- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #95805 üzenetére
Köszönöm szépen neked is.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok
2004-es 1.6 benzinse m2-nél mennyire nehéz kiszerelni a kiegyenlítő tartályt?
Pár lépésben le ìrná vki, vagy ha van video róla belinkelne.Köszi előre is.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Elszállt a kürt az m2 be.Biztosítékok jók, a légzsák mögötti kábelek jók, oxidot szakadast nem látok.
Megtudnátok mondani, hogy hol mérjek feszültséget, hogy kideruljön hol a hiba?
Ha jól gondolom a két biztosítékok valamelyiken a kürt megnyomasakor kellene 12v körüli értéket mérnem ugye?
Köszi előre is.
-
sesomaru1989
aktív tag
Meglett közben a helye.. csak kimatekoztam.
Foglaltsag jelzőt ez a felszereltség nem tud sztem.
Amikor kopra hátra van tolva az ülés akkor egy műanyag fül nyomja meg a kapcsolot.
Vszinu amit irt előttünk a fórum társ a légzsákhoz van köze..
-
sesomaru1989
aktív tag
Szuper köszi a gyors segitseget mindenkinek.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
M2 2004 megane. Hátul 2 köd lampa van vagy csak egy?
Ha menet irany szerint nézem a balos világ, a jobb nem. Kérdés ez igy a jó, vagy vmi van a jobb oldalival?
Köszi előre is
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Megane 2 be cserélt már vki kijelzőt a km-óracsoportban? Mennyire bonyolult? Esetleg javítható?
Az enyém csak vilagit, de semmit nem jelez ki, hiába váltogatom a funkciókat. :)
Reggel még működött tökéletesen estere semmi....
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Szerelt mar be vki Osram Night Brakert led h7-et az autójába? Van vele vkinek tapasztalata? Köszi előre is.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Szerintetek a kacsa M2 padló kárpitja és a Sedan M2 kárpitja megegyezik? Találtam egy jó állapotú padlókárpitot de sajnos M2 kacsából lenne. Képek alapján nekem tök ugyan úgy néz ki. Köszi előre is. -
sesomaru1989
aktív tag
válasz LamerGyuri #90083 üzenetére
Köszönöm szépen
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Lenne vkinek Megane II-höz 2004 egy elektromos rajza a kormány kerék távvezérlőről, vagy a hozzá tartozó mini iso csatlakozóról? Ha a teljes rajz lenne meg az se baj kibogarászom én.
Azt szeretném kideríteni, hogy a mini iso csatakozónak melyik lába micsoda.
[kép] [kép]Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz Mezga Aladár #90032 üzenetére
A bontott is úgy szar ahogy van szerintem. Ugyan olyan öreg mint ami most is benne van.
Igazából kezdődik a kábel és csatlakozó elöregedési probléma amivel mint Megane 2 tulaj tisztába vagyok, és a kezdődő szopó rollert szeretném elkerülni
Kezdődött a
1. klíma nyomás érzékelő csatlakozó korrozióval, csatlakozó csere után újra lett klíma.Ó jeh.
2. Önindtó kábel (vastag piros) szigetelés törés, ami rövid zárat okozott, ezért nem indult a kocsi. Kábel csere után ez is működik. gyííí hááá
3. Olajszint ellenőrző csatlakozó hiba, ez még javításra vár.
4. kipufogó flexi cserekor a kedves szervíz megégette a lambdaszonda szigetelést -.-.
Gondolom a csavar melegítéskor. Ugyan leszigetelte, de örülnék ha a gyári új kábelt kapna az is....
Egy szó mint száz, kellene egy friss perwollal mosott új motor kábel köteg, ami kibír 5-10 évet, nem reped meg a hőtől, nem oxidálódik el a csatlakozó vég
Szóval gy kb ennyi -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Ismertek Mo-n olyan műhelyt, szakembert akik motor kábelkorbácsot készítenek? Mondjuk egy m2-es motor teljes kábelezésének cseréjéhez -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
M2 2004-es autóról beszélünk.
Sajnos több mint valószínű, hogy a külföldi nyaralás alkalmával megpróbálták feltörni a kocsit :/.
Az anyós ülés felőli kilincset próbálta a paraszt kitépni valószínűleg. Az eset óta a kilincs a nyitáskor megragad, nem csattan vissza, valamint zárt állapotban is lötyög mint bíró ...be a l...
A kérdésem az lenne, hogy valaki szedte-e már szét a kilincs részt? Lehet ezt egyben cserélni?
Köszi előre is. -
sesomaru1989
aktív tag
Szia,
Franciaország-bol 85k.
Vannak még gondjai....
A kormánykerék kapcsoló még nem működik, de ezen rajta vagyok...
A beépítést en csináltam. Nem volt bonyolult.
Az iso csatlakozohoz, es antennahoz kell hosszabbító, valamint a kormany kérek kapcsoló kabeléhez is.Ami jart hozza:
Kamera
4g module
Gps module
Android fejegyseg 4g ram, 128gb belso memoria.Radio vevő gyenge benne sajnos..
Itt lehet szerelek be még egy jel erősítőt.Kb ennyi
-
sesomaru1989
aktív tag
Szia,
Szerintem ez attól függ, h neked megéri-e foglalkozni vele.
A klíma miatt van alku pozíciód. Ott lehet a kompresszor is rossz, azért az nem olcsó mulatság.
A másik a karosszéria javítás azt meg kell nézni nagyon, az is tud lenni egy pénz temető ha szarul van megcsinálva.... -
sesomaru1989
aktív tag
Köszi Rob,
Katalizátor csere áráról vélemény? -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
M2 2004 1.6 benzineshez most melyik márkát érdemes nézni, ha az ember tárcsát, betétet, illetve vezető csapok+gumit+ porvédő gumit cserélne? TRV,TEXTAR?
Ugyan ehhez az autóhoz katalizátort honnan lenne érdemes venni vagy cseréltetni?
Kargusnál néztem ott most ez az ára, amit igencsak sokallok...
"Renault Megane II 1.4-1.6 16V 05-09 évjáratig /EURO 4 katalizátor tartozékokkal, beépítéssel 182.000 Ft 1 év garancia."Köszi előre is.
-
sesomaru1989
aktív tag
gratula, jó nagy meló volt ez
-
sesomaru1989
aktív tag
Mi a szösz... csiszoló vászonnal vezettek azt a megant???
Sajnálom azt a gépet, az olyan szög egyszerű masina, nincs okoskerek meg ilyen szarsagok...Check Engie miért világított? kiderult?
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
M2 nélkl mire utalhat a következő hiba.
Szombati nap a lejtős parkolorol leálltam vizszintes helyre. Beindit letolat megall, kb 30ms perces történet. Ezutan leszedtem a hátsó kereket, h kicsereljem a tank beöntőt,+ a szellőztető csövet.
Ma reggel indítanam a kocsit beindul majd lefullad.
Ujrainditanam, es csak teker az önindító..
Újra inditozok nyomok egy kis gázt elindult, de ahogy leveszem a gázrol a lábam le akart fulladni, kicsit turaztattam 1500 2000 fordulat között 1 percig, az alapjarat beallt minden ok. Pest Kecskemét tav oda vissza tökéletes minden.Létezik, hogy a szombati rövid indítás leállítás miatt volt az egész? Túl dús lett volna a keverék ma reggelre? Nem nagyon tapasztaltam még ilyet .. .
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
M2 nél mina trükkje a benzin betöltő n,ilas kiszerelésnek?
Az istenért sem akar kijonni a helyéről.
A 3 csavar kicsvartam, de feszíteni nem akarom, mert még a fényezés is banhatja..
Köszi előre is. -
sesomaru1989
aktív tag
Mennyi eszed van Köszi.
mértem fagyalott -40 fok...
A fax kivan..
Pedig a szultánek csinaltak...Teendő?
engedjek le belole, deszt vizzel utántölt?? -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Lenne pár kérdésem:
1. A hűtőviz tartályban normális e a képen látható jelenség?
Mintha kicsi so krisztalyok lennenek:
Nem tudom mi lehet.
Június környékén volt klima, es vizhuto csere. Teljes fagyálló csere.2. Létezik-e olyan hogy a kor, es a hő hatására a szelepfedél deformalodik a megane 2-seknel?
Köszi előre is.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz Gabady #87437 üzenetére
Szia,
Köszi a helpet.
Kapott egy dupla szivargyujto csatlakozot, amit rákötöttem a sima helyére egy 30A lapos biztositekot is iktattam közben. Ezen a körön meg van meg egy 2A es usb töltő is, beszerelve a gyari szivargyujto helyére.
nem volt hulye aki kitalalta a wagot, igy gyorsan ment minden.
A dupla szivargyujto a könyök támasz hátulján kapott helyet, oda megy bele a két ülés fűtés. -
sesomaru1989
aktív tag
válasz Xantomas #87435 üzenetére
2004-es K4m motorrral. Sztem ez a PH1- lesz, de javíts ki ha tévedek.
Leírásokat találtam, hogy van aki a szivargyújtó kábeléről szedi le a feszültséget... de azt nem nagyon szeretném, mert így is nekem USB kimenet van a szivargyújtó helyén, a kamerának töltőnek, ha még arra rá rakok egy ülés fűtést, akkor valamitől elfogom venni az áramot -.-
Én arra gondoltam, és ez a nem szofisztikáltabb megoldás, hogy berakok még egy szivargyújtó csatlakozót, csak a kérdés hogy meg mint? -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Utólagosan kötött-e már be valaki ülésfűtést M2-be?
A biztosíték táblában találok is hozzá biztosítékot, gondoltam onnan indítanám a kábelezést, de ha vkinek van már ezzel tapasztalata szívesen venném az ötleteit / tanácsait.Köszi
-
sesomaru1989
aktív tag
-
sesomaru1989
aktív tag
Szia,
lehet butaság, de nem egyszerűbb az akku saru negativjat leszedni pár percre?
jo órát, ablakemelőket ujra kell tanitani, de sztem egyszerűbb mint a biztositekokkal vacakolni.
Am bar megane2 rol tudok nyilatkozni, ott a radio biztositekja az utasterben van, a kormany alatti táblában.
Amiről te küldtél képet az sztem már amotor térben van.. -
sesomaru1989
aktív tag
Sztem fejegység, de a fluance-t nem ismerem annyira.
Ha nem nehéz kiszedni a hangszórókat, akkor az elsőt ami látszólak nem működik bekötném hátra, csak egy teszt erejéig. Ha ott működik akkor fejegység hiba.
1 hangszóró pár egyszerre csak úgy nem megy tönkre.
Első kőrben ezzel próbálkozék. Remélem tudtam segíteni. -
sesomaru1989
aktív tag
Köszi, rendelek hella-t akkor.
Hátha azzal nem elsz gond.
Üresben cseréltem a múltkor is, csak kezi fek volt behuzva, lehet csak szar az alkatrész
Egyébként ha sebbesegbe van az autó es ugy cserélem mi történik? ez mostmar érdekel:) -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
M2-ben tönkrement a tolató lámpa. Májusban cseréltem erre:
FACET 7.6245 kapcsoló, tolatólámpa.
A mai napig bírta, újra nincs tolató lámpám. Létezik, hogy ennyit bírnak ezek az alkatrészek??
Milyen márkát javasolnátok?
Köszi előre is. -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy cikkszámra. M2- Hátsó lökhárító, bal oldali tartója. Ez a kasznira van popszegeccsel feltéve. Sehol nem találtam még róla képet sem, de hátha cserélte ezt már vki.
Egy oszlopnak való nekitolatás után, a hátsó lökös és azok fülei ugyan nem törtek, de a keresendő alkatrész fülei viszont igen, így a bal oldalát nem tartja igazán stabilan.
Remélem vki felismeri a leírt alkatrészt.
Köszi előre is. -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
M2 -es megane hogy lehet kiszedni az uzemanyag betöltő egységet?
3 csavar fogja az tiszta sor, de megsem moccan.. Műanyag feszítővel is csak a fényezés t bántanám, mert annyi homok van a gumi perem mögött. Van ennek vmi trükkje? -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Mi a neve annak az alkatrésznek, amibe az ajtó zár szerkezete beakad. Konkrétan ami fogja az ajtót.
Szeretnék egy újat rendelni, de h milyen néven keressem az jo kérdés... -
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz erx470 #85086 üzenetére
egyel jobb a te eseted, nalam anno a Markaszerviz beirta az okoskerek cserét, amit nem csereltek...
Én is kétszer fizettem meg a vezérlés cserét....
Nalam sajna szolenoid is tönkrement...
Szerintem nem árt ha a szolenoidod kiszeded, v a szerelő, és a szűrőt kitakarítják ott is... -
sesomaru1989
aktív tag
válasz erx470 #85072 üzenetére
Szia,
Megane II-nél K4M motorral 1.6 Benya ugyan ezt csinálta.
Rossz olajat használtam még anno(túl vastag volt), illetve az okos kereket vezérlő szolenoid volt a rossz.
Amit tudsz csinálni, hogy a szolenoidról lehúzod a csatit. Nem fogsz vele gondot csinálni, a motorhiba lámpa nyilván kigyullad, de ha így megszűnik a hidegindítási gond akkor a szolenoid is meghalt. Tartósan így nem szabad járni vele ezt fontos megemlítenem.
Szolenoid ára nekem nem volt olcsó 27.000 FT de ez M2-volt.
Okos kerék cserénél illik a vezérlést is cserélni, nálam se cserélték majd 50.000km később új vezérlés kellett az okos kerék csere miatt. Én is húztam a szám de meg kellett csinálni, és megszűnt a csattogó(diseles) hang. -
sesomaru1989
aktív tag
gyaaa, remek na olyan nincs.. akkor addig skip ez a része.. lehet rabizom egy karpitosra inkább..
A szivacsot se ártana mar cserélni, v felújítani szetulte a seggem már..
-
sesomaru1989
aktív tag
Köszi,
Nálam ez egyen értékű az akku kikötésével..
Az ülés huzatot mennyire macera leszedni szted? kell valamire figyelni? kapcsok, rögzítők ilyesmi? -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Megane 2 nél az első ülések huzatát le lehet szedni a szivacsról? , vagy specko kapcsok tartják a helyén amint bontas után csak karpitos tud visszarakni?
Illetve ha az airbag felirat megtalalhato az ülések oldalan akkor huzat leszedes előtt érdemes lenne aksit is lekötni?Előre is köszi.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz bLaCkDoGoNe #85042 üzenetére
Szia,
Nem lehet hogy a kormanyban lévő légzsák átvezeto szalag kábel a rossz? Azt esetleg nem nézte a szerelő?
Megane 2 nel szokott ez tipus hiba lenne, Megane 1 et annyira nem ismerem, de sztem egy kaptafa...Jajjj Rob ezert tuti meg agyal, hogy egy kaptafara veszem a Megan1 et a 2-vel
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz atosan #85039 üzenetére
Szia,
Ott maga a hátsó csatlakozó (vampirfogas) lehet meg égve, vagy a túlfeszültségtol megtagulva.
Nálam az megoldotta, hogy ezeket a vampirfogakat osszebb nyomtam, valamint az izzó foglalatot megtakaritottam acetonnal.
Rosszabb esetben csatlakozo, vagy izzo foglalat csere a megoldas. -
sesomaru1989
aktív tag
válasz Mezga Aladár #84847 üzenetére
Szia,
Az előtét ellenállás csatlakozojat nézd meg. Rossz helyen van nagyon, de azért elérhető. A gáz pedál melett van egy burkolat amit le tudsz szedni, az mögött lessz. Valószínűleg megvann égve a csatlakozó. Típus hiba sajnos. csatlakozó levágod,ujat vissza forrasztod.
osszedug megy.Ha mazlid van, akkor csak a csatlakozo vampir fogait kell osszébb nyomni és jó lesz.
Ha a csatlakozónal minden oké akkor előtét ellenállás csere.
-
sesomaru1989
aktív tag
Megane 2 be egy zsir uj gyári biztonsági öv bal előre 52.000Ft Bruttó.
Ha valakinek esetleg szeretné tudni mennyi újonnan. Még jo h lehet kapni :) -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
engedjetek meg par kérdést.
1. Javítható e a biztonsági öv önbehùzója?
Egy acél szalag link van a házban, de nem egyértelmű hogy ez a szalag megtud e nyúlni, vagy mitől tudja elveszteni az erejét...2.A megane2 1.6 nal a szabadkezes funkció bekapcsolasa hogyan történik?
Elektronika függő, vagy mindegyik model tudja ezt a funkciót?Köszönöm előre is.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Kicserelem a komplett bal elso biztonsagi övét, tokkal vonóval.
Kell számítsak extra szo....ra?, vagy könnyű cserélni?Ülést ki kell hozzá venni esetleg?
Köszi előre is.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Kicserelem a komplett bal elso biztonsagi övét, tokkal vonóval.
Kell számítsak extra szo....ra?, vagy könnyű cserélni?Ülést ki kell hozzá venni esetleg?
Köszi előre is.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Szivat a Megane 2 :)
Ma vasúti átkelő, piros jelzés megállok, kézi fék be, várok.
Várakozásom közepette elkezd villogni a motorhiba lámpa.
Alapjarat nem változott, szépen jár a motor, gáz adást szépen veszi, 3 hengerezesnek nyoma sincs.Jó, kézifék kienged motorhiba lámpa elalszik...
Wtf?
Látatlanban nem várok megoldást, csak megértést :), de esetleg ilyet produkalt már vkinel M2? -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Megane 2-höz honnan tudnék venni biztonsági öv mechanikat?
Az ok: nem húzza vissza a biztonsági övet.
Már többször volt, szilikonozva, takarítva mindig segített de mostmar ez sem segit..Köszönöm előre is.
-
sesomaru1989
aktív tag
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz rob210 #84283 üzenetére
No megteszteltem a motort, jön megy ahogy kell.
Beinditottam, lehuztam felhuztam megszünt a hiba, nincs 3 pittyenes sem. No de egyszercsak a vezeto oldali ablakemelo kapcsolot megnyomva nem történt semmi.. Az osszes többi jó. Eltellik pár perc. Ujra működik mind a 4... Ezt bogozd ki.... imadom az ilyen hibakat.
Remélem nem komfort elektronika.....Zsír meg egyebkent sínen is, meg a bowdeneken is. Nem ropog, nem kattog..
link
link
Ahogy mondtad ez a Megane II egy csoda.. Mostmar értem miért mondtad... -
sesomaru1989
aktív tag
válasz rob210 #84283 üzenetére
Köszi, holnap megtesztelem a motort, meg megnézem, hogy áll a fél éves zsírozásom.
Az ajtóval kapcsolatban lenne még kérdésem. Hogy a bánatba férek hozzá a csavarokhoz?
Nem nagyon van előttem a képe, de először leveszed az ajtó felőli csavarokat amikhez hozzá férsz ajtó le és utána meg ami a kasznihoz van csavarozva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tanuljunk angolul!
- BMW topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- eBay
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...