Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
parandroid
félisten
Lol, de kis gonosz. Amúgy ja, ma pont ezen gondolkoztam. Olyan szinten van kettévágva a társadalom, hogy otthon egy kezemen meg tudom számolni, hány kormánypárti szimpatizánst ismerek, ma meg kis híján leestem a székről, mikor az egyik szosmédia ismim diszkréten megörült az eredménynek - olyan kis normális figurának tűnt eddig...
Hiába, ahogy 3féle szólásunk is van rá: varjú a hasonlónak farkasa. Ez se mai dolog.p
-
bobsys
veterán
Mar harmadszorra van Fidesz 2/3 a parlamentben?
-
tbs
addikt
-
Kiábrándító, pedig rengeteg ismerősöm, akitől eddig idegen volt a politikának akármilyen formája, még lelkes is volt, hogy megy szavazni, ehhez képest sokra nem jutott az ország.
-
-
Lortech
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
A versenyképes ellenzéki alternatíva hiánya csak azt magyarázza meg, hogy miért nem egy ellenzéki párt nyert, azt nem, hogy a fidesz miért nyert ekkorát. Értsd: a teljesítményük alapján lehetett volna kb. közel azonos eredménye 4-5 pártnak, beleértve a fideszt.
Ez az eredmény legitimizálja azt, hogy az emberek szemébe nap mint nap szemérmetlenül és következmények nélkül belehazudhatnak a vezető politikusaink, ráadásul az emberek pénzén. Sajnos túl sok a kőbuta ember az országban, és ez a jelenlegi oktatással csak tovább romlik. Az emberek nagy része pl. nem tudja az iróniát észrevenni -ezt nap mint nap tapasztalom -, vagy nem érzi, hogy mikor hazudnak neki, hiányzik a realitásérzék, az önálló, stratégiai gondolkodás.A fidesz érdeke a jelenlegi helyzet bebetonozása. Ez a 2018-as egy komoly fordulópont volt szerintem, ha most nem lett volna kétharmad, az ellenzék megvethette volna a lábát kissé és előtérbe kerültek volna, hallathatták volna a hangjukat és lassan kiborult volna a bili.
Most a fidesz megint azt csinál, amit akar, az ellenzék csak egy felesleges kellék lesz a parlamentben, teljesen felesleges ott lenniük is. A fidesznél a 4 év alatt ha úgy látják, gond van, megint tudnak csavarni annyit a választási rendszeren, hogy pont meglegyen a kétharmad, de másik irányból is egyre bátrabban közelíthetnek, ellehetetleníthetik az ellenzéket, ahogy láttunk rá kezdeményeket ebben a kampányidőszakban is. Ezt majd erősebb eszközökkel is megtehetik, így egyre kevésbé fog eszébe jutni ellenzéki politikusnak, hogy ugráljon.Az ellenzék most pont annyit nyert, hogy anyagilag jól elbohóckodnak majd a következő választásokig ezzel, tehát nem történik semmi komoly változás. Őrületes baj, hogy pl. az MSZP még mindig létezhet és az egyik nagy "ellenzéki" erő maradt mai napig.
A jelenlegi kormánnyal az oktatás lezüllesztése folytatódik, hiszen elemi érdekük megtartani a jelenlegi irányt.
A néphülyítés, a közbeszéd totális kontrollja megmarad, az ellenhangok elnémítása folyamatosan, egyre durvább eszközökkel történhet majd.
A strukturális támogatások esetleges elapadása vagy megszűnése csak újabb Brüsszel elleni háborút, konzultációt, miegymást fog majd elindítani. Annyira szerencsére nem rossz a helyzet jelenleg, hogy az emberek egzisztenciáját komolyan veszélyeztesse ez. Majd találnak forrást, einstandolnak valamit, Brüsszelre mutogatva, és egy ideig megint meg van oldva a dolog. A nyugdíjasok garantáltan megkapják azt az infla követő pár gombjukat, a térkövezett főterek és az új kilátók hiánya nem fog hiányozni az embereknek, stadion meg már van elég. A közszolgáltatások nulla színvonalát továbbra is fogja tudni hozni az ország, úgy tűnik, hogy ez az embereknek így oké.
Semmi olyasmi nincs benne a pakliban, ami forradalmi hangulatot hozhatna, az emberek nem érzik közvetlenül és azonnal a bőrükön azt, ahogy szépen lassan elveszik a jövőjüket. -
ToBeY
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Lehet, de jó lett volna ha most már valaki más próbálkozik,valami mással...(sz@r és fosh között kellett választani)

-
válasz
szőröscica
üzenetére
A teljes ellenzeket egy kalap ala venni nagyon nem szerencses.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Azzal a részével teljesen mértékben egyetértek, hogy az ellenzék sem kínált reális alternatívát. Az már más kérdés, hogy ez a választás sokkal tragikusabb szerintem, mint a 2014-es.
A 2010-2014-es ciklusban voltak a kormánynak értelmes intézkedései (szja csökkentés, családi adókedvezmény, stb), amit az emberek a bőrükön is érezhettek, még érthető is volt, hogy megszavazták őket.
Az utóbbi négy év viszont már csak a nettó propagandáról szólt, a rezsicsökkentésnek álcázott piaci ár fölötti gázártól kezdve a Sorosozáson, migránsozáson, Brüsszelezésen kívül nem történt semmi. Ami miatt az emberek kicsit jobban élnek, az a kedvező gazdasági környezet, közel 10 éve konjunktúra van van.
A döbbenet számomra az, hogy ez az ócska fröcsögés, mindennemű értelmes intézkedés nélkül bőven elég a kétharmadhoz. Nem volt programja a Fidesznek, de ide láthatóan nem is kell program.Tehát a kettő között az a különbség, hogy 2014-ben úgy nyertek, hogy próbáltak több réteget célozni (családosok, tisztességes bejelentett jövedelemmel rendelkezők, stb). Most csak a nyugdíjasok és a legtájékozatlanabb (legegyszerűbb) réteg volt a célközönség, senki más.
-
NoLF
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
tehát lényegében minden egyes ember sötét. derűs vélemény

-
szőröscica
addikt
Igen, mert a fovarosban mandatumokat szerzett partok, annyival hitelesebbek vagy realis alternativat kinaltak, hogy aki rajuk szavazott, az kevesbe sotet? Gyurcsany partja vagy az MSZP hozta volna el a megvaltast? Semmilyen realis alternativa nem volt, ez az ellenzek totalis kudarca immaron masodik alkalommal sajnos.
-
ToBeY
nagyúr
Legalább a fővárosban nincs akkora sötétség..
De azért .I Am Very Disappointed! (csak hogy egy klasszikus idézzek) -
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
A kedves vezető azt nyilatkozta, hogy talán hosszú évtizedekre el fog dőlni MO. sorsa, úgyhogy lehet, hogy már nem kell 22-ben szavazni.

Kapunk helyette egy nemzeti konzultációs kérdést arról, hogy ugye drágáim minden nagyon jól van így, ahogy van?
Válaszok:
1, Igen
2, PerszehogyViccet félretéve én főként azt nem értem, hogy aki leélt a szocializmus alatt egy életet, az hogy tud egy oroszokhoz dörgölőző kormányt támogatni.
-
gaborbol
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Volt fonokom 2007 ben azt mondta, hogy egyre szarabb minden... mar 40 eve azt hallja, hogy mar csak a kovetkezo ket- negy evet kell kibirni, aztan munden jobb lesz. Mindenki menjen amerre csak tud, senki be ne doljon a politikanak.
Ez a rendszer szerintem is nagyon sokaig fog meg ketyegni.
Idejottem itt is megindult minden a lejton, de lehet nem is miattam tortent hanem bobsys miatt
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Az illiberális rendszert jelenleg a kívülről beáramló eszement mennyiségű lóvé tartja fenn közvetve. (életszínvonal, stb)
Ha ez megszűnik, és kimegy a jelentős adóbefizetők egy része, az érezhető életszínvonal-csökkenést fog okozni, ami nyilván csökkenti a regnáló kormány népszerűségét. Erre nem kell több tíz évet várni, csak néhányat.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
ezt te hiszed, de ez nem így van. Az illiberális rendszer lényegi eleme, hogy aki nem érzi jól magát, az menjen innen, addig sincs vele baj. Bár ez kontraszelekció, nem egyből van negatív hatása, hanem évtizedes távon. Az ilyen rendszerek nagyon sokáig el tudnak vegetálni...
És bár lemaradnak a versenyben, illetve a jólét kisebb fokát érik el, ezt pont a marinénik nem érzik, mert nem hagyták el a falut / országot évtizedek óta, és nincs összehasonlítási alapjuk. -
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Csak szólok , hogy a londoni szavazás baromira nem a nagykövetségen volt. Legalább utanajarhattal volna.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Nem biztos, hogy meg kell azt várni, mert ha a szja-t befizető népség (budapesti informatikus, közgazdász, stb) zöme lelép, akkor nem lesz ám nyugdíjemelés meg erzsébetutalvány, szóval lazán éhenhalnak már a kórházba kerülés előtt is, nem kell ezen aggódni.
Sose fognak rájönni, hogy a xenofóbia nem termel sem adóbevételt, sem kalóriát. -
EQMontoya
veterán
Fent vagyok egy slacken, értelmiségi (infós, fizikus, villamosmérnök) társaság, 20-30 korosztályban... Jelentős többség írta most, hogy 22-ben már külföldről szavaz majd. Ha szavaz.
-
-
-
-
Ez nem ilyen egyszerű , sajnos.
Amikor megszűnt az alkotmányunk a helyébe lépett egy olyan választási rendszer (többek között), ami mellett a foci pálya(ha szabad ezzel a képzavarral élnem) kb 45°ban a kormányzó párt felől lejt és mindenki kapuja tízszeres méretű a lejtő alján. Ezért lehet az, hogy a legnagyobb kisebbségként, a maradék szavazatok többsége a parlamenti arányokat megfordítja. -
Kube
senior tag
Nem igazán értek a politikához, és fogalmam sincs a stadionépítés függ-e a fidesztől. Úgy vettem észre sokan a stadion - fidesz szavakat erősen összekötik.
Na most kérdezem én, ennyire szeret ez az ország stadiont építeni? Tudom már tökre közhely meg mindenhonnan ez folyik, mellette pedig van kismillió faktor és hazudozás, de könyörgöm, tényleg ez kell nekünk kétharmaddal?
Ezek után kétféle érzés kavarog bennem, az egyik, hogy alacsony intelligenciám van és hülyeségeket gondolok. A másik érzés az, hogy jó gondolkodom és ezzel totál "egyedül" vagyok. Legalább egy istenverte ellenzék lenne normális
Úgy látszik a bözskeutalvány nagyon is hatásos 
Érik a költözés

-
-
EQMontoya
veterán
Úgy tűnik, kétharmad lesz ismét.
It was nice to live here.

-
Tényleg, az megvolt, hgoy a választási szoftver - amit valakik egy 9 számjegyű összegért fejlesztettek, már reggel 9-kor megadta magát, ezért visszarakták a 2010-es szoftvert?
Továbbá azért lassú, mert túl nagy a szavazólap?
Tiszta 21. század, nem?
Sose lesz jobb ez az ország, amíg a vidéki nyugdíjasok a célcsoport, addig biztosan nem.
A gyerekeik, unokáik pedig ott állnak a Bocskai úton sorban. Vagy a londoni nagykövetségen.... -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Konkrétan az Indexen megjelent adatok alapján (4500 ember szavazott le 15:00-ig) látszik, hogy maga a szavazókör egy választási csalas. Ugye a fentiből következik, hogy óránként 500 fő tud leszavazni, de 11000 ember jelentkezet át ide. Márpedig aki atjelentkezett, az szavazni is akar. Tehát ezzel a kapacitással hajnal négyig (!!!) kellene üzemelni. Nyilván ezt sokan nem várják ki, valószínűleg több ezren. Nem is hallottam a sorban fideszes hangot.

A TASZnak már írtam, remélem, lesz jogi következménye.
-
Spet
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Egyetemisták miatt.
-
FehérHolló
veterán
-
válasz
szőröscica
üzenetére
NE menj orvoshoz, csak a véredet szíjják!
Segítek, lassan írom hogy biztos ne értsd félre: P Á L I N K A![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg disznózsír, mer' az mindenre IS jó
-
szőröscica
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Elmentem, ne aggódj. Begyógyszereztem magam, hogy lemenjen a lázam, és szavaztam. Itt a XVII-ben az átjelentkezős szavazás gyorsan ment, max. 10 percet álltunk sorban.
Amióta van választójogom, mindig elmentem szavazni. Mondtam az asszonynak is, hogy ha összeesek is, elmegyünk. Tényleg dögrováson vagyok, jövő héten táppénz.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Ne viccezzémán

A szavazás állampolgári kötelesség. Válaszd a legkisebb rosszat. Vagy csak a szimpatikusat - program nélkül. De a távolmaradás nem véleménykifejezés. Ha ennyire nem találsz kedvedre valót, akkor szavazz érvénytelenül. De szavazni kell! -
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Levideoztam a bocskai úti helyet, majd feltöltöm, ha hazaérek, ez durva. Legalább 500-an állnak sorba.
Mivel atjelentkezős szavazóhelyiség, nem tudok nem élni a gyanúperrel, hogy a mérsékelten fideszes budaiakat szopatja így a fidesz (mellekelt ábra: London), mert az atjelentkezesek száma okán pontosan tudják, hogy mennyien lesznek, szóval nehéz azzal indokolni, hogy alábecsülték...
-
válasz
szőröscica
üzenetére
bárkire. dobjál kockával, vagy mittudomén.
Bárki kerül kormányra, ha kompromisszumot lesz kénytelen kötni, és nem nyomhatja át erőből az akaratát, máris jobb hely lesz ez az ország... -
rushty
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Szabó Tünde a lexebb
-
Amúgy pedig menjetek szavazni..!
Mert szép az idő, és az élet tényleg tele van lehetőségekkel... -
http://coub.com/view/1605e8 Ha már metalicska a téma.
-
NoLF
veterán
nem mondanám, hogy munkásságuk maximálisan egyezik az általam favorizált zenei stílusokkal, de szívesen hallgatom őket. én is voltam anno a koncertjükön itthon véletlenül
talán 2010-ben. fenomenális show-t csináltak, és lúdbőrözve hallgattam/néztem végig az egészet, és nagyon élveztem. kár, hogy most nem tudtunk elmenni, pedig kedvesem igencsak rock&roller, imádta volna. -
-
-
bobsys
veterán
Elvittem a gyereket ovodaba es utanna lementem uszni a medencenkbe. Hat, ize, nem sokaig birtam igy elsore
-
e=mc²
őstag
Eloszor voltam Metallican, kicsit feltem tole a kuzdoter miatt, de nagyon elveztem!
A Tankcsapdat pedig mikor meghallottam, (bar annyira nem hallgatom oket) bazki, ez egy akkora nagy gesztus volt toluk, es korben mindenki olyan atellessel enekelte, ez egy orok elmeny szamomra!
Bar a hangositas nem volt a legjobb, foleg a Kvelertak-on erzodott.
-
e=mc²
őstag
Volt valaki kozuletek Metallican az Arenaban?
-
gaborbol
őstag
Munkatarsam kint beszelget a haz elott a haverjaval, egyszer csak latjak, hogy a szomszedban egy idos bacsi tiprodik a kocsi mellett. Odamennek, segithenek?
Nem indul, nem indul, nem tudja mi lehet a gond.
Megnezik , ket kabel szet van csuszva a motorterben. Osszedugjak, poc roff indul, bacsi elmegy. Tokre orulnek, hogy 2 perc alatt rajottek, hogy mi a gond es ki tudtak segiteni az oreget.Egy ora mulva megjelenik egy holgy es kerdezi, hogy nem lattak-e veletlenul egy idos bacsit? Mert se a bacsi nincs meg se a kocsi, Alzheimer ben szenved, 10 eve nem vezethet, ket kabelt is szethuztak a motorterbe, hogy nehogy el tudjon menni a es megis eltunt...
Oops. -
-
-
-
NoLF
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Pont ezt mondja... ha kovetnek a forgalomnovekedest/valtozast, akkor nem konstans zoldhullamot raknanak ra, hanem dinamikusan valtozo realtime cuccot. Ugyanakkor igazad van, ha valakinek jo lesz, akkor masnak rossz/kevesbe jo, de ha mar mindent latnak odafontrol egy ingyenes alkalmazassal real time, akkor talan lehetne ra algoritmust is irni es gordulekenyebbe tenni az egeszet. Pl ejszaka amikor sehol senki, ne varjak mar ket percet a lampanal, hogy a legextremebbet emlitsem.
-
-
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Igen, ez itt igy van, az emberek szeretnek haladni. A legtobb waze-el vezet, igy tudja, hol van traffi, vagy rendor. Tudja, hogy a traffi minimum +10%ra van belove, valamint az ora szerinti sebesseg max koszonoviszonyban van a valodi sebesseggel. Hogy a zoldhullam kihasznalasa erdekeben minimum a megengedett sebesseg +10%al erdemes autozbi, maskulonben megfog a lampa es acsingozhatsz a lampanal feleslegesen. Hogy ha betartod a sebesseget, sose ersz oda, a tobbiek meg letolnak a picsaba.
Neha hazamegyek kwcsora, es tepem a maradek hajamat a nagypapa tempo, meg a sargara satufek miatt...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Azt a megoldást választottam, hogy odafelé az M0-n mentem - kb. 9 körül voltam arrafelé - hagy fogyjon a benzin, hagy nőjön a kilométer, visszafelé meg nem siettem, bementem keresztül BAH-Erzsébethíd-Rákóczi-Kiskörút-Andrássy-Kós..-M3.
A tapasztalatom az volt, hogy az M0 ugyan nem volt balesetes, de viszonylag sűrű volt a forgalom, azért lehetett haladni.
A visszafelé út vasárnap 1-2 között volt, szintén volt forgalom, de nem volt sűrű, az útba eső lámpák közül talán 2-nél vagy 3-nál kellett megállni (egy a hídról leérve, egy az Astoriánál visszaforduláskor, egy meg a Hősök terére érkezésnél, ezeknél 1 teljes percre se álltunk meg. Talán még a Kóson volt egy zebra ahol gyalogost engedtünk el. Kényelmesen, nyugodtan lehetett menni. Egyébként kb. ilyesmire számítottam volna odafelé is. Mérni nem mértem az időt, mivel csak odafelé volt sietős, de szerintem néhány percnél nagyobb különbség nem volt. km-ben meg ugye minimum egy húszas. Viszont egy városban 50-60-al gurulással szerintem kevesebbet eszik a kocsi, mint a tempomatos 110-el odakint.Szóval ha nem kifejezetten csúcsidőben megy az ember, és nincsenek gigantikus felújításos építkezős lezárások terelések, az én eddigi tapasztalataim alapján olyankor megéri keresztül.
De persze én rutintalan autós vagyok, és a saját tapasztalataim nem mérvadóak.
Rutintalan voltam mert annyit kellett volna csak kérdeznem hogy az aktív Bpesti lakosok szerint milyen forgalom várható ekkor és ekkor...legközelebb jobban figyelekTapasztalat viszont, hogy a város határain belül a táblával jelzett sebességkorlátokat általában 15 km/h-val az autósok 95%-a átlépi. Vagyis ha 70-es táblánál én 82-vel mentem, engem még mindenki megelőzött. 50-nél 70 a minimum. Ahol nincs telepített traffi, ott határ a csillagos ég. Ahol van ott meg mindenki nyúlbéla.
A másik tapasztalat, hogy vagy a mostani hétvégi autósok voltak intelligensebbek, mint a nyári csúcsban hazafelé igyekvők, vagy valami alapvetően megváltozott, mert a Szfvár-M0 közötti 3 sávoson általam eddig sosem tapasztalt módon mindenki jobbratartott. De néhol ez már az M3-on is felüti a fejét, emelkedőkön a 130-nál lassabbak is lemennek legszélre. Én is.
Illetve harmadik, nem forgalmi tapasztalat, hogy fej fölött csiszolni sok négyzetmétert félig hajlított karral, 3 kilós excenterrel két napon át, meglehetősen igénybe veszi a rutintalan szervezetet. Vagyis a punnyadt püré testünket. De motivált minket a cél: versenyvitorlás megújító festése. -
NoLF
veterán
2,5ezernyi km levezetése után ismét mondhatom, hogy az emberi faj egy különleges kreálmány, annyi bizonyos.
-
-
-
tildy
nagyúr
válasz
bitpork
üzenetére
Nincs mindenkinél
Nézegessetek inkább cuki babaképeket 
Btw, jó drága aftecare volt, remelem a biztosító visszautalja. Mondjuk jó kilátásom volt a parlamentre az tuti.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Teljesen formáztam az egészet, úgy osztottam meg, és raktam fel az Op-t. De végül kiderült hol a szák keresztmetszet. Nem támogatja a Win7-et, így nincs más, mint a Win10.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az enyim érdekes módon támogatja.
Frissítsd.Egyébként a notebookhoz adott gyári illesztőprogramok között ott kell lennie egy USB 3.0-t támogatónak is. Win 7 installer mellett a rejtett partíción. Ha gyári támogatott módon állítottad vissza, akkor azt is fel kellett volna magától raknia.
-
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Tölts le egy frissítésekkel update-elt verziót, abban lesz. És a licenszeddel az is originál lesz.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Usb3 támogatás az original Win7-ben!?
Oké, hogy divat fikázni az MS-t, de ez nem jogosít fel arra, hogy hülyék legyünk. Az USB 3 szabvány 2008 novemberi, a Win7 2009-ben jött ki, és akkoriban nem nagyon volt még eszköz a piacon, amiben már lett volna usb3. Az pedig nyilván fel sem merült, hogy nincs rajta usb2 port.
-
Miért nincs Usb3 támogatás az original Win7-ben!? Bezzeg consumer Ultrabook Usb2-vel nem rendelkezik. Nevetséges.
-
-
-
-
Miért van mindenki agya ökölbe szorulva?
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
kb. senki nem lesz akkortájt az utakon, aki meg véletlenül mégis, azt könnyen kikerülheted waze-el, és spórolsz egy csomó km-t, ergo valószínű üzemanyagot is. én legtöbbször hétközben/napközben is inkább a város felé megyek, mert waze jól elnavigál, a gépem 110nél már (sokkal-sokkal) többet eszik mint start-toppal a lámpánál állva, valamint az M0-n csak egy pici baleset is azonnali útzár, ami a városban nehezen elképzelhető... pl. én sem leszek itt (!!!), mert lecsorgok a Rubiconhoz ismét, ahol se sonka, se tojás, se parfüm
a Ferrari-múzeum viszont egész közel. -
válasz
Viszlát
üzenetére
Az M3-M31 csomóponthoz képest 20 km-rel beljebb a Hungária-Kerepesi sarok van, vagy az M3-Hungária sarok, ha leméred. Amire én hivatkoztam, az kb. 10 km-rel van beljebb (Csömör-Árpádföld, vagy Kistarcsa, egyre megy) de M0-M31 távon teljesen megfelel mondjuk Kerepesnek vagy majdnem Gödöllőnek is.
De igazából teljesen mindegy, mert az M0-M31 csomóponthoz csak kb. 6 km-t kell menni onnan, ami 3 perc. És az M0-M31 csomóponttól még mindenki kijebb megy, az is, aki az M31-ről jön. Lehet csűrni-csavarni, de sokkal hosszabb körbemenni, akárhogy nézed, ez egy 22-25 km sugarú kör, és vannak olyan időpontok, amikor nem éri meg körbemenni, a forgalomtól függ, ez volt az én érvem.De amúgy én tök liberális vagyok, mindenki arra megy, amerre akar, valószínűleg hozzá se szóltam volna, ha nem ugatod le Blekit már a kérdésért is. Mindegy, Te vagy ebben a Mester, ugass még, hajrá. Pá.
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Nyilván szerintem irreveláns, gondolod valaki nevében írok? Tranzit körülményeket összehasonlítani 20 km-rel beljebb lévő ponttal, ahonnan ráadásul a kezdeti szakasz a nulláson az ellenkező irányba visz szerintem bizony az, érvnek is maximum csúfolni lehetne. Remélem az azért eljutott, hogy az általad felvetett viszonylatot egy szóval sem vitattam...
Nem tudom hányszor jártál Yorkshire-ben, de ha csak látógatóban, akkor tényleg a belepofázás maradna neked. Viszont ha legalább annyiszor mint ahányszor én megcsináltam az M3-M7 tranzitot (az elmúlt két hétben például háromszor, egyszer a Jászai Mari tér érintésével, kétszer az M0-n), akkor jogosan formálhatnál véleményt. fokukac..!

-
válasz
Viszlát
üzenetére
Ezt a kulturált stílusod szeretem, de nagyon, már Blekihez is így sikerült szólnod...
Miért nevettetem ki magam? Mert érveket írok? Mert ismerem azt, amiről írok? Ja, hogy szerinted irreleváns? Pont, hogy nagyon hasonló, hiszen kb. annyi az eltérés, és a levágás iránya is, nézz rá a térképre. Itt élsz? Nem. Te jársz erre minden héten, akár többször is? Nem. Szerintem én se pofázok bele, hogy észak-angliában merre célszerű közlekedni. Viszlát..!
@Joamilestoné: a XVII-XIII. az más viszonylat, ott megéri, mert nem az egész várost kerülöd meg, hanem csak a felét.
-
concret_hp
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
úgy egyébként az nem működik, hogy reggel amikor a város szélén vagy, ránézel, hogy merre terel a waze és lőn?

én egyébként valószínű próbálnék átmenni a városon, ha a 21. század csodái nem állnának rendelkezésre, mivel frankón minden zárva lesz, nem nagyon lesz hova menni, csak vidékre, az meg nem akkora tömeg ami miatt be lesz állva az egész város.
-
szőröscica
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Én a nyugalomra értettem elsősorban, nekem megérne akár plusz pénzt is, hogy a nulláson csorogjak és ne a városban kanyarogjak.

XVII-ből ingázom a XIII-ba, csak akkor nem a nullást használom, ha mondjuk az Árkádba vagy az Ikeába kell bemenni, onnan egyszerűbb a Keresztúrin kijönni.
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ne nevettesd már ki magad, hogy ilyen - teljesen irreveláns - példákat hozol fel. Mennyivel van beljebb a XVI. kerület mint Gödöllő nyugati sarka? 20-25km? Miért nem rögtön az M1 - Szentendrével példálózol akkor már...
A kérdés tranzitra vonatkozott M3-M7 között, nappali forgalomban, szerintem maradjunk ennél. A facepalm a 20 km spórolásnak szólt Salgótarján és ki tudja minek a viszonylatában, de itt én vétettem, nem konkretizáltam, hogy mire ment.
-
Ne ugassátok már le Blekit, mert igenis van ráció abban, amit mond. Én a XVI. kerületben lakom, és tapasztalatból mondom, hogy körbemenni a nulláson nem mindig jobb, viszont mindig 20-25 kilométerrel hosszabb.
Ha megvannak Pesten a bejáratott kerülő-útvonalaid, akkor meg pláne.@Viszlát:
lehet, hogy Neked ez facepalm, és a valódi tranzit (M31) esetén tényleg picit finomabb a dolog, de a valóság az, hogy az M1-estől mondjuk a XVI. ker. Árpádföldig / CSömörig úgy 70 km, körbe. A városon át pedig 30 km. Ha ismered a várost, és nem a törzsutas-kilométereket gyűjtöd, akkor sok esetben jobb lehet átmenni a városon.Továbbá a google maps az aktuális forgalmi adatokból és a múltbeli tapasztalatokból írja ki, hogy mennyi idő oda érni, szóval ez sem igaz, általában nem téved sokat. Sőt, a Google pl. a Waze tulajdonosa, és a google maps begyűjti a google és a waze userek haladási adatait is. (Annyi még a különbség, hogy a maps nem szívja le az akksit olyan gyorsan, és másra is használható)
@Joe a mérföldkő: ha nem natúr városi dugós / araszolós fogyasztást hasonlítasz, akkor nincs akkora különbség a városi és az autópályás fogyasztás között, hogy megérje még úgy is, hogy 20 km-rel, azaz cirka másfélszer többet mentél.
@Bleki: szerintem amikor jössz, nézd meg a Google maps app-ban, hogy milyen a forgalom, piros vagy zöld, stb. Jó eséllyel nem lesz extra forgalom, hiszen kormányunknak hála minden zárva lesz holnap, tehát az emberek max. otthon vagy a templomban lehetnek.... Ha nincs nagy forgalom a városban, akkor az M3 - Hungária teljesen jó tud lenni. Ha van, a Hungáriát akkor is el lehet kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Filmgyűjtés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ubuntu Linux
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Hiába, ahogy 3féle szólásunk is van rá: varjú a hasonlónak farkasa. Ez se mai dolog.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Unokahugom felhozatta magat meg baratnojet a trambulin terembe.