- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
aleister #23586 üzenetére
Így van, a szegedi eskifotós tanfolyam is például ezért nem ad munkavégzésre jogosító papírt, mert az oktatók nem rendelkeznek oktatói (tanári) jogosítványokkal. Tudást átadni egy jól szervezett fotóstalálkozó / sörözés keretein belül is lehet ha a tanuláson van a hangsúly és az előadók eléggé koherensen összeszedetten és strukturáltan tudják át adni az anyagot. Utána meg már csak a papírért el lehet menni rendes képzésre.
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #23462 üzenetére
Kérdezd meg madgie-t valamelyik topikban (pl. offolós). Ő kismillió vázat használt, egy ideig egy szintén AA szűrő nélküli olympus om-d e-m10-et (amit most Kutya). Bár ez messze nem fullfrém, de annyi hasonlóság van, hogy madgie számos AA szűrővel "szerelt" m4/3 vázat használt, majd ezekről váltott egy ugyanolyan szenzorméretű, AA szűrő nélküli vázra, ugyanazokkal az üvegekkel. Ő elmondása szerint tapasztalta a moire-t, erről Kutyus még nem számolt be.
-
phaseOne
tag
válasz
aleister #23469 üzenetére
Na, csak hogy én is beleszóljak; igen ha nincs AA filter (de a D800E-ben van, csak kisebb a szórása (én úgy tudom)) akkor a Nyquist szabály értelmében ha a pixel lineáris mérete d akkor a képérzékelőre vetülő 2d-nél rövidebb hullámhosszú jelek hibásan lesznek mintavételezve, moire effektus lép fel.
Az érzékelőre vetülő kép részletességét alapvetően az objektív határozza meg. Ha az objektív túlságosan részletes képet vetít egy AA mentes szenzorra akkor az előbb leírt hiba történik.
Amennyiben az objektív tényleges lineáris felbontása fele csupán a szenzorénak, akkor az AA filter biztonsággal elhagyható.Innentől nem igazán értem hogy mi értelme van elhagyni az AA-t mert úgy is csak rosszabb üveget tehetsz rá...
Más kérdés, hogy ha a mi üvegeink nem érik el ezt a felbontást (?) akkor legalább nincs kétszer megvágva a freki spektrum. Én csak erre tudok gondolni...De ugyanakkor a D800 pixelei (kb) akkorák mint D7000-éi... akkor abba se kéne?
-
Colonel993
senior tag
válasz
aleister #23480 üzenetére
A váz háza eleve egy D800E...
Azon D800E sn van.Ütköző azzal lehet, hogy az Exifbe táplált Sn-el ütközik...
De kérsz egy képet, és az bármivel készülhetett, de akár módosíthatták is.
Aki meg HEkkölt FAKE 800E-vel barterol az sejthető, hogy legalább ennyit megtesz és ne az első szűrőn akadjon fenn.A kijelző menüjét meg nem tudod saját kézbevételezve ellenőrizni ha Isten háta mögül balra hat méterről érkezik meg a vázad... :/
Nikonék igazán átdolgozhatták volna jobban azt a vázat, ne tudja pár putris átcsavarozni egy halott 800E burkolatát egy sima 800-ra...
Pláne a jelenlegi ismert érték diffit is figyelembe véveEz is csak azt mutatja, mennyire megdogoztak a plusz pénzért, amit az asztalra letett E után várnak.
-
Colonel993
senior tag
válasz
aleister #23478 üzenetére
De mégis mit érünk a széria számmal?
Nem tudod milyen vázból csinálták és milyen váz házikóját kapta...
Totál random kvalitáns...
Kb mint, hogy kérnek tesztképeket egy manuál objektívvel vagy csak vázzal...Képet bármivel készítheted... sőőőt... még exifet se nagy mutatvány berhelni.
A hétköznapi júzernek bőven elég, hogy azt fogja a képen látni, hogy D800E meg 70-200 VRII F2.8 1/125Gyakorlatilag meg készülhetett egy D90-el 100mm 2.8 E-vel 1/500-on
-
Colonel993
senior tag
válasz
aleister #23469 üzenetére
Sejthető, hogy az exponenciálisan azonos arányban növelt megapixel arány /per/ szenzor méret, mint egységnyi munkafelület hasonló eredményhez vezet mint APS-C vonalon...
Bár látható, elég hamar kedvenc gép lett komolyabb fotósok között a D800E...
Lehet nem olyan szar
Csak hát az árak USA mértékekben is elmegy kategóriásak... Magyarisztánban horror... magán embernek legalább is. -
Colonel993
senior tag
válasz
aleister #23462 üzenetére
Objektívek vajnyi keveset járulnak hozzá az AA-filter elhagyásából eredő egyetlen hibájához... a MOIRÉhez...
2004-2007 -ig nagy sírás-rívás volt emiatt, kb amelyik gép szarrá moirézett... azt meg se vették.A gyártók ezen görcsös beidegződésük miatt pumpálták tele AA-szűrővel az összes szenzort.
De mostanra egy APS-C méretű munkafelületen 24Megapixeltől és persze a RGB pixelek elrendezésével ezek a problémák kezdenek megszűnni.A korai lázongások, - miszerint a "képzaj, AA-szűrő nélkül még több képzajt eredményez" - is alább hagytak...
Már egy APS-C -n is lassan fizikát meghazudtoló ISO teljesítményt lehet elérni a használható tartományban.FF-en még más a helyzet, de sejtem a felbontás növelések is emiatt vannak, nem csak parasztvakításból.
Az AA szűrő inkább jótékony hatással van ismét azon gyártókra (MINDEN NAGY NÉV) akik erősen befékeztek az új üvegek gyártása terén...
Lévén azt az extra kis részletet adja vissza, amit elvesz az AA filter a Moiré elkerülése végett. -
Throme
veterán
válasz
aleister #23412 üzenetére
Valamiért csak kihozták problémaként. Lehet mi odafigyelnénk és belemászva a menübe levédenénk, de ugye sok júzer szarik a manual-ra és inkább reklamálnak.
Annyit tehettek volna nikonék, hogy alapból zárt és amenüben feloldható. Igaz ez se lenne jó pár felhasználónak, szóval jót nem lehet tenniMajd a d760-ban lezárják és lesz boldogság
-
imyourfriend
őstag
válasz
aleister #23373 üzenetére
photozone photographylife cameralabs slrgear kenrockwell sigmaphoto bhphotovideo ezek az oldalak majd mind 665g-t írnak rá. Lehet hogy egyik kitalálta a többi meg terjeszti ezt, de nem tartom valószínűnek.
(#23378) aleister: Ez 50/1.4 A, mi pedig 35/1.4 A-ról írtuk a súlyt.
-
törölt tag
-
gab.m
senior tag
válasz
aleister #23277 üzenetére
Én nagyon örülök ennek a váznak (a becsillanásos hiba csak teszten jött elő eddig nálam, éles helyzetben nem, kopp kopp). A specifikációja számomra tökéletes, 36 megapixelre egyszerűen nem volt szükségem. Nyilván elfogadtam volna ugyanezt a tudást, ugyanezen az áron egy D4 vázban, vagy kicsit reálisabban egy D800 vázban, de valamit valamiért. Markolattal teljesen ok a fogása, D3 után is megszokható.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
aleister #23269 üzenetére
De most ez egy elég érzékeny határ, kell adni a belépő vázakba is újdonságokat,különben nem veszik meg.
A kis autókban is vannak légzsákok, meg villanyablak stb
Ez már nem csak a prémium kategória.
Az meg hogy ugyanannyi fókusz pont van benne nem feltétlen jobb a kisebb váz, csak hasonló.
Ellenben a d750 követő fókuszrendszere viszont jobb mint a d810-nek, de itt egyik váz sem belépő.Ezeket mindig nagyon nehéz belőni úgy hogy vegyék is a terméket, de közben ne is legyen kannibalizmus a cégen belül, hogy a drágább terméket is vegyék.
Lásd d750 d810 nagyobb dinamika iso64-en és 1/8000-es zár, meg 36mp szenzor, van akinek ez megér plusz 1000€-t. -
Freddy76
addikt
válasz
aleister #23252 üzenetére
Ez a japóknál valami hagyomány... Olympusból sem volt 4, az e-pl3 után jött az e-pl4, az e-p3 után az e-p5. A panasonicnál a g4 kimaradt, g3 után jött a g6. Ellenben szintén a panasonicnál a gh3 után a gh4 jött.
Biztos volt valami oka, hogy az evolúció egy szigetre kényszerítette őket...
-
Throme
veterán
válasz
aleister #23248 üzenetére
Érintőkijelzőt már rég meg kellett volna lépnie a nikonnak. Közel 3 éves lemaradásban vannak a canonhoz képest ebben. Nem értem mi a francot tököltek ennyit ezen.
Valamint a user módot is meg kéne kapnia az 5xxx sorozatnak.
A funkciógomb hiányt ki is lehetne lőni.A GPS hiánya sokakanak nem fog fájni, sőt észre se veszik....
Az ára meg majd lemegy. Van konkurencia canon 7xxD személyében.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
aleister #23255 üzenetére
Ezt jó tudni, mert eddig a tömörítetlen rawot használtam, azon logika alapján, hogyha belerakták, akkor csak jobb lehet a teljes, mint a tömörített, különben eleve minek találták ki, rakták bele a menübe?
A japóknak elég sok kerekük van, csak ők másképp furcsák, de azért otthon is vannak furcsa dolgok
-
válasz
aleister #22969 üzenetére
Kutyusnak semmi sem jó. Pont.
Egy autó is éppúgy elromlik, vagy derül ki már bőven a forgalmazás közben, hogy típushibás. Ez már sajnos egy ilyen világ. Nem költenek elég időt és pénzt a tesztelésre.
Annyiban igaz, hogy nem ártana nézni a konkurenciát, hogy amibe az belefutott, legalább arra teszteljék a saját üdvöskéjüket... -
Real_Necro
veterán
-
stewe2
aktív tag
válasz
aleister #22886 üzenetére
1. Pontosabban fogalmazok: Pécsen (és a környéken) senki nem hirdeti a szóban forgó objektívet használtan Nikon F bajonettel.
2. Van, pl a Fotoplus, de nincs nekik raktáron, rendelni kell.
3. Lehet, hogy vannak "nikonos arcok", de még nem volt időm komolyabban körbenézni. Esetleg náluk éppen kipróbálható ilyen üveg?
4. nesa: hol érhető el a pécsi szekció?Két hete vettem újra tükrös gépet. Mivel 7éve szálltam ki a fotózásból (F80, F100), szerencsére nem kell az alapoktól kezdenem, de azt tudom, hogy a fejlesztést első lépése egy fényerős üveg.
Thx stewe
-
bandigno
senior tag
válasz
aleister #22797 üzenetére
és a többiek is! Köszi!
a fentebb említett Tami jobban mozgatja az agyamat, a széleslátó miatt! esetleg azzal valakinek személyes tapasztalat?
-
Ed Parker
nagyúr
-
rvtul
csendes tag
válasz
aleister #22620 üzenetére
Szeretnék most egy alapkitet mindenképp. De számomra teljesen elég lenne, ha M42-es adapterrel tudnám használni a Heliost is néhanapján.
Kicsit most utánaolvastam még a dolognak. Láttam pár képet , felvételt Nikon gépekkel Helios obival.
Annyit írtak negatívumként, hogy nem mindig tud teljesen éles képet adni a gép ezzel az obival, bár én nagyjából tényleg csak makrokra, portrékra használnám. Ilyesmi hatást szeretnék vele elérni: [ezt a zenittel lőttem]. Ez szerinted így működne?
Másik kérdés: Hol tudok M42-es adatpert venni? Vagy ez minden fotósboltban megtalálható? Csak a régi technológia miatt kérdezem, valamint az adapterrel könnyen fel tudom helyezni az objektívet ugye? -
8nemesis8
veterán
válasz
aleister #22546 üzenetére
Te most milyen vázzal nyomulsz?
FX? Mert ugyebárbár a Tamron 70-300 is FX-es obi.
Már megvan nyitva a photozone, meg az slrgear, aztán olvasom a teszteket, köszi!A bokeh nálam elsőbbséget élvez általában. Pénteken fogom elhozni úgy néz ki, nagyon várom már
Már csak abban a vaku, alapzoom témában kellene előrébb jutnom. -
8nemesis8
veterán
válasz
aleister #22544 üzenetére
Az kemény nagyon
Saját tapasztalat alapján mondod?
Amúgy egyetlen hátránya szerintem, hogy ha igazán éles képet akarunk akkor rekeszelni kell kicsit, legalábbis képek alapján ezt tudom mondani.Ettől még ez nem rossz, csak nem éppen fényerős, de nem is kell érte 3-4-500 000FT-ot kiadni -
imyourfriend
őstag
válasz
aleister #22512 üzenetére
Nem hinném hogy messzire kellene menni, de a 17-50 2.8 non VC-t is annyira dicséritek itt jópáran, biztos ki kell fogni a tutit belőle de amikor ilyet olvasni hogy: "Well guys...I received my lens back. The underexposure issue was resolved but now the lens doesn't want to autofocus" meg előtte írja hogy AF-S-ben nem de AF-C-ben fókuszál
El sem tudom képzelni hogy miről maradtam le, mikor a 17-70-et vettem a Tamron helyett
De kinek mi, nem tesztelgetem minden nap a képeim nagy része megfelelt az eddigi Sigmákkal meg Nikkorokkal. Majd ha a Tamronról nem olvasok ilyet akkor idővel kipróbálom szerintem.
-
Throme
veterán
válasz
aleister #22432 üzenetére
Ennek a végére járunk
Az időzítő szvsz csak akkor jó, ha nincs más, egyébként szar szvsz.
Az infrásnál asszem max 15 percig állíthatód az infra kioldó működését. ez arra vonatkozik, hogy ennyi idő tétlenség után visszavált normál módba. A 10 mp időzítés is tud korlátolni. Ha több ember együtt van lehet több kép is kell.
Hirtelen nem tudom, hogy az időzítőnél meg lehet-e adni hány felvétel készüljön, ha igen,az is kötött, aztán megint mászkálhatsz. Ráadásul bámulhatod az állapot visszajelzést, hogy mikor exponál a gép.
A távkioldóval további lehetőséged van, ha pl nem beállított képet akarsz, hanem spontán. Leállítod valahol a gépet és - mittudomén - játszó gyerekekről készítesz képeket... akármi.Nem beszélve arról, amit említesz is, hogy ha nem csoportképről van szó...
Szal "Ha csak erre kell neki, akkor bőven jó az időzítés is"... nem! Akkor is jobb a távkioldó
Na.
-
Throme
veterán
válasz
aleister #22416 üzenetére
Azért az a késleltetett kioldás nem túl kényelmes (számomra szar). Beállítod odarohansz.
Távkioldóval meg akárhányszor újralőheted a képet - rohangálás mentesen - ha valaki szól a csoportból, hogy valami nem volt jó, vagy csak megelőzendő csinálsz annyit amennyit akarsz. Expo késleltetés persze