- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
katt777
félisten
válasz
KAMELOT #19969 üzenetére
proci985: Csak itt páran nekem estek, hogy nincs semmiféle javítás.
Hogy mennyire nincs, itt az újabb mérés, immár az új meghajtóval (mondjuk PH összenyomta a képet, de azért nagyításban olvasható, direkt külön tettem a VRAM grafikont):
Szignifikánsan nőtt a min. FPS és az átlag is, miközben +110MB-ra, azaz 3770-re nőtt a VRAM igénybevétele, ami már aligha fér bele a mérőprogik tűréshatárába. Szóval csak lehet kezdeni valamit a felső 0.5GB-tal, talán éppen kísérleteznek vele, azért semmi nyilatkozat.
A beállítás ua, mint tegnap.
Far Cry és DL állnak meg 3500-nál, én viszont utóbbiban nem vettem észre, hogy visszavettek volna a látótávból.
Dehogynem a fejlesztő a hibás, ha 25 játékban minden OK, 2 meg eldobál v. fagy, mert egyszerűen szarul használja a hardvert, ki is monitorozható az ilyen probléma. Ez persze nem változtat azon, hogy emiatt a VGA nem stabil, és ez a terhelés semmiképpen nem tesz jót neki. Ahogy az sem, ha böngészés közben b.sztatja állandóan az órajeleket és a feszt (AMD).
glspeter1: Nekem a TV tuner kb. 10 éve minden konfigban ott van, és AMD kártyák fölött sem lett baja, ahogy a kártyáknak sem. Egyébként még mindig jobb, mintha a VGA slot alá teszik, azon ki tudok akadni.
dergander: Pedig 1xű a megoldás: mindegyik kijelzőt másik gépre kell kötni.
Mondjuk 2 monitorra még egyetlen kártyám sem küldött 2 bios képet.
Lauda: Lásd fent és a korábbi hsz-aimat. Ne higgy el minden marhaságot hozzá nem értőknek.
-
katt777
félisten
válasz
KAMELOT #19936 üzenetére
A terhelés és a stabilitás 2 különböző fogalom. Nem véletlenül.
Egyébként írtam is, hogy miért.
daveoff: Hát majd ránézek, de nem rémlik, ogy FC4-ben menü alatt széthajtotta volna magát a kártya. FPS persze felszalad, mert nert nincs igazi terhelés, de 7870XT-men például hallhatóan csökkent a ventizaj. 970-en mindenesetre folyamatosan beáll max. 69°C-ra, a hűtő meg csöndben van.
Attól van mákod, hogy nem játszol olyan optimalizálatlan programokkal, amelyek picit is instabil órajelen kivágnak a játékból, miközben extrém hőterhelést nem is kap a kártya. Sokan emiatt a stabilitás illúziójába ringatják magukat, aminek a másik következménye, hogy az amúgy nem stabil órajelek miatt idővel degradálódik a kártya (mert a határon használat amúgy semminek nem tesz jót), jön a csíkozódás, az artifactek. Nem kevés ilyet láttam már hű de tuningolható kártyákon (7950 is pl.). Ami biztos: a benchmarkokkal ÉS játékokkal tesztelt órajelekből mindig vissza kell venni kicsit. Persze ez csak ajánlott, nem kötelező, főleg azoknak, akik széthajtják a kártyájukat, aztán a degradálódás első jelére elsózzák valakinek.
Furmarkot nekem nem kell mondanod.
Kártyát illetően egyetértek. Annyira belém ivódott az elmúlt évtized(ek) során, hogy a VGA-nak (főleg az AMD-seknek) mindig kell valami "3rd party" optimalizáló progi, hogy még mindig hiányzik (bár még csak 3 hónapja van meg), pedig csak monitorozásra és tesztelésre kellettek. Tökéletesen szabályozza magát a kari a teljesítmény függvényében, az az idióta kártyab.sztató órajel és fesz. ugrálás sincs, amellyel az AMD kártyák előszeretettel viszik magukat a korai halálba (a normális beállításokkal várható élettartamhoz képest).
Proci985: Na, ha már az elégedettségről szó esett:
Shadow of Mordor 2560x1080 Ultra, 3660MB RAM-használattal
Semmi VGA tuning, és ahogy többen is írták: a kártya játékra való, nincs laggolás a lassú RAM-mal sem (igaz, csak nyalogatja, de nincs nagyobb felbontásra lehetőségem). A kiugrások menüváltáskor jelentkeznek.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
KAMELOT #19838 üzenetére
Vehetnék TitanX-et is 900 fontért vagy kettőt SLI-be. Ablakon kidobott pénz lenne a szememben. 250 angol font nálam a határ amit VGA-ra szánok. Ezt otthon 105K-ra lőttem be.
Ugyan ezért nem vettem meg az általad ajánlott 40K-s vízhűtést és ezért nem fogok 30K-nál többet költeni SSD-re. Azért a +100 euróért én inkább veszek egy repjegyet Liszabonba vagy Barcelonába ha már annyira ki akar ugrani a zsebemből. Kinek mi a fontos az életben. -
Asbee
veterán
válasz
KAMELOT #19838 üzenetére
AZ eladási statisztikából lehet következtetni melyik példány a jó.
Nem feltétlenül!! Pont ezért mondtam, jó lenne tisztában lenni miktől lehet coil whine!!
Az a 100 euró igenis számíthat!! Kapni most 93k-ért is evga-t meg 110 alatt gigát!! A 980 meg 150k+ kezdődik... Jó lenne ITTENI piaccal is képben lenni, nem általánosítani...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
KAMELOT #19838 üzenetére
a 970 inkabb 300-320. akcioban, de jellemzoen valahol haromhetente mindig van akcio.
980at 500 alatt meg nem lattam akcioban. szerintem durvan tul van arazva (megveszik igy is, de nekem nem erte meg)
btw elso szerias 970esek ciceregtek. amiknel ugy szamoltak, hogy a gyarto megad 145Wos TDPt, rateszunk +50%ot... ami pont az OC kartyak valos fogyasztasa volt. plusz a hutest is 200Wra mereteztek, ami megint nem tett jot.
2014 novemberben jott revizio mind a G1, mind az evga SSCbol, azota elvileg annyira nem cicereghetnek.
nekem a 970 g1 teljesen rendben volt, pedig azt is cicergosnek mondtak (persze, 200Wot evett gyarilag)
-
Asbee
veterán
válasz
KAMELOT #19807 üzenetére
Mondtam olyat hogy sok ciripel?! Attól még minden csinálhatja!! Jobb a blacknek a tápellátása, de nem csak emiatt csinálhatja!! A KFA Infinity Black Silenthez is oda van írva, hogy ha jó táppal is ciripel cserélik!! Tisztában kéne lenni mitől lehet coil whine!!
(#19810) KAMELOT: Szerinted minden vásárló visszajelzést ad? Te az összes nálatok eladott kártyáról tudsz? Nem hinném!!
(#19812) blu79: Az sem 100%-osan. de ott garancia van rá viszont. Olvass te is utána pontosan mi ez a jelenség.
-
daveoff
veterán
válasz
KAMELOT #19821 üzenetére
Nem gondolnám, hogy van különbség ilyen szempontból a szállítmányok között, de itt majdnem mindegyik STRIX cicergett. Havernak is volt kettő SLI-be, neki is minkettő cicergett, most két ASUS DC2OC Black van neki, terhelésen azoknak is van hangja. De egyébként tök random ez a dolog, nincs olyan típus, ahol ne fordulna elő.
rapidsquirel: Én csak a linkelt cikkből idéztem....
-
rapidsquirel
aktív tag
válasz
KAMELOT #19764 üzenetére
Sokan összetévesztik a szezont a fazonnal. Vagy belépőszintű lapok alapján ítélnek, és akkor elkönyvelik, hogy "biztos" a felsőkategória is ugyanolyan "sz@r". Vagy sajnálatos módon volt egy negatív tapasztalatuk, és ebből kiindulva szintúgy minden egyes MSI lap sz@r. Ez előítélet. És badarság. Az MSI lapok ugyanolyan jók közép és felső kategóriában mint bármely egyéb gyártó hasonló terméke.
-
katt777
félisten
válasz
KAMELOT #19734 üzenetére
Hát mondjuk én Haswell óta nem láttam olyat, amelyiket normálisan lehetett volna (vagy egyáltalán) offset módban tuningolni, de ez itt nagyon OFF. Régebben meg gyönyörű hibákat láttam AMD-s és Inteles verzióktól. MSI-től nekem más nem kell, mint az Afterburner, de amióta 970 van, még az sem nagyon, annyira jó a kari vezérlése és sebessége.
ÁdiBá: Hát a multi amúgy is több sebből vérzik, engem meg nem érdekel, szóval maradok az 5ms-os IPS-nél. Anno a TN panelesem 8ms-os volt.
Forestgreen: Ezt a látószög mizériát sosem értettem. A gép előtt ül az ember, ergo úgyis rendben látja a képet. Oldalról meg inkább ne lásson bele senki a munkámba, vagy bármibe, amit csinálok, tehát a TN panel biztonságosabb. Amúgy oldalról nézve akkor is torzul a kép, ha tisztán látható.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #19704 üzenetére
Azt modod, elég a kétcsatornás 1600-as ram, de neked azért négycsatornás 2400-asok vannak.
Hiteles.
Nem, nem elég a DC 1600 egy húzott 4690K mellé. Olyan "spéci progikhoz" pl. mint BF4 multi vagy Crysis 3. Pláne semmi értelme ezen spórolni, amikor nem sokkal drágábbak a gyorsabb modulok.
-
rapidsquirel
aktív tag
válasz
KAMELOT #19707 üzenetére
Call of Duty Ghosts. A multiplayere. Optimalizálatlan egy hulladék, ez igaz, ám én sokat játszom vele, dehát mindenkinek megvan a maga mániája. Meghalt a kártya, taccsra vágta magát a szűrők bekapcsolásakor. És 1080p-ben. Nagyon nem örültem neki. SLI-vel gond nélkül ment.
-
rapidsquirel
aktív tag
válasz
KAMELOT #19704 üzenetére
Nem, volt 980-asom, 1 nem volt elég, kettőt meg nem veszek belőle. Csak multizom, volt olyan játék ahol 1080p-ben kevés volt a 980 , szűrőkkel. Nem kicsit voltam ideges. Aztán jött a 780ti sli, minden frankó volt vele, csak dx11, és kicsit később már eladhatatlan lesz.
-
katt777
félisten
válasz
KAMELOT #19673 üzenetére
Kártya és játékfüggő a dolog, illetve lényegéb en optimalizáltságé. Nálam FC4 7870XT-n nem evett 1980MB-nál többet (próbálta volna
), és röccmentesen futott, miközben égre-földre esküdözött minden 280-tulaj, hogy ez lehetetlen, mert 2.8GB kell neki. Most 30+ FPS helyett azonos beállításokkal (FXAA) 50+FPS (persze 2.8GB RAM), de a játék élvezhetősége hasonló. Nyilván AMD-n a PX nem működött, ami elég komoly minőségi különbség. Lehet, BF3 is a PX miatt megy másképp.
Asbee: Tényleg nem kell, már megint "leírtakra" hivatkozol (egyébként 1M leírástól sem lesz bárminek nagyobb jelentősége), ezúttal is teszt nélkül (ha nem tudod a különbséget, biztosan nem tesztelted). De az a pár user nyilván hazudik, nem? Nem megsértődni kell, hanem nem írni butaságokat bármiféle konkrét tapasztalat nélkül. Gondolom, ha volt is 970-ed, még a javítások előtt. Nekem MOST VAN 970-em, és volt a hibák idején is, pontosan LÁTOM a különbséget az akkori és a mostani teljesítmény között. Azt is írtam már, mekkora hülyeség (már bocs) a "mérőprogramok pontosságára" hivatkozni, mivel először is hozzávetőlegesen rendben vannak (elég sok és különböző VGAt teszteltem), másrészt, mint azt is írtam már többX, ha belemenne bármelyik játék a felső 512MB-ba, az bármiféle mérőprogram nélkül jól észrevehető szaggatást okozna, tehát fölösleges mérni is, bőven elég használni a kártyát.
Hozzáteszem: írtam a forgalmazónak a 970 visszavételével kapcsolatban, akadékoskodás nélkül visszaadnák volna az árát, ha visszaküldöm, de nem tettem, mert időközben megszűntek az inkriminált hibajelenségek az újabb meghajtókkal. Tehát veszteség nélkül megszabadulhattam volna tőle, semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy valótlanságokat állítsak róla. (Ellentétben a 980-at forgalmazó kereskedőkkel.
)
Tudom a működését, csak kíváncsi lettem volna, ki lehet-e hozni belőle többet, de erről a jelek szerint te sem tudsz megoldást.
miklosss2012: "Én is azt olvastam" - na persze. Azt nem olvastad, hogy a gólya hozza?
Most már valóban nincs mit beállítani. Szerintem úgy értették, hogy komplex megoldást nem kínálnak hozzá, de valahogy csak megoldották, akár csak a gondot okozó játékok optimalizálásával. Sokat mondana, ha valaki megnézné más ilyen játékkal is mint FC4 és DL, de itt mindenki inkább "olvas" valahol.
bugylee: 970 alá is elég egy sima Core i5, DX12-vel már az sem nagyon kell. Lehet olcsón is jó lapot tenni alá, azaz ésszel gépet építeni. Pl. i7 nem kell, ha csak játékra vesszük, és máris egy komolyabb VGA-t lehet beletenni.
brumi1024: 970-re váltva (7870XT-ről) 3db 14cm ventit kiszedhettem a házból (lasssaaan vissza is hozza az árát áramszámlában
), visszatehettem a zajszűrő paneleket, kevesebb a por, Scythe-on sem nagyon pörög a venti, hátsó házhűtő meg áll.
nagy.matyika: Itt nagy divat leszólni a 970-eket, de akik használjuk, tudjuk, hogy jó kártya.
Erdei88: Már 20 éves a GTX980?
Vazze, de lemaradtam róla.
Még jó, hogy a cikkben legalább leírják, miért.
-
válasz
KAMELOT #19427 üzenetére
Addig amíg nem nyomsz apply gombra addig oda húzod a csúszkákat ahová akarod "büntetlenül".
Semmi különös,ugyanúgy müxik ,mint bármely más ehhez hasonló progi.
Vannak ugyebár határok amik sejthetők más felhasználók beállításaiból.
Addig amíg nem mod-olod a bios-t rajta addig oda húzgálod a csúszkákat ahová akarod,legfeljebb lefagy minden. A szgép házon vagy az alaplapon a reset gomb nagyon segítőkész tud lenni.#19429 Reggie0 :
-
Asbee
veterán
válasz
KAMELOT #18684 üzenetére
Kijöttek egy normális 970-el, ami már régóta eljutott hozzánk is. A Classinak is megvan a helye ahova szánják. Players mutatott tesztet. Nem ugyanazt tudja, csak más körülmények között de nyilván megkérik a classified név miatt is a felárat, ahogyan egy msi lightningnál is, vagy egy asus matrixnál.
-
-
Agyzuzo
addikt
válasz
KAMELOT #18676 üzenetére
ASUS árban kicsúszott a keretből, a GIGA meg a házból.
A fő gondom az amúgy, hogy ezt a k*rva zúgást összeszedi a FireWire kártyám (PCI-E, 2 slottal a VGA alatt) ugyanis FireWire csatis külső hangkártyám van és konkrétan ha zúg a VGA akkor zúgnak a hangfalak is. Ha csak a VGA zúgna nem érdekelne, mert a házat úgyis el fogom rejteni egy kabinetbe, tehát nem sok vizet zavar a gép hangja...
A kérdés inkább az, hogy ennél a köcsög 970-nél általános-e hogy játékok ALATT is zúg, vagy én szívtam csak meg? Ha menük alatt zúg azzal még ellennék.
A VGA HDMI kimeneten amúgy nem megy át ez a zaj legalább...
-
HeZzZ
senior tag
válasz
KAMELOT #17941 üzenetére
igen, pofátlanul halk a hűtése... a kártya meg gyors és masszív. tökéletesen meg vagyok elégedve vele. a LEDek nem zavaróak, pici fényt adnak.
viszont játékok közben töltőképernyőnél, amikor eléri a kritikus fokot hogy leálljon a venti, akkor leállás után 2 másodperccel ujra bekapcsol mert 2 mp alatt visszamegy 1 fokot, majd 2 mp ventiforgás után megint vissza és igy tovább amig nem tölt be a játék és nem kezdenek el pörögni folyamatosan ismét.
nem túl kifinomult de engem nem zavar. csak észrevettem. -
DigitXT
félisten
válasz
KAMELOT #18267 üzenetére
Anno az 580 is ~130 volt + 30 a blokk, én mégis megvettem 200-ért a gyárit.
Szóval lehet, hogy baromság (hiszen feláras presztízstermék), de legalább van.Gondolom senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy mit vásárolj... Viszont ha a
hűtéscserekor elb*szaraintasz vmit, akkor pápá 130K-s VGA. Láttam már ilyet! -
Dr.Én
veterán
válasz
KAMELOT #18160 üzenetére
Igen egy ilyen teszt nem lenne rossz
Nekem még a Rev1.0 Gigám van...
Ha ezen videokari is kihúzza még 2 évig gond nélkül akkor már remek, de szerintem gond nélkül menni fog..
ha csak idővel nem veszek 980-atgainwardgs #18159
na igen...a 2.1-es is jól teszi a dolgát ami most van...pont elég ereje van ahhoz hogy elnyomja -
proci985
MODERÁTOR
válasz
KAMELOT #18160 üzenetére
elso revizioknal kb 50%ot hagytak ra a kartya VRMjere, ami amiatt volt para, mert az OC modellek 50%al tobbet ettek a TDPnel, alapbol. aztan nem birta a VRM.
en nem hallottam a G1 masodik reviziommal (november utani: masodik revizio), a tap egy HX 650 gold (v2, seasonic bel). viszont a pumpa max halk, a hazbam meg elegge jol nyeli a zajt, jatek alatt meg nyitott fulesben ulok altalaban (meg ha a DT990 edition zajszurese kb nulla is).
-
ÁdiBá
veterán
válasz
KAMELOT #17965 üzenetére
i7 4,6Ghz / GTX980 1455*1950 / DELL U2713HM 2560x1440!Elég a GTX980 a WQHD felbontáshoz kellemesen játszható minden játék teljesen kimaxolva mérsékelt szűrőkkel.
Viszont ha úgy nézzük a játékokat hogy mindenhol min fps minimum 60 legyen, akkor természetesen nem elég a GTX980, sőt a volt 780Ti SLi se lenne elég.
-
regener
veterán
válasz
KAMELOT #17944 üzenetére
"you must purchase both a qualifying motherboard and a qualifying graphics card (VGA) together"
Vásárolnod kell egy MSI lapot és egy MSI vga-t és akkor kapsz vissza pénzt.
Great Britain, France, Belgium, Luxembourg, the Netherlands, Sweden, Finland, Norway, Denmark, Germany, Poland, Slovakia, Switzerland, Czech Republic, Spain, Italy, Austria, Russia, Ukraine, Turkey
^Az országok ahol érvényes a promóció.
Ennyit bogóztam ki.
(persze fordító, mert a német nem megy xD) -
blu79
addikt
válasz
KAMELOT #17913 üzenetére
- ez így rendben is van amit írtál de akkor akinek nincs ilyen kártyája, az ne írjon a GTX 970-ről amit nem tapasztalt saját maga, mert itt jópáran írtak egy két dolgot a GTX 970-ről és ők csak képen látták a GTX 970-et, ezért mondom lépjenek át rajta és vegyenek mást aminek örülni fognak
- lépj át te is a GTX 970-en
-vegyél te is GTX 980-at és örülsz hogy van egy csúcs 4GB kártyád xy összegért- a GTX 970- ezért az árért még mindig best buy
-
Motion_Blur
félisten
válasz
KAMELOT #17457 üzenetére
Nem lesznek jók ezek a kártyák addig sajnos... hova elég ma már egy GTX 680?
Ki van ez találva okosan, főleg mostanában hogy az új játékok 3-4GB VRAM-ot zabálnak FHD-n... pusztán a teljesítmény lehet hogy elég lenne de jövőre a top játékok valszeg 5+GB-ot is megesznek majd... na akkor kell fillérekért Titan SLi-t venni
-
blu79
addikt
válasz
KAMELOT #16656 üzenetére
- szia, nekem nem cicereg csak FC4 betöltésnél lehet picit hallani de nagyon halk, a kártya halk terhelés alatt is nem hallani , jó a tuningpotenciál, az enyémen Samsung ramok vannak, játékok alatt 63-64C tuning nélkül, 1500/7808 24/7 tuningal 65-68C a hőmérsékletek, a ventik auto szabályzáson vannak nem csinálok custom profilt mert nincs szükség rá a házam jól szellőzik és idle-ben 31C a kártya, nekem nagyon bejön passzol az alaplap színvilágával és minden szempontból tetszik, 970-ből csak az Msi-t vettem volna meg, meg 980-ból is de a 980-ra nincs szükségem jelenleg FHD-ra
-
yodamester10
őstag
válasz
KAMELOT #16656 üzenetére
Én is ugyan ebben a cipőben járok,hogy nem tudok dönteni.A 980 elég drága és szintén a palit-al szemezek viszont jelenleg nekem nincs olyan játék amiért 167 ezret kicsengetnék.A 970 meg most kicsit eltántorít az nvidia hibája miatt.Lehet csak egy 960-ba ruházok be az elég 1080p-re ebben az évben,aztán vagy új nvidia vagy amd.ha nem sürgős ne kapkodd el amúgy is minden hardver drágább télen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Tőzsde és gazdaság
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest