- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
NEMO1968 #16927 üzenetére
Ez igaz is lehetne, ha:
1. Nem én raktam volna fel
2. Felhelyezést követően nem teszteltem volna
3. Korábban is ezt a hibát produkálta volnaA helyzet az, hogy bármennyire is furcsa a helyzet, de a hővezető paszta hőátadó tulajdonságai változtak meg az elmúlt időszakban annak ellenére, hogy a viszkozítása nem változott. Mindegy, remélem most egy darabig rendben lesz.
Ha már szétkaptam (elég idióta felépítése van) akkor hozzá tudtam férni a dvd caddy-hez is és kicseréltem a hdd-t benne egy nagyobbra.
-
-
válasz
NEMO1968 #15981 üzenetére
Hogy az akksi mennyit áll vagy nem az most mellékes,mert nagyon valószínű, hogy cellazárlatos az akku.Ez a zárlat most jött elö amikor bekapcsoltad a gépet. ha gondolod vidd el az Akku-elemhez a Váci utra és 3 perc alatt megmondják , hogy melyik cella zárlatos.Azt egyébként talán lehetne cserélni is.
-
caranox96
újonc
válasz
NEMO1968 #15450 üzenetére
Igen a driver mindig hiba nélkül felment.
A leállás kék halál volt.
Az eszközkezelőben az intel illetve nvidia driver is jelen van.
Köszönöm szépen a válaszod kipróbálom amiket leírtál.Ui:Illetve maga ha az NVIDIA vezérlőpultot akarom megnyitni azt írja hibaként hogy nem csatlakozik megjelenítő az Nvidia GPU-hoz. Win 8.1 64 bit fut a gépen amit az alaplap támogat szóval ez nem merülhet fel mint probléma.
-
frovery
senior tag
válasz
NEMO1968 #15443 üzenetére
Na,megint nekiálltam.
Mint írtam, van egy ugyanilyen laptopom, ami alaplapos. Abból kiszedtem, átraktam, a helyzet ugyanaz. Berágtam és újrahúztam az egész laptopot a legújabb eredeti win10-el. Tulaj is mondta, hogy telepytsem, mert volt rajta csomó szutyok is.
Csak a driverek és az aida ment fel. Így alapjáraton 50 fok körül mozgott a hőfok bő fél óra után is.
Kicsit böngészgettem, azt is bírta. Elindítottam az y8-on 1-2 játékot, már 2 perc után bepirosodott az aida cpu grafikonja. kb 35%-ig ment ugrott fel 1-1 pillanatra.
Az eredeti ventijét szétkaptam, kis szilikon zsírral (zselével) bekentem, visszaraktam de ugyanaz.Lehet vezérlőhiba vagy esetleg a proci kezdi elengedni magát (forrasztás). Ez ennek a szériának a nagy hibája.
Tulajnak említettem, hogy mi legyen, majd eldönti, mert alaplap cserére, bga-zásra nem költene. -
frovery
senior tag
válasz
NEMO1968 #15441 üzenetére
Na most szétszedtem újból, procinál a pasztázást is megnéztem, nem lett e sok rajta de nem. Összeraktam és alapjáraton fél móra sima bekapcsolás után az aida sima érzékelőjével ezek a hőértékek.
Ezután elindítottam a terhelésest, itt már jól látszik pár perc alatt. -
-
SkyLine3000
addikt
válasz
NEMO1968 #15391 üzenetére
Persze, egy próbát megér, aztán vagy használ, vagy sem. Én is akkor azért próbáltam meg, mert volt akinek segített. Nyilván, nem véletlenül villog, váltogatja gyorsan a színeket, hátha a beragadt pixel "kiugrik". Bár sztem a fényes, világító pixelen ez nem fog segíteni.
AZ ironikus részt meg fogtam. -
niccoll
csendes tag
válasz
NEMO1968 #14945 üzenetére
Akkor is kinyiffanhatott a töltőm, ha csak a konnektorba dugáskor világít a led, de ha a gépbe dugom, akkor elalszik? Sajnos nincs a közelben olyan gép amivel kipróbálhatnám. A cégnél ahol dolgozom van vagy 20 gép, de egyik dugója sem volt jó a gépembe, így az én töltőm sem azokba.
-
5z3p3_mark
újonc
válasz
NEMO1968 #14781 üzenetére
Ezeken a dolgokon már túl vagyok. Én arra gondoltam, hogy vmi elektronika hiba lehet, csak azt nem tudom mi okozhatja ezt a hibát. Telepítettem már új oprendszert, reseteltem a biost, boot prioritásokat is állítottam. Szinte túl vagyok minden ilyen triviális dolgon úgy gondolom.
-
válasz
NEMO1968 #14763 üzenetére
Ezt nem lehet tudni.Van olyan Clevo notebook amiben a venti már 12 éve megy napi 10 órában és semmi baja.De volt nálam 4-5 éves Hp Pavilion full szar ventvel és persze a leggyengébb ebben a müfajban az MSI.Nem tudom, hogy kitöl veszik a ventiket de van amelyik már 1 év után cserélni kell.
-
dugo_
veterán
válasz
NEMO1968 #14672 üzenetére
Hát ha jól értem, valahogy sikerült nekik nyakon önteni. Ha az befolyt mélyre, akkor csak egy kis előnye van az illékonysága miatt a vízzel szemben, hiszen a vékony rétegek között nem tud közvetlenül érintkezni a levegővel, hogy nagy felületen párologjon.
Pár nap után mindenképpen kiderül, egy délután lehet, hogy kevés.
(Én csap alatt mostam körömkefével pezsgős billentyűzetet, az egy hétig száradt, aztán működött 100%-osan. Ott viszont már lehet erőteljes szerencsefaktor is volt).
-
R3laX
addikt
-
sirkope
tag
válasz
NEMO1968 #14577 üzenetére
Hello,
Az a helyzet, hogy egyszer már cseréltek északi hidat (GPU) 35eFt-ért, amíg csak a kifagyás hiba volt, arra gyanakodtam, hogy újra ez van, de ez az Lcd hiba bekavart. Az egész gép volt 110eFt, szóval ha tényleg GPU akkor nem éri meg megjavíttatni...
Úgy tudom a BGA tokozásnak van egy ilyen típushibája (iBook G4-eknek is ez volt) a kis óngömbök egy idő után nem érintkeznek az alaplap és a GPU között.
Megsütve nem volt tudomásom szerint, laptophűtővel volt használva.
-
xcoreman97
csendes tag
válasz
NEMO1968 #14550 üzenetére
Szia !
Hát ott próbáltam ,kiegyensúlyozotton van ami ajánlott és ott maxra mind a két részt beállítottam és akkor is puf fényerő nem volt. De ha újraindítom a gépet akkor is végig full sötét persze bty segítségével feltudom venni de nem maxra akkor se.
Lehet túl melegedik a matt kijelző vagy mi ? :/ -
JimiGo
csendes tag
válasz
NEMO1968 #14521 üzenetére
Hali!
Így már minden érthető!
Nagyon sokat segítettél.
Eddig bárkit kérdeztem csak találgatott mint én is.
Intel pentium matrica van a gép házon és i5 ketyeg most benne.
Nyilván sok neki!
Az előző szervizes emberke nem igazán értem hogy adta így vissza.Köszönöm szépen!!!
Üdv!
Csaba -
zsolti1902
aktív tag
válasz
NEMO1968 #14426 üzenetére
Szia.
- Tulajt még nem kérdeztem.
- Az én USB-s billentyűzetem tökéletesen megy rajta, de azzal se és nélküle se áll le rendesen.
- Aksi nélkül is ugyanez a helyzet.
- Energiagazdálkodásban mind a 3 opciót kipróbálta, valamint a testreszabásban is próbálkoztam de semmi változást nem hozott.
- Szűz Win7-nél se áll le rendesen.Eddig se csíptem a notebookokat de ez után végképp....
-
Atlon
újonc
válasz
NEMO1968 #13923 üzenetére
Bocsánat, èn fogalmaztam pontatlanul. Nem csipogott, ès az elindulás után visszakötöttem az eredeti billentyűzetet, tehát a gép az eredeti gyári formában működik tovább. Éppen csak az a 30_40 alkalom zavar, amíg az istennek se volt hajlandó elindulni a keyboard le majd visszakötèse előtt
-
kreten67
senior tag
válasz
NEMO1968 #13918 üzenetére
Azért simán el tudnám képzelni a tanár urat egy hőlégfúvóval a kezében remegni egy kis haszonért,miközben épp a kamu rendszergizdás dumát rakja össze a fejében.
Az igazságot csak egy székbe kötözve, a körme alá szöget verveárulná el nagy nehezen,de ugye ez nem fog megtörténni így marad a képzelőerő.
-
Totalse
csendes tag
válasz
NEMO1968 #13380 üzenetére
Köszi a választ. Vinyó 3 részre osztást hogy gondoltad pontosan? Milyen módon lehet azt elérni? Gondolom nem egyszerű partícionálásra gondolsz, hanem hogy már a bios is több lemeznek lássa.
Arra gyanakszom még egyébként, hogy az 500-as lemezek már új advanced formatosak, vagyis 4096-os szektorok vannak rajta 512-es helyett. Ez lehet probléma? -
timirosicka
tag
válasz
NEMO1968 #12625 üzenetére
Kikapcsolt,csak nem aludtak ki a fények és bugott.talán a hűtés,de nem vagyok benne biztos,annyira nem értek hozzá sajnos.
Úgy tudtam használni másnap,hogy a töltője jó,azzal nincs gond.
Ez a SM-bus
reset mit csinál a géppel?ugye nem töröl belőle mindent.bekapcsolás előtt az aksit nem kell vissza rakni? -
kreten67
senior tag
válasz
NEMO1968 #12544 üzenetére
Nem , van nekem itt a szervizben olyan teszt notim amit se reflow se reball nem történt csak hogy tudjam melyik chip vált le ,bekapcsolásnál rá nyomtam egy kissé a chipekre ,majd konstatáltam hogy a vga a hibás(mert sok esetben az amd rs780 880 a hibás nem a vga de a tünet hasonló). Nos ez a noti már vagy 2 hónapja működik rendesen,pedig érdemben nem lett megjavítva(mesét néz rajta a gyerek nap mint nap.
Simán működhetet a szervizesnek,de természetesen egyszer majd végleg megáll.
A külső monitor se ad biztos támpontot,különösen az nvidia vga produkál olyat hogy ,külsőn jó de a sajátján nincs vagy hibás a kép.
Sajnos az a gép vga hibás. -
Kecskemétila
csendes tag
válasz
NEMO1968 #11951 üzenetére
Semmiféleképp nem szeretnék lemondani a laptop vételről,mivel 3 gyermekem van és kell egy laptop,ráadásul a nagyfiam számitástechnikát tanul,tehát neki nagyon fontos lenne,mivel koleszos lesz.
Jó lenne egyébként ha kifizetné a javitást,de ha visszaveszi sem gond,mert talán lesz kb 65 ezrem igy és hátha annyiért kapnék valami jobb gépet... -
Kecskemétila
csendes tag
válasz
NEMO1968 #11948 üzenetére
Nos bocs de ugy látszik hogy tévedtem,mert közben jelentkezett a srác és elvileg szombaton visszaveszi,igaz,hogy vesztettem az ügyön kb 10 ezret,de boldog leszek,ha csak annyit.
2x kell leutaznom Kecskemétről vonattal Ceglédre ami kb 4000ft, az egyik szerelő aki a ram cserét,telepitést csinálta kért 3000ft-ot,ma pasztázásért fizettem 2000ft-ot és elbuszoztam még egy 1000ft-ot.
De ha tényleg visszaveszi az árában a srác,nagyon boldogan tudom be ezt a veszteséget....na jó azért nem annyira boldogan. -
Dell XPS
veterán
válasz
NEMO1968 #11927 üzenetére
Elnézést, túlszaladtam!
Természetesen egy másikkal belepróbálva azonnal látszik a változás, ha degradálódott processzor okozta a hibajelenséget.
(#11948) NEMO1968): nyilván tudott róla, tényleg gáz! Érdemes a teszteken túl oldalára billentve is kipróbálni a régebbi darabokat (jobbra-balra), mert meg-megakad időként a gáz, és összevissza ugrándozik a hőmérséklet.
-
Dell XPS
veterán
válasz
NEMO1968 #11922 üzenetére
Igen, de észrevehetően másképpen működik, már idle értéken is magasabb a hőmérséklete, és komolyabb terhelésre szinte mindig "elmelegszik" (lekapcsol, throttling, stb). Természetesen a pasztázás azonnal hozta megfelelő megoldást a notinál, egy stressz-teszt meg tisztább képet mutatna a "jövőről".
-
Kecskemétila
csendes tag
válasz
NEMO1968 #11913 üzenetére
Szia.
Folyamatosan ha terhelem,akkor kapcsol ki,nem azonnal.
A höfokot,amiket küldtem egy kikapcsolás utáni állapotot mutat.
Érdekes,de van amikor egyből be tudom kapcsolni,van hogy várni kell vele.
Most megyek és keresek egy szerelőt,aki ujrapasztázza és megnézi a hütést,hátha annyi a baja.
Akkor ezek szerint nem lehet hardveres gond vele gondolom.
Köszi szépen a segitséget,majd ha kiderült a hiba oka,leirom ide,hátha más is tud profitálni belőle.
Üdv.
Robi. -
hitchins
őstag
válasz
NEMO1968 #10718 üzenetére
Linuxot nem vagom marad az usb
Mindig elakad.
Telepites elvileg ok, ujraindul konfigural es leall.
Ha ujrainditom kiirja hogy nem tudta befejezni a telepitest es ujraindul.
Ilyenkor mar kivalaszthato a csokk.mod de az is elekad mindig a CLASSPNP.sys sornal
Reinstall elott is itt akadt el. -
Domike84
csendes tag
válasz
NEMO1968 #10500 üzenetére
köszi az infót!
most újraindítottam a gépet és most tökéletes. mivel nem vagyok Magyarországon így megbontani nem fogom a gépet még arra gondoltam kipróbálom win 8-cal csak mivel azt aktiválni kellene nem tom melyiket töltsem le. a win 7em az full legeális ezért is akartam ezt használni
Még kipróbálom amit javasoltál aztán letiltom a lan-t.
-
spammer
veterán
válasz
NEMO1968 #10353 üzenetére
Letiltást is volt, törölve is volt eszközkezelőből, driver frissítés is volt. Sajna nem jó. Egérrel működik, úgy használom most, csak azért nem a legkényelmesebb, de hát ez van. Majd megpróbálom a sűrített levegős pucolást is (csak sajnos az most nincs kéznél). Köszi.
-
sfefe
addikt
válasz
NEMO1968 #10269 üzenetére
Szia!
Fn+F5 meg utana az osszes gomb vegig lett nyomkodva es semmi jele valtozasnak.
Wlan driver a gyarto honlapjarol lett leszedve es telepitve sot az osszes drivert onnan szedtuk le de semmi valtozas.Jobb oldalt lent nem latni semmi vezetej nelkuli "jelet".
Biosban a wireless es a hot key is enableden van.
Az eszkozkezeloben ezeknel van sarga felkialtojel:
BCM 43142A0
Halozati vezerlo
Ismeretlen eszkozPedig amit le lehet szedni drivert az mind telepitve lett. A lemezt is megneztuk amit adtak hozza de azon meg csak win 8-hoz van driver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest