Így nem hajlik, úgy kettétörik az új iPad

Nem mindegy, hogyan ülünk rá, a kétrétegű OLED panelből könnyen törött OLED lehet.

5,1 milliméteren az iPad Pro 13 az eddigi legvékonyabb Apple készülék, és az 1600 nites, 120 Hz-es, 2752 x 2064 pixeles, kétrétegű tandem OLED panellel szerelt tablet 579 grammos tömege is meggyőzően légies a méreteit figyelembe véve. Mondjuk az első tulajdonosok már találkoztak szoftveres HDR hibával, ám ez olyasmi, amit egy iPadOS frissítés hamar orvosolhat. Sokan fejezték ki ugyanakkor aggodalmukat az extrém vékony kivitel tartósságát és tűrőképességét illetően, úgyhogy Zack Nelson szélesre nyitotta pénztárcáját, a nap végére mégsem maradt működőképes iPadje.

Minél nagyobb egy eszköz, annál nagyobb esélye van komoly erőbehatással találkozni. Elég például egy táskát telepakolni, majd egy csomagtartóba tuszkolni, hogy olyan oldalirányú erőhatást kapjon, aminek a vékony szerkezet struktúrája már nem tud ellenállni. Egyébként is érdemes az iPad Prónak komolyabb védelmet biztosítani, mivel már a Mohs-skála 6-os keménységű vésője nyomot hagy csodálatos tendem OLED kijelzőjén, és figyelmesnek kell lenni elcsomagoláskor is, mert bár Zack Nelson hosszú oldalon nem tudott nagy kárt tenni a szerkezetben a hajlítópróbán, rövid oldalon a készülék kettétört. A baj forrása az USB-C port: mivel annál alig vastagabb nála a 13"-es tablet, merev széleinél azonnal megroppant a meghajló szerkezet, így véget ért a 650 ezer forinton nyitó eszköz karrierje.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés