- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Tegnap este nálunk is bikram kettlebell volt, elromlott a szellőztetés a teremben. Nyitva volt ugyan minden ablak, de az a lentebb leírtak miatt semmit nem ér. Nem nagyon maradt száraz folt a pólómon.
-
öregszel, és mész össze

De szerintem ez amúgy nem normális, amiket mondasz, ez a kínzás kategória. Még a futók is isznak a frissítő pontokon...
Én tájfutottam anno, az jó volt, mert az erdőben jó volt a klíma. Persze, amikor kificamodott térddel egy lábon ugráltam vissza az erdőben, és senki nem volt a környéken, az már nem volt olyan vicces...
-
NoLF
veterán
anno sportoló koromban a nyári felkészülésekkor, mikor minden jóember vagy árnyékban hűsölt, vagy valami parton meresztette a seggét, mi de 10től délután 4ig lényegében megállás nélkül nyomtuk az erőnléti edzéseket a 30+ fokokban. a kedvencem az volt, mikor 4x2 km-t kellett futni 10 perces szünetekkel, és nem lehetett inni. ha ittál, mehettél haza, és a következő bajnokságban nem játszottál egy hónapig. és ezen edzések után mi még kimentünk a strandra is ugrálni a vízbe, s másnap kezdődött az egész elölről.
aztán edzőtábor, ahol még hatványozottabban ment a kínzás, akár reggel 6tól. így visszagondolva elképzelésem sincs, hogy bírtam ki én ilyesmiket 16-18 évesen, mert mostanában egy fél órás kosarazás, 1 órás pingpong vagy fél órás kettlebell után is meg akarok halni ilyen időben... mondjuk akkor 75 kiló voltam és bármelyik oldalról zsákoltam akárhány kézzel, akármelyik lábról ugorva, most meg a gyűrűt sem érem el.

-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
True dat.
Monty: Tegnap letoltam ilyen időben 13 km-t. Tényleg meleg volt. Ha ez vigasztal valakit, itt már megjött a viharos szél, megy is tovább keletre. A hőmérséklet egyelőre még mindig 30 fok körüli, és tűz a nap ezerrel, de így kicsit elviselhetőbb. Megyek is mindjárt futni, csak sátorozni ne kelljen.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Furcsa egy ember vagy Te.
Tök normális dolgokat nem szeretsz, mert kurva finnyás vagy ,
de bezzeg értelmetlen dolgok iránt nagyon tudsz lelkesedni...

-
EQMontoya
veterán
Bár még mindig nem volt az az igazi nyár 35+
Hála a jó égnek, az itthon elviselhetetlen.
Semmi bajom önmagában a meleggel, ha van hozzá pl. szél, ami a tengerpartokon adott, de még a sivatagban is (meg ott legalább nem is párás).
De az itthoni 35 fok, az halál, párás és úgy áll a levegő, hogy a 10. emeletről kidobott papírrepülő függőlegesen csapódik a földbe a ház oldalától 40 centire.A fentiek miatt persze minden kinti tevékenységre (sportolás, nem autóval közlekedés) is teljesen alkalmatlan, mert kb. 13-at tudsz lépni, mielőtt tiszta víz minden ruhád.
Átlagos menetrend ilyenkor: légkondis lakásból légkondis irodába, onnan ugyanígy haza. Este 10 után meg lehet maradni szabadtéren, olyankor jó.

-
-
-
5 nap Parádsasvár, csend, nyugalom, friss levegő, madárcsicsergés...
Csak a baj, hogy az tegnap elmúlt, ma már robot...
-
tbs
addikt
Kempingben - satrazni - gyerekkel..? Luzerek. 2het gyalogtura, hatadon a cuccoddal - EU-n belul nehezites, hogy kerulgetni kell a surun levo telepuleseket. Micsoda konformistak... Bleh...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Spet
addikt
Nincs is jobb, mint fesztivál alatt dolgozói kempingben sátorozni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ToBeY
nagyúr
Ezek tábori/sátori körülmények gyermekkorban irtó izgalmasak tudnak lenni,de ma már jobban értékelem nyugit, és egy jó szállodát valami normális ellátással.

-
Cicero
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Mint írtam apró gyerekként is sokat voltam már, valószínűleg nekem emiatt máshogy jönnek le, ezek az amúgy valóban kellemetlen dolgok. Ezért kérdeztem erdeytől, hogy mekkorák a gyerekek; szerintem a szüleink szerencsések voltak velünk, bírtuk a kiképzést, de ez lehet máshogy is. Na meg egy pelenkázós méretű gyerekkel más a helyzet.
Egy rossz élményem viszont van: két éve Bánkitó fesztiválon, bent a völgyben annyira lehűlt éjszakára a hőmérséklet, hogy a leheletünk látszott. Meg is ijedtem, hogy mi most itt halunk meg a barátnőmmel a sátorban. Még az alkohol sem segített, szerintem a végén egyszerűen csak elájultunk hajnali 5-kor, hogy 8-ra ismét felébredjünk az akkor fullasztóvá váló melegtől.
NoLF: ez az!

hol találtátok a kempinget? -
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
mi tavaly szardínián ilyen helyen voltunk, járt hozzá millió zuhanyzós nagy fürdő, két légkondícionált étterem, bár, privát tengerpart. a sátor hatalmas volt, de vihettünk volna sajátot is, de mi a franciaággyal szerelt árnyékban fekvő sátorlakosztályt választottuk potom pénzért.
fiatalon jobb buli volt a sátrobanhányás amúgy, a kor előrehaladtával azért vannak beidegződések, amik korlátozottan kompromisszumképesek.
én képes voltam kompromisszumot kötni

-
Cicero
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
de az benne a buli! este szétfagysz, reggel megdöglesz már 7-kor! a wc-n kilométeres a sor, a zuhanyzóban a seggedben állnak, hogy menjél már!

sose felejtem, egyszer felvágták a mellettünk lévők sátrát, ott sírt a két csaj, elvitték mindenüket egy garasuk nem maradt, aztán volt pár jólelkű szomszéd, aki kisegítette őket. szerintem ők akkor sátoroztak utoljára. -
Cicero
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
pláne amióta gyerekeink vannak, csak fullos szálloda jöhet szóba.
mekkorák a gyerekek? minket 7-8 évesen a szüleink Görögországba, Olaszországba, Horvátországba hordtak autóval, kempinggel, sátorral. Imádtuk, azóta is visszavágyok egy jó sátorozásra. és nincs is jobb a fák árnyékában gázfőzőn készült ebédnél!

-
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
szemes elég messze van siófoktól, nincsenek tuc-tucra szeletelő népek és tesco sincs
de persze minden drágább, de ha én viszem a téliszalámit meg magamnak főzök, akkor az nem nyaralás.
pláne amióta gyerekeink vannak, csak fullos szálloda jöhet szóba. ezért nem voltam 4 éve szemesen
-
szőröscica
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
En Foldvart szeretem, de valoszinuleg csak a gimis kellemes elmenyek miatt.
-
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
én Balatonszemes-hívő vagyok

ha van zsé, akkor ott a Kistücsök, ha jó a hétköznapibb, akkor a mólónál a Kishalász. Szóval le van fedve a kaja-spektrum. Van jó minőségű szabadstrand és fűtött vizes kisebb "élményfürdő" is, ha hideg a Balcsi.
-
concret_hp
addikt
balcsi déli partján fonyód-siófok közt mit ajánlanátok 1 napra?
legyen rendes strand, meg normális kajálda, kb. ennyi a kritérium lista
-
Vérboci
addikt
mi ez a pangás?
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Szüleim is valami hasonlót választottak.Majd kíváncsi leszek hogy milyen,mert egy bonellrugós ágyra kell majd.
-
Vérboci
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
"durmizni" ---> ez eufemizmus a d*gásra?

-
-
ez egy jó vb lesz, az esélyesek többsége beszopta az első körben

és a 4 évvel ezelőtti mém is él még a mexikói kapusról

-
ToBeY
nagyúr
Szüleim szeretnének az ágyukra valami matracot,mert full kemény az ágyuk,és mindketten úgy ébrednek mint akit agyonvertek.Valami ötletet hogy milyet és merre keresgéljek?
Valami vékonyabb kéne mert elég magas az ágy alapból. -
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys
üzenetére
Fahrzeugschein, vazze! Amúgy jogos a kérdés, hogy ez vajon minek van, sehova nem fér el, macera cipelni, de nálad kell lennie, és az autóban nem hagyhatod. Ráadásul két autónk van, amit ketten vezetünk, szóval még cserélgetni is kell néha. Ha legalább tényleg plasztikkártya lenne... De legalább a biztosítási kötvényt, meg a hülye befizetési igazolását nem kell itt magaddal cipelned.
p
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Forgalmi, az meg mi?

-
válasz
Cicero
üzenetére
Igen. Ahogy a két kulcsot is szokták kérni. De ahogy peterkeT is mondta ezek az autós táskák valahogy nem váltják ki belőlem sem a must have érzést.
Valahogy mintha minden szinten megmaradt volna a kommcsi életérzés itthon ez ügyben, pl a biztosító által kért dolgokkal kapcsolatban- papír papír hátán, az ügyfél ha kérdez is hazudik
-
válasz
parandroid
üzenetére
Amíg nem csak egy plasztik lap, elég macerás. Én , becsülettel megvallom, a kocsiban hagyom mindig. Tudom-tudom mindmeghalunkelopják , de letojom. Ha hurcolásznám tuti minden hónapban egyszer elhagyom.
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Tegnapelőtt sikerült elhagynom az autó forgalmiját a lakás és a parkoló között. Kiesett a zsebemből a tárcám, és a telefon közül, mire az első piros lámpánál kiürítettem a zsebemet a rádió alá, már nem volt meg. Volt benne vagy 25 EUR készpénz is, valószínűleg ez lett a veszte, valaki pénztárcának nézte, pénzt kivette, a többit meg eldobhatta valahol, hogy rohadjon le a keze. Két napot vártam, persze közben alaposan körbenéztem a környéken (sövények, kukák), meg kiplakátoltuk a ház bejáratánál, hogy ha meglenne, dobják már be a postaládánkba, légyszi, de semmi, úgyhogy holnap igénylek pótlást.
No, a lényeg az, hogy van-e valakinek ötlete valami szalonképes tárolási, illetve hordozási megoldásra tárca / forgalmi / mobil / kulcs / némi kp vonatkozásában, ami farmeres, és rövidnacis viselethez is hordható? Eddig is utáltam, hogy mindent csak úgy esetlegesen zsebre vágok, de most ebből az esetből már illene tanulni is. Fila autóstáskával lehetőleg kíméljetek, meg az övtáskát sem erőltetném, valami modern, de azért stílusos kéne, de tök tanácstalan vagyok.
p
-
Dylen
senior tag
Gondoltam benézek.
Nyilván Off topik.
Utolsó hsz: fokukac.
Aki osztja Blekit, hogy mi van Tarjánban!
Úgy látom itt minden a régi
-
válasz
parandroid
üzenetére
a lenti térkép szerint ott még világos volt!

-
-
Cicero
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Anyukád itthon? Barátnőm anyukája is pedagógus, pontosabban tanítónéni. Szegényt sohase tudom felvidítani. Nem tudom, hogy lehet ilyen hangulatban dolgozni, pláne tanítani... 7-8 éveseket...
-
parandroid
félisten
válasz
Cicero
üzenetére
Na ja, eszemben sincs erőltetni. Pedagógusdinasztia vagyunk, anyai ágon a nagyszülők is pedagógusok voltak, meg mindhárom gyerekük is az lett, közülük édesanyám két évvel van nyugdíj előtt, szóval vagy 40 éve tolja az ipart. Nekem is van pedagógus-diplomám, párom meg mai napig a szakmában dolgozik, csak már pár éve két országgal nyugatabbra.
p
-
bobsys
veterán
ezek a halozatos fiuk nagyon viccesek
kertuk, hogy engedjenek ki par servert a netre, change megvan, nem mukodik, nezzuk a logokat es valami nem stimmel a masik oldalon nem latjuk a kapcsolodasi kiserletet, semmi gond business as ususal, uljunk le a halozatos arcal es nezzuk meg mi a gond
a dragak nem adtak hozza a NAT rulet, vagyis kifele siman tovabbkuldte a tuzfal a kerelmet egy belsos IPvel, johogy a masik oldalon nem lattunk semmit (valaszuk, de hat nem mondtatok, hogy kell NATing
)
csak le kellett irnom, visszamaszom a kuckomba -
Cicero
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Oktatás terén nem is arról van szó, hogy nem tudnák megcsinálni rendesen a magyarországi érettségit, inkább azzal, hogy hosszú távon rosszul járnának vele. Hidd el jobb az az oktatási rendszer amiben most vannak, mint az itthoni. Ezt úgy merem mondani, hogy nem tudom hol éltek. De gondolom ezt Te is tudod.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Az oktatási oldala egy kérdés. De hogyan értetnéd meg vele azt a gyűlölködést ami itthon megy? És most itt nem politikáról emlékezek meg, hanem csak arról hogy ha az egyik embernek több van munkából és jobban él akkor az már mindjárt egy ... névrokona a miniszterelnöknek.
-
parandroid
félisten
Nálunk 26-ból 7 az arány, ebből kettő visszaköltözött, de egyikük aztán rövid idő után ment is vissza Angliába, mert nem tudott visszailleszkedni. Egy tervezi, hogy hazamegy, már évek óta, de már két tizenpár éves gyereke van, akik az egész életüket Belgiumban élték eddig. A kint maradtak közül egyébként egy gyermektelen így negyvenévesen, a többieknek mind kint született már a gyerek(ek), van, hogy vegyes házasságból. Illetve ebben mi vagyunk a kivételek, de az én kisebbik lányom is már az élete több, mint felét külföldön élte. A nagyobbiknak kell ehhez még vagy két év. Épp a minap gondolkoztunk rajta, hogy ha most viszatenném őket a magyar oktatási rendszerbe, gyakorlatilag kerékbe törném az életüket, soha nem lennének képesek ‘utolérni’ a többieket - magyar nyelv- és irodalom, történelem, illetve a természettudományos tárgyak lexikális magolása teljesen kiesett nekik, ez mostanra behozhatatlan, esélyük sem lenne egy magyar érettségire. Olyanra semmiképpen, amivel felsőoktatásba is felvételizhetnek.
p
-
-
LeG3Nd
tag
Sziasztok!
Fogaskerék. Evolvensből (involut) hogy tudok szöget visszaszámolni?
invß = tgß - ß[rad], invß = 0,12132, szóval
0,12132 = tgß - ß
A szögek radiánaban értendők. Innen hogy tudom a ß szöget kivarázsolni?
-
BlacKSouL
addikt
-

-
-
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
csak Neked
[Bánkúton a hétfő reggeli mérések alapján 24 óra alatt 173 milliméter csapadék esett]
-------------------------
@e=mc² : Eddig évtizedekig arról volt szó, hogy a homokhátság kiszárad...
Mondjuk szerintem örüljenek, hogy nem a homokra vetettek ki adót

-
e=mc²
őstag
Egyre jobban kozeledunk a levegoadohoz. [link]
-
-
-
-
M.E.L.E.G.V.A.N. dekurvára. 19 körül értem haza. Akkor a kocsi szerint még 32.5 volt aszfalt felett. Most a lakásban 29°C van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- iPhone topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kevés helyet hagyott a tápkonnektor körül a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- EAFC 26
- Trollok komolyan
- Iqos cigaretta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

igen,tűző napon.

Hurrá!
Bár még mindig nem volt az az igazi nyár 35+... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)