- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vérboci
addikt
a parizer is olyan felvágott mint a többi. van belőle sz@r is, meg jó is, és olcsó is meg drága is.
mi szeretjük... friss kenyér, vaj, parizer, paprika. az iskolai tízóraikat idézi.
meg hát mindig csóró voltam, szóval mi mindig örültünk a "húsnak"viszont a család úgy döntött, hogy felkészülünk a járványra. a bevásárló listát kiegészítettük 2 melegszendvicskrémmel és 2 csomag félkész, elősütött bagettel.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Én azt nem értem, hogy itt vagy ott csinálnak egy egy karantént, de az, hogy az emberek mint a hülye úgy utazgatnak már gócpontnak számító területeken, ben, re, meg elmegy vuhanba csak poénból, meg még többet utazgatnak, plusz a japánok legendás balfaszsága krízishelyzetben, és akkor ne érezze azt, hogy egyesek direkt hülyék.
A tartalékolást én haskörfogatban csináltam, ha beindul a zombiapokalipszis, a kamra kifogy, mikor másnak is, én még 50 kilót le tudok éhezni vízen és levegőn, lehet hogy a vékonyabbját túlélem :)
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Annak ellenére h értelmiségi, elfogadtam tőle. Valami bogara mindenkinek van

-
válasz
fokukac
üzenetére
Egy barátom most vett házat (na jó a vételárat még egyszer megkéri mire valóban az lesz). Szempont volt a pince/emelet, a mini kert (Szeged majdnem belváros!) és a garázs. Nem értettem mert most is társasházban laknak. Rákérdeztem és a válasz a következő volt: jönni fog egy háború vagy világjárvány és akkor nagyon jól fog jönni mindez! Teljesen komoly arczal mondta mindezt, uh el kellett fogadnom.
-
amúgy egyáltalán nem értem, hogy mi történik. Az teljesen látható, hogy ezek az intézkedések, amiket hoztak (karantén, repülőtéri lázmérés, stb.) csak látszatintézkedések, és semmi értelmük nincs.
Ha igaz, amit írnak, 80%-nak enyhe influenza-szerű tünetei vannak. 20%-nál komplikációk alakulhatnak ki.
Közben pedig influenza-szezonban, influenza-szerű tüneteket mutató embereket keresünk, és állítunk le miattuk vonatokat és zárunk le városokat és hoteleket.
Ezt addig lehetett volna megfogni, amíg tényleg egy helyen van... így, hogy kikerült, és két hétig, vagy még akár több ideig is lappanghat, és egyesek egyáltalán nem mutatnak tüneteket, és valószínűleg már szanaszét vitték a világban...De ennek ellenére terjed, mint az istennyila.így ennek semmi értelme.
Szerintem a pánik, az emberek mozgásának korlátozása nagyobb kárt okoz, mint maga a vírus maga, szóval ezt most nagyon gyorsan abba kéne hagyni, mert ha így megy tovább, akkor tényleg minden megáll, senki nem megy nyaralni, meg sehova, a gyárak leállnak, a GDP pedig 20%-kal fog esni idén...Szóval szerintem hamarosan mind elkapjuk, majd meggyógyulunk. Igen, az idősek és gyengék veszélyeztetettek, de ők a sima influenza által is...
-----
És ha már bevásárlás: nálam sosincs itthon 2 napnál többre való kaja, szóval esélyem sincs egy zombiapokalipszis során, ha már lerohanták a boltokat az emberek...
-
NoLF
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
a parizert sosem fogom megérteni, hogy tudja bárki is elfogyasztani. ásványvizet megintcsak nem, ha egyszer jön a csapból majdnemingyé, faszért kell műanyagért fizetni...
mondjuk ha lezárják a határokat, nemtom hogy jön be az áru, hogy mindenki vehessen fost és gennyet
-
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
voltam ma aldiban... csak bonbonért, vodkáért meg narancsléért mentem be, de előttem és utánam is konzerves, rúdparizeres, ásványvizes vevők voltak... fenntartom, hogy a zombik már köztünk vannak
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
sajnos nem
"aki rendelkezik érvényes, kártya formátumú magyar személyi igazolvánnyal vagy jogosítvánnyal és lakcímkártyával" -
concret_hp
addikt
polcok lefosztva a közeli lidlben...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bobsys
veterán
Koszonom, akkor nemcsak uj utlevelt fogunk kerni, de uj szemelyit is (remelem megtalalom a regit
) -
Tim82
félisten
válasz
bobsys
üzenetére
Ugye ezzel az a probléma, hogy magyar (meg asszem EU-s kártyaformátumú) személyit nagyjából tudják, hogyan kellene leellenőrizni videókamerás kapcsolaton keresztül (annak olyan hamisítás elleni azonosító jegyei vannak, amiket elviekben meg lehet így mutatni), útlevelet nem. Ha útleveled van, ezért nem kerülheted meg szerintem a bankfiókos személyes megjelenést.
