- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mattey
tag
válasz
belinho #6854 üzenetére
Noh, első nekifutásra úgy tűnik működik, legalábbis a PES az nem fagyott le (első meccs utűnáltalában le szokott, de voltak annál kivételek) A nagyteszt majd a Planetside 2-vel jön, aztán még kipróbálok pár másikat is amivel fagyott. De úgy tűnik, hogy működik a dolog.
Köszi a segítséget.
-
Mattey
tag
válasz
belinho #6846 üzenetére
Az gondlom mindegy, hogy melyik négypinesre kötöm rá őket.(remélem, összekötve már vannak csak még nem indítottam el a cuccot)
Amúgy lehetséges, hogy tényleg ez lesz a probléma, habár a bechmarkokat nem értem miért futtata le hibamentesen.
Amúgy a molex kábelnél miért csak 5 helyre megy a vezeték?
-
Attix82
addikt
válasz
belinho #5821 üzenetére
PL én GTX660-ról váltottam HD7870 XT-re. Ugye én 90%ba csak BF3 multit tolom, és megmondom őszintén lassabbnak éreztem a 7870-et elsőnek (mondhatni csalódtam).... de szerencsére csak a driver miatt volt, kipróbáltam 3-4 félét és a 13.4 adta le a legjobban amit kell, így már bőven gyorsabb lett.
Ahogy váltogatja az ember a VGA-kat, és ezek a Weboldalon lévő tesztekre is vonatkozik, a Driverek is változnak ahogy a kolléga is írja. NV oldalon is rettentő sokat fejlődtek . És ezért se teljesen mérvadó se a testoldal se az amit az emberek belinkelgetnek, mert nem biztos, hogy a legmegfelelőbb driverrel csinálják.
-
kovsol
titán
válasz
belinho #4900 üzenetére
Én most váltottam sok év AMD után NV -re..
Főleg a WoT ban fogja magát és kilép az ami felhúz nagyon. AMD vel ilyen nem volt. Ezt leszámítva nekem nincs gondom mondjuk, de azért visszaraktam a régebbi drivert amíg nem adnak ki újat.
AMD vel se volt nekem komoly gondom driverrel soha, pedig volt két CF rendszerem is. FC3 az egy játék ami viszont CF -el kb játszhatatlanul mikro akadásos volt. Máshol nem volt gondom. -
batt
aktív tag
válasz
belinho #3754 üzenetére
dx 10.1 esete most sokkal másabb mint a 11.1 itt az előzetes tesztek alapján (grid2) komoly gyorsulást hoz a támogatott hardvereken és nem csak egy shader-t és míg a dx10.1-nél nagy csönd volt és nem is lehetett hallani róla hogy jön rá játék vagy csak 1-2 próbálkozás addig tényként lehet tudni hogy nagyobb címek dx 11.1 be jönnek! Nem konkrétan a jelenről van szó mert még tényleg nincs ami kihasználná de kevesebb mint fél év és lesz! Battlefield 4 stb
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
belinho #3194 üzenetére
A PH-n sem ész nélkül rakunk rá mindent. Az a döntés, hogy a 450 dolláros kártyák közül az egyiknek a beállításokat Full HD-ben vinnie kell. Ha ez megvan, akkor a beállítás ok.
(#3200) Peat: Ez attól függ, hogy mi van az FXAA mellett, mint opció. A C3-ban szerintem az SMAA a legjobb. Picivel lassabban dolgozik, mint az FXAA, de jobb a képminősége.
Hát ez attól függ, hogy hol keresed. Ha megmondod mire vagy kíváncsi én megmondom, hogy hol találod a változást.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
belinho #3183 üzenetére
Egyrészt a Guru3D jellemzően nem rak mindent maxra. Azokat az effekteket kikapcsolja, amelyek compute igényesek. Ez manapság jellemző több tesztre is, mert nem értik, hogy egy-két effekt hogyan képes a teljes sorrendet megfordítani.
Másrészt az FXAA az a feladat kis része, de önmagában ez az effekt jobban fut Radeonon. Nem viccből kerül ez az post-process AA a GE játékokba.(#3185) szasanyi: A Batman egyedi eset. Az NV a gold kód fixálása előtt három héttel mondta meg, hogy kell bele DX11. Ennyi idő alatt nem lehet alkotni. A patch az javított annyit, hogy működött a játék, de igazából az alapoknál voltak a problémák. Több idő kell egy normális DX11 implementációhoz, mint három hét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
belinho #3150 üzenetére
Az FXAA-t azért használja sok Gaming Evolved játék, mert jobban fekszik a Radeonnak, mint a GeForce-nak. Gyorsabban végez a számítással. Ironikus módon a GeForce speciel az MLAA-ban gyorsabb.
Az MLAA 2.0-ban már nem, de abban is elég jól áll. Az FXAA, főleg az a verzió, amit az AMD csinált belőle (compute-tal gyorsított Gather4-ezet algoritmus) már érezhetően jobban tetszik a Radeonnak. Ezt használja a játékok többsége.
A GeForce-hoz az első MLAA verzió tetszene. Abban tényleg elég jól állt. De amúgy a ppAA-knál annyira kis különbségekről beszélünk, hogy a sebességet igen gyengén befolyásolja. Kivéve a Sleeping Dogs, ahol a felbontás négyszeresére megy a szűrés extreme beállítással.
A 4xMSAA-val nincs baja a Keplernek. Meg igazából a 8x-szel sem. Maximum az ilyen sávszél- és memóriazabáló deferred megoldásokkal. -
szasanyi
félisten
válasz
belinho #3150 üzenetére
Igen, tudom, hogy az FXAA és a TXAA jobban fekszik a Kepler architektúrának, de még azt sem nagyon szoktam bekapcsolni. Ez egyrészt 1080p felbontás esetén engem nem zavar, másrészt néha mintha néha képminőség (élesség) romlást is okozna szóval nem ragaszkodom hozzá. A 7950-nel sem használtam mert sok helyen láttam ilyet, és volt komoly sebességvesztés annál is (FC3, 1080p, Ultra, 4AA helyenként betett neki).
-
pcsabat
őstag
válasz
belinho #2555 üzenetére
az AC 3 volt az egyetlen olyan játék amiben tényleg érezhetően jobb volt az nvidia a tavalyi évben. Ezt a saját bőrömön is tapasztaltam (még a 660 is gyorsabb volt nálam benne mint a húzott 7950, legalábbis érzésre). Viszont ez a Bioshock para nem tudom mi. Nálam full HD-ben megy kimaxolva átlag 80 FPS körül - beltereken megvan 100-120+ FPS is - , ami több mint elég.
-
Vigneau
félisten
válasz
belinho #2548 üzenetére
Valóban, igazad van. A 6-os szériával már más szelek fújnak. Ha nem megy az egyik irány, akkor kénytelenek elindulni a másik felé.
Tiszta haszon, hogy több lépcsős a Boost. Kb. 8-at engedélyezett az nVidia, ha jól emlékszem és gyártója válogatja, ki meddig engedi felmenni a GPU-t.
-
Asbee
veterán
válasz
belinho #2255 üzenetére
És kb ezzel a két játékkal ki is fújt, a többin rosszabbul fut. Ugyanígy a nv-s játékokon az amd. pl batman, border 2 . De itt is van ellenpélda a bf3.
(#2252) Vigneau: Jó neked, hogy a jövőbe látsz.
Egyenlőre a játék támogatottság az amd felé billen az új nagy neveket nézve.
-
pcsabat
őstag
válasz
belinho #2255 üzenetére
mikor játszottam a Crysis 3-al akkor cseréltem épp a 660-t 7950-re. Kb. ugyanazt a teljesítményt értem 7950-el minden high beállítással, mint 660-al felesben medium/high beállításokkal. A 660-on mindent high-ra állítva (felbontás és élsimítás ugyanolyan beállításon volt a két kártyán) érezhetően lassabban futott a játék mint az AMD-n.
-
pcsabat
őstag
válasz
belinho #2001 üzenetére
akkor belinkelem az egész cikket. A pikantériája az a dolognak, hogy ez a guru3d-ről van, akiknek mindig is egy kicsit jobban húzott a szíve az nv irányába. Azért jó ez a cikk, mert itt a legújabb driverekkel tesztelnek, nem azokkal az egy évvel ezelőttiekkel amikkel még az AMD kártyák 30%-al lassabbak voltak.
-
torma1981
veterán
válasz
belinho #1869 üzenetére
Azt nem írtam ha 1300-nál jobban akartam járatni a memóriát attól fagyott. Nem a GPU sebességétől.
1250/1300 simán megy nálam. Fagyás akadás nélkül. Azonban 7/24-re a 1200/1300-at használom. Így sem használom ki
Érdekes mert én meg azt olvastam- hogy 1200/1300-zal szinte mindegyik megy. Az meg 20-25% tunning.
Na de mindegy nem offolok többet.
-
Asbee
veterán
válasz
belinho #1693 üzenetére
Win8-al semmi gond nincsen, a CCC kitolása pedig 2 kattintás meg egy restart. Jók az Nv karik csak az áruk van elszállva. Én is 660ti-t mikor váltottam, 670-re akartam, de lényegesen olcsóbban volt 7950, aminél 10 ből 9 kari tuningal 7970/680 szintet tud. Jó persze nem mindenki tuningol. Letolnák a 660ti árát olyan 70k-ra a 670-ét pedig 90k környékére+ kicsit jobb tuningpotenciál lenne átlagban mindjárt más lenne a helyzet a milyen videókártyás topikban is.
-
FaTHI
őstag
válasz
belinho #1688 üzenetére
Akkor mégsem olyan rossz ez a 660-as széria. Kicsit megrántom a DCUII-660Ti-met és már ott vagyok a 680-nyakán.
Amúgy rossz indulat nélkül nem is értem mire veri magát némely 78xx-szériás fórumtag.Ilyen sz*r a 660, olyan sz*r... a 660....pedig a háuk tályán kéne először szétnézni. Elég gyakori a 78xx-es kártya hibás, vagy meghibásodik. Legalább is nagyon sok h.sz. -erről szól a topikjukban.
Bátor ember aki lerendel egyet vagy jó vagy nem alapon.. -
-
pcsabat
őstag
válasz
belinho #1598 üzenetére
az ég világon semmi gond nincs a GTX 660-al. Full HD-ben mindent maxon játszok vele, minden probléma nélkül. Az meg engem nem igazán érdekel, hogy 120 vagy 90 FPS-ről kell korlátozzam 60-ra a játékot a vsync-el... Ezért nem is értem miért kell ennél sokkal erősebb kártya 1 db monitorhoz Full HD-ben...
-
ricshard444
veterán
válasz
belinho #1351 üzenetére
Az okay,de ugye tudod,hogy a AMD oldalon a Boost úgy működik,hogyha eléri a 95-100%-s kihasználtságot a gpu akkor visszaugrik alapra az órajel ergo a tesztben 850n megy szinte végig a 7950? Úgy meg ritkagyenge és a 850-950 ingázásnak eredményeképpen nagyon ingadozó az fps. Ha nagyobb terhelést kap és nincs 100-n akkor is hajlandó ugrálni valahol 850 és 950 között
-
FaTHI
őstag
válasz
belinho #1348 üzenetére
Igen, egy 7950-et kipróbálnék,nem lehet rossz, de azért a pénzért már új 660Ti-t is kapni. 7870-em volt egy napig,de 1-2 mostani játékban elég gyengén szerepelt a 660Ti hez képest pedig a 13.1-es driverrel próbáltam, kis tuningal 1150Mhz-en, de FC3,Hitman-ban szaggatott ahol a 660ti-simán ment, a Bf3-ban Vsyinc-el mikrolagos volt, vsync-off viszont szépen futott. Árához képest nem volt rossz, de akkor inkább rádobok egy 10-est, +teljesitményért+Physix+a driverekkel nem kell szivózni.
-
dragonfx
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest