Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Apósom statikusként dolgozott mindenhol is. A Lehel hűtőgépgyárban volt terepbejáráson amikor befutott egy pár vagonnyi hüttőgép, vissza a feladónak címkével németektől. Volt mellette egy minőségbiztosítási vizsgálat jegyzőkönyve amire hivatkozva visszaküldték. Az volt benne hogy a felhasznált anyagok minősége és mennyisége alapján a vizsgálat során megállapították hogy a hüttőgépek számolhatóan 20+ évig működnének ami nem felel meg a német piaci elvárásoknak mert túl hosszú a csereperiódusuk.
-
törölt tag
Ez így van, illetve több helyen is az első vagy az első öt helyen tartják számon, de olyan visszajelzések mellett azért elgondolkodtató. A kis ajtó miatt is panaszkodnak meg nem erőssége a gépnek a pontos hátralévő idő mutatása.
erdey_a Az üzem elindult már?
Dolgoztok rendesen vagy csak csökkentett állománnyal, idővel? -
ToBeY
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Aha tényleg,azt hittem csak a felső katekóriában az.
Enyém ilyen és a gomb körül jön le a kék gumibevonat. [link] -
Winner_hun
félisten
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Melyik amelyik már gumiborítás nélkül jön,az új genius széria?
-
Winner_hun
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Van amelyiket szét lehet szedni.
Másodiknak gumiborítás nélkülit vettem.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Tudom,nekem is ez már a második oral-b fogkefém.Az elsőben az aksi halt meg kb 4év után.Én is futottam egy kört anno hátha lehet cserélni benne az akkut,de kb a fogkefe ára lett volna.Ebben a másodikban az aksi elég jól bírja valamiért.
Philips jónak tűnik,de annyit azért már nem ad az ember jó szívvel amennyibe az kerül. -
parandroid
félisten
Nekem azokban az amúgy elvileg kivehetetlen akku hal meg mindig. Már a harmadikat használom, de ez is necces már, az előzőeket akkor szórtam ki, amikor már naponta lemerültek. Ja, bocs, lehet kapni pótakkut, csak drágább, mint a fogkefe, meg szét kell hozzá szerelni. Állítólag van valami hack, hogy tölthető aa alkut lehessen beleapplikálni, de vizes üzemnél én ezzel nem szórakoznék.
p
-
ToBeY
nagyúr
Amúgy az oral-b fogkefémről is elkezdett lehámlani gumiborítás a nyeléről.Persze,szigorúan garancia időn kívül! (mondjuk szerintem ezzel amúgy is elhajtanának)
Lehet más márkát kéne választanom legközelebb -
válasz
kraftxld
üzenetére
tetején? ott fent a vulkánon?

helyi viszonyok között nyilván érdekes ez az Auckland Island, de az 50,5 fokos déli szélességét figyelembe véve ez földrajzilag még mindig olyan, mintha Krakkóból vagy Wroclawból vagy Frankfurtból vagy Brüsszelből szeretnél északi fényt nézni. :

@Boci: igen, én mindent túlhordok, és amúg utálok újat venni. a kedvenc cipőm 10 éves , a kedvenc pólóim mind 10-15 évesek... a múltkor havária volt, mert végképp szétszakadt a 13 éves farmerom, és újat kellett venni. Most egy évelteltével már egész kezdem megkedvelni D:
-
kraftxld
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
A déli sziget tetején. Egyszer volt a hírekben, hogy jön a nagy fény dél felől, kinéztem, mintha lett volna valami derengés, de lehet csak a fentebb linkelt Caol Ila korábbi testvérei okozták

Az Auckland island-ra elmennék egy pár hétre ott szerintem tuti lehetne látni, bár a sz*rt is kifújná belőlem a szél, meg nem is a fehér homokos, napfényes és napsütéses tengerpartról híres a hely. [link] -
válasz
fokukac
üzenetére
Volt a családban 2 Indesit.
Az 1. 1999-ben lett véve, az bírta 10 évig, a 2. utána lett véve, na az 3 év után kuka lett, soha többé Indesit-et.
Volt utána Fagor (az saját hibából ment tönkre, de iszonyat rozsdásodott, felültöltős persze, betegségük), most meg Beko van a családnál (EV 5800+Y). Nálam is ugyanazon Beko van, a legolcsóbb modell volt, talán 50.000 Ft. Működik már 5-6 éve ez is, a másik meg 7. Szóval egyelőre én Beko párti vagyok, ha a legolcsóbb készülék is így bírja... -
válasz
kraftxld
üzenetére
Te melyik szigeten is vagy? az északin vagy a délin?
mondjuk a déli fényhez elég messze van így is és úgy is, a déli sziget csücske 46,8 fok szélességnél van, ami azt jelenti, hogy távolabb van a sarktól, mint pl. Budapest (47,5 fok).Minket egyszer elvittek Izlandon a sötét éjszakában hajóval északi fényt nézni a viharos tengerre. Persze nem láttunk lóf*szt se... az egész túra 120 e Ft-nyi korona volt négyünknek... én mondtam, hogy ne menjünk, mert full felhős volt, de a haverjaimat beetették egy radarképpel, hogy majd a hajó kikerüli a felhőt.
Viszont kaptunk kupont, hogyha netán visszajövünk Izlandra (értsd lesz pénzed egy másik low budget 1200 eurós túrára), akkor jöhetsz újra
Amúgy ez pont olyan, ahogy Kaliforniában a bálnanézéssel jártunk...
bár az picit olcsóbb volt@Mikrobi: azt hiszed, lesz még patak? Ami olyan tiszta, hogy mosni lehet benne?

-
válasz
fokukac
üzenetére
Tenned kellett volna oda megvetelkor egy matricat/kopofeluletet, ahol utkozik az ajto a kezelopanel muanyagjaval.

Az aegen ott a reklam pont, latszik is mar rajta egy ev utan a kopas. Ismerosom is festhette ujra a tetejet a low budget gepenek, mert ott szep csikban megtort a festes es rozsdalt.
-
válasz
Vérboci
üzenetére
küldök egy képet a 12,5 éves Indesitem tetejéről, kedvcsinálónak.

bazzeg, mállik a tetete a rozsdától... ahol elvileg nem is éri víz. mi lehet a belsejében?
Mondjuk, autó árban volt ez is, asszem 85 e Ft volt, annyiért már lehet autót is kapni (ami ilyen rozsdás...
)@Mikrobi #71980, már vártam a pozitív kommentet

-
Vérboci
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
mosógépet mosógép áron és nem autó áron kell venni.

jól hangzik, hogy 24 évig működik egy mosógép, csak ez így nem igaz. addig azt is párszor karban kell tartani, a selling point csupán az, hogy a javítás ilyen időtávon is megoldható.
de én 24 év múlva már 10 perc alatt varázsporral kimosó, teljesen hangtalan géppel akarok mosni, ami közben az ebédet is megfőzi és nem egy zakatoló, félszobányi vaskockában, amiről majd mondhatjuk, hogy "azért még működik" meg "ebben még volt anyag".
btw. miért van mindenkinek lapostévéje mikor a képcsövesek 100 évig is működnek, és bármikor javíthatók?
jelige: fogyaszt, eldob, jobbat vesz -
tildy
nagyúr
Igen, szuksegmegoldas, de mosogep nem mehet a furdobe itt, es a konyhaban 40 centi hely van a pult folott. Nem tud egymas tetejere menni, kulin szaritoval. Tobb hely meg nincs ra a lakasban.
-
gaborbol
őstag
Csak a linkeket neztem amit irtal, ott a felhasznaloi velemenyeknel szurt szemet, hogy leterdel joparnal ami persze nem jeleni azt, hogy nalad is le fog.
Amikor haztartasi gepszerelokent dolgoztam a fonokom mindig azt mondta, hogy a Bosh az fos valamint a moso szarito gep kombinacio egy szuksegmegoldas, nem kene egy gepbe zsufolni a ket funkciot.Ez 20+ eve volt, ugy kezeld mint a 3F auto szabalyt vagy a FORD nem marka hane, egy rovidites Fix Or Repair Daily. -
Winner_hun
félisten
Miele ~5000 mosást bír. Heti 3 mosással 32 év, 4 mosással 24 év élettartam. Ha tönkremegy benne valami akkor cserélhető, nem pedig nagy valószínűséggel kukázandó a készülék.
-
gaborbol
őstag
A linked alapjan a Bosh -t ki is huzhatod. Csak a review-t olvasva van aki a harmadik szerelot varja eppen.
A Mile-bol haromszor kevesebb a review, de csak egy harmast kapott amig a tobbi 4-5. Senki nem emlitett meghibasodast.
LG-rol nincs review az oldalon, de mashol jokat irtak rola. Ha a megbizhatosag fontos akkor lehet a legdragabb a jobb vetel ebben az esetben.
Habar volt kollega pl mindegy mit vett, naluk minden beszart, de tenyleg.

-
tildy
nagyúr
válasz
üzenetére
Na ket tipust felajanlottak (WD80J6A10AW/EU, WD80K5B10OW/EU), vagy egy penzvisszafizetesi lehetoseget. Hat szerintem utobbira erdemes lecsapnunk:
Ezek vannak igy versenyben:
LG FWV996WTS
Bosch WDU28560GB
Miele WTF121WPM -ez mondjuk mocsok draga, de ha joval jobb mint a masik ketto, akkor megfontolando -
EQMontoya
veterán
Gondolkodtam, hogy veszek egy momentum 3 wirelesst.
Szetneztem apron, hatha.
Van egy, gari nelkul.Fel eve mutattak be a modellt.
A srac pedig arul jopar audio cuccot.Biztos legalis forrasbol szarmazik minden. Nyilvan nem a PH feladata kiszurni ezeket, de oszinten, wtf? Ez kb. egy beismero vallomas.
-
jön az eső, beborult. Kiültem a teraszra dolgozni, mert ilyenkor csend van.3 percen belül megjelent a szembeszomszéd egy fűkaszával, majd a másik szembeszomszéd egy fűnyíróval.
de legalább az értelmi fogyatékos most nem ordít. apró örömök az életben. -
rushty
őstag
[link] csorona
-
törölt tag
Mióta fizetős a tetanusz elleni védőoltás? Csak lestem mikor ma a kezembe nyomták a balesetin a receptet
Nesze neked magyar egészségügy. -
válasz
üzenetére
én ezt értem, de akkor már sokkal életszerűbb lenne az agglomerációt elhatárolni. És ha el van határolva, akkor ez oda-vissza működjön, ne csak egy irányba.
Továbbá, ha a számok mögé nézünk, a fertőzöttek 10-20%-a a pesti idősotthonokból kerül ki, illetve pl. Fejér megye adata lakosságszám alapján egyáltalán nem jobb, ott még is enyhítettek. Ez nekem eléggé inkonzisztens. Én egy hónapja full kijárási tilalmat vezettem volna be, nem ilyen sétálgatósat. De ha most tetőzik, akkor tuti nem most enyhítenék, hanem hetek múlva.... Olyan az egész, mintha most éppen arra mennének rá, hogy terjedjen jobban, elvégre már csináltak helyet a kórházakban (hazaküldték a bennfekvőket meghalni / szenvedni, kirakták őket a Tajgetoszra, ahogy az kúltúrországokban szokás
)
Eddig kurva nagy mákja volt a magyaroknak, hogy nem terjedt úgy, mint mondjuk a nyugati országokban. És tegyük hozzá, hogy ez nem a kormányon múlt, mert a kultúremberek már hetekkel előtte nyomták a maradjotthont, és hát a kevésbé intelligenseken sem múlott, mert azok meg nem nagyon ismerik ezt a kikerüllek másfél méterrel című koncepciót....ui. És a magyar az magyarul helyesen csak kis m, csak mondom.
Nem tulajdonnév. Nem tudom, hogy ez hogy terjedt el ennyire mostanában itt a fórumon, és máshol is. -
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
A valsaghelyzet tudtommmal csak annyit hozott be, hogy kozos megegyezessel el lehet terni a Mt-tol, illetve a tulorakerettel lehet jatszani, de egyoldalu szerzodesmodositas tudtommal tovabbra sincs semmilyen formaban.
Tehat csak akkor tehetik meg, ha Te ezt hajlando vagy alairni. Ez viszont nem all erdekedben.
Disclaimer: nem vagyok sem jogasz, sem orakulum, ha olyen a helyzet, kerdezz meg azert valakit, aki tenyleg ert hozza.
-
ToBeY
nagyúr
Magyar ember megtalálja "rést a pajzson" van maszk,de csak így az egyik fülére felakasztva és úgy vásárolgat.
-
törölt tag
válasz
fokukac
üzenetére
De ha egyszer Budapest és Pest megye az ahol a legtöbb regisztrált fertőzött van! Nem hiszem, hogy sokaknak hiányzik, hogy Budapest bedurranjon , mikor.ott van Magyarország 1/5-e. Tudom nagyon jól, hogy olyan szabályokat is hoznak, hogy égnek áll az ember haja. Hamarosan ők is mehetnek csak bírják ki egy kicsit.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Mivel benne van a szerzodesedben mindketto (szabi a torvenyi keret folotti, gondolom), ezert erosen jogsertonek hangzik.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Miert alakult ki? Vszeg a vihar miatt.
-
rushty
őstag
-
-
válasz
fokukac
üzenetére
Ne is mondd. Éppen most van egy kérdéses szitu hozzám közelállónál bérleti díj kapcsán. Ruha kereskedő az illető nulla a forgalom Pöstön a Király utcában. A bérbeadó meg követeli a teljes zsét. A jogszabály szerint alappal mert a kormány nem akar foglalkozni a kispénzű valóban dolgozó vállalkozásokkal.
-
válasz
üzenetére
nem a mentalitással van a baj, hanem a szabállyal.
ha karantén van, akkor legyen karantén, senki ne mehessen sehova.
De ne hozzunk egy oldalnyi kivétel-szabályt, ami bárkinek kiskapu.
Ha "tetőzés" van, akkor ne enyhítsünk, míg vége nem lesz. Ha azt mondjuk, enyhítünk, akkor ne hozzunk valójában szigorúbb, és diszkriminatívabb intézkedéseket. Vagy ha igen, akkor legalább valami szakmai / értelmi alapon csináljuk, ne értelmetlen megyehatárokkal. DE tudom, túlságosan idealista vagyok.---------------------------
de itt egy újabb szabályozási gyöngyszem, fogászat témában:
"Mitől marad biztonságos egy ország, ha a tervezett csúcson kezdjük a fogászatokat, azt a szolgáltatást beindítani, ami a járóbeteg ellátások közül talán a legtöbb permettel, vízzel, aerosollal dolgozik?
A megjelenő rendelet valóban feloldotta a korlátozásunkat, viszont egy új mellékletben - amit egyik hírportál sem közölt - kötelezővé tették az aerosollal járó beavatkozások, melyek gyakorlatilag a fogorvosi tevékenység teljes palettája, tehát bármely kezelés elvégzése előtt COVID-19 Negatív PCR tesztet kell bemutatni. Ez azt jelenti, hogy egy tömés, gyökérkezelés, fogkőleszedés, csiszolás abban az esetben végezhető el, ha Önök hoznak 2 db negatív 24 órán belüli PCR tesztet. Értelemszerűen, egy gyökérkezelés vagy fogpótlás esetében több alkalmas kezelésekről van szó, tehát itt annyi teszt kell ( 2x), ahányszor találkozunk. Önök szerint ez kivitelezhető? Szerintem nem. Egy PCR teszt ára kb. 25000 Ft. A teszt eredmény 36 óra alatt készül el. Ezalatt az idő alatt Önök ott ülnek a várómban egyedül? Hiszen ha nem, akkor fennáll a veszélye, hogy megfertőződnek a minta levétele után akár a boltban, lépcsőházban, liftben...bárhol. Értetlenül áll az egész fogászati szakma ezelőtt a döntés előtt, mert ez nem megoldás." -
Iskola epuletenek tetejere telepitettunk napelemeket, egesz korrekt mennyiseget, ott 257 voltot mertunk mint alap feszultseg a fokapcsolonal es meg arra tol ra par voltot a rendszer, de nem hallottak utana panaszt ezzel kapcsolatban.
Van akit nem zavar, hogy neha par eszkoz elpukkan.

-
válasz
FehérHolló
üzenetére
2 ups-sel és egy multiméterrel mértem, két külön villanyóra mögött. Sütő órája resetelt, stb.
-
FehérHolló
veterán
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
-
FehérHolló
veterán
Nem publikus információ.
Egy hibajelentést megér a saját szolgáltatódnál.
Bővebb információért az esetről felkeresheted a körzeti diszpécser szolgálatot, de ez a vonal az esetek döntő többségében megegyezik a szolgáltatóddal. Kivéve például ha közvetlen betápod van egyik erőműtől, de nem vagy te vasgyár.Ha 280-ra felugrott több másodpercre, akkor komoly gebasz volt a hálódon. Elveszítettek egy nagy fogyasztót.
-
Van valahol arrol info, h milyen feszultseg/terheles/fogyasztas volt az elektromos halozatban az utobbi idoben? Kb. 1 oraval ezelott megjelent 280 V a konnektorokban, az osszes UPS panikolt, es szep lassan lement mostanra 247-re..
-
-
törölt tag
Mit lehet és mit nem Szentkirályi Alexandra előadásában [link]
Csinos hölgy, szép hosszú haja van meg szép nagy szemei vannak, meg van még két nagy * szeme
-
tildy
nagyúr
Mert pont ugyanugy semmi ertelme, ha egy videki elmegy pestre, pont ugyanugy elviheti hazamenve a virust. Ezert. Vagy tiltsak akkor a tobbi megyebol a Bp-re, pestre menest, vagy az egesz a szarnak egy pofon. Meg erted, ott van ket telepules mondjuk Jaszboldoghaza, meg Tapiogyorgye, par km az egesz. Az egyik nem mehet a masik helyre, a masik viszont mehet .par km a tavolsag osszesen. Hulyeseg.
Tobey: Nemsak pestre felmaszkalas lehet, hanem szomszed faluba varosba. Jaszberenyi mehet Nagykatara, nagykatai nem. KEt szomszedos telepules.
-
-
Áruljátok el nekem, hogy a bűnbe fogják itthon ellenőrizni hogy a fővárosiak akik beszorultak a betonba az utóbbi időben ne tudják elhagyni a várost?
-
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Az egesz kesz vicc.
Szoltam az elsonel, kuldjem vissza .
Indulok a postara jott meg egy ugye.
Irok megint, majd kuldik a return labelt. Masnap jon egy email, sorry, bla bla itt a return label csatolva.
Viszairok, hogy de nincs csatolmany.
3 napon keresztul irok minden nap, nincs valasz. Innentol leszarom.Tegnap este megint csomag jon, de nem varunk semmit.
Ez egy masik cegtol jott, semmit nem rendeltunk toluk.
Support chat nincs, Jaime hivja oket, 30 perc utan sem veszik fel, ennyi. -
Szeged Vakok intézete. A nagynéném vak, innen az infó. Amikor bemondták hogy van 2 fertőzött, már 14 embert vittek kórházba. Rá egy-két nappal már 31 esetet vallottak be. Hogy mennyi a valós szám nem tudjuk mert nem megy be Klári most az intézetbe egy darabig.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Én még várom amúgy a tömeges megbetegedések szakaszát. Mert március áprilisban mindenki azt várta, hisz bármely pillanatban átléphettünk. Aztán szóltak fentről hogy engedjük el, és most tetőzni kell. De biztos ami biztos enyhítsünk a korlátozásokon. Ha amiatt hirtelen tömeges megbetegedések lesznek, akkor ugye, na, hát megmondtuk ugye? Ha meg nem, akkor meg mennyire faszán megmondtuk, hogy tetőzés van és kész.
Szóval itt bukni megint nem lehet, megint megmentettük a nemzetet. és még mellé mekkora jósok is vagyunk, hónapokkal a vírus előtt járunk. -
parandroid
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

de legalább az értelmi fogyatékos most nem ordít. apró örömök az életben.

Nesze neked magyar egészségügy.
)