó azt mondta az orvosunk édesapámnak, hogy 3cL de csak azért mert hamarabb feloldódik és hamarabb kezd el hatni. Ez kb 40 évvel ezelőtt volt. Természetesen vannak kifejezetten olyan gyógyszerek amire szigorúan tilos inni.
Természetesen én magam senkinek nem ajánlom, hogy gyógyszerre alkoholt igyon.
Sosem lehet tudni, hogy kire milyen hatással van gyógyszer mellett. -
FehérHolló
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
a szigorúan tilostól azért messze van, és eléggé függ a májad állapotától, egyéb gyógyszer, drog és alkoholfogyasztási szokásodtól. érdemes az orvost, vagy a patikust megkérdezni, ha rendszeresen kell szedned és nem mondjuk egy neocitránról van szó.
a hosszú távon tünetmentesen szedhető napi max ~4000 mg paracetamol mennyiségét jelentősen csökkenti az alkohol fogyasztás.
ha valaki elég rendszeresen piál, akkor nem is kell rá innia, már nő a májkárosodás kockázata.
azért nem játék, mert bele lehet halni a túladagolásba. -
szente
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Hát most kortyolgatom a 3. felest, a torkom már ahhoz képest tök jól van.
Lehet akkor várok egy kicsit....
Bár holnap szabadnapos leszek, lehet, hogy valamelyik kúrát át kéne tennem holnapra.
Ha van valakinek ötlete, hogy hogyan kúráljunk ki egy megfázást rekord idő alatt, akkor ne tartsa magában.
-
szente
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Azért álltam neki pálinkázni, mert amit adtak a torkomra szopogatós tablettát konkrétan semmit nem ért, max annyi ideig, amíg szopogattam. A délután folyamán elment a hangom szinte teljesen. Most, hogy elkezdtem kortyolgatni egyből vissza jött a hangom(az első korty után) és már kevésbé kapar a torkom.
Csak ugye kéne valami a többi tünetre is... -
szente
addikt
Mennyi az a minimális pálinka mennyiség, amire még ha rátolok egy Neocitránt tuti nem halok meg?
-
trialboj
őstag
Vettem egy inkább műanyag mint gumírozott tokot a telefonra, és nem tetszik a fogása, forró vízbe mártva nem lehetne rajta puhítani kicsit? Vagy max összemegy és már rá sem tudom majd pattintani a telóra?
köszi
-
ToBeY
nagyúr
Alkoholt kell venni,megmondta a CNN is mert az megöli a korona vírust.
Nálunk és az oroszoknál szerintem nem lesz gond.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
már ott is a máv szolgáltat?

A hír az volt, hogy volt két lázas utas, ezért leállították a vonatot, sőt, az összes vonatot a két ország között...
-
válasz
fokukac
üzenetére
Zsiday megtalálta a megoldást!
"Szerinte a helyzet kezelése egyszerű lenne, ha lenne hozzá kellő elszántság: az egész világon egy hónapig mindenki otthon marad, megnézi az összes Netflixes sorozatot.
A kormányzat küld mindenkinek alapélelmet (kiszállítja a katonaság), jegybanki pénzteremtésből 1 havi átlagfizetést, a lejáró tartozásokat pedig automatikusan 3 hónappal meghosszabbítják. És Zsiday szerint ezzel a probléma meg is van oldva."
[link] -
válasz
Vérboci
üzenetére
szerintem, ha ez a piaci hangulat, akkor felejtsd el a lidl-t és az aldi-t.
Ezek az áruházak kicsik (általában max. 1000-1300 m2), viszont fajlagosan háromszor akkora forgalmat bonyolítanak egy átlagos napon is, mint egy spar vagy tesco, mert olcsók és tele van a parkoló egész nap. Estére sokszor így is lefosztják a polcokat (a zöldséges, gyömölcsös, pékségeset egész biztosan). Ha pánik van, és ehhez képest is nagyobb a kereslet, nem tudnak annyit rendelni és újra felrakni, mert nincs raktár...Szóval szerintem próbálkozz olyan hellyel, ahova alapból nem megy be senki (pl. CBA), vagy lehetsz következetes is, és bemehetsz egy pékségbe bagettért..

bár igaz, hogy ott általában sütve árulják, és nem fagyasztva...Ui. most eszembe jutott, hogy a spar expressz-es omv-kutaknál szokott lenni ilyen félkész bagett.
-
Igen... és mondom, influenza-szezonban, ha random tesztelsz az utcán 100 embert (láz, köhögés, stb.), ezek egy hányada tuti fog mutatni valamilyen tünetet. És ez így van, mióta világ a világ, mióta együtt élünk sokan városokban.
De érdekes módon vonatot vagy repülőt még sosem állítottak le, mert van 2 db lázas ember, és akkor most pandémia van... -
Nem volt valós szándék a lázmérés mögött mint szűrőmódszer. A tömeghiszti kialakulását elősegítő látszatintézkedés volt mindig is és az is marad. Jómagam pl azonnal megbuknék egy ilyenen mert tömegiszonyom van és a repcsin amikor a pofámba ülnek a vérnyomásom az egekbe szökik és szakadni kezd rólam a víz. Gondolom nem egy ilyen ember van akiknek most mind karanténban kellene lennie akkor.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Köszönöm előre is!

vagy mi?