- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ooooobi
senior tag
Ma megvettem az nba 2k18at kemény 9,98 euróért, bár sok review lehúzta, hogy kapzsi kiadó mindent pénzért ad benne, muszáj zsetont venni vagy mi, de ennyiért szerintem csak egyszerü otthoni kanapémultizásra tökéletes lesz.
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
tl-x
őstag
válasz hszilard666 #17996 üzenetére
Most lett meg a Skyrim nemrég, Zelda után nagyon fura nekem. Tudom nem lehet összehasonlítani a kettőt.
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz hszilard666 #17996 üzenetére
Én összesen két Zeldát játszottam végig életemben. Link Between Worlds ill. Ocarina of Time, mindkettőt 2DS XL-en.. Régen volt egy Super Nintendo-m, de a Link To The Past-ot nem sikerült végigtolni 13-14 éves fejjel, azzal még tartozom magamnak, remélem Switch-en beteszik az Online játékok közé. A(z) SNES után eltelt durván 15 év, kíváncsiságból beruháztam egy Wii-re, tudni akartam, hogy mai fejjel mennyire csipáznám a Nintendo-t. Még mindig megvan a varázs számomra pár címet végig is toltam Wii-n ami komolyabban érdekelt. Ez után vettem egy 2DS XL-t, nem sokkal később pedig végre beruháztam egy Switch-re is. Utóbbit akartam legelőször még a Wii előtt, de aztán így hozta az élet. Wii-n viszont még a Twillight Princess-t végig akarom zörgetni, úgyhogy még marad a masina.
Sic Parvis Magna
-
hszilard666
veterán
válasz 30z.Samu #17984 üzenetére
Én sosem játszottam egy nintendo címmel sem, szóval Zeldával sem, így nincs meg a rajongás. Mindig mikor elkezdeném, bekapcsolom a switchet, és benne van a Skyrim, És ha már benne van, mindig játszom vele egy picit!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
ooooobi
senior tag
Most már tudom, de ahogy olvasgatom valszeg ha csak 1 héttel késöbb nézem is késö lett volna. Német gameshopnál 20.12.2018-re írják a megjelenést, de olvastam egy német kommentelöt a diablo3 oldon aki 28.án kommentelte, hogy már nincs. Szerintem nem volt egy emberre vásárlási limit és sokan sokat megvettek ebay.de eladók között sok van akinek oda van írva, hogy van még 6-10darab raktáron, elözményeibe meg már jó párat eladott.
-
30z.Samu
félisten
-
Mr Bond 007
őstag
Dragon Quest XI-el mi a helyzet? Lehet már tudni valamit hogy kb mikorra várható?
-
-
ooooobi
senior tag
Most jutott eszembe, hogy utánanézzek a diablos amiibonak hogy áll, erre már csak ebayes meg meg hasonló elérhetöségei vannak 50+eurós árakon, pedig 15ért lehetett volna venni. Ilyen keveset gyártottak volna belöle, hogy már ki is fogytak a készletek? Be akartam szerezni, de ilyen áron valszeg kihagyom.
[ Szerkesztve ]
-
ayo
veterán
válasz Baltazár123 #17986 üzenetére
Legalább most már tudod, hogy nem az. Mondjuk ez a rész nagyon sok mindenben eltér az eddigi részektől, de lényegében mindegyikre igaz, hogy inkább akció-kaland. Ez a rész nehéz, viszont a GB feldolgozás pl. könnyű, azt szerintem jobban fogják majd szeretni.
http://jateknaplo.blog.hu
-
Baltazár123
senior tag
Nekem ez volt az első Zelda játékom és én úgy tudtam, hogy RPG és azt is vártam tőle.
Valóban ez inkább egy átmenet inkább az akció-kaland játék és az RPG között.
Nem akarok senkit lebeszélni róla, de aki RPG-t vár, az csalódni fog, ennyi a kínom vele.
Mondjuk a rengeteg debil módon visítozó, hörgő, gesztikuláló és viselkedő karakter a Zelda világában nagyon idegesítő és számomra hitelteleníti az egész játékot.
A gyerekeimnek viszont tetszik, mert olyan, mint a japán rajzfilmekben a karakterek Nekik viszont még bonyolult a játék, túl sokat kell magyaráznom, hogy mit csináljanak. Talán majd ők kitolják egyszer és nem hiszem, hogy valaha is a végére érek.
A Dragon's Dogma-t várom én is. -
Scholes9
nagyúr
válasz #09990144 #17982 üzenetére
Átfordulnak a dolgok pozitív irányba. Erről van szó, nálam is pontosan ez történt, eleinte nekem is fura volt sok dolog a játékban. Nálam kb fél évig porosodott a játék. De számomra az utóbbi évek egyik legjobbja, olyan megoldásokkal amik után kicsit másképp tekintek a többi címre. 205 óra után “lett vége” nálam.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
30z.Samu
félisten
válasz hszilard666 #17980 üzenetére
Érdemes, én kb fél óra múlva már mondtam hogy Úristen ezt miért nem kezdtem el eddig... Nyilván tudom, mert volt mivel játszani, az Ocarina of Time-nál is pontosan ezt csináltam. Annyi volt a különbség, hogy azt egyszer elkezdtem de nem jött át a 3D-s játékmenet, így pihentettem. Két hét múlva adtam neki még egy esélyt, na akkor beszippantott és kb semmi mással nem játszottam addig, amíg végig nem voltam. El voltam vele egy jó darabig és közel sem maxoltam ki a játékot.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
törölt tag
válasz Baltazár123 #17979 üzenetére
A Zelda nem rpg, soha nem is volt az. Vannak rpg-s elemek benne, mint ahogy az összes openworld játékban manapság, de amúgy inkább akció-kaland játék. De amúgy nincs ezzel gond, nincs olyan játék, ami mindenkinek tetszik. Tele van olyan dolgokkal, ami kimozdít a komfort zónádból, pl a fegyvertörés, és hogy nem vezet kézenfogva, de ezek szerintem egy idő után átfordulnak inkább pozitív tulajdonságba, ahogy megszokod, és felveszed a ritmust. Nekem bejött, hogy folyamatosan váltogatom a fegyvereket. Igazából még master mode-ban is csak az első pár órában volt gond a fegyverekkel, utána mindig tele volt az inventory.
-
ayo
veterán
válasz Baltazár123 #17979 üzenetére
Zelda kalandjáték és nem RPG, tehát ez annyira izgalmas lehet egy kimondottan RPG rajongónak, mint nekem a SF és MK rajongónak a Smash
Igazából történetileg szerintem tényleg nem volt valami izgalmas a mostani Zelda, inkább csak egy felfedezős valaminek mondanám, amiben van egy nagyon pici kerettörténet - R.I.P Zelda dungeons
Szerintem ami neked jó lesz az a Dragon's Dogma port, ha még nem toltad. Az megmutatja, hogy milyen amikor a Japánok csinálnak egy jó RPG-t
-
Baltazár123
senior tag
válasz 30z.Samu #17975 üzenetére
Nekem nem adja a Zelda sajnos pedig nagy RPG rajongó vagyok.
Sajnos az XP hiánya és az, hogy a karakterfejlesztés kimerül abban, hogy több életerő meg stamina meg a néhány feloldott Shiekah Slate funkció, aztán csókolom. A Zelda fejlesztési vonala annyi, hogy cuccokat kell grindelni és rárakni a karakterre, ami csak egy része egy igazi RPG-nek, karakterfejlesztés meg komplexebb varázslási rendszer is kéne nagyon.
A harc rendszer szerintem nincs jól összerakva. Eleve XP nélkül értelme se sok van a harcnak, de hozzá ez a folyamatos fegyver törések, gáz. Master módban meg kell a maszk és el kell kerülni a harcot, nincs értelme leküzdeni (egy egyébkén újratermelődő) ellenfelet a pár cuccért, amit eldob. Nem szórakoztat a harc, még az ugrabugrával együtt sem.
Ami viszont teljesen hiteltelenné teszi számomra a történetet, az idióta japán stílusban túltolt debil gesztikulálások beszéd közben. Nagyon röhejese, például mikor Impa anyó kidülleszti a szemét egy teljesen semleges mondanivaló közben. Eleve a beszélgetések egysíkúak, minimális a választhatóság, de hozzá ez a debil gesztikulálás, egyszerűen nem tudom komolyan venni. Ez sajnos tipikus japán, elég pár rajzfilmet megnézni, amikor túlgesztikulálják, kidüllesztik a szemet stb. Van akinek biztos tetszik, nekem gyerekesnek és debilnek hat és hitelteleníti a történetet.
Nem régen toltam ki az earthlockot, ami nem is hasonlítható a zeldához a játék komplexitását tekintve. A jól összerakott karakterfejlesztés miatt viszont alig vártam, hogy folytathassam a játékot és a történetet, pedig mondom sokkal egyszerűbb játék, mint a Zelda.
Ez van, nem jön be mindenkinek, pedig én mint nagy RPG rajongó vártam. Egyszerűen nem érzek késztetést, hogy folytassam. Néha előveszem, tolom kicsit, de unom, sőt az idióta beszélgetések idegesítenek is. -
30z.Samu
félisten
Na Skacok! Jobb később, mint soha, szokták mondani. November óta tegnap szántam rá magam, hogy végre betegyem a Zeldát a gépbe és belenézzek egy kicsikét. Legalábbis az elképzelés ez volt, hogy egy kicsikét nézek bele..lett belőle röpke 4 óra. Ez qrva jó játék, bár tudat alatt sejtettem, hogy rá fogok függeni erre is, mint az Ocarina of Time-ra. De Úristen, mit hagytam eddig porosodni a polcon. A grafika számomra elsőre fura, de ugyanakkor rohadt részletes. Az atmoszféra beszippant keményen, elsőre kicsit ijesztő hogy ennyire összetett a játék de ahogy játszottam vele akkor jöttem rá hogy ez mennyire rohadt jó már. 1-2 dologra nem jöttem még rá, de ami késik nem múlik. 1-2 apróságot felfedeztem játék során, inkább érdekesség, bár én olyan sok Zeldával nem játszottam eddig. Szóval:
-Ez az első Zelda, ahol nem tudsz nevet beírni. Link vagy és kész.
-Először van benne rendes beszéd.
-Először kell a staminára figyelni, illetve a kaja "állapotától" is függ hogy mennyit tölt az életeden.Be kéne fejezni a Resident Evil 2-t, de van egy olyan sejtésem hogy kicsit pihenni fognak a zombik.
Sic Parvis Magna
-
ayo
veterán
Resi 0,1,4 digital only lesz. US-ben 0-1 ki fog jönni, bár az még nem tiszta hogy mindkettő a kártyán lesz vagy szokásos letöltőkódos téma lesz... kár értük.
-
djozsi
senior tag
Viszont egy csomó másik játékban, ahol csak 2 állapotra vannak használva a ravaszok jobb, kényelmesebb a digitális megoldás, épp ezért használom PC-n is minden ilyen játékhoz a pro controllert, amióta megvan. Ettől még persze kéne, hogy legyen analóg változat (is) belőle, hisz a digitális minden esetben helyettesíthető analóggal, fordítva viszont nem.
-
bwoay
nagyúr
tök jó megoldás... bízom benne, hogy DualShock4-gyel is működik ugyanígy, vezeték nékül. egyébként az a workaround, amit a jobb analóg karral mutat, max félmegoldás, mert a fékerőt is adagolni kell. és még ha a Trials Rising lenne az egyetlen cím, aminél ez a probléma felvetődik, de nagyjából az összes verseny játék ilyen.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ayo
veterán
na ugye, biztos elolvasták a hozászolásomat
GameXplain
Trials Rising has one big problem on Nintendo Switch - digital triggers. A single input just isn't enough for a game all about precision movement. Thankfully, there's another way! Trials Rising natively supports the GameCube controller's analog triggers allowing you to have full control over your throttle! Check it out!És ugyebár nem csak a digital triggers, hanem a stick deadzone is nagyon para - persze örüljek, hogy még működik a két joy-conom
-
djozsi
senior tag
válasz Dr.F.E.R.I. #17968 üzenetére
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz koncsik #17967 üzenetére
Igazából már nem is nagyon marad olyan arc a közmédiában, akiről instant a cégre lehetne asszociálni. A nagy hármasból még Miyamoto tartja magát, de csórikám is már a hetvenhez jár közelebb. Ő is megszolgálta már az idejét.
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
MODERÁTOR
válasz koncsik #17966 üzenetére
Mondjuk ezután minden lehet: Reggie lelép a Nintendo-tól.
Reggie Fils-Aime’s body is no longer ready. The longtime president of Nintendo of America is stepping down on April 15, to be replaced by marketing man Doug Bowser, Nintendo said in a press release today.
Fils-Aime, who was with Nintendo for 15 years, became an instant gamer celebrity when he took the company’s stage at E3 2004 and declared, “My name is Reggie. I’m about kickin’ ass, I’m about takin’ names, and we’re about makin’ games.” He was one of the iconic publisher’s most public personalities, frequently representing Nintendo at events and in live presentations and injecting charisma into a company that could otherwise at times feel robotic. Alongside legendary Mario creator Shigeru Miyamoto and the late president Satoru Iwata, Fils-Aime was one of Nintendo’s main public faces for over a decade. (kotaku.com)Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
válasz l.skywalker #17965 üzenetére
Ha jól értem március vége felé esetleg kiderülhet konkrétum a GDC után. Menőség lenne.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
l.skywalker
félisten
válasz Norb79 #17964 üzenetére
Like.
(#17963) koncsik: azt egész most nagyon ki van "hegyezve" Nintendo-ra, de szerintem majd egyszerre lesz ez bevezetve okostelefonra és PC-re is.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Norb79
őstag
válasz l.skywalker #17962 üzenetére
Én erre gondoltam, amit itt körbeírnak.
-
MODERÁTOR
Nekem ez az egész nagyon tetszene, de szerintem ez alapvetően egy nagy büdös pletyka
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Norb79
őstag
válasz l.skywalker #17960 üzenetére
#17952 nagyon úgy érthető az én kommentjeimre válaszolva.
Szóval én a Live játékokba történő (és nem oprendszer szintű) implementációjáról beszélek, nem a nintendo online kiváltásáról live golddal.
És van switchen live, egyelőre egy játékban, de az MS szeretné több játékba belerakni, erről beszélnek, nem a goldról, ami egy másik szolgáltatás. -
l.skywalker
félisten
válasz Norb79 #17956 üzenetére
Igen, szerintem már értelek. Nagyon elbeszélünk egymás mellett, pedig ugyanazt mondjuk. Kell az MS fiók, hogy multizhass non-Switch userekkel, de maga a Live mint keretszolgáltatás nincs telepítve a Switch-re, hanem csak az authentikációt végzi, ami összehozza a játékosokat. Konkrétan ezzel zavartál össze:
"Switchen van Live."
Egyébként ha megnézed, pont azokat írtad le, amiket én írtam reggel óta darabokban
(#17959) Norb79: sehol sem mondtam, hogy Live=Live Gold
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
mike1334
veterán
válasz l.skywalker #17955 üzenetére
Király, tuti lenne, ha meglépnék
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Norb79
őstag
válasz l.skywalker #17954 üzenetére
Szerintem alapvetően kevered a dolgokat. A Live és a Live gold az nem ugyanaz. Mindkettő szolgáltatás és mindkettőnek a nevében szerepel a Live, de akkor sem ugyanaz.
Szóval a switchen van egy operációs rendszer, ami leírja hogyan lehet netre csatlakozni, és ezen funkciót egy ideje bizonyos játékok esetén korlátozzák, ezért kell nintendo online előfizetés. Persze vannak kivételek pl fortnite. De ez összesen annyi, hogy kienged a netre, az a játékokban van benne, hogy hogyan találkoznak össze a játékosok. Erre lehet játékonként saját megoldást írni, vagy lehet venni egy kész megoldást, mint a Live. Ami pont egy ilyen szolgáltatás, hogy összegyűjti a netre kiszaladó multiplayer igényeket az oda implementált játékoknál, pl a minecraft. Szóval a better play together az a live implementációja volt switchen és a többi platformon is, ezért is kell hozzá MS acc."Mi az a Microsoft-fiók, és miért van rá szükségem a Nintendo Switch kézikonzolon?
A Microsoft-fiók használata nem kötelező ahhoz, hogy a Minecrafttal játszhasson a Nintendo Switch kézikonzolon. Ez egy ingyenesen létrehozható fiók, amelyet az eszközökön való bejelentkezésre használhat. Lehetővé teszi, hogy ha valaki Switch készülékről játszik a Minecrafttal, akkor is csatlakozhasson más, a Nintendótól független eszközt használó játékosokhoz, legyen az egy iOS- vagy Android-alapú rendszer, esetleg az Xbox One konzol vagy egy Windows 10-es számítógép (a konzolfüggetlen játék, a Realms vagy a Servers használatával). Ha rendelkezik Microsoft-fiókkal, akkor a Minecoin-pénz és a piactéren megvásárolt javak is hordozhatóvá válnak a különböző készülékek és platformok között. A Microsoft-fiók itt hozható létre." -
l.skywalker
félisten
Újabb részletek az Xbox kooperációval kapcsolatban: [link]
- több meeting is volt egy esetleges partnerség témájában
- az már megerősített, hogy jön az Ori and the Blind Forest és a Cuphead
- Több mint 100 játék lesz GamePass útján elérhető Switch-re még az év végéig (xCloud-al és/vagy anélkül)
- egy Rare játék is jön, feltehetően a Rare Replay [link]
- Arról nem esett szó, hogy Nintento játékok meg fognak-e jelenni MS platformokon
- Egy nagyobb cím is jöhet Switch-re (Halo, Forza, Gears)
- Még tárgyalás van arról, hogy a minőségről (360-as port, One prot vagy más)Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
l.skywalker
félisten
válasz Norb79 #17953 üzenetére
Azért nem volt korábban, mert Switch-re csak 2018 júniusában jött ki a Better Together Update. De nem a Live került fel a többi platformra, hanem ez a frissítés hozta össze a különböző platformokat. A Legacy edition-ok ezt a frissítést már nem kapták meg, ígya PlayStation 4 Edition, PlayStation 3, Xbox 360, PS Vita és Wii U játékosok nem tudnak másokkal együtt játszani, pedig ("dobpergés") - 360-on is Live fut.
A cross platform egy két oldali megoldáson alapul. Van, hogy technikailag kell összefésülni a rendszereket, van, hogy az egyik oldal döntésén múlik, hogy engedélyezi-e a cross platform-ot, lásd mint a Fortnite esetében a PS4, hogy egy darabig hárította, végül csak lett Fortnite minden platform-on közösen. Ott pedig nem kellett semmilyen olyan szolgáltatásnak meglennie a különböző gépeken, ami miatt ez nem ment, hanem a Sony-ra vártak, hogy kinyissa a kaput. Amint bejelentették, másnap már ment minden.
Tévedésben vagy. A Live Xbox és Win10 specifikus megoldás, ha megjelenik Nintendo Switch-en, arról hetekig fogunk itt beszélni.
-
Norb79
őstag
válasz l.skywalker #17952 üzenetére
Fortnitehoz nem kell nintendo online előfizetés. Akkor ott hogyan kapcsolódsz az iOS játékosokhoz?
Minecraft eredeti kiadásában nem volt Live, kb egy évvel később került bele, amíg nem volt benne, addig nem lehetett kapcsolódni semelyik másik platformhoz, utána meg lehetett, pedig közben volt nintendo online, akkor ezt meg hogy?
Szerintem sem egyről beszélünk. -
l.skywalker
félisten
válasz Norb79 #17951 üzenetére
Mindegy, akkor gondold így. Egy kérdés, hogy akkor milyen szolgáltatásra kell kapcsolódnia egy PC, egy PS, egy Xbox, egy Nintendo, egy Android és egy iOS játékosnak, ha közösen akarnak Fortnite-ozni?
Nintendo-n a multihoz Nintendo Switch Online kell
Xbox-on Xbox Live Gold
PS4-en Playstation Plus
PC-n, Androidon és iOS-en ingyenes a multi[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
válasz l.skywalker #17950 üzenetére
A nintendo saját online megoldásával, bármi is legyen az, akármit csinálna nem tudnék rákapcsolódni az androidos minecraftra. Ehhez Live kell. A Live ez a szolgáltatás, ami a platformokat összehozza, és ezt a crossplatform szolgáltatást próbálja kiszélesíteni az MS, hogy ebből pénzt meg piaci részesedést csináljon.
Amúgy wifi chip is kell még ehhez persze, meg bonthatjuk tovább elemi részekre a folyamatot, de pl pont a dió3 nem kapcsolódik a pc-s dióhoz, mert ez a köztes szolgáltatás hiányzik, ami létrehozná a crossplatformságot. Asszem a fortnitenak is van erre egyedi megoldása, mert az is crossplatform.
PC-n volt az első próbálkozás gfwl-el amit vki említett, most a második kör a win10 store.
Meglássuk, én örülnék neki, ha lenne bármilyen megoldás a crossplatformra ami széles körben elterjed, pl dió3at is szívesen játszanék a pc-s haverokkal. -
l.skywalker
félisten
válasz Norb79 #17945 üzenetére
Szerintem rosszul értelmezed. Minden platform saját szolgáltatást fejlesztett ki a multi környezet futtatására. A hardverrel és ezzel kompatibilis játékok jelennek meg.
Ha egy játék megjelenik több platformra is és van benne multi/coop/akármilyen közös játékmód, akkor jön szóba a cross platform, ami nevéből is adódóan több platformról való közös játék, de minden platform a saját onlin szolgáltatását futtatja.
-
mike1334
veterán
válasz l.skywalker #17943 üzenetére
Wow...ezt akartam én már régóta. Csak azt hittem az MS megcsinálja hozzá a saját dedikált konzolját, de így se rossz
E3-at azért még megvárom, hogy bejelentsék a következő generációban várható gépeket, meg a Switch "ráncfelvarrását"/új verzióját.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
bwoay
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
hát ezen én is elmerengtem, amikor a Trials Rising valamelyik trailerét néztem. egyrészt örülök, hogy lesz végre portable Trials, de közben komoly kétségeim vannak a kontroller miatt, mert ez egy rohadt komoly precizitást igénylő játék egy bizonyos ponton túl, és x360 kontrollerrel is le tudja izzasztani az embert.
-
Norb79
őstag
válasz l.skywalker #17942 üzenetére
Akárhogy rajzoljuk köre a live az online felület, és ez az online felület teremti meg a crossplay lehetőséget. Szóval de, amikor összekapcsolódik az ios-android-switch-win10-xbox minecraft otthon nálam az biza live-on keresztül történik, és ezt akarja kiterjeszteni az MS, hogy ne csak a minecraft használja ki, hanem más is tudjon x platform multi felületet létrehozni a live segítségével.
-
30z.Samu
félisten
válasz l.skywalker #17943 üzenetére
Ezt a két címet tervezem/terveztem végigtolni PC-n, az Ori gyönyörű játék, a Super Lucky's Tale pedig nagyon jó pofa. És persze az is jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
l.skywalker
félisten
És peregnek a részletek: [link]
Jól gondoltuk, azokat a játékokat amiket nem tud natív futtatni a Switch azok az xCloud-on keresztül fognak futni.
De ez aMS ezeket a címeket tervezi kiadni Nintendo-ra is:
- Ori and the Will of the Wisps
- Super Lucky's TaleNem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
l.skywalker
félisten
válasz Norb79 #17940 üzenetére
Nem kell Live Minecraft-hoz Switch-en. Még a Cross Play-hez sem. Egy Microsoft Account kell, de nem a multiplayer-hez, hanem csak a cross play-hez.
A Nintendo Switch kézikonzolon játszható Minecraft – GYIK
Mi az a Microsoft-fiók, és miért van rá szükségem a Nintendo Switch kézikonzolon?
A Microsoft-fiók használata nem kötelező ahhoz, hogy a Minecrafttal játszhasson a Nintendo Switch kézikonzolon. Ez egy ingyenesen létrehozható fiók, amelyet az eszközökön való bejelentkezésre használhat. Lehetővé teszi, hogy ha valaki Switch készülékről játszik a Minecrafttal, akkor is csatlakozhasson más, a Nintendótól független eszközt használó játékosokhoz, legyen az egy iOS- vagy Android-alapú rendszer, esetleg az Xbox One konzol vagy egy Windows 10-es számítógép (a konzolfüggetlen játék, a Realms vagy a Servers használatával). Ha rendelkezik Microsoft-fiókkal, akkor a Minecoin-pénz és a piactéren megvásárolt javak is hordozhatóvá válnak a különböző készülékek és platformok között. A Microsoft-fiók itt hozható létre.A sima multihoz Nintendo Switch Online kell.
(#17941) NyMRooD: a Live egy online szolgáltatás. Live nélkül nem tudja az Xbox fiók elérni az online funkciókat, de pl. ha egy Xbox-on van egy Live fiók és van még olyan fiók ami offline, akkor azok a gépen lévő nem online játékokat tudják futtatni. És van már PC-re is.
[ Szerkesztve ]
-
NyMRooD
őstag
Fortnite nem azt használja, a crossplatform-hoz nem kell a live, mivel a live teljesen másra van, az a közösségi tér amit az Ms próbál építeni. Én köszönöm, de nem kérek a live terjedéséből, x-en tökéletes, mert ott 100%-ig kitudod használni, de az, hogy félig meddig beépüljön más platformba is, na abból nem kérek, főleg ha más platformokon nem fut be és megy a kukába, milyen jó volt pc-n is a windows live, ugye?
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
Norb79
őstag
válasz Norb79 #17938 üzenetére
Pontosítok. Switchen használja 1 program a liveot, mint multiplayer platform, x360-x1 esetén ugye logikusan minden progi azt használja (talán fortnite nem, nem vagyok benne biztos, azt sose próbáltam Xboxon se), és win10en is rengeteg (win10 storeosok mind, de steamen is pár).
-
Norb79
őstag
válasz l.skywalker #17933 üzenetére
Igen, az MS következő konzol genben akar nagyot robbantani cloudstreaming fronton. A cloudnak meg tökmindegy, hogy 60ezer forintos laptopra streamel, androidos telefonra, vagy switchre. Amin megy a youtube, azon menni fog a streaminggéming is. És van youtube switchen? A GP csak annyi plusz, hogy lesz egy kezdő libraryd, nem nulláról kell belevágnod az xCouldba.
-
Norb79
őstag
válasz 30z.Samu #17915 üzenetére
Switchen van Live. Nekem a gyerekeim szoktak is rajta játszani, elég sokat. A hír arról szól, hogy kiterjesztenék.
A Live a multiplatform, ami megteremti a crossplay lehetőségét. Jelenleg egy program használja, a minecraft. Ugye van Live x360-x1-ios-android-win10-w10phone-switch felületeken. Talán ps4en is, nem tudom, nekem csak ezeken van Live, amiket írtam. Szóval mi úgy szoktunk minecraftozni, hogy lányom kreál világot ipaden, vagy én az asztali PCn, aztán mivel liveos barátok vagyunk behívjuk egymást a világba és közösen játszunk a liveon, mindenki a saját platformján, én az asztali win10es PC-n, vagy a win10es telefonon, fiam a switchen vagy az x360on, lányom az ipaden vagy a saját androidos telefonján. Tökmindegy ki melyiken, mert mindegyiken van Live, összekapcsolódunk.
Na erről szól a cikk, hogy ezt akarja kiterjeszteni az MS, és akkor mondjuk Dió3at is tudnánk játszani crossplayben, ha blizzard implementálja pc-re meg swithcre is a liveot. Nyilván nem fogja, csak akartam egy kézzel fogható példát felhozni. De az indie fejlesztők rákaphatnak, mint egy jól működő, sztenderd crossplay-es funkció, és akkor mint szolgáltatás pár centért minden indie fejlesztőnek eladható (MSnek jó), a Nintendonak jó reklám, hogy vegyél switchet és a vonatról tudsz x, majd 10x, majd 100x, majd 1000x játékot közösen nyomni az otthon xboxozó haveroddal, és a játék fejlesztők is ugyanezzel tudnak érvelni, hogy vegyed nyugodtan, tudsz majd a szomszéddal játszani, ne aggódj, nem baj ha PC-je, Xboxa van.
Az MS azt akarja elérni, mint a sony. Mindenki PS-t vesz, mert mindenkinek az van, és akarunk játékot cserélgetni velük, multizni, stb. Az MS a Live-al össze tud hozni egy platformmentes nagyobb koalíciót. Így támadja a sonyt. -
Polllen
nagyúr
válasz Carlos Padre #17936 üzenetére
Hány Switch játékot tudsz, ami GP-ben is benne van? És ebből mennyi lesz majd streamelhető az új szolgáltatással?
Na ugye. A Nintendo a segítségünk nélkül is el tudja dönteni, hogy kell-e ez neki. Nálam ez nagyon sokat számítana.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
l.skywalker
félisten
válasz Polllen #17934 üzenetére
A konzol eladásokat egy jól felépített könyvtár nagyon tudja segíteni. Amikor én vettem az első konzolt már volt az EA Access és hát 990 forintért azonnal volt 30-40 játék amivel lehetett játszani.
-
Polllen
nagyúr
válasz Carlos Padre #17931 üzenetére
Ez az MS-nek lehet fontosabb, nem a Nintendo-nak, uh biztosan megkérik az árát.
-
l.skywalker
félisten
válasz 30z.Samu #17932 üzenetére
Mondjuk nyilván ez nem Nintendo only cucc lesz. Hanem amint elindul az xCloud akkor a GP is elérhető lesz ios, Android, Nintendo, PC és egyéb helyeken is ezen keresztül.
-
30z.Samu
félisten
válasz Carlos Padre #17931 üzenetére
Vagy akár olyanokat is, amik vannak Switch-en, csak mondjuk nem akarod a teljes árát kifizetni. De egy havi GP belefér és az idő alatt kitolod.
Sic Parvis Magna
-
-
ayo
veterán
ja csak míg X-en analóg nyomásérzékelős ravaszok vannak és baromi finom stickek, addig Switchen sima kapcsolós ravaszok és óriási deadzone-nal rendelkező stickek... majd egyszer megnézem PC-n, hogy milyen mondjuk GTA vagy vmi autós a Pro kontrollerrel, de szerintem nem lesz annyira kellemes mint az Xbox gamepaddel.
-
l.skywalker
félisten
válasz 30z.Samu #17926 üzenetére
Igen, mondjuk vica versa is besza-behu lenne egy Mario Kart Xbox-on
De egyébként tényleg a cross-play a legjobb része ennek. Végre nem kellene megalkudni egy közösség igényeivel és akár régebbi játékok multijában is mindig lenne elegendő játékos.
-
30z.Samu
félisten
válasz l.skywalker #17925 üzenetére
Belegondolva elég kemény lenne Forzázni egy Switch-en... Akár kicsit kompromisszumos grafikával is. A Forza az Forza...
Sic Parvis Magna
-
l.skywalker
félisten
válasz Polllen #17923 üzenetére
Az xCloud terv szerint Xbox-on, okos eszközökön, PC-n is elérhető lesz. Gondolom a Switch, kialakításánál fogva erre egy nagyon jó opció. Így pedig akkor minden GP-s játék is menni fog Switch-en
-
30z.Samu
félisten
válasz Polllen #17923 üzenetére
Igen, azt olvastam én is hogy a MS nagyon rá akar állni a stream és a crossplay témára. Már csak az kellene hogy natívan lehessen billt-egeret használni a játékokhoz (FPS, strarégia stb). De ez már az én gondolatom, túlságosan PC-s aggyal gondolkodom. A következő generáció számomra jóval érdekesebbnek ígérkezik, mint a jelenlegi.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Polllen
nagyúr
válasz 30z.Samu #17918 üzenetére
A cikkben szerepel, hogy állítólag ez az új streaming szolgáltatással együtt menne. Szóval ha ez lesz, akkor igen, net kell hozzá, cserébe forzázhatsz... Más különben nem lenne értelme, mert a Nintendo és GamePass játékhalmaz nem túl nagy.
A következő konzolgenerációnál az Ms be fogja dobni a streaminget, szerintem ez nem kérdés. Lesz saját streamboxjuk, az aktuális xbox meg a windows 10. Ha emellé beáll a Nintendo, akkor dől a lé, mi meg játszunk ahol és amin akarunk. Én örülnék neki.
-
l.skywalker
félisten
válasz 30z.Samu #17921 üzenetére
igen arra emlékszem, de semmi értelme nincs Live-ot kötni Nintendo-ra. Az azt jelentené, hogy az egész OS-t le kéne cserélni MS kompatibilis-re.
-
30z.Samu
félisten
válasz l.skywalker #17919 üzenetére
Ja, így már világos...korábban a Live-ról is lehetett olvasni. A GP-t talán még el is tudnám képzelni a Switch-en.
Sic Parvis Magna
-
l.skywalker
félisten
válasz 30z.Samu #17915 üzenetére
Ez nem a Live.
A GamePass Xbox-on egy havidíj ellenében elérhető játékkönyvtár. [link]
Az én elképzelésemben ez a hír azt jelenti, hogy az MS üzemeltetne egy Nintendo GamePass-t amiben a Nintendo kompatibilis játékok lennének, főleg azok a címek amik Cross Play futnának Xbox és Nintendo eszközök között.
De a Live-hoz ennek semmi köze.
Szerk:
(#17918) 30z.Samu: a Live ingyenes. Amire te gondolsz az a Live Gold, de Gold még a GamePass-hoz sem kell. Gold az online játékokhoz kell Xbox-on.[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz Polllen #17916 üzenetére
Épp ezért "mondom", hogy ez csak a Microsoft-nak lenne jó. Kétségeim lennének afelől, hogy egy Switch-en tudnánk Forzázni. Esetleg a Cloud megoldással, de ahhoz meg állandó net kellene. Meg aztán a Live-ért is ki kéne köhögni a 18K-t egy évre hogy tudd használni? Vagy hogy lenne?
Sic Parvis Magna
-
NyMRooD
őstag
Ezt már az elmúlt, sőt jelenlegi generációban is sikerült meglépnie a gyártóknak, szóval nem jelenthet problémát.
(#17909) ayo: Nem új konzol kellene hanem revízió, pl:
- ismert hibák javítása (mint a dokkoló által karcolt kijelző),
- káva "mentes" amoled kijelző (nagyobb kép, kevesebbet fogyaszt),
- más gyártási technológiával készült apu (kevesebbet fogyasztana és nem melegedne annyira),
- nagyobb aksi (a technológia fejlődése miatt, több hely szabadulhatna fel és nőhetne az aksi mérete és kapacitása is),a megmaradó készlet lehetne olcsóbb így az is elmenne, a gondolkodók akik meg erre várnak (többek között a pletykák miatt) végre megvennék a gépet. Mondjuk ha lesz ha nem karácsonykor én is meglepem magam szerintem, addig behozom a ps-es backlogom.
(#17915) 30z.Samu: Mondjuk a Live-ot és a Gp-t én sem értem, előbbire van saját megoldás (még ha nem is azon a szinten), utóbbira meg jobban járnának ha csinálnának saját megoldást, bár ha ez azzal jár, hogy Ms add ki játékokat switch-re (Halo, Forza, Fable és Ori sorozatokat, illetve a Cuphead-et és Sunset Overdrive-ot simán eltudom képzelni) , esetleg a később megjelenőket is, lehet nem lenne rossz a Nintendo-nak.
[ Szerkesztve ]
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
30z.Samu
félisten
-
30z.Samu
félisten
válasz l.skywalker #17912 üzenetére
Lehetett erről korábban pletykát olvasni. De ez szerintem kb csak a MS-nek lenne jó.
Sic Parvis Magna
-
l.skywalker
félisten
Elképzelhető, hogy az Xbox GamePass elérhető lesz Nintendo-ra is: [link]
-
Youri
veterán
Kiváncsi vagyok milyen irányt vesz a Nintendo nyugaton Reggie nélkül
RTX ON
-
törölt tag
[Reggie visszavonul] Az utódját pedig stílusosan Bowsernek hívják
-
-
bwoay
nagyúr
en a tisztan handheld gepet prognosztizalok velemenye fele hajlok, mert a 3DS helye uresedik meg, meret es ar tekinteteben is. 2 evvel a megjelenes utan nem sok eselyet latom egy "pro" valtozatnak, plane, hogy a Nintendorol beszelunk, jo lenne, ha legalabb ok nem kovetnek ezt a hulye trendet. viszont teny, hogy egy csupan asztali gepnek is lenne letjogosultsaga alacsonyabb aron, mivel egy korabbi statisztika szerint 50-50 az eloszlas a dokkban/kezben torteno hasznalat kozott.
Leftpaw:
en konkretan handheld gepnek is vettem. ha valaki megkerdezi, hogy akkor megis mi a feszkes fenenek vettem hozza pro kontrollert, rendesen zavarba jovok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én szintén 100%-ban handheld használom, itthon is. Ágyban fetrengve Szerintem nem fognak kijelző nélküli verziót csinálni, az eléggé szembemenne az egész koncepcióval , amire felépítették a konzolt.
-
eeXaa
addikt
válasz 30z.Samu #17900 üzenetére
...jahh, hát nekem ez sem tényező, mert az ágyam előtt a TV xbox pc ps, gyakorlatilag mindennel az ágyban játszok.... sőt a wii u-t is pro kontrollerel, mert kényelmesebb mintha a tablet lenne a kezemben...
#17904: dehát a fő játékok a lényeg, a húzócímek, nem? sztem abszolute megférne egy home box a jelenlegi koncepció mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)