Hirdetés

2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Nintendo Switch

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-01-11 21:29:18

Mobilarena

TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL, ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!

Használati útmutató

Gyakran ismételt kérdések

PokéBall Plus útmutató

Nintendo Switch (ニンテンドースイッチ) a konzolok új hibrid generációját képviseli.
Először a mobil játékfejlesztő DeNa-val közös sajtókonferencián mutatták be 2015. március 17.-én, melyet egyébként a két cég közötti üzleti együttműködés bejelentése miatt tartottak. A megjelenés időpontja 2017. március 3.

2017. január 13.-án reggel 5 órakor (magyar idő szerint) bemutatták a várva várt konzolt egy 50 perces prezentáció keretében.
Az Amazon internetes boltjaiban 2-3 órán belül előrendelésben elfogytak a 300 USD ill. 300 € árú konzolok. Magyarországon110000 HUF lett az ára. A csomag tartalmazza magát a fő konzolt, bal- és jobboldali Joy-Con kontrolleket, a Joy-Con markolatot (amihez a két Joy-Cont csatlakoztatva azok egy kontrollerként használhatóak), a Joy-Conokhoz tartozó csuklópántokat, a Nintendo Switch-et tartó és a televízióhoz csatlakoztató dokkolót, egy HDMI-kábelt és egy hálózati (AC) kábelt. 2 csomag készült induláskor, az egyikben 2 db szürke, a másikban egy neonkék és neonpiros Joy-Con lesz.

Az eredetileg Nintendo NX kódnevű új konzollal kapcsolatban a Nintendo kijelentette, hogy egy koncepciót valósít meg, és nem fogja leváltani a Wii U és 3DS családot. Amint azt egy interjúban Tasumi Kimishima, a Nintendo elnöke kijelentette, a Switch "nagyobb hatást fog gyakorolni, mint a wii U", egyúttal annak véleményének adott hangot, hogy a Wii U eladása lassulni fog a Switch piacra dobása után, de megismételte, hogy nem a wii U utódjáról van szó).
(Ehhez képest a wii U-ból 2016.októberétől nem szállítanak a viszonteladóknak.)

Hardware

Legfrissebb: [Hardver] Nintendo Switch, szétszedve - ez egy nagyon részletes cikk, minden info-val, 2017. március 11.

The Nintendo Switch leírása szerint egy asztali/kézi konzol hybrid, mely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megszakítás nélkül játsszanak a TV-n egy dokkoló segítségével, majd azt folytassák a hordozható kijelzőn. A vezeték néküli kontrollert (Nintendo Switch Pro Controller) is támogató rendszer (valószínűleg nem része az alapfelszerelésnek) két levehető Joy-Con kontrollerrel érkezik. Ezek többféleképpen felhasználhatóak lesznek: tandemben egymással, a képernyőhöz csatlakoztatva, a Wii Remote és Nunchuck mintájára vagy akár külön-külön több játékossal. A rendszer támogatja a vezeték nélküli több játékos felhasználást, lehetővé téve például, hogy 4 játékos játsszon 2 Switch-en.
A kontrollerek külön megvásárolva elég drágának ígérkeznek:
Bal-jobb Joy-Con 79,99 USD, külön 49,99.

Pro Controller: 69,99 USD

Joy-Con Charging Grip: 29,99 USD
A Switch 32 GB memóriát és egy 6.2 colos, 1280x720pixel felbontású, multitouch kijelzőt kap. A beépített akkumulátor feltöltés után mintegy 2.5 és 6.5 óra közötti használatot tesz lehetővé, függően a szoftvertől és a használat módjától. Az új Zeldával 3 órát jósolnak... Lemerülés után USB-C szabványú töltővel tölthető, vagy a dokkolóba visszahelyezve.
A Joy-Con-ok önmagukban is használhatóak, a beépített gyorsulásmérő és giroszkópnak köszönhetően egymástól független jobb- és baloldali mozgásvezérlés is lehetséges. A jobboldali Joy-Con tartalmaz egy NFC érzékelőt is, amivel az amiibo figurákat szinkronizálhatjuk. Ráadásul helyett kapott rajta egy infravörös mozgásérzékelő kamera is, ami a közelben lévő tárgyak távolságát és formáját is képes felismerni. A továbbfejlesztett rezgő funkciót „HD rumble”-nek nevezték el, ami az ígéretek szerint nagyon változatos és élethű rezgéseket tud majd generálni a kontrollerekben.

SWITCH HARDWARE PROBLÉMÁK

1. Eláll a képernyő a készülék felületétől / A dokkoló ferde / A dokkoló megkarcolja a képernyőt
Házi megoldások:
- Megvásárláskor ellenőrízd, ha lehet.
- Képernyővédő fólia használata, üvegfólia erősen ajánlott, mert a műanyag fóliánál tapasztaltak ráolvadást.
- A dokkoló belsejében levő kiemelkedések mikroszálas anyaggal vagy egyéb kevéssé karcolódó anyaggal fedése.

2. A Joy-Con-ok ok nélkül lekapcsolódnak
Javasolt a Nintendo márkaszervíz igénybevétele, ahol is az interferencia megelőzésére egy kis conductive foam-ot raknak be, elvileg ezután nem lehet probléma.
Meg nem erősített információk szerint változtattak a Joy-Con-okon is, újabbaknál már nincs ilyen probléma. Részletesen itt.

2.a Bal Joy Con javítása, antenna kábel beforrasztással YT video
Csak saját felelősségre, garanciavesztés nem kizárt!

3. Egyes matricák („skin”-ek) kárt tehetnek a konzolban (csak olyat használj, ami bizonyítottan biztonságos)

4. A képernyő villog és lefagy, akár a gép is lefagyhat.
Ideiglenes megoldást a hard reset (power gomb 15 mp.-ig lenyomva tartva, majd bekapcsolás) jelenthet, de gyakran visszatért a probléma. Itt azt javasolják, hogy azonnal kérjünk cserét, kérdés, hogy Magyarországon mennyire megvalósítható ez.

5. Pixel problémák (dead pixels): a Nintendo ezt az LCD képernyők természetének megfelelőnek tartja, no problem. Lehet, hogy változik majd az álláspontjuk, az eredeti DS-eket még javították ilyen probléma miatt.

6. Töltés ill. töltöttség kijelzés: A kütyü nem töltődik fel, alacsony töltöttséget mutat mindig vagy nem is mutatja a töltést. Elvileg ezt firmware frissítéssel már javították, de a Nintendo javasolt egy módszert, ami rengeteg időt vesz igénybe és addig javasolt ismételni amíg nem oldja meg a problémát.
A módszer:
Bizonyosodj meg róla, hogy a legfrissebb system update megtörtént. Az alábbi lépések a 3.0.1. és újabbakra érvényesek.
Állítsd az "Auto-Sleep mode"-ot "Never"-re a "Playing on Console Screen" és a "Connected to TV" pontokban.
Csatlakoztasd az AC adapter-t közvetlenül a konzolhoz, amíg teljesen fel nem töltődik. Ha töltöttség kijelző nem éri el a 100%-ot, hagyd még kb. 3 órát töltésen. Töltés közben használhatod a konzolt.
Amikor az akku teljesen feltöltődött, még 1 órát töltsd, de már ne nyúlj hozzá. Ezután húzd ki az AC adaptert és 3-4 óráig hagyd a konzolt a HOME Menu-n. A maradék töltést le kell csökkenteni, amennyire lehet.
Amikor már csaknem teljesen lemerült, kapcsold ki a konzolt POWER gomb 3 másodpercig tölténő lenyomásával, majd válaszd ki "Power Options"-ből a "Turn Off."-ot. Hagyd magára kedvenc konzoodat legalább 30 percig.
Ismételd meg a lépéseket 2-6 alkalommal. A töltés kijelzése fokról fokra javulni fog, minnél többször megismétled a fentieket. (Van akinek 1 alkalom is elég volt.)
Tehát 3 óra töltés, 4 óra lemerítés és 30 perc békénhagyás... :Y 7,5 órás procedúra, többször egymás után.
Tehát ha van 14 és 72 óra közötti időd, megoldhatod a problémát. :U
VAGY
Frissíted a FW-t, a visszajelzések szerint ez mindenkinél megoldotta a problémát :K

7. Joy-Con töltés és töltéskijelzés probléma:

Részletes angol nyelvű megoldás lépésről lépésre

1/ Elképzelhető, hogy az érintkezője rossz - szervíz

Megoldások (szerepelhetnek a részletes angolban, nem olvastam végig még), melyek eredménytelensége esetén: goto 1/

a) Menu: Options / valami "controllers and callibration" szerűség, itt lehet frissíteni a JoyCon-okat ("update the connected controllers and the attached Joycons")

b) Teljesen le kell meríteni a mindkét joycon-t ( Completely deplete the battery of both joycon. A Switch standby állapotában csatlakoztassuk a joycon-okat a Switch-hez, majd a Switch-et közvetlenül az AC adapter-hez. Néhány órát ott kell hagyni, ezután jónak kellene lenni a töltöttségjelzőnek.

Pro Controllerek D-pad hibája thx @ petymek
A hiba lényege, hogy enyhe dőléssel lenyomva egy-egy irányba D-pad-et, téves (szomszéd) irányokat is rögzít, aminek eredményeként, főként gyors irányváltásoknál a játékban game over az eredménye.
Itt írnak róla bővebben
magyarul
angolul (Utóbbiban egy megoldást is bemutatnak, barkácsolással)

TopicTársakTapasztalatai alapján:
JoyCon "szoknya" alá kerülő kosz:
"Lefelé nyomom az analógot, akkor alig akar megmozdulni a játékban a karakter, ha kicsit felfelé nyomom, akkor beragad és megy magától. Nem koszos, nem poros, nincs beragadva az analóg. Próbáltam újrakalibrálni, de amikor lefelé húzom a gombot, akkor látszik, hogy nem is megy le a jel a legalsó körig... Mi a túró lehet vele? Semmi baja nem volt ennek 2 hete. Nem volt leejtve sem. Nincs lemerülve. Egyébként ez már volt javítva, berakták azt az indukciós szivacsot, hogy normálisan működjön. Tapasztalt már valaki ilyet?
Megoldás @Speedy86
Nekem volt ilyen. Vegigtúrtam a netet már minden után és akkor találtam egy cikket, ami megoldotta. Mikrokosz a joy szoknyája alatt. Kifújtam szépen es azóta 99 százalékos. Nekem egyébként magátol ment előre, mert nem állt vissza középre az axis.
+
Szakszervíz egyébként garanciaidő alatt cseréli az analóg kart (alkatrész ellátottság függvénye a mennyi idő alatt).

Hogyan javíthatunk a Switch letöltési sebességén? Thanx to SityiSXT :R

- A szokásos wifis jótanácsok itt is állnak, azaz ha lehet, minél kevesebb fal legyen a router és az eszköz között, illetve minél jobb rálátása legyen a két eszköznek egymásra.
- Emellett nem baj, ha nem megy torrent vagy más, nagy sávszélesség-zabáló program/szolgáltatás a belső hálózaton.
- Ha a router támogatja, használd az 5 GHz-es sávot (a 2,4 GHz-es sajnos mára a sűrűbben lakott helyeken túlzsúfolt lett). Cserébe a hatótáv csökkenhet. A csatorna szélességét is érdemes lehet megnövelni (2,4 GHz-en 40Hz-re, 5 GHz-en pedig 80 Hz-re), főleg akkor, ha sok eszközünk lóg a wifin (sok = 4-5-nél több).
- Ezen kívül érdemes az Internet szolgáltató DNS kiszolgálója helyett a Cloudflare-ét vagy a Google-ét használni, ezt ha a routeren állítjuk be, az egész hálózatunk képes belőle profitálni - az IP címek pedig: 1.1.1.1 és 1.0.0.1 (Cloudflare) vagy 8.8.8.8 és 8.8.4.4 (Google).
- Ha nem akarunk küzdeni a port forwardinggal és a DMZ-vel, akkor egyszerűen kapcsoljuk be a routeren a UPnP szolgáltatást. Igaz, ez kevésbé biztonságos, hiszen így bármi portot fog tudni nyitni a belső hálózatról, de kényelmesebb és egyszerűbb, mint kézzel küzdeni (magánvélemény: aki nem járkál erkölcstelen és/vagy illegális területen, annak nem sok félnivalója van így se).
- djozsi kiegészítése: a beállítás célja, hogy a NAT Type-unk A legyen, ami a tesztelésnél látszik
- Specifikusan a Switchen az adott wifi hálózat beállításainál az MTU értéket érdemes az alapértelmezett 1400-ról 1500-ra emelni.
- Játék, illetve használat közben szándékosan limitálva van a letöltés sebessége, nehogy az élménybe bekavarjon (egyes játékoknál akár teljesen meg is állíthatja a letöltést). Alvó módban a dokkolón lehet a leggyorsabb letöltésre számítani (pláne, ha minden játék szépen be van zárva, és nem csak "pihentetve").
- Ha nagyon rossz a wifi jel, a dokkoló kezeli az USB-s Ethernet adaptereket, így kábellel is ki tud menni a gép az Internetre.
A fentiek hatását a Switch Internet beállítási részénél tudod tesztelni ellenőrizve, mennyit és hogy sikerült javítani.

Mi micsoda a Switch-en?


Specifikáció
Display: 6.2 inch 1280 × 720 LCD
Chipset: Quad Core ARM Cortex A57 CPU, max. 2 GHz, 2MB L2 cache / Nvidia Maxwell GPU with 256 CUDA cores running at 1 GHz (maximum clock speed) = Nvidia Tegra X1, 4 GB RAM
Memory: 32GB internal storage, Expandable via microSD cards
Sensors: Accelerometer, Gyroscope, Brightness
Headphone jack: Stereo output jack
Battery: Non-removable, internal 4310mAh battery
Connectivity: WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, WLAN through an adapter
Media output: 1920×1080, 60 fps via HDMI, 5.1channel audio (while docked)
USB Type-C Port for charging and docking
Stereo speakers
Weight: 280 grams
Dimensions With Joy-Con: 102mm x 239mm x 13.9mm
Nintendo also released the following Joy-Con specs:
Left Buttons: Joy Stick, Directional L/ZL/SL/SR/- Buttons, Capture Button, Release Button, SYNC Button
Right Buttons: Joy Stick, A/B/X/Y/R/ZR/SL/SR/+ Buttons, HOME Button, Release Button, SYNC Button
Sensors: Accelerometer, Gyroscope, IR Motion Camera on the Right Joy-Con
Vibration Motors (“HD Rumble”)
Battery: Non-removable 52 mAh
Connectivity: Bluetooth 3.0, NFC (Right Joy-Con)
Weight: Right Joy-Con 52 grams, Left Joy-Con 49 grams
Dimensions: 102mm x 35.9mm x 28.4mm
As for the dock, it has three USB ports, HDMI connector, AC adapter port, and a system connector that connects to the tablet. It weights just a bit more than the Switch console itself with the Joy-Cons attached.

Tok-ajánló thx@norb79
Van ugye a költözős, amiben elfér a gép, a dokkoló, a töltő 6 játék, de elfér még egy pár joycon, csulópánttal és egy kártyatartó is, egyetlen baja, hogy 25*29*9 centi. Vagyis baromi nagy, nem ideális mindennapi hordozásra, ez kb arra jó, amikor hosszabb időre elutazunk szüleimhez mondjuk és akkor viszem az egész cuccot. Évente párszor kerül elő.
Van aztán az minimalista, amiben elfér a gép, a 2 csuklópánt, 10 kártya és ennyi. Ez arra jó, hogy ha a kedvenc pár játékommal el akarok mozogni vhova. Ezt használom szinte mindig, de kinőttem.
Szóval rendeltem egy normális utazósat, ami még nem olyan nagy, mint a költözős, de nem is a minimalista méretű, mert a gép mellett belefér 20 kártya, extra 2 joycon csuklópánttal együtt, meg persze vmi kis kábel is, de mégsem sokkal nagyobb, mint a minimalista. Jövő héten jön meg. Ez lesz ideális azon alkalmakra amikor 1-2-3-4 napra utazok csak el. Itthon elég sokat kerestem, de csak a minimalista meg a költözőst láttam mindenhol, pedig szerinte ez az utazós kiszerelés ami minden háztartás elengedhetetlen kelléke. :DDD

NINTENDO ACCOUNT-OK A SWITCH-EN (FAQ)

Mire jó a Nintendo Account a Switch-en?
A Nintendo Account (továbbiakban "N Account") egy olyan fiók, amely hozzáférést biztosít a Switch bizonyos funkcióihoz, ideértve a Nintendo eShop-ot és a "My Nintendo" jutalom programot.
MInden játékos létrehozhatja saját fiókját (maximum 8 darabot egy rendszeren), hogy kezelhesse személyes beállításait és mentéseit.
A N Account és a konzolon létrehozott fiók összekapcsolásával az alábbi online funkciókhoz lesz hozzáférésünk:
- online játéklehetőségek (online multiplayer, globális helyezések, DLC-k, stb.)
- applikációk, melyekhez internet hozzáférés szükséges (beleértve a Nintendo eShop-ot)
- Nintendo Switch Szülői Felügyelet applikáció (ellenőrzés okoskészüléken keresztül)
- barátkódok cseréje a többi játékossal
- képernyőmentések megosztása social media szolgáltatásokban
- My Nintendo pontok a Switch-en történt vásárlásokért
- N Account szükséges az online szolgáltatásokhoz

Hogyan készítsünk Nintendo Account-ot a Switch-en?
1. Válaszd az eShop-ot a Switch Home screen-én.

2. Válaszd ki a User profile-od.

3. Válaszd a "Create Account"-ot, amikor arra kér, hogy lépj be a Nintendo Account-odba,

4. Válaszd a "Send account creation instructions via e-mail"-t, hogy e-mailben megkapd az account létrehozáshoz szükséges utasításokat.

5. Írd be az e-mail címed.
6. PC/laptop vagy okos eszköz használatával nyisd meg a Nintendo-tól kapott e-mail-t.
7. Kattints az e-mailben a link-re a Nintendo Account létrehozásához.
a/ Válaszd ki, hogy saját magadnak hozol létre Account-ot ("Add an account for myself").

b/ Add meg a kért információkat.
c/ Kattints a Submit-a, ha készen vagy.
[L:https://www.imore.com/sites/imore.com/files/styles/xlarge/public/field/image/2017/03/nintendo-switch-account-creation-screenshot-05.jpg?itok=xLXrFAJK][link][/L]
Amikor létrehoztad az Account-odat, kapsz egy 5 jegyű kódot, amit be kell írni a Switch-en.

8. A Switch-en írd be az 5 jegyű kódot.

9. A beállítások képernyőján (setup) In the setup screen, görgess le a képernyő aljáig és nyomd le a folytatást (Continue) - Itt lehet, hogy online előfizetést ajánl fel, annak indulása előtt (2018 ősz) ingyen lehetett kipróbálni.
10. Válasz ki, hogy szeretnéd-e mindig beírni a jelszavad vagy átugrod, amikor használod a Switch-et.
Ha már kész az Account-od, feltötlheted pénzzel, így csak meg kell nyomnod a "Buy" gombot, ha vásárolsz (de pontos összeget is fizethetsz vásárláskor)

Hány N Account lehet egy Switch konzolon?
Legfeljebb 8 N Account köthető egy Switch konzolhoz egyidőben.

Több Switch konzolhoz is köthető a N Account-om?
Több konzolhoz is köthető a N Account-od, de csak egy konzol aktiválható N Account-onként. A N Account-oddal letöltött játékok csak 1 aktív konzolon lesznek játszhatóak.

Játszhatok a játékaimmal több rendszeren is?
A Nintendo Switch eShop-on keresztül vásárolt játékok csak a N Account-odon (egyetlen) aktív Switch konzolon játszhatóak.
Bármikor megváltoztathatod, hogy melyik a N Account-odhoz tartozó aktív konzol. Ha megváltoztattad, letöltheted és játszhatsz a játékaiddal az új rendszeren. A deaktivált rendszeren nem lehet játszani a játékaiddal, hacsak nem aktiválod ismét a N Account-odhoz.
A fizikai játékok (cartridge-k, kártyák) bármely rendszeren játszhatóak. Figyeljünk arra, hogy a digitális ÉS kártyán levő játékok mentései nem átvihetők rendszerek között. A 2017 októberi frissítés óta a felhasználó és a mentések is átvihetőek másik rendszerre (Transfer user and save data to another system: System Settings > Users > Transfer Your User and Save Data). :C

Más fiókok játszhatnak a játékaimmal az aktív Switch konzolon?
Minden felhasználói fiók játszhat az aktív Switch konzolon a hozzá tartozó N Account-tal (amelyiken aktív) vásárolt játékokkal.
Gyakorlatban azt láttam egy nagyon közeli ismerősömnél, hogy a gépen 6 fiók volt, legyen A, B, C, valamint A-Russia, A-Japán, A-USA - mindegyik 1-1 N Account-tal összekapcsolva. A konzol az "A" N Account aktivált konzolja.
Az "A" betűk különböző régiókhoz tartoznak: "A" UK-hez, a többi a nevének megfelelőhöz. A UK, USA és Russia eShop-ban simán lehetett fizetni dombornyomott OTP MasterCard-dal (virtuálissal is).
UPDATE: Utolsó tapasztalatok szerint sajnos csak digital Gift Card használható az USA eShop-ban.
Az így megvásárolt és a gépre töltött játékokkal az összes, mind a 6 fiók tud játszani, a Switch régiómentes.

Hogyan vigyük át a digitális játékokat / N Account-okat egyik Switch-ről a másikra ((1)-ről a (2)-re...)?
Kövessük az alábbi lépéseket:
1. Az aktív konzolon(1) lépj be a Nintendo eShop-ba a N Account-oddal és deaktiváljuk a konzolt(1) - *részletesebben.
2. A másik konzolon(2) kapcsold össze a N Account-odat egy új vagy meglevő fiókkal.
3. A másik konzolon(2) lépj be a N eShop-ba a N Account-oddal. A rendszer automatikusan beállítodik a N Account-odhoz, mint aktív konzol(2).
Ha ellenőrízni akarod, bizonyosodj meg róla, hogy az “Active-Console Status”-t “active”-nek mutatja Nintendo eShop Account Information.
4. Az account így már használható egyenlegfeltöltésre, játékvásárlásra és a korábbi software vásárlások letöltésére (beleértve a DLC-ket és az in-game item-eket (játékban vásárolt tárgyakat).
Az aktív konzolon(2) valamennyi fiók játszhat a játékokkal.
Ha a vásárlásaidat egy másik rendszerre(3) akarod költöztetni (vagy vissza az elsőre(1)), hajtsd végre a 1-3 lépéseket a deaktiváláshoz(2) és aktiválj egy másikat.

Deaktiválás *részletesebben
Emlékeztető: minden N Account-hoz egy aktív Switch tartozhat. Deaktivált konzolon nem tudsz játszani a digitálisan vásárolt játékokkal.
Fontos: A Switch-et csak a konzolon keresztül tudod deaktiválni annak beállításaiban. Ha nem tudsz belépni az aktív konzolba, a Nintendo-hoz kell fordulnod.
A deaktiválás lépései:
Válaszd a "Nintendo eShop"-ot a "HOME Menu"-ben a Nintendo eShop indításához.
Válaszd ki a fiókot, amit deaktiválni akarsz a konzolon. Válaszd ki az icon-od képét a jobb felső sarokban, hogy belépj a fiók adataihoz (Account Information).
Tekerj lefelé az "Active-Console Status"-ig.
Válaszd a "Deactivate"-t kétszer. Add meg a N Account-od jelszavát a megerősítéshez.
Ha több játékost akarsz deaktiválni, ismételd meg ezeket a lépéseket mindannyiuknál. Egy időben csak egy N Account-ot tudsz deaktiválni.
Amikor a következő alkalommal belépsz a N Switch eShop-ba, a belépéshez használt konzolod automatikusan az aktív konzolként kerül beállításra.

Software
A játékok cartridge-n és digitális letöltés formájában elérhetőek.
Hogyan helyezzük át a játékokat a Nintendo Switch-ről a microSD kártyára?
Helyezzük be a micro SD kártyát a konzolba annak kikapcsolt állapotában, a helye a kitámasztó mögött van.
Kapcsoljuk be a Switch-et.
Válasszuk ki a System Settings-et a nyitóképernyőről (Home screen).
Lefelé mozogva a menűben válasszuk ki a Data Management-et.
Válasszuk ki a Manage Software-t.
Válasszuk ki az áthelyezni kívánt játékokat, majd archiváljuk őket: válasszuk ki az Archive Software-t, majd az Archive-ot.
A Home button-nel (jobb Joy-Con analóg kar alatt van) térjünk vissza a nyitóképernyőre, ahol válasszuk ki az archivált játékot és a Download használatával töltsük le.
A játék automatikusan a micro SD kártyára fog letöltődni. A játékkal játszhatunk a micro SD kártyára telepítve, de a mentések (save data) mindig a rendszermemóriában (system memory) tárolódnak.

Nintendo Online Services FAQ

Online play - Enjoy competitive and co-operative online gaming in supported Nintendo Switch titles.

Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online
Play classic NES games anytime, anywhere, with anyone – with added online features!
If you join the paid Nintendo Switch Online membership service, you can get access to a growing library of classic NES titles. Share a Joy-Con for multiplayer fun, or even play with friends online!
A growing library: 20 games will be available at launch, with more titles added regularly.
Launch line-up: Ice Climber, The Legend of Zelda, Balloon Fight, Soccer, Tennis, Mario Bros., Super Mario Bros., Dr. Mario Super Mario Bros. 3, Donkey Kong... Plus 10 more titles!
Play NES games online! - Connect online with friends to play classic games co-operatively or competitively, depending on the software title. If you use the dedicated Nintendo Switch Online app on your smartphone or tablet, you can even use voice chat with your friends while playing!

Save Data Cloud - Securely back up your console’s save data to the cloud. (Please note: not compatible with all software.)

Smartphone app - Enhance your online experience - The Nintendo Switch Online smartphone and tablet app is designed to enhance your online experience for compatible games on Nintendo Switch.
Link to compatible games - The app works with compatible games in different ways. For example, in Splatoon 2, you can use SplatNet 2 to see your online battle stats, share them on social media, and order new gear to use in-game.
Voice chat during games - With the app, you can use your smartphone or tablet to voice chat with players on your Nintendo Switch's friend list.
A compatible smartphone or tablet and internet connection required to use the Nintendo Switch Online app. Data charges may apply.
A Nintendo Account is required to use the service. The service cannot be used by account users who are under 13 years old. To set restrictions for the Nintendo Switch Online app, please refer to your smartphone or tablet settings. The Nintendo Switch Parental Controls app does not include settings for this app.

Exclusive offers for members - Enjoy exclusive offers only for members. Further details will be announced soon.

Q. How do I join?
A. You can join by purchasing a Nintendo Switch Online membership from locations such as Nintendo eShop on Nintendo Switch, or the official Nintendo website, after the service launches in September.

Q. What games will I be able to play online if I join?
A. You need to join the service to play online in Nintendo Switch games such as Splatoon 2, ARMS and Mario Kart 8 Deluxe. Access to features such as online leaderboards and rankings does not require a paid Nintendo Switch Online membership.

Q. What kind of Membership Options are there?
A. There are Individual Memberships (one Nintendo Account) and a Family Membership (up to eight Nintendo Accounts). Individual Memberships are available as 1, 3 and 12 month options, while the Family Membership is available as a 12-month membership only.

Individual Membership
1 month (30 days) £3.49/€3.99
3 months (90 days) £6.99/€7.99
12 months (365 days) £17.99/€19.99

Family Membership
12 months (365 days) £31.49/€ 34.99
If you create a Family Group, up to eight Nintendo Accounts can use the Nintendo Switch Online membership service under one Family Membership!

What is a Family Group?
From May 15th 2018, we’ll introduce a Nintendo Account setting that allows you to group up to eight Nintendo Accounts (including Child Accounts) together as one Family Group.
From September 2018 onwards, the Nintendo Switch Online Family Membership can then be purchased and applied to your Nintendo Account Family Group, enabling all Nintendo Accounts in that group to enjoy the Nintendo Switch Online membership service.

Q. If I have multiple Nintendo Switch consoles, do I have to pay separately for each one?
A. No. As long as you use the same Nintendo Account that has an active Nintendo Switch Online membership, you can use it on multiple consoles.

Q. If I purchase an Individual Membership, can other users playing on the same Nintendo Switch also use the Nintendo Switch Online service?
A. No, this is not possible. If you make use of the Individual Membership, only the Nintendo Account with an active Nintendo Switch Online membership can use Nintendo Switch Online services on that device.
If family members playing on the same Nintendo Switch also want to use the service, a Family Group could be set up in the Nintendo Account settings, and the Family Membership for Nintendo Switch Online could be purchased to enjoy the service (up to eight Nintendo Accounts).
Please note: some titles, such as Mario Kart 8 Deluxe, allow an additional player to join an online session as a guest. This functionality will still be available if the first player has an active Nintendo Switch Online membership.

Q. I purchased a Family Membership. Do I need to set up anything so other members of my family can use it on their Nintendo Accounts?
A. You need to set up a Nintendo Account Family Group.

Q. If a parent Nintendo Account purchases a Family Membership, can the Child Accounts under this Nintendo Account also use Nintendo Switch Online?
A. Yes, they can. Also, regardless of whether it is a parent, if any of the Nintendo Accounts within a Family Group purchases a Family Membership, any member of this Family Group can enjoy the Nintendo Switch Online membership service.

Q. Do I need to join Nintendo Switch Online in order to play online on Nintendo 3DS family systems or Wii U?
A. No, you do not need to purchase a Nintendo Switch Online membership for these systems.

Q. Will I be automatically charged when the free period ends in September 2018?
A. No, the free period will simply end. You need to purchase a Nintendo Switch Online membership in order to continue using the service.

Q. If I don't join the service, will I no longer be able to use any of the online features of Nintendo Switch?
A. You can still enjoy many services without joining the paid Nintendo Switch Online membership, including the following: access to Nintendo eShop, adding and managing friends, uploading pictures and videos to social media, using Nintendo Switch Parental Controls, receiving system updates and news on Nintendo games.

Q. How do I set up and use the Save Data Cloud?
A. Details about the Save Data Cloud feature will be announced at a later date.

Q. My currency isn’t listed on this website. Where can I find pricing information for my region?
A. Please check Nintendo eShop when the paid service launches in September.

Digitálisan vásárolt tartalom árának visszaigénylése

forrás: Nintendo Network Agreement.

RIGHT TO CANCEL (Digital content)

You have the right to cancel this contract within 14 days without giving any reason.

The cancellation period will expire after 14 days from the day of the conclusion of the contract.

To exercise the right to cancel, you must inform us (Nintendo of Europe GmbH, Herriotstrasse 4, 60528 Frankfurt am Main, Germany, telephone number: +44 345 60 50 247, fax number: +49 69 667747 95412, email: customer-support@nintendo.co.uk) of your decision to cancel this contract by a clear statement (e.g. a letter sent by post, fax or email). You may use the attached model cancellation form, but it is not obligatory.

To meet the cancellation deadline, it is sufficient for you to send your communication concerning your exercise of the right to cancel before the cancellation period has expired.

Effects of cancellation

If you cancel this contract, we will reimburse to you all payments received from you, including the costs of delivery (except for the supplementary costs arising if you chose a type of delivery other than the least expensive type of standard delivery offered by us).

We may make a deduction from the reimbursement for loss in value of any goods supplied, if the loss is the result of unnecessary handling by you.

We will make the reimbursement without undue delay and not later than:

(a) 14 days after the day we receive back from you any good supplied; or

(b) (if earlier) 14 days after the day you provide evidence that you have returned the goods; or

(c) if there were no goods supplied, 14 days after the day on which we are informed about your decision to cancel this contract.

We will make the reimbursement using the same means of payment as you used for the initial transaction, unless you have expressly agreed otherwise; in any event, you will not incur any fees as result of the reimbursement.

We may withhold reimbursement until we have received the goods back or you have supplied evidence of having sent back the goods, whichever is the earliest.

You shall send back the goods or hand them over to us, without undue delay and in any event not later than 14 days from the day on which you communicate your cancellation from this contract to us. The deadline is met if you send back the goods before the period of 14 days has expired.

You will have to bear the direct cost of returning the goods.

You are only liable for any diminished value of the goods resulting from the handling other than what is necessary to establish the nature, characteristics and functioning of the goods.

If you requested to begin the performance of services during the cancellation period, you shall pay us an amount which is in proportion to what has been performed until you have communicated us your cancellation from this contract, in comparison with the full coverage of the contract.

***

The cancellation right expires earlier in respect of the contracts listed below:

- contracts for the supply of sealed goods: the cancellation right for sealed goods which are not suitable for return due to health protection or hygiene reasons expires if they are unsealed after delivery;

- contracts for the supply of sealed audio recordings, video recordings or sealed computer software: the cancellation right for sealed audio or sealed video recordings or sealed computer software (such as video games) expires if they are unsealed after delivery;

- contracts for the supply of digital content: where we supply digital content not on a tangible medium, the cancellation right expires if we have begun our supply of the digital content after you have expressly consented that we can begin the supply before the cancellation period ends, and you have acknowledged that you lose your right to cancel the contract in this circumstance;

- service contracts: the cancellation right expires earlier if the service has been fully performed by us, the performance of the service began with your prior express consent, and you acknowledged that you lose your right of cancellation once the contract has been fully performed.

***

Model Cancellation Form

(If you want to cancel the contract please complete and return this form.)

- To Nintendo of Europe GmbH, Herriotstrasse 4, 60528 Frankfurt am Main, Germany, fax number: +49 69 667747 95412, email address: customer-support@nintendo.co.uk

I/We ( * ) hereby give notice that I/we ( * ) cancel my/our ( * ) contract of sale of the following goods( * )/for the provision of the following service ( * ):

- Ordered on( * )/received on ( * );

- Name of consumer(s);

- Address of consumer(s);

- Signature of consumer(s) (only if this form is notified on paper),

- Date:

( * ) Delete as appropriate.

Nintendo Switch partnerek!

(Legalább) Magyar feliratot tartalmazó, esetleg magyar nyelvű játékok
Felirat:
The Count Lucanor
Late Shift - felirat minősége kétséges...
Lego Worlds
Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans
RIVE: Ultimate Edition

Nyelv:
Nyelv és felirat is:

UK eShop
Akciók
Demo-k

Használt kártyák vásárlása
Óvatosan, különösen külföldről. Könnyen tiltott gépet eredményezhet egy dump-on átesett kártya online használata. Thx@petymek

A remélhetőleg túl sok játék ellenőrzésére itt a Szülői felügyelet mobilról. Érdemes megnézni, nagyon Nintendo.

Nemzetközi eShop vásárlás - (B)a Switch régiómentes!(/B)
ayo videóya THX
vagy:
Ha egy másik régióbol akarsz eShop játékot vásárolni, összesen annyit kell tenned, hogy a Nintendo website-on az "Account" oldalon megváltoztatod a tartozkodási helyed ("change your location"). Elvileg ennyire egyszerű. Következő belépésedkor a Switch is az adott nyelven jelentkezik be.
Ha a bankkártyádon nemzetközi tranzakciók engedélyezve vannak, már semmi sem állhat a pénzköltés útjába. Azért a tapasztalatok szerint érdemes figyelni arra, hogy a fizetés előtt, a kártya adatok megadása után a bank befoglalhatja összeget, de még nem történik meg a vásárlás. Végig kell menni a teljes folyamaton.
Másik lehetőséged az helyi Amazon-on eShop kártya vásárlása.
Amikor visszajelentkezel az eredeti régiódba, elvileg a másik régióban vásárolt játék nyelve is átáll.

E-Shop árösszehasonlítás /////. ez is

Ajánlat játékvásárláshoz (thx@djozsi)
Ide kattintva simán a UK eshopot tudod használni, csak lépj be a magyar accountoddal és működni fog, euroban fogja rádterhelni az árakat. ("Nem UK-ból vásárolsz ilyenkor, ez csak a storefront. Ha jól emlékszem a német Nintendo küldi a transaction statementet, de mérget most nem vennék erre.")

Nintendo jutalom rendszere (Nintendo Rewards)
A pontok típusai
Pontokat küldetések (mission) teljesítésével szerezhetsz.
Két fajta pont van: Platinum és Arany (Gold). A különböző típusú pontokhoz más úton juthatsz hozzá és más típusú jutalmakra költheted.

Platinum pontok
Megszerzésük után 6 hónapig használhatóak fel, különböző N szolgáltatások használata (N okoskészülék applikációk, pl.: Fire Emblem Heroes, Super Mario Run, Miitomo vagy az Animal Crossing mobilváltozata) során tehetsz szert rájuk. Bármilyen Platinum pontot megkövetelő jutalomra felhasználhatóak.
A megszerezhető pontok típusa az applikációtól függ, és nem használhatóak fel egy másik applikáció jutalmainak megszerzésére (például Super Mario Run-ban szerzett pontokat nem váthatsz be Fire Emblem Heroes jutalmakra).
Arany (Gold) pontok
Megszerzésük után 12 hónapig használhatóak fel N eShop-ban digitális játékok vásárlására vagy a Nintendo Website-on (ahol elérhető). Fizikális (dobozos) software vásárlással is lehet ilyen pontokat szerezni. Bármilyen Arany pontot megkövetelő jutalomra felhasználhatóak.

A Nintendo Rewards oldalon a menűben a "Points history" alatt lehet ellenőrízni a gyűjtött és felhasznált pontokat és a lejárati idejüket.
A pontok megszerzési lehetőségei és elérhető típusaik országonként/régiónként változhatnak.

Update 2018. március
Gold és platinum pontok (thx@djozsi)
Átjárás nincs a kettő közt és alapvetően a gold a játékvásárlásokhoz kapcsolódik, a platinum pedig ingame goodies.

Gold
Szinte kizárólag játékok vásárlásával tudsz szerezni. Az eshopos vásárlásokért automatikusan kapsz, a fizikai játékoknak pedig a Switch menüjében tudod redeemelni a pontokat. Switchen az eshop vásárlás eurocentben vett árának 5%-a a fizikai vásárlás 1%-a megy át pontba, 3DS és Wii U esetén nagyjából ötödennyi pont jár.
3DS és Wii U esetén a mynintendo rendszerben nagyjából 2-4 hetente pár játékot megakcióznak, ilyenkor pártíz, legfeljebb 1-200 goldért általában 10-50% kedvezményt kapsz az adott játékra. Ezen felül még 3DS témákat lehet belőle venni.
Switch esetén bármelyik játék vagy dlc vásárlásra elhasználhatod a goldot, akár akciósakra is. Ilyenkor 1 pont 1 centet ér és bármennyit elhasználhatsz.

Platinum
Ez nagyon sok dologért jár, belogolás a mynintendoba, nintendo mobiljátékokkal való játszásért, mynintendo felületen is lehet találni, satöbbi.
Költeni pedig alapvetően nintendo mobiljátékokban lehet, amolyan mikrotranzakciós valuta, de ritkábban ebből is lehet kedvezményes kupont venni 3DS és Wii U játékokra (és témákat). Switchen ezt egyelőre semmire se lehet használni.

Alapvetően ajánlott, hogy fusd át a mynintendo oldalát, elég jól elmagyaráz minden tudnivalót és ott pontosan meg is nézheted, hogy mire lehet költeni a pontokat.

Important Information
Gold Points expire after 12 months on the last day of the month in which they were earned.
Purchases made on Nintendo eShop on Nintendo Switch, Nintendo 3DS, or Wii U, or on Nintendo.com (where available), will automatically earn Gold Points based on 5% of the total paid amount (excluding any points or discounts used).
When purchasing retail package versions of Nintendo Switch software, points will be awarded when the software is registered via the HOME Menu on Nintendo Switch.
Purchases of Nintendo 3DS or Wii U DLC do not qualify to earn Gold Points. Additionally, subscriptions, passes, in-game items, or virtual currency do not qualify to earn Gold Points.
When redeeming a download code, Gold Points will be issued automatically.
Gold Points for physical Nintendo Switch software can only be claimed within one year of the game's original release date for countries in the North American and Australian regions, and within two years for the European region.
Gold Points can be used toward eligible digital game and DLC purchases for the Nintendo Switch system, excluding passes, automatic renewals, in-game items, and virtual currency.

Topiclakók Switch Friend Code-jai: (életkor 2018 Szilveszteri állapot)

_Balee_ SW-3204-7508-3127 DreamLord
Adam_Shepard SW-1215-1757-1416 Adam_GEX
Adamos SW-3386-0577-7888 Blex
Aki21 SW-3698-2237-6981 HUNSoldier86
aya (38)
Azurman SW-7244-1602-8717
Bazsi1987 Lampec
BOOMHUN SW-2224-7450-0151 BOOM (27)
Cannabis7 SW-1660-0778-1216 (28)
dinostaRR SW-5878-1156-7103
Drakk SW-3622-9600-4816
dtej SW-5757-9792-1296 Tajti (31)
dud998 SW-7417-2296-9015 (36) Gyusza82
Dwayne Hicks SW-3696-5795-9869 (38) Csani
fec555 SW-3965-6301-9410
fityere SW-7932-9356-0113 Vattapamac (41)
Gerg44 SW-5210-4780-7727 Gerg (36)
HunLuke007 SW-1444-2762-9027 HunLuke
Hunner SW-0596-1072-8133 hunner
iszilard SW-2094-3318-3619 iSzilard (19)
JamesHolden SW-3045-7283-3918
jgrasl SW-8180-8470-6048 jgrasl
Kis Samurai SW-2130-0235-0650 Boczko (31)
Kvelstadt SW-5175-4738-9009 kvelstadt (32)
koncsik SW-3374-4525-4514 Gabyka 48
L_ajos SW-5276-1121-1636
maximilian4 SW-0199-5474-2508 Maximilian
Moby SW-3637-8489-1196 (43)
nagat0r SW-3009-4158-4224 nagator555
n000rbi SW-4917-8028-2205 (35)
ooooobi SW-4084-6977-0794 (35)
Parson SW-4232-7358-8222 Parson / PN2000 (36)
pethYeti SW-8512-7244-7713
planbmokus SW-1633-5664-2608 planbmokus (29)
resu8823 SW-5614-8552-5607 (29)
ribery22: SW-7219-1992-5693 patak92
S. Zolika: SW-3128-4907-9689 (48)
Scholes9 SW-7591-7745-4891
Sirandrish SW-5172-7133-0445 Andrish (31)
SityiSXT SW-4221-9680-3241 Sityi (38)
Speedy 86 (31)
SzDavid99 SW-2552-2661-4912 SzDavid99
tajner10 SW-6656-9318-1691
taki01 SW-0425-6546-2705 takdan01
ViharVadász SW-5282-4923-6027
woros SW-6890-5482-6315
velekeio SW-3336-0173-8525
Viper26 SW-7406-8025-0038 Rfec
xboxmod SW-6915-6487-8484
Zsolt_16 SW-4649-0457-7587 Vaklama (20)
=WiNTeR= SW-1630-6937-4114 Extreme (26)

Metál Ph!edál Mario Kart verseny thx @kvelstadt & Adam_Shepard

Kommunikáció verseny előtt és közben.
Azért nem a fórumot hasznájuk versenyek lebeszélésére, mert lassú.
Jelenleg 3 platform van ahol szervezünk: hangouts, facebook és messenger.
Mindhármat be lehet állítani, hogy jelezzen ha valaki ír.
Mikor ide kikerül, hogy verseny lesz, azt is hangouts-os vagy messenger-es kérdezés/válaszolás előzi meg.
Ezután pedig discordon gyülekezünk. Discord link.
A discordot két ok miatt szeretjük. Jó hangulat és kötetlen a játéktol független beszélgetések szoktak kialakulni. A másik hogy az esetleges félreértéseket azonnal tisztázni tudjuk. Utóbbira egyébként még nem volt szükség.
A facebook csoport neve PH! Switch Team, aki oda belép, szóljon ott és bevesszük messengerbe is.
Hangouts-ra meg Dwayne Hicks kollegánál lehet leadni email címet és beveszi az embereket hangoutsba, ha az a szimpatikusabb.

Jelenlegi kupa kódja: 2238-6859-9851

Mario Kart online kupához csatlakozás for dummies ;) YT video

F A Q

Mennyire szereti ez a gép, ha töltőről játszol rajta?
- Én van, hogy kiszedem a dokkolóból a tápegységet és a mellettem lévő konnektorba csatlakoztatom azt, majd ágyból játszom folyamatos töltéssel, nem panaszkodik abszolút a kicsike. :) Xiaomi Powerbank-ot is szoktam rá használni játék közben, mondjuk akkor csak lassabban töltődik a gép, de a bemutató videóban mondják is, hogy bármilyen töltővel töltheted a készüléket.
- Az üzemidő csak rosszabb lesz idővel. A telefonok/tabletek esetében javasolják azt, hogy 20-80% között tartsd az akksit, azaz soha ne töltsd fel teljesen és soha ne merüljön le teljesen. Ezzel ki lehet tolni az akksi élettartamát, de a gyakorlatban ez kivitelezhetetlen, már egy telefon esetében is. Egy switch esetében elég esélyes, hogy mindenki fullra tölti és közel fullra lemeríti, úgyhogy gondolatban lehet készülni egy akksi cserére 2-3 év múlva, különben az üzemidő feleződik vagy még rosszabb. Addig legalább a garancia is lejár rá.
A switchben szerencsére közepesen nehéz akksit cserélni. A YT videón a srác kb 2 perc alatt megoldja, összerakással együtt, de némi kézügyesség kell hozzá. A másik gond, hogy a cameron sino akksi amit berakott csak 3600mAh, az eredeti switch akksi meg 4310, de gondolom az a szokásos horrorisztikus áron van, ha van egyáltalán. Csak egy gyors keresést csináltam, de original akksit nem láttam eladót, ettől még lehet meg a szervízeknek biztos van, csak akkor kifizeted még a szervizesnek is az 1 rezsióradíját egy kb 3-5 perces munkáért.
Amazonon ilyen csingacsguktól 20 EUR egy akksi az ár érzékenyeknek, a cameron sino meg kb 40 EUR, 2-3 évente ezt még rá kell számolni szerintem, ha valakinek fontos a hordozhatóság.

A Joycon-t lehet külön tölteni vagy az csak akkor töltődik, ha rajta van a gépen?
- Ha a dokkolóban van az egész gép és rajta a Joy-Con-ok akkor a kontrollerek is töltődnek, illetve lehet hozzájuk venni külön is töltőállomásokat, például Hori márka, de vannak gondolom olcsóbb típusok is rá.

Ha felrakom dokkolóra, játék közben töltődik a gép?
- igen

(thx @ViharVadász, Baltazár123, Scholes9, lanszelot)

Hogyan válasszunk töltőt a Switch-hez? :R @ Bingoo

Ajánlott SD kártya lelőhelyek:
1
2
Jók a tapasztalatok itt is:
Samsung Digital Store

Formattáláshoz (FAT32) ajánlott progi (thx@SityiSXT)

Kiegészítők:
Töltős grip @Madwe

Nintendo Switch How-To Series
How to Attach the Joy-Con Straps - Joy-Con szíjak felrakása
How to Detach the Joy-Con Straps - Joy-Con szíjak levétele

Nem csak Switch-csel kapcsolatos, de Nintendo-t is tartalmazó YouTube csatornák, híroldalak:
YouTube
Nintendo
Arlo
GameXplain
Játéknapló
Nintendo Enthusiast
Nintendo Life
SwitchForce
SwitchPlanet

Weboldalak:
Nintendo
Játéknapló
Nintendo Everything
Nintendo Today

Magyarországi Hivatalos Nintendo Szerviz:
Gamepark www.gamepark.hu üzlet és szerviz
1171 Budapest XVII. ker. Berky Lili u. 36. (A Pesti úti felőli üzletsoron, a szerviz úton) - Ingyenes parkoló az üzlet(ek) előtt.
BKK buszmegálló: Kucorgó tér.
BKK buszjáratok: 97E: Örs vezér térről, 162, 262: Kőbánya Alsóról, 197: Rákoskert vasútállomástól, 202E: Kőbánya-Kispest-ről,
Nyitva tartás: Hétfőtől-Péntekig 10.00-19.00-ig. Szombaton 09-15-ig.
Tel.: +36/1/258-7809 (Nyitvatartási időben)
mobil: +36/30/9422-558, +36/30/5544-237 (Nyitvatartási időben)
e-mail: info@gamepark.hu, vinzol@t-online.hu

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Nintendo Switch
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.