- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GeneraL_XTX
veterán
Hát ez van, nem azon a -50mhz en fog múlni ha valami nem fut jól
Mindenesetre így a nap vègère azt kell mondjam règ nem voltam ennyire megelègedve egy VGA-val mint az MSI 970-el.....mèg mindig hihetetlen èlmèny rànèzni a 65-66fokos GPU hôfokokra ès nem hallani a házból a vga hangját így az MSI 390 után.
A Fallout4 et èn akkor hagytam abba amikor 390-en harc közben egy nagyobb területen 30alá csökkent az fps-em. 970-el ugyanott tökèletesen folyamatos èlmènyt kaptam, az Afterburner is vègre normálisan mûködik (amd-nèl minden ùjraindításnál elfelejtette a beállításokat akármit is csináltam) a WoT is látványosan jobban fut vele
-
-
GeneraL_XTX
veterán
közel ugyanannyiba volt újonnan a 970 (100k) mint amennyiért megváltam a 390-től (98k) így igazából sokat nem bukok, ha mégse válna be. De gondolom azért csak jobb lesz hang/melegedés tekintetében mint a 390
csak annyi a bajom hogy 1440p-ben kicsit gyengébb a 970, de majd ezen tuningal segítek, a 390-et jelen körülmények között tuningolni se nagyon tudtam mert akkor már 85fokos volt
-
Eletke
csendes tag
Köszönöm mindenki válaszát! Tehát ha jól értem: ha a külcsíny számít és biztosabb tunning, csendes hűtéssel, akkor MSI. Mondjuk én nem akarok vizet facsarni (megizzasztani) a kártyámból, ezért választottam az ssc-t.
60fokig ugyebár nincs hangja, ami nagyon fontos és ezért száműztem a 970G1-et a gépemből. Játékok alatt viszont nem a hangját figyelem, illetve szükséges rosszként akkor elfogadom. Bár sokkal nem hangosabb az SSC, mint a G1 volt. Alapon hagyva (máshogy én nem használom) az SSC 1392MHz-ig boost-ol föl és ezt tudja:http://www.3dmark.com/3dm/9434591
-
trufa12
addikt
-
bombibmw
veterán
Pontosan ezekért vettem 970-et.
Az én helyzetem más volt egy kicsit, mivel Sli-m volt belőlük.
Aztán később volt még egy WF3 is.
Ár/értékben ez a kártya éri meg a legjobban FHD-ra.
Szerencsére az SSC egyáltalán nem cicereg és elég jó darab lesz, de ezt majd délután letesztelem alaposabban.
A hűtése is elég jól sikerült ennek a kártyának.
Kár, hogy backplate nincs rajta. -
-
XaraX
addikt
Az előző MSI kártyámat gariztatnom kellett önhibáján kívüli okok miatt, amit "megjavítottak" címszóval kaptam egy másikat.
Az első ezt tudta, 24/7-ben is bármilyen alkalmazásban:
[link]
Tesztekre még kicsit többet is.
A mostani 1504 környékén megy stabilan, ezért "legagyiztam".
Ezek szerint mégsem, csak túl nagy volt az elvárás az előző miatt.
Közben vettem egy giga G1-et is, az sem tud többet. -
TomiLi
addikt
A két probléma nekem független egymástól. Játék alatt nem jellemző a driver hibaüzenet (volt már azért), inkább a youtube videóknál jön elő gyakran.
Nemcsak, hogy újra indítottam, hanem ki is kapcsoltam a gépet, de semmi: nem akar elindulni rendesen a vga... Ilyenkor a driver újra telepítés segít nekem..
-
ÁdiBá
veterán
Van róla millió egy teszt prohardveren, hazai oldalon és külföldi oldalon is, azt írják amit itt is.
Évről évre kevesebbet fejlődik az Intel teljesítményileg, lényegében átlagfelhasználóknak akik nem dolgoznak a géppel, még egy egy i7 4790K is nehéz kihasználnia, főleg amilyen játékok vannak már és amilyen felbontásban játszunk.
Én csak azért mosolygok ezeken a dolgokon mert én többnyire WQHD-ban játszom vagy DSR 4K-ban a GTX980Ti - vel ott meg processzor terhelés 40-30% vga terhelés 100%.
Úgy hogy személy szerint amennyiért kínálják az új platformot inkább GTX980Ti/980/970 Sli raknék össze mint egy Skylake rendszert.Ezzel persze nem bántatni akarom aki Haswell-ről cserélt Skylake rendszerre, csak én logikátlan döntésnek látom még átlagfelhasználásra, munkára talán jól jöhet de arra meg ott vannak a nagy intelek, amikhez ezek még nagyon lent vannak.
-
rocket
nagyúr
-
-
-
ÁdiBá
veterán
Driver? Nem lehet hogy a Driver különböző volt a ref GTX980 illetve a Matrix 980 esetében?
Ha a ref GTX980 nem boostolt vissza akkor nem is melegedett túl, órajelben mennyi a különbség?
Nem akarom védeni a ref kártyákat, de a custom kártyákon is ugyan az a GPU üzemel mint egy ref-en, csak jobb hűtési megoldással, ami a teljesítményt olyan mértékben nem befolyásolhatja ahogy írod...
Jó dolog ha egy kártya 60-50 fokon dolgozik 99% terhelés mellett, de azért 85-90 fokon se lesz baja tartós használatnál sem... -
GeneraL_XTX
veterán
Köszönjuk, igen részletes leírás eme ritka jószágról
Bár úgy hiszem, aki eddig ilyenen törte a fejét az most gondolta meg magát, véglegesen.
Azért igen szomorú, hogy ezért a hatalmas felárért cserébe, amit a MatriX-ért Asusék elkérnek, nem válogatott chipek kerülnek az amúgy igen impozáns kártyára. Mert az tisztán látszik, hogy ez a GPU nemhogy válogatott, de a középmezőnybe is alig-alig ér fel, hasonló, mint ami az én 970 Black-emen is volt, limitekbe ütközik.
Viszont a gépedet elnézve megértem, miért rá esett a választásod, nagyon impozáns a ROG design az egyszer biztos
-
ÁdiBá
veterán
Limitbe ütközik a kártya azért nem tartja a feszültséget és ezért akad ki a tuning, ezt csak is bios flash-eléssel fogod tudni javítani.
Ki kell tolni a TDP amennyire lehet szoftveresen BIOS-ban illetve a feszültséget is tudod manuálisan fixálni.
ffodi ebben tud neked segíteni.
Sajnos a te tapasztalatod is azt bizonyítja be, hogy MATRIX kártya esetében sem válogatják a GPU és MEM chipeket. Így hiába van megfelelő körítésed, gyengébb minőségű gpu megállt parancsol.
Én több MATRIX kártyát kipróbáltam, azóta úgy gondolom *marketing bullshit az egész....
Viszont azért szeretnék hozzá neked gratulálni hozzá, nem rossz az 1450Mhz-sem. -
balint107
aktív tag
Meg nem tudom érteni, hogy valaki MSI 970 után, miért dönt úgy, hogy Asus-t vesz. Az Asus sosem volt a legjobb, a hűtése mindig is sz*r volt, ha a hőfokokat néztük. Nekem anno az asus GTX 760 is beverdesett bőven 70 fok főlé, mikor a giga kártyák 60 fokosak voltak.
Hangosnak nem mondhatók, viszont a hűtésüket mindig elcseszik, persze nem a ref hűtőhöz képest, hanem a jobb custom hűtésekhez képest. Viszont, amiket leírtál tartalmazott némi újdonságot is
-
Joco_77
senior tag
Szia Blu79!
Kíváncsiságképpen csináltam egy tesztet énis a saját gépen:
I7 920@3.6GHZ 12gb ram, Gigabyte 980wf3oc(alapon) 1680*1050:
A te eredményed: I7 4790k 4.6ghz, GTX 980 Matrix :
Természetesen nálam nincs Extreme HD preset helyette ultrában dobja be az 1680*1050et(ez a totál max amit be lehet állítani nálam).
Ez a teszt persze csak egy azaz 1 db teszt, de eszerint, bár jóval gyengébb a procim, de itt 1680*1050ben kb hozza a gép amit illik.
Legalábbis ezzel próbálom meggyőzni magam -
blu79
addikt
- ezt a Mátrixféle színkódot nem értem valahogy
, amikor beraktam a karit akkor ilyen érdekes se nem zöld se nem kék -en világított aztán lefuttattam egy valleyt teszt közben sárgán világított és most mikor alapon van akkor meg piros, elvileg nem akkor kéne hogy piros legyen mikor full le van terhelve?... ezt nem értem
(#31949) trufa12 szia, igen a PASCAL
-
Joco_77
senior tag
Hmm... Nekem csak 2 napja van meg a 980 de azt hittem a procim gyengus (i7 920@3.6ghz) és azért volt Valleyben 32 min fps. Ezekszerint ez "normális"
Mondjuk én nem tudom AA be volt e kapcsolva vagy nem, azt majd megnézem.
Viszont nekem a Score valami 4550 lett igaz 1680*1050 a felbontás... -
-
Joco_77
senior tag
Szia Blu79!
Azért felesleges bedobnom, mert 920@3.6ghz van alatta. Nem lennének olyan eredmények mint akik az új i7 esekkel tolják.
Valley 660ti vel volt 3300 körül 980 al 4550 pont.
Ennyit teszteltem tegnap. Járattam egy darabig.
Aztán gondoltam megnézem a witcher3 at és a gta5 öt felhúzva a grafikát.
Nos mindkét játék megelőzött...Elindítottam őket és a beállított (low-)mid helyett minden very highra volt rakva alapból úgy hogy hozzá se értemNagyon szépen megy mindkét játék fullon(1680*1050).
Ami rögtön lejött, hogy sokkal "jobb" vsync nélkül a látvány(DELL 2209WA monitor) mint 660ti vel volt.
Nem látok csíkozódást amikor jobbra-valra scrolloz/ugrik a képernyő.
Ezen is javítottak a srácok.
Persze ha "mikrougrás" nélkül akarok képet 1-2 játéknál akkor vsync on. Érzékeny a szemem rá sajnosPedig párom nem is látja ezeket.
-
KisApám
addikt
Mivel teszteljem?
A rendszer, amin mehet a teszt:
Mainboard: ASUS GRYPHON Z87
Processor: Core i5-4670K 4,3 GHz
Videocard: MSI GTX970 GAMING 4G
Memory: 2x4 GB PATRIOT VIPER 1866 CL9
SSD: SAMSUNG SSD 840 EVO 120 GBA tápegység bírni fogja:
XFX ProSeries 850WAz OP rendszer, azt hiszem még mindig nagyon jó: Windows 7.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest