-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
válasz
bandi0000 #6084 üzenetére
Nem. A garancia alapból jár, ha beregisztrálod és a megadott országokból vagy. Ezen kívül igényelhetsz backplate-et, ami már nálunk is elérhető.
A step-up elvileg úgy működik, hogy elküldöd nekik a kártyát és lecsekkolják, hogy nem cseszted-e szét. Ha minden rendben van vele lecserélheted másik típusra. Ha drágább, akkor kifizeted a különbözetet. Ha olcsóbb, akkor nem fizetnek vissza pénzt. Illetve ha egyszer elküldet nekik cserére, de meggondolod magad, akkor bukta van. Nem küldik vissza a kártyát, ha már bevizsgálták.
A garanciális futár ha jól tudom ingyen van. Külön tetszik még a paypalos megoldás. Így nem kell vga nélkül eltölteni azt a pár napot.
Ja és MO-n csak Ipon hivatalos partnerük.
-
Mate
nagyúr
válasz
bandi0000 #6082 üzenetére
Backplate és garancia ingyen van egyelőre. Garancia persze MO-ról nem játszik.....
Mondjuk nem drága a garancia kiterjesztés. Talán 3K az 5 év és 6K a 10 év.
Step-up program még nem világos. Olvasgattam a leírását, de nem állt össze a kép.
Mondjuk backpalte-et küldhetnék lassan. Elvileg 1-5 nap, én meg már a 6. napnál tartok.
-
boogie84
veterán
válasz
bandi0000 #6065 üzenetére
Gyors megoldás: ha előbb a játékot indítom, aztán valamelyik monitorozó programot, akkor semmi gond. Egyébként az AB nekem blokkolta a BF4 indítását is. Sztem az lesz a ludas.
(#6066) t72killer: 344.16-al jó volt minden. Most 344.48 van fent és így akadnak a dolgok, de most visszatettem a régit is, azzal is csinálják a programok. Nem tudom mi változott...
-
-
ffodi
veterán
válasz
bandi0000 #5843 üzenetére
Igazából ez nem baj, és nem is betegség. Gyári ventivezérléssel alapfeszen tuningolva a gpu 60 °C környékén mozog a VRM 85-90 °C körül tipikusan. Ezek üzemi főfokok, tehát gond egy szál se. Más kérdés, hogy mindent jól befűt, így érdemes egy egyedi ventiprofilt gyártani szerintem.
-
brumi1024
veterán
válasz
bandi0000 #5834 üzenetére
Nálam gyári órajelen is felment 90 fokra a VRM a HWInfo szerint, és hőkamerával is hasonló eredmények jöttek ki.
Persze benne van, hogy rossz a szenzorkiolvasás, de külsőleg lemérni sem lenne egyszerű, ugyan van infrás hőmérőm, de hozzáférni nem tudok a VRM-hez.
-
Garsza
veterán
válasz
bandi0000 #5834 üzenetére
Amiben aggasztó az Asus az a VRM hőmérséklet: nekem tegnap tuningolva auto ventiprofillal 105 fokon tetőzött. Pedig a házhűtés rendben van, Shadow of Mordorral játszottam egy fél órát.
Akkor ez mitől lehetett? Idézet ebből a hozzászólásból
-
HSM
félisten
válasz
bandi0000 #5580 üzenetére
Itt van egy cikk róla PH tudástárban: [link]. Érdemes a videókat is megnézni.
A cikk mondjuk alapvetően a monitorokról szól, alapvetően játékokban az input lag a késleltetés a bemenetek (másik játékos pozíciója, mi inputunk) bevitelének és a képernyőn felbukkanása között eltelt idő. Ideális esetben ez 0. Valóságban először a proceszor kiszámolja a jelenetet (inputok, modellek helyzte, AI, mindent) majd szépen elküldi a VGA drivernek, mit hova rajzoljon, ez egyfelől idő. Utána a VGA driver összegyűjt pár elkészült képet, így gyorsítani tudja a számítást átlapolással. Ez az NV esetén 5 képkocka BF4-ben, AMD-nél elvileg 3, Mantle-nél 1. Itt a különbség. Utána a VGA kiszámolja a képet (idő), elküldi a monitornak (idő, képfrissítés sebessége is számít), majd a monitor pixeleinek válaszideje is hozzáadja a magáét. Így lakul ki a végső input lag. Így a leírásból sejthető, miért nehéz mérni, miért nem látják sokan, és hasonlók.
Pl. egy nagy inut lagú, lassú válaszidejű monitoron kevésbé fog kijönni bármi különbség, mint egy fürge rendszeren, mivel az ember megszokja a nagy késleltetést, nincs mihez viszonyítania.Godolj bele, háyszor bukkanna fel emberek, akik akár 45FPS-el is lepuffantanak bárkit.
Ilyenkor mindig mosolygok....
-
brumi1024
veterán
válasz
bandi0000 #5505 üzenetére
Én tegnap két hete vittem vissza a Gigám, mert rendesen ciripelt, a T betűs utcába kell vinni a szerviz részlegre és 14 napjuk van visszaadni a pénzt, és ezt el is mondják. Nálam is Asus van, ma vettem át és ez is ciripel, de nem annyira mint a Giga. Viszont sajnos itt is minden terhelés alatt, és hallható, szóval alszom még rá egyet, de ha visszamegy akkor a 970-ekből elég volt.
980 tulajok: volt ciripelő példány valakinél?
-
Mate
nagyúr
-
Mate
nagyúr
-
-
SSJPeter
őstag
-
-
-
szasanyi
félisten
válasz
bandi0000 #4035 üzenetére
A videókártyák esetén a VGA hátuljára ragasztott matricák pontosan ugyanazok amik kívül a dobozon is megtalálhatók ezért (sem) nem kell felbontaniuk. Ha nem teljesen originál, tutira bontatlan (ennek több jele is van, kezdve azzal ahogy a küldő doboz nyílik ami nehéz, és pontosan ugyanúgy már nem lehet visszazárni) terméket kapsz, akkor bizony van okod gyanakodni.
Az előzőekhez hozzátéve, mert erről nem esett szó: úgy tudom nemrég változtak az elállásról szóló szabályok, és már csak magánszemély élhet vele cég(ek) nem.
-
HSM
félisten
válasz
bandi0000 #4033 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez az oka.
A 290-es Radeonom is egyik napról a másikra 25K-val olcsóbb lett, és mégis patika bontatlant kaptam.
(#4035) bandi0000: Mindenképp ellenőrizd.
A haswell topikban pl. szunya1 járt pórul, mert nem ellenőrizte a lapot átvételkor: [link]
Gyárigari passz, nem tudom van-e. -
szasanyi
félisten
válasz
bandi0000 #4029 üzenetére
Ez is téves meglátás.
Itt az üzlet mindenképp nyer! A legnagyobbat az szív, aki új áron megkapja a visszavitt - kvázi használt, újracsomagolt - terméket, ami felől kétségem sincs.
HSM: igen, bp-ieknek némileg kedvezőbb és mindenképpen egyszerűbb a dolog. Kiküldés és visszaküldés díja is a vevőé ugye, ami az iPon esetén különösen rossz. Ők az egyik webshop, aki a legdrágábbak PPP és futárkltsg terén is, ami sztem konkrétan pofátlan összegűegy 100k+ termék esetén. PCLand a Zalman M1 házamat (~18,5k) 220 HUF-ért küldte le a PPP-ba, és a 3. napon már itt volt.
-
szasanyi
félisten
válasz
bandi0000 #4024 üzenetére
Szerintem nem. Vissza kell fizetniük a teljes vételárat (bruttó termékár egyéb költségek nélkül) amennyiben ezt kéred, és a visszaküldött termék megfelelt a kritériumoknak. Erről Korm. Rendelet rendelkezik, nem vagylagos. Más kérdés, hogy ez akár 1,5 hónap is lehet következmények nélkül. Én konkrétan egy alkalommal élnem ilyen lehetőséggel az edigital.hu webshopban, és ennyi idő múlva (a benyújtott panaszom ellenére!) kaptam vissza a pénzemet. Elvileg ezt 30 napon belül meg kell(ene) tenniük (szintén a Korm. Rendelet értelmében) de mivel következménye nincs, és így sokáig nagyon sok pénzt birtokolhatnak átmenetileg (vagy inkább bitorolhatnak) jogkövetkezmény és kamatok nélkül!
h1mpi: ez biztos? Mert nincs sok friss infóm, csak amirt erdei88 PH!órumtárs mondott (ugyanezt) de a saját tapasztalat és a korábbi, iPon infók alapján szkeptikus vagyok (ők is kivárták rendre a 30 napot
).
-
Landon
addikt
válasz
bandi0000 #3965 üzenetére
Akkor mi értelme az egésznek?! Néztem pár video-t YT-bon a dologról. Nem tudom ez zárt gépház + ventik + játék audio mellett mennyire hallatszik. Szerintem kicsit túl van a dolog pörögve... OK van 1-2 video ahol ha a hang amit hallani valóban folyamatosan kihallatszik akkor én is visszavinném a VGA-t de szerintem sok esetben túl van pörögve ez a coil whine...
-
-
válasz
bandi0000 #3872 üzenetére
nagyon leegyszerűsítve, a textúrázók célhardverek, amik azzal foglalkoznak, hogy kiszámolják, hogy egy adott felületre hogyan feszül rá egy textúra - sorban végigmennek a felület pixelein, és megmondják, hogy arra a textúra melyik pixele kerül. azért nem gond a 970 és a 980 relatíve alacsony textúrázási kapacitása, mert ezen a téren régóta túl van méretezve mindegyik high-end VGA.
-
polarzoltan
csendes tag
válasz
bandi0000 #3872 üzenetére
Ezek a tesztek mindig is a pénztárcanyitásra-szőrszálhasogatásra épülnek\tek.
A látványos grafikonok, skálák, néhány fps érdekében mély színkódokkal brutálian megnövelt oszlopok jelentőségüket veszítik amikor játsszol.
Ne foglalkozz vele, sosem fogsz tervezni, alkotni ezzel a kártyával, csak szórakozni. -
zack
nagyúr
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
bandi0000 #3863 üzenetére
(#3863) bandi0000: Megrángattam a GTX 970-et, igen, de csak hogy mit bír... nem vagyok az a tuningmániás. 4200 Mhz-en megy mellette a 3570K szerintem jól elvannak. Assetto Corsa kimaxolás azért még várat magára, kell még optimalizálni a játékot. ([link] )
(#3864) polarzoltan: Az elmúlt években én is kezdtem beleunni, de most tényleg jó lett a gém.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest