Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 4Grider

    nagyúr

    válasz ubyegon2 #103068 üzenetére

    Én kereskedő vagyok, a mi cégünk szempontjából nem tudok egyetérteni az általad írt inkorrektségi aránnyal.
    Olyan dolgokkal találkozunk, hogy az ember álla időnként leesik. Pl. mára már napi gyakorlat, hogy egyes emberek úgy rendelnek meg a neten egy terméket, hogy ugyanazt 3-5 különböző helyről is megrendelik, amelyik kereskedő futárszolgálata pedig azt a leghamarabb kihozza, azt átveszi, az összes többi termék átvételét megtagadja. Ugyanezt előszeretettel játsszák el csak rendelésre beszerezhető termékekkel, ahol a termék maga tipikusan olyan, amit utána esélyed sincs eladni. Nekünk 10 terméket kell ahhoz eladni, hogy ezt a kárt semlegesítse, és addig ingyen dolgozunk és fizetjük az egyéb (pl. logisztikai) költségeket.
    Természetesen léteznek ideig-óráig működő garázscégek, ahol nem cél a jogszabályoknak való megfelelés, de évtizedek óta működő cégeknél jellemzően erre ügyelnek. Viszont ne várja el a vevő a netes árharc során a legolcsóbb szállítóktól való rendelés során, hogy elállással érintett terméket nem küldenek ki megint újként, mert az bizony új, akkor is ha már valaki kipróbálta.
    Anno dolgoztam gépjármű-kereskedelemben is, nem véletlen volt a hasonlat. Ami két márkánál volt rálátásom a dolgokra, mind a két helyen létezett az első technikai futásteljesítmény-visszaállítás. Tehergépjárművek esetén ui. gyakori, bár személygépjárművek esetén ma már ritka a lábon szállítás. Valamennyit viszont muszáj beletenni egy autóba is, hogy a vevőhöz kerülhessen. És közben meg is lehet azt az autót és a mellette lévőt is húzni...
    Részemről nem szeretnék tovább offolni, itt befejezném.

Új hozzászólás Aktív témák