-
bobsys
veterán
Visszaterve a magyar bankszamla nyitasra. Van olyan bank ahol tavolrol, fiokba menes nelkul megtudom nyitni a szamlat utlevellel? A Granit Bankot neztem, de amint kivalasztom, hogy utlevel mar mondja is, hogy akkor tessek befaradni egy fiokba szemelyesen.
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ez nalunk ugy megy, hogy a hurrikan szezon (majus) kezdetekor bevasarlok 3 napi kajat es vizet amihez hozzajon a spajz mindenkori tartalma igy 5 nap siman kijon anelkul, hogy el kene hagyni a lakast. November vegen, amikor a szeon veget er akkor meg szepen felhasznaljuk a cuccokat es majusban veszek egy uj kort.
Talan a 2016 szezon alatt volt kijarasi tilalom a varosban, kevesebb mint 24 oras volt, de tenyleg kihalt minden, csak a rendorok cirkaltak (meg majdnem elkaptak, a tilalom alatt szaladtam at a szomszedhoz) -
tbs
addikt
fulloff: van egy nintaus lejatszom meghirdetve a zaproban, viszonylag retegigenyre. ha lejar a hirdetes megy az elasott "egyszerjoleszvalamire" cuccok koze. csak ahhoz meg tul fasza. na mindegy, csak gondoltam szolok, hatha - itt muerto a kozonseg en meg nem tudok/akarok hirdetni. tovabb.
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
ritka az olyan ember, aki a FIFO-t otthon is alkalmazza, nem dolgoztál véletlenül valamilyen raktárban valaha?

-
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Ha beteg vagy, nem mész sehova. Ha az egész család elkapja, senki nem megy sehova. Jól megszervezett szociális ellátórendszerrel megoldható az élemezés, de ugye látod, mennyi tényező jöhet közbe?
Nem kell pánikba esni, de egy alapvető felkészülés nem árt. Tészták, kekszek, csokik, néhány rekesz ásványvíz, alap fűszerek, só, nehezen romló gyümölcsök, száraz élelmiszerek, tartós tej, wc-papír, elemek, akkuk, alapvető gyógyszerek elférnek, amúgy sem árt, ha vannak otthon. Én sem vagyok egy prepper, de alapvetően úgy veszek dolgokat, hogy lehetőleg mindig mindenből legyen egy bontatlan karton , vagy pár doboz extra. Csak arra kell figyelni, hogy amikor az utolsó gyűjtőcsomagolást megbontod, akkor vegyél megont egy újat (jelzőkészlet, ugye). Na meg hogy mindig a betárazottat használd el, és a frissen vett legyen az új tartalék.p
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
most olvastam a tenerifei szállodáról, ahol tényleg konkrétan lelakatolták az épületet és a szállodaszobában lévő snackeken élnek az emberek, szóval ott kicsit másként működik a karantén, ami azért nem túl bíztató
még pár ilyen hír és megtérek, aztán én is betárazok csirkefarhátból
-
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
aha... és ilyenkor akit nem a koronavírus visz el, az éhen hal. ugyanmár.
a kijárási tilalom esetén is el lehet menni a boltba... a kínaiaknál is úgy van most, hogy egy családtag kétnaponta elmehet bevásárolni. -
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Ha kijárási tilalom, és karantén van, akkor nincs aki vinne. Nincs rendelés, nincs látogatás, rádplombálják, rádhegesztik a saját ajtódat. Azt eszed, amit otthon találsz, ha valami elromlik, nem szaladsz le a boltba, és nem jön senki, hogy megjavítsa, ha elfogy a száraztészta, meg a szárazkolbász, akkor megehetitek a blökit.
p
-
lenox
veterán
Letezik otthoni foldrengesjelzo? Nem arra gondolok, hogy a telefonra letoltok egy alkalmazast, hanem ami annal 1-2 nagysagrenddel pontosabb.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
ez a politika meg az ahhoz kapcsolódó moderátori hozzáállás még mindig itt van....
Tegnap a revolutos topicban szóba került az MNB figyelmeztetése, aztán Matolcsy, meg, hogy ezek ugyanazok az emberek, akik bevezették a tranzakciós illetéket, a mérlegfőösszeg alapú bankadót, a pénzügyi rezsicsökkentést ( amit ugye nem a 'zemberekkel fizettetnek meg), és a 27%-os áfát, és hogy nem szeretik, hogy nem az ő felügyeletük alatt áramlik a pénz...
majd erről kialakult egy diskurzus...
(na jó, ezek részét én említettem meg, mert szerintem összefügg azzal, hogy a bankok drágák, meg a termékek is drágák, ezért revoluttal rendelnek az emberek kínából, továbbá a közéleti események mind hatnak ránk, és ezektől nem lehet elvonatkoztatni. Volt pár kulturálatlan dolog, én pl. Kancsinak mertem nevezni a géniuszt, amiért később bocsánatot kértem, valaki meg leírta, hogy f*szom, k@pják be, vagy valami ilyesmit. De amúgy semmi extra nem volt.).Mindegy. most nézem, hogy mára eltűnt vagy 30-40 hozzászólás (!), gyakorlatilag mind.
Szóval kb. ugyanott tartunk, ahol 2014-ben.
de arról jól el lehet vitatkozni, hogy megy-e a top-up. : )@Hollóvájjakiaszemem, ha nem leszek engedelmes! Hisz' ismersz, mindig az vagyok! Semmi mást nem tudok jobban elfogadni, mint az autoritást és a (hülye) szabályokat!
-
-
-
-
-
Vérboci
addikt
az "ismerőseim" küldözgetik, hogy be kell tárazni alapvető élelmiszerekből...
a járvány még ide se ért, de az agyhalott zombik már köztünk vannakmégis mit gondol az ilyen, mire megy 2 karton tejjel, 10 kiló cukorral, száraztésztával meg egy raklap sóletkonzervvel?
ha jön az apokalipszis, én hétfőn döglök meg, ő meg csütörtökön -
ToBeY
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Az alattunk lévő lalkók albérlőként vannak jelen.Nah most azóta folyamatosan üvöltöznek,éjjel kettőkor mosnak és orszívóznak,jaj és úgy jár ide a rendőr/mentő mint én a közértbe...A csaj drog v gyógyszerfüggő és a pasi meg szerintem bolond,folyton üvöltözik vele.Tulajként az elköltözést fontolgatom.Szóltam a tulajnak a válasz annyi volt "még nem érkezett panasz"
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
együttérzek...
kitartás... illetve költözz el. -
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
De ez hogy jon ide?
-
törölt tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem irigyellek
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem tudom, ez mibol jott le, en inkabb ezzel oktatnam oket (illetve, csak neked ajanlom):
-
törölt tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nézd a jó oldalát, jobb mint egy zongora
Amúgy venni kellene a másiknak is egyet. Azt már sztem a szülők sem viselnék el . Megmondom őszintén fogalmam sincs ilyenkor mert ha a gyerek furulyázni tanul meg kell adni neki a lehetőséget, hogy otthon is gyakoroljon valamennyit. -
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
-
FehérHolló
veterán
Felső szomszéd az elmúlt 6 hónapban napi átlag 10 lukat fúrt a falba. Költöznek, elviseltük.
Úgy takarítanak erkélyt, hogy leöntik 200 liter vízzel (fél órán keresztül folyamatosan hordja ki rá a vizet vödörben a csaj), az majd lemossa, ránk meg a falra. Szóltunk nekik, már csak minden második-harmadik erkélymosás ilyen.
4-7 éves gyerekek délutántól estig rohangálnak össze-vissza valami faklumpában. Jól van, gyerekek.
Utána kb. hajnali egyig vagy a mosógép, vagy az ágyuk dödög. Végül is van olyan program, amit csak a gyerekek altatása után lehet elkezdeni.De most egyiknek vettek egy furulyát!!!
-
Már elköszöntünk egymástól és sikeres értékesítést kívántam neki. Csak azt nem értem, hogy ha én szépen kérdezek miért olyan nehéz erre válaszolni?
Most áruljuk apósomék lakását és a létező összes ingatlanos felhívott és megkeresett már - mégsem vágom rájuk a telefont vagy küldöm el őket a francba. A legrosszabb amit írni szoktam, hogy köszönjük az ajánlatot de jelenleg nem szeretnénk külső segítséget az eladáshoz igénybe venni- de ha ez változik akkor nagyon szívesen megkeressük hogy a részleteket megbeszéljük. -
Face márketplész. Pixelhibás tv, de nincs a hirdetésben h milyen színnel világít. Hirdető képről a korosztályom v fiatalabb, szó val írok neki h Szia, szeretném megkérdezni a kiégett pixel színét. Választ idézem:
Nem vagyok tv szerelő. Fogalmam sincs
Képen látszik, én tudom hol a hiba
Ha valaki nem veszi észre, akkor annyira zavarja, mint anno engem
A kép amin látszik.Bennem van a hiba?

-
EQMontoya
veterán
Van valakinek tippje, hogy hol lehet elegansabb teli kabatot kapni, ami sportosabb alkaton is all valahogy?
Sportos, meleg dzsekim van, valami olyanon gondolkodtam, ami kicsit elegansabb, hosszabb fazon, es meleg. Szoval lehetoleg nem szovet, mert azon atfuj a szel es nem vizallo.
Neztem par Fjallravent a hetvegen, de mindegyik olyan volt, hogy ha vallban jo, akkor hasban/derekben beleferek magam melle.
-
nem maradt el, csak két nappal hamarabb véget ért, de ugye már 2 hete tartott.
amúgy, ha elnézed a milánói repülőjáratok napi számát, simán lehet.
Milánó egy fapados központ (ryanair, wizzair), simán szétterjedt már akkor egész Európában.Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy maga a vírus azért nem olyan veszélyes. Amit olvastam, az alapján úgy tűnik, hogy 80%-nál kb. úgy jelentkezik mint az influenza, és enyhék a tünetek. 20%-nál viszont súlyos tüdőgyulladás alakul ki... Főként az idősek, gyengék és krónikus betegségekkel rendelkezők esetében rizikós. És ez már jóval nagyobb minta, mint amiről szó volt pár hete.
Itt a gáz, hogyha elterjed úgy, mint az influenza szokott, akkor nincs olyan kórházi infrastruktúra, ami annak a 20% súlyos esetnek az akár hetekig tartó kezelésére elég lehet....
-
concret_hp
addikt
szerintem is, ha tenyleg tud lenni 1 hetnel hosszabb a lappangasi ido, akkor mar tuti szetterjed egesz europaban, siman lehet 10x annyi a hordozok szama, mint amennyirol tudnak, raadasul egy milano pl. az meg sokkal globalisabb varos is, mint egy barmilyen kinai varos, meg ha kisebb is. a karanten csak lassitja az egeszet, de nem allitja meg.
viszont par het mulva tisztabban fogunk latni, en valahogy jobban bizom az olasz /delkorea /egyeb hirekben, mint a kinaiakban

-
BlacKSouL
addikt
Na most akkor mi a virusupdate? Mármint olvasom a híreket, de akkor most meg lesz fertőzve mindenki a Földön, vagy nem? Ha a japánokon vagy azz egyéni embereken múlik akkor biztos. Tehát mikorra várható a nagyobb baj?
-
törölt tag
Vannak elképesztő kinézetű állatok a tengerben amik ínyenc falatnak számítanak bizonyos helyeken. Például a pénisz hal ami Koreában igazi csemegének számít. [link]
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hat en nem bajlodnek vele, de ha kepnek megfeleloen elkeszited, az rendben lenne.
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hat nekem az jutott rola eszembe. Felet megettem, nekem kb. semmi ize nem volt, csak ilyen porcszeru ize. Nyilvan kivancsisagbol. Kinaban, a szuper hotel szuper ettermeben 2-en voltunk vendegek, gondolom mindent beleadtak. Aztan lattam a kinai 'tesco'-ban, az elkulonitett reszben kb. 600kHUF volt kiloja a hasonlo meretunek.
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Forro karamellel? Nem lepisaltak?
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
hasonló gondolataim voltak...
Nolf: ettől a videótól sem lett több kedvem hozzá

fúj b+
-
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
kinek mi, de pl szerintem a [link] casu marzu finom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- További aktív témák...
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)