-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Montesantos
senior tag
válasz
Modst3R #11630 üzenetére
nincs vele gond (daveoff- nak van , hdekakas- nak sli van) és nálam is az van. 30%-os venti mellett 60 fokos a gpu, a blackplate viszont meleg nem gyengén
de gondolom kitalálták bírnia kell....
players111: szép
soha nem bírok ilyet kicsavarni az enyémből.... (lehet nemcsak a csúszkákat kellene húznom
)
-
-
Sebestyen01
őstag
-
Sebestyen01
őstag
válasz
Modst3R #11603 üzenetére
Negyedmillios kartya topikjaban megy a vita arrol hogy a rendszer alapjat kepzo alaplapbol minel olcsobbat kell venni, eleg vicces!
Nem azt mondom hogy a legdragabbat kell megvenni, van msi, is es giga is 150-180 ezerert, sot asus is 150 ezerert! az lehet valoban tulzas mert nem nyujt annyival tobbet mint a 80-90 ezres deszkak, de azert nem biztos hogy megeri lemenni 40 ezerre hogy ha van keret ra!
En igy gondolom, aki nem azt is tiszteletben tartom, csak akkor kerdezem en o miert nem olyat vett? -
ÁdiBá
veterán
válasz
Modst3R #11599 üzenetére
Annyira nem mondott hülyeséget, mert egyre kevesebb jelentősége van az alaplapoknak a tuningok szempontjából hiszen, már csak szorzó emelésről szól a dolog.
Inkább a bővítő funkcióktól függ mit, miért, milyen alaplapot tervezel használni...
20 USB meg 30 SATA rárakni egy alaplapra jó dolog, csak gáz ha ebből nem használsz ki csak 3 at.
Jó a fantasztikus hangkártya, de ahhoz egy 5W monitor hangszóró sokat nem ér.
Jó a 4000 Mhz memória kezelés, de az 1800 ramokhoz nem igazán kell.
Kb ennyi. -
válasz
Modst3R #11591 üzenetére
alaplapra ennyit költeni, ha nem vérprofi tuninggal foglalkozik az ember, akkor a legnagyobb epéniszhuszárság a világon... szinte a kilowattos tápegységek szintjén áll az értelme
egy 30ezer forintos Giga Zxxx lapban is pont ugyanúgy fog teljesíteni a CPU, mint ebben... sőt megkockáztatom, még a tuningban sem fog semmivel hátrébb lenni
-
válasz
Modst3R #11427 üzenetére
Tudok ettől jobbat. Régi játékok de érdekesek.
Far Cry 3 80%CPU és 50%GPU, 70fps körül megy mindvégig 1361MHz GPU.
Far Cry 4 50%CPU és 90%GPU, 90fps körül megy 1361MHz GPU a temp limitig utána 1280-1361, de képsebességben nem látszik a változás. Egyébként alap boost-nak ez jó?Extra érdekesség, de nem számítok megoldásra: mivel csak újraraktam a Windows-t, az első napokban míg kitalálta hogyan teszi tönkre a rendszert a frissítésekkel (azaz nem töltött még igazán semmit csak pár dolgot), minden flottul ment. Tegnap azonban belehúzott és 164update egyszerre. Nem is volt ezzel gond leszámítva a kb. másfélóra felrakást, azóta az Alien Isolation se kép se hang. Újrarak megvolt, legfrissebb driver megvolt, eredmény ugyanaz = blackscreen. Feltételezem nem a vga hibásodott meg, mert a többi játék faccául megy. Teendő?
-
válasz
Modst3R #11427 üzenetére
Biztos lehet találni olyan beállítást és felállást ahol egy adott programban nem...
De amugymeg hülye kérdés, mert ha a GPU 99%-on izzad egy i3 mellett is akkor azis kihajcsa nem?
Ez mindig az adott program, adott részének adott szituációban adott terhelése melett kell nézni... általánosan nem lehet kijelenteni.
Tehát tudod: Mennyi? 30. Mi 30? Mi mennyi? kérdés ezis. -
Sebestyen01
őstag
válasz
Modst3R #11394 üzenetére
De ha o olyat vett akkor olyat vett? Vagy azok kozul akik itt a topikban ilyen kartyakkal rendelkeznek a megelheteset fenyegeti 25-30k? Nem hiszem! Elitelni mast azert mert nem azt vette amit a tomeg, ha nem masabbat elegge gyerekes! Norb is megvette horror aron a 20th kiadast, meg lehet nezni mennyibe kerul, majd nem annyi mmint a hybrid evga, elmondtuk neki hogy vehetett volna mast, el, de attol meg boldog a kartyajaval, elegedetten hasznalja, es nincs vele gond! A sajat penzet koltotte el, arra ami neki tetszett, innenstol kezdve nincs joga elitelni senkinek sem.
En az omegat 240k-ert vettem, most akkor johet az en fejemre is a raolvasas, hozzateszem hogy akkor meg dragabban ment a waterforce is, es az extreme is! Es nem is mindig lehetett kapni!
Attol hogy most van egy minden bizonnyal visszavitt classi 225k-ért az ipon kinalataban, nem feltetlen azt vennem most sem ha vga-t akarnek!
Az meg hogy nalad nem ment ugy a matrix, hat istenem, ha a cassi se menne ugy az is rossz vetelnek minosulne?
A ref meg fc blokk meg szerintem a topikon belul nem sok embernek alternativa, egyreszt mert ott a vga arahoz hozzaadodik az fc blokk ara, masreszt sajat epitesu vizet kivitelezni sem egy nagyon olcso mulatsag! Igy szerintem az ilyen fc van az elso helyen utanna a tobbi kijelentes nem allja meg a helyet! Sot tovabbmegyek, erdemes kulon kezelni, mert ha osszeadod a ref, meg a blokk arat igen nagy osszegnel jarunk! -
Sebestyen01
őstag
válasz
Modst3R #11312 üzenetére
Nem persze hogy nem ragna be az mas kerdes hogy ketesen fogadna "ezek a szarok kerultek egy valag penzbe, gratulalok", Mondjuk en is ezt mondtam a nem olcso edenykeszletre amit vettunk mult evben
Amugy strixre lehet egyebkent FC blokkot venni? igen csak egyedi a nyakja neki! -
Sebestyen01
őstag
válasz
Modst3R #11307 üzenetére
Ugy tunik hogy nem tudom mit kell venni az iromanyom utan, hogy ne tudnam, mint ahogy azt is hogy az asszony biztos a fejemen verne szet az elso cuccot ha megtudna mennyi is az annyi
Viccet felre teve, szerintem van egyszerubb, es alkalmasint olcsobb megoldas is a full vizezesen kivul!akoska07:
Jo dontes volt a table, ha nem lenne gyerek, lehet en is elgondolkoznek rajta, csak így hogy van, es meglepo dolgokra kepes igen csak a masodperc tort resze alatt inkabb legyen zart a haz -
Sebestyen01
őstag
válasz
Modst3R #11303 üzenetére
De igen, de egy olyan viz ami erdemben hasznalhato is a fennt emlitett rendszer melle also hangon 200k meg hozza! 2 gpu blokk, cpu blokk, valami fasza radi, mondjuk egy mo-ra3, cso, csatik, es egy fasza szivattyu ugye ami a rendszer lelke, ehhez egy normalis haziko, ami szerintem ujabb 80k korul lenne, vegul is akinek van 45 ezre 2 karira ez sem kellene hogy gondot okozzon
Bar mondjuk kicsit lehet tulkaptam, de hat ha mar vesz az ember ne szart vegyen, vagy is en ilyen vagyok, en is megvettem a z170-deluxe lapot, holott egy 40k-s asrock is eleg lett volna boven, de tartom azt hogy vagy normalis minoseget veszunk vagy akkor haggyuk inkabb
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Modst3R #11248 üzenetére
(#11249) Sebestyen01: Nyilvánvaló
(#11250) norb55: Oké főnök. Rég volt PC-m
(#11251) TTomax: Pont ma néztem ezt MediaMarkt-ban, ahol 73000 Ft volt
Aztán gyorsan eljöttem, bár nekem annyira nem is tetszik. Még mindig nem találtam számomra jobbat a jelenlegitől.
-
Joshi
titán
válasz
Modst3R #11171 üzenetére
Az 1440p szerintem még bőven belefér a 980Ti-nek.
Egyébként meg itt alapvető problémák vannak, mert ha jön egy új játék, mindig van valami új ficsör ami fogja a vasat. A felbontásban nagyon nehezen megy előre a szekér, szerintem a Pascal se lesz korszakalkotó.
Kísérleteztem egy kicsit az Afterburner Androidos monitorozós progijával. A lényeg most azon volt, hogy mennyire befolyásolja a végeredményt Fire Strike-ban. Az egyik teszt értelem szerűen Az Afterb szerver futtatása nélkül történt, a másik pedig azzal. Az eredmény számomra nem meglepő, aki összpontszámra vadászik annak felejtős, de aki a gpu score pontszámra kíváncsi annak vállalható. A progi futtatása a cpu pontszám kárára történt.
-
Joshi
titán
válasz
Modst3R #11145 üzenetére
Én korábban mértem a fogyasztást(komplett gép. Azt hiszem vga 1400/1950 proci 4,6):
1080p 340W
2160p 418W
Elég komoly különbség jött ki, ez biztosan befolyásolja a tuningot is. A 4k jobban terhel és ilyenkor a tuning se biztos hogy stabil annyin amennyin még fhd-ban stabil volt. Gondolom az igazi DX12-es játékok is jobban fognak terhelni mint a DX11, de majd úgy is kiderül. -
MastR
tag
válasz
Modst3R #10987 üzenetére
A biztos megoldás az EVGA PrecisionX kb 1280mV-ig. A másik amire te gondolsz pedig a GTX Classified controller, ami egy kis sufni program még a 780Ti-s időkből és kb úgy támogatja a 980Ti-t hogy 0.3Volttal több feszt ad a kártyának mint amit beütsz. Szóval megkínálnád a kártyát egy 1.3Volttal és kap 1.6-ot légen és pukk.
-
deadwing
addikt
válasz
Modst3R #10968 üzenetére
Hát igen, ők így gondolták. Találtam egy [ilyet].
The fan blade number has been increased from 9 on the ACX 1.0 to 11 on the ACX 2.0. Not only has the number been increased, but a “Swept” design has been introduced. What this means is the curve of the blade angles away from the direction of rotation. This feature is said to reduce wind resistance and turbulence, which increases fan speed while still reducing noise. Also worth noting is by default, the fans will not begin spinning until the GPU core temperature reaches approximately 60 °C.
-
-
-
hdekakas
senior tag
válasz
Modst3R #10679 üzenetére
Két vizes nem férne el a házamban, meg a Gamingnél ugrik a gari ha vizezem, újat venni ahelyett is meg inkább nem.
Igazából ha 80 fok alatt tudnám tartani a felső kártyát, az már jó lenne. Ez a 91 foknál leszabályoz és kifagy nem túl elegáns megoldás két léghűtésű esetén.Dombi81: Befelé fújja. De próbáltam két kártyával ha elszívná is, de nincs különbség, akkor is limitál a felső kártya hőfoka.
-
Joshi
titán
válasz
Modst3R #10580 üzenetére
Nem vagyok negatív, tőlem azt vesztek amit akartok ti dolgotok, csak én ezen nem rugóznék annyit. Egyébként a kompakt kártyát is időigényesebb ki és beszerelni mint a sima léghűtésest. Véleményem szerint egy Giga Xtreme Gaming Winforce most best buy, látható hogy még aránylag alacsony ASIC-al is hasít. még1x mondom hogy tőlem azt vesztek amit akartok, de a Giga most nagyon betalált.
(#10581) akoska07 az nem átlagos hogy neked az a szórakozás hogy állandóan ki és becsomagolod a kártyákat, majd feladod esetleg elmész az üzletbe.
De biztos jó érzés.
-
válasz
Modst3R #10580 üzenetére
Ez pontosan így van ahogy írod.
Csatlakozom.Egyébként sosem voltunk olyanok akik túl sokáig használtunk volna 1 adott alkatrészt.
Nincs ezzel semmi baj.
Én konkrétan élvezem,hogy akár hetente más cucc van a gépemben és több félét kipróbálhatok,ha éppen úgy gondolom.
Talán ezért nem raktam olyan gyorsan vizet a Zotac-ra.Talán már meg is van a következő jelentkezőm.
-
Joshi
titán
válasz
Modst3R #10578 üzenetére
Én nem értelek titeket, ha ennyire gyakran cserélgetitek a kártyákat, akkor miért nem léghűtéses kártyákat vesztek? Most addig amíg nálatok van, nem tökmind1 hogy 50 vagy 70 C°-os a gpu? Ha esetleg bencheltek addig nyugodtan pöröghet a venti 100%-on is kit érdekel? Az én ref kártyám is ment szépen a ref hűtéssel is 55 C°-on, igaz sűvitett is de addig kibírtam míg lefutott.
-
brumi1024
veterán
válasz
Modst3R #10498 üzenetére
És (#10500) Sebestyen01: Nincs értelme megint belemenni a vitába, de a gyári specifikáció felett minden extra "elvárás" alaptalan és nem lehet elvárásként tekinteni rá.Teljesen mindegy az ár. Az ilyen hozzáállás mellett viszont egy szó se lehet a visszavitt újracsomagolására és értékesítésére. Ha az egyik oldal visszaél a másik is vissza fog.
Szerk.: (#10550) modster: Tudom, hogy nem vitted vissza, emlékszem is a történetre, ez így szerintem a korrekt megoldás.
-
Joshi
titán
válasz
Modst3R #10493 üzenetére
TTomax-nak az egyik TX-e megy 1550MHz-et, szóval abból is vannak 70% fölötti ASIC-os példányok. De igazából nagyon kevés kártyát lehet 1550 fölött 24/7-ben használni, az átlag az inkább 1450-1500 körüli érték. Én pl azért nem értem hogy mi értelme van lecserélni egy kártyát csak azért, hogy 50-80MHz-el többet menjen. Ha 14 napon belül visszaküldi az ember az ok, mert nem bukott semmit rajta de itthon a pénzt se adják vissza azonnal.
-
norb55
őstag
válasz
Modst3R #10448 üzenetére
Nekem is volt, és EVGA 980 helyett vette az illető meg a 780 Ti Matrixomat. Csendesebb, 4K-ba tolta előttem a star wars játékot , ezért egy 780 ti bőven jó választás, felesleges kiadni több pénzt, későbbiekbe mikor majd lemegy a 980Ti ára arra érdemes lesz beruházni. Azért a 780Ti Matrix platinum 13-15%-al jobb mint a referencia , és hát a 980-tól nem sokkal marad el már , 20%-al kb . kérdés megér-e +50 K-t
-
keIdor
titán
válasz
Modst3R #10254 üzenetére
GM204 elég hűvös a GK110-hez képest, nálam is teljesen néma volt utána az MSI GTX-980 Gaming, de 40%-al kevesebbet fogyaszt, úgyhogy ez nem volt meglepetés. Matrix előtt amúgy ref. 780Ti-m is volt, ahhoz képest halk volt, egy szavam nem volt.
De amúgy szerintem tényleg nem volt vészes, a konkurencia se volt halkabb.
daveoff: Beférni befér, de nagyobb házat szeretnék ez alá. Nem akarok már 980Ti-ből egybe vizet, nincs már új a szériában, engem már a GP104 érdekel, és arra is készülök. De ha már lenne itt ilyen "olcsón" egy Matrix, why not?
-
keIdor
titán
válasz
Modst3R #10248 üzenetére
Miért neked konkrétan mi bajod volt vele?
daveoff: Engem csak 24/7 érdekel, hőfokokra, zajra gondoltam pl. bár látom pasztáznom kéne, azt meg matricás kártyánál nem kéne. Mondjuk nem tudom mennyi értelme van a cserének, ahogy nyáron kijön a GP104 úgyis le lesz váltva, 2017-ben meg már lehet én is egybe vizes kártyát veszek a nagy GP100-as Pascalból ha kijött. De arra ház csere kell, egy 750D-be én már nem akarok a kompakt CPU víz mellé még egy radit be kínlódni.
-
válasz
Modst3R #10217 üzenetére
Nullszaldósan vadonat újra cserélni egyből? Maximum olyanoknak, akiknek ez a munkája és az ÁFAt el tudjak susmusolni.
Amúgy szinte lehetetlen. Csak akkor lehetőséges, ha már megjelentek a használtpiacon az új kártyák és te még az előzőt (amit szintén használtan vettél), pont időben el tudtad adni.Amúgy találgatós topik van a feltételezésekről való dumálásokra: [link]
-
norb55
őstag
válasz
Modst3R #10125 üzenetére
Azt mondom hogy megéri, főleg az EVGA ACX hűtését lekapod 10 perc alatt Asusnál nem megy mert matricázta, és buknám a garanciát. . Volt EVGA ACX hűtésű kártyám kettő db . Egyiknél 10fokot dobott a másiknál 6 fokot az MX4 paszta. Megjegyezném azért nem annyira gagyi az a DirectCU2 hűtés, más hallani és más tapasztalni. Nekem jobban bejön mint az EVGA ACX hűtése. Na de majd most meglátom a 980ti kártyán hogy muzsikál.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
Modst3R #9922 üzenetére
Magaval a ref nyakkal nincsen gond, a gond a ref hutesnel van... na az, na azt haggyuk.
Mas:
1520-nal jarok a kartyaval, ma delelott ennyin gameltem, eddig semmi gond, illetve annyi hogy nem veszi vissza az orajelet 1177mhz ala...delelott csak az asztalon voltam akkor se vette vissza a kozel masfel ora game utan se, ilenkor mi van? Igazabol nem zavar csak na erdekesnek velem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest