- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Braha
csendes tag
Csak ötlet, de nagyon úgy tűnik, hogy az akkumulátor lesz a ludas. Próbáld ki egy másikkal. A Lenovo -k érzékenyek a tápokra és akksikra. Könnyen meglehet, hogy veled is ez történik.
Nekem a x220 -asom tápcsere után touchpadon rángatózik az egér, valszeg BIOS -ban be kéne állítani a töltési értéket és abba maradna. Lusta vagyok, meg egérrel használom, de ez is egy példa rá.
-
Braha
csendes tag
Sziasztok.
Van egy MSI GX623x laptopom. Sajnos beütött nálam is a problémája, megnyekkent a videókártya.
Tettem próbát a melegítéses módszerrel, de pár hónap után feladta végleg a küzdelmet.
Sikerült szereznem pár videókártyát, melyek közül egy Nvidia 9500m GS -el működik végre és minden szép és jó.
Azonban a driver nem tehető fel, mert maga a gép nem ismeri fel a kártyát. Sem BIOS -ban, sem a windows.
Alapból win 7 volt rajta, és most utoljára win 10 el próbáltam.Nvidia honlapról próbáltam leszedni a drivereket, automatikus és manuális módon is, de mindig hibába fut, miszerint nincs videókártya.
Lehetséges valahogyan felismertetni a kártyát?
-
embe
nagyúr
Hali!
Probléma továbbra is fennáll.
A feltöltött akksit beteszem a gépbe - Lenovo X230 - nem indul, nem reagál a bekapcs. gombra.. Rádugom a töltőt be lehet kapcsolni.
Így működik a ki/bekapcsoló gomb, reagál rá a gép.
Viszont miután eltávolítom a töltőt, a leállított gép, ha csak akksiról megy, folyamatosan újraindul.
Ha visszadugom a töltőt, akkor megint normálisan ki és be lehet kapcsolni, nem indul újra.Van valami tippetek a hiba okára?
-
tserrof77
őstag
-
spyduck
nagyúr
Kiszeded a HDD-t és rádugod egy másik gépre amin van Hard Disk Sentinel. Ha az nem dob hibát, akkor kb 98%, hogy csak újra kell telepíteni. Persze épp ma volt egy olyan gépünk ami HDD hibás volt de egyik HDD ellenőrző sem dobott hibát rá. Ez viszont ritka. Első körben szoftveres hibára gyanakodnék, második körben pedig HDD hibára. Nagyon ritka esetek amikkel eddig találkoztam és hasonló hibát okoztak:
- hibás trackpoint átvezető kábel
- wifi kártya hiba
- bluetooth hiba
- lap hiba
- RAM hiba -
-
RoSSo3
senior tag
Elvileg igen - kaptam a géphez egy programot (hivatalosan, a géppel együtt küldték, MOBILE Portfolio a neve, 2016-os és kifejezetten Win 10-hez van). Ezt használtam, ez automatán feltelepített mindent. Rányomtam az eszközkezelőben a CPU és a GPU-ra, de nem talált frissebb drivert. (Bár nem tudom, mennyire lehet ebben megbízni.)
Most megy a gép már egy ideje, nem tapasztalok hibát, de az a baj, hogy nagyon váratlanul jön, nem is terhelés-függő.
-
RoSSo3
senior tag
Ez a baj, hogy nem tudom
Új még a gépem, és nem vagyok egy hardver-szaki.
Leírom röviden a gondom: 3 hete használom a gépet, minden ok volt eddig. Win 7-el telepítettem, és frissítettem 10-re. Azóta is megy már vagy 2 hete gondok nélkül.
De tegnap kaptam egy kék halált (x00000124.es hibakód, valamint hal.dll+35f1f és ntoskrnl.exe+2108bc hibakód). Nem foglalkoztam vele, de ma megint előjött, szimpa böngészés közben.
Nem telepítettem új hardvert vagy ilyesmit mostanában, programot is csak egy fekete macskát az áruházból, nem hinném, hogy ez gondot okozna. Viszont a gép frissített pár dolgot, lehet ott volt valami, ami bezavar?
CPU hőmérséklet rendben van - eleinte hangos volt a ventillátor ezért a BIOS-ban silent-re állítottam (az az egyetlen módosítás, eszemben sincs overclocking-olni), valamint an energiatakarékos sémában állíotttam a Fuji forumban leírtakat - 55%-os értékeket és passzív hűtést. Így csöndesebb, és alapjáraton 45-47 fokos a CPU.)
Hardver gond nem tudom, mi lehetne egy új gépnél, mert pl terhelésre (3Ds max) nem jön elő a gond, legalábbis most kipróbáltam, és nem kaptam kék halált.
Köszönet előre is, ha tudtok segíteni, van crash dump-om is, ha ez segítség lenne.
-
xcoreman97
csendes tag
Hát remélem ez baj neki
Majd tudok beszélni ismerősömmel akkor beállítom vele ,de lehet nálamlesz a laptopja ,mert újra kell raknom ,mert őszintén tört verziós Windows 8.1 Pro x64 van benne , amibe 2015 januárig be van integrálva a frissítések és inkább olyat teszek fel amibe semmi sincs feltelepítve.
Mint ha friss lenneMeg sajnos hagytam ki drivereket háttértárilyenek.. Mert kevés időm volt vele. Meg 2015ös driverek vannak fent sajnos főleg a videokártyáknak.. Szóval ja újra teszek mindent rajta.
És remélem az féynerő probléma helyre áll ,emg olvastam én is , hogy ott kell valamit beállítani meg a vga driverre is kell valamit csinálni az eszközkezelőben.
Köszi a tanácsot , remélem minden fasza lesz. -
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy Fujitsu Lifebook E8210 laptop , aminek pár gombja nem működik,a tulaj külső billentyűzettel használja. Az aksi 0 perces. 1 partició van csak. Azért került hozzám, hogy telepítsem újra.
Windows 7 Home Premium (32 bit) rendszert raktam rá. Driver Boosterrel felraktam a drivereket. Feltelepítettem a legáltalánosabb programokat (Office, ESS , PDF olvasó, MPC HC stb).
Majd azt vettem észre hogy kikapcsolás után állandóan újraindul
Gondoltam valami driver összeakadt, újraraktam a Win 7-et, gyorsan feltelepítettem a gyári drivereket,a cég honlapjáról, alap programok fel, de így is leáll (kép kikapcs, venti leáll) majd újraindul.
Amit eddig próbáltam:
- BIOS frissítés
- LAN Wake UP biosban kikapcsolva legyen, majd LAN-t letiltottam
- Eszközkezelőben minden eszköznél (egér stb) letiltottam, hogy felébressze a gépet.
- Próbáltam a regisztrációs adatbázisban is nézelődni
- Csökkentett módban leállítva is ezt csinálja.
- Próbálta Linux alapú Live CD-t, ott se marad kikapcsolva.
- Msconfigban az automatikus újraindulásnál pipa nincsVan valakinek ötlete? A hibás billentyűzet zavarná be? A bekapcs gomb nincs beragadva.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest