- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
-
rob210
Topikgazda
Ha lelekesen csinálod amit csinálsz és tudod, hogy más nem fogja megcsinálni, de látod, hogy ennek az autónak még van jövője, csak rajtad múlik, akkor én megcsinálom, pisztoly nélkül is.
Sok autó került már ki a kezeim közül, úgy, hogy már más lemondott róla.
Mellesleg volt olyan amiről már lemondtam. -
rob210
Topikgazda
NEM! Az EU fejeseinek kéne felnyomni, akik kitalálták ezt a rohadt nagy környezetvédelmi szigorítást. Így sikerült is elérniük, hogy a diesel is láthatatlan szemcséket lök már ki a környezetbe, ami azonnal letapad a tüdődben. Mellesleg értelmetlenül.
Nem a gépjárművekkel van a fő gond. Mondom ezt úgy, hogy engem nagyon érdekel a gyerekek jövője!Nem a renaulttal van a baj, hanem az elvvel, újra kell tanulni a fizikát.
Ha valami kicsi, könnyű, és nagy teljesítményt akarunk belőle kihúzni, azt nem lehet bűntetlenül hosszú élettartam mellett megoldani. Illetve meglehet, csak ahhoz egyébb segédberendezések kellenek és anyagminőségi változtatás.Hogy értsd, a Ford ecoboost, a vw tsi, és a többi agyonturbózott 900 és 1200 köbcenti közötti motorral sem fognak 19 év múlva közlekedni. Ahogy egy 1.6 szívó benzinnel.
-
mandleee
tag
Köszönöm a részletes leírásodat. Még átgondolom, hogy mi legyen végül.
Az enyém is kintről behozott, viszont végig márkaszervizben szervízelt, amit a szakszervíz átvizsgálás után is megerősített. 210 xxx-km, ami még egész hihető is. (2010-es) Én direkt ezt a 2.0dci nissan motoros meganét kerestem, mindenképpen ilyet szerettem volna. Eddig nekem nagyon tetszik, a kötelező dolgokon felül, 1-2 apróságot kellet rajta megcsinálni.
A ph2-is nissan én úgy tudom.
-
nyalifali
aktív tag
Pont egy ilyen beszerelésén gondolkodom:
-
Az osan meresi eredmenyei letolthetoek visszenoleg is, latszik, h mekkora elteresek vannak. Nem tudjuk, h a teli/nyari/az alap gazolaj okoz nagy eltereseket... A nyari adalekolasu gazolajok alapbol jobb hanguak szerintem.
En megadom neki, ami kell.
A bakokat meg a negativ tapasztalatok miatt nem merem kicserelni,mert azert nem veszes a rezonancia. -
-
mycso
Topikgazda
Neked valami csoda autód van...vagy nem tudom, valami laboratóriumban közlekedsz.
Nekem tele van porral, meg sóval. Szépen látni, ahogy előröl megy be a sok jóság.
Ezt a sós-poros dzsuvát letöröltem, ennyi a motortér tisztítás.
Egyébként 2-3 nap használat után ugyan olyan.
-
mycso
Topikgazda
No, de hol látod a besértődést???
Pont ez a véleménycsere/nyilvánítás (szubjektív) jellege:
Te leírtad, hogy zörög, a másik nem, ennél tömködni kell.
Valaki leírta, hogy zörög, nem is vesz ilyet.
Valaki leírta, hogy zörög, ezért más kell helyette, mert nem fog tömködni semmit sehova.
Leírtam én is, hogy zörög, de egyelőre én sem tömködök, mert engem meg nem zavar/érdekel.Én itt nem látok sértődést. De komolyan...nemtom mit láttál.
-
mycso
Topikgazda
Na, de pont ezért a szubjektivitás.
Nyilván tisztában vagyok vele, hogy a lagunában cicereg, esetleg zörög ez-az, csak én pontlesz@rom. Ezért nem alternatíva számomra ilyen tekintetben egy passat, mert az sem érdekel, hogy ott meg nincs cicergés.
Természetesen másnak, meg ez a fontos.
Meg, sajnos árérzékeny vagyok és hasonló évjárat, felszereltség, motor, stb. mellett nem látom, hogy miben jön ki az, hogy egy passat ~ 1M forinttal többe kerül a lagunánál.
-
rob210
Topikgazda
De igen lehet halknak nevezni.
A passat motorja elnyomja ugyan azokat a zörejeket hidd el.
Mi egyszer egy ugyan ilyen "hallásérzékeny" (nem bántás) ismerőssel kipróbáltuk, húztuk a passatot, azaz nem járt a motor. Ugyan úgy nyüszörgött a prémium német, csak amikor jár a motor nem hallod.
A dupla tűzfal a lageszon bazi sokat fog. -
Az akkori új árakat nem tudom, de a jelenlegi használt árakat elnézve, ennyi belefér a Laguna javára.
Viszont ha a Talisman is ilyen, akkor az már nagy kapufa, mert bőven lett volna idejük tanulni, vagy ezeket a hangokat senki sem jelezte vissza, vagy csak nem foglalkoznak vele, mert az emberek nagy része ezeket meg sem hallja/nem zavarja? -
A anyaghasználat pedig egész jó, nem a gagyi anyagokkal van a baj, hanem azok illesztésével. Egy autó mozog, nem egy szekrény. Ha egy autóban két műanyag csillapítás nélkül összeér, akkor az zizegni fog.
Erre rátesznek még a kifulladó bakok is, amiket ki sem merek cserélni, mert azokról is azt olvastam, hogy lehet, hogy az új még xarabb lesz, vagy azonnal, vagy akár csak 2-3 hónap múlva.
A baj ezzel, hogy ront a használati értékén, de ezek jó része azért megoldható. Aki erre érzékeny, annak ezeket meg kell csinálni/csináltatni. Én a többségét megcsináltam magamnak, így csak néha zendül fel valami, egyébként meg maga az autó egész halk, ezért is hallani jobban a motort meg a belső zajongásokat. -
LamerGyuri
senior tag
-
t.imi
addikt
Felnőtt az a generáció, akik apa, anya dolgozik, mert kell a zsé, kirúgják, ha nem hajt, itt van x ezer, csak hagyjál békén, stb.
Tanárok ha megütik a gyermeket, végük van. Mi nem figyeltünk, kaptunk akkorát, nem tudtuk hanyadikán van elseje.
Otthon elpanaszoltuk, jött a párja.
Most? Bemegy a család és k.o-ra teszi az iskolát.
Ilyen háttérrel, oktatási feltételek mellett ne csodálkozz, hogy a 2x évesek 70%-a idióta.
Kollégám 25. Barátnője néha bejön, ha műsor van.
Egymás mellett ülnek és messengeren beszélgetnek....Ez sok összetevős, idióták nevelése a cél.
Az nem gondolkodik.Más. Ha a kuplung pedálút ½ vagy fölötte kezd fogni, lassan csere érett lesz?
M3 1.5dci. -
-
Lehet, hogy most túl erős leszek, de aki addig nem jut el, hogy megtudja, milyen olaj való a kocsijába, az másban hogy figyel rá?
Én nem tudom, de bármi lehet, mivel nem lehet eldönteni.
Amikor olajiszapos képeket látunk, lehet, hogy hamisítvány miatt van.Most ott állok, hogy az Elf Full Tech 2017-ben és 2018-ban vett 5l-es kannáim nem egyformák.
Egy helyről vannak, mindkettőn volt zárjegy -
rob210
Topikgazda
Én tegnap lemostam és beálltam az egyik bevásárlóközpont fűtött garázsába, nagyon mocskos volt már rönci és jár neki az ápolás, mert hűségesen teszi a dolgát.
Iszonyat mocsok jött ki a dobbetétekből, el se akartam hinni.
Jó, hogy az utat sózni kell, de a kocsit meg mosni, mert ez eszi meg a karosszériát de igen gyorsan. -
tigerscorpio
aktív tag
😁
MII nél meg szerencsére tényleg pont ,,jól" kitalálták 😀
A másik kedvencem a csomagtér nyitó. M2berline. Ahogy jött a hűvös , egyre bizonytalanabbul nyitott. Rámértem. 1.4 volt ment át kb a kapcsolón. El volt eloxalodva a kapcsoló ,, zárási " pontja .
Itt fórumon segítettek, hogy miket nézzek meg.
(Ajtó átvezetés, stb. )Minap olvastam valahol, hogy lagunaban is előforduló lehet.
Kontakspray csiszolgatas. És kiválóan 12 volt van újra .😉 a zárás /nyitás stabil.
-
polonic
félisten
Igen, 1,6 dízel van nekem. Sajna nekem még nincs garázsom, úgyhogy ez is számíthat a bemelegedésnél.
Ha bemelegszik, akkor stabilan tartja a hőfokot és fűtés is van rendesen.Csak sose tudom eldönteni, hogy kell-e a termosztáttal foglalkozni vagy ez így jó. Azért kérdezek sokat.
A volvo az neked benzines, igaz? Az előző autóim nekem is azok voltak. Azok nagyon gyorsan melegedtek.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Talán 15 ezerért megérné vele bajlódni.
Egyébként, még milyen hibalehetőség lehet itt, hogy az egyik kereket egyáltalán nem fogja?
Ha tegyük fel, a bowden lesz a ludas, muszáj vennem párt, mert darabra is meglehet venni ebay-en, vagy ajánlatos ilyenkor már kicserélni párban? -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Csak azért tettem be a videot hogy értsd miről van szó.
Illetve halkan jelzem meg, hogy ha nem a bovden rossz én ha már le van szerelve meg szétszedve lehet kicserélném a bovdent is,mert nagyon ideges leszel, ha egy hónap múlva újra le kell szedni.10 év körüli autóknál egy bovdenhiba már megbocsájtható szerintem.
Amúgy meg van olcsóbban is, ezt csak szemléltetés miatt raktam be. -
rob210
Topikgazda
Laguna scenic és mindegyik renault ami elektromos kézifékes eljátsza ezt egy idő után.
Az elektromos kézifék egy motorból áll egy orsós fogaskerekes rendszerből és a kötélből.
Létezik hozzá felújító műhely és felújító szett.A javítás egyszerű gyors, de amíg az egységet leszeded addig öröm boldogság
-
kisninja
őstag
Nem van egy központi egység és abba megy be a két bowden. Finoman nézd meg a dolgokat ugyanis az a doboz vízhatlan és a kocsi alatt van ha szétszeded nagyon le kell szilózni. Én úgy nézném meg, hogy a rossz oldalon leszedném a kereket vagy alá feküdnék és megnézném laza e a bowden ha igen megnézni miért mozgatja e stb.
sesomaru1989: Vezetéket nem tudok de ellenállást is mérhetsz mivel fűtőszál ha jó kell lennie ellánálásának.
-
-
mycso
Topikgazda
Tudod, hol szoktam hallani?
Ha pl valamilyen teremgarázsba állok be, ahol műgyantaszerű (csúszós) padló van. Na ott hallok valamit.Illetve, balra hátra ha tolatok be valahova és fékezek, akkor egy iszonyat hangot hallok bal előről, de erre még nem sikerült rájönni, hogy mi lehet. (ez egy elég hangos, iszonyat ilyesztő hang --> tompa csúszós/súrlódás szerű hang)
Futóművesnél voltam kb. 1 hónapja, mert szintén bal előről hallok / érzek valamit, ha előrefele jobbra kanyarodok.
De semmi....értékek teljesen rendben, átrángatott, átnézett mindent és semmi hiba....
Ezek a kósza hangok, már kezdenek engem is az őrületbe kergetni, pedig én viszonylag toleráns vagyok ezekkel szemben, annyira nem hatnak meg (megan2 után, minden csendes és jól össze van rakva
).
Jah és még1 dolog, amit most vettem észre.
Fogyasztás: minden évben, amikor bejön a hidegebb idő (mínuszok), akkor a nyári-őszi-tavaszi 6.2-6.5 közötti átlagról felkúszik 7liter felé. DE csak az első hidegebb időszakban, nagyjából az első mínuszban való tankolásomkor, utána a télen visszaáll a normál nyári fogyasztásra (kb).Esetleg még ilyen november körül nem téli adalékolt gázolajat adnak a kutakon, vagy mi lehet erre a magyarázat??
-
Xantomas
őstag
Vigyázott rá, most másra vágyik eladja. Igencsak nagy valószínűséggel, a cca 30 éves OCD-s srác nem a futószalag mellet dolgozik, hanem valamelyik nemzetközi cégnél senior mérnök, vagy kutató, jó családi hátszéllel. Nem egy hasonló ismerősöm van. Reálisan 3-4 havi nettó bére a kocsi újonnan, megengedheti magának. Neki ezeket kicserélni olyan mint neked a telefonra venni egy új üvegfóliát, mert zavar, hogy karcos.
Olyan munkám van, hogy minden nap "csodabogarakkal" vagyok egy fedél alatt, engem nem lep meg ilyen, de mindig jót mosolygok rajta. Mindennek hívnám őket, csak betegnek, agyilag idiótának nem, és őszintén kikérem a nevükben, elég sötét megnyilvánulás volt a részedről, és egy kicsit csalódás is volt olvasni.
Fejlettebb öngondoskodású kultúrákban nem akkor megy az ember szakemberhez amikor már baj van, mert fél ha bent van a rendszerben akkor megbélyegzik a rokonok, ismerősök, dolgozók, vagy fél, hogy konkrétan belehal az egészségügyi ellátásba, hanem amikor úgy érzi, hogy kellene.Zokniban amúgy lehet vezetni, néha én is szoktam, főleg nyáron, de nem azért teszem, hogy óvjam a pedálokat, kárpitot. Egyszerűen kényelmesebb. Autópályán, tempomattal, külső sávban, nem szorítja a cipő, nem gémberedik el, nem izzad, ha meg oda kell taposni a fékre, kuplungra ugyanannyira oda lehet mint cipőben.
Azért ne feledjük el, hogy te is eléggé túl tolod a kocsi karbantartását kívülálló, laikus átlag autós szemmel nézve, és teljesen rendben van, hogy szerinted ez normális, megjegyzem, szerintem is az. Mert, gondolom nem teher, és elődleges prió, hogy ne hagyjon ott a pálya szélén, de az átlagnak nem az. Elég csak a facebook csoportokban nézni, ahogy a hiénák ráugranak egy meghirdetett autóra, hogy nekik csak valamelyik alkatrész kéne belőle, az külön eladó-e, lehetőleg bontott ár alatt.
Lehet, hogy kamu a videó, és nem igaz a történet, de biztos vagyok benne, hogy ő is belefutott már ilyen tulajba, eladóba, és csak rá lett húzva a történet erre a kocsira. Az áráról nem beszélt a kocsinak, simán lehet, hogy átlagár felett hozta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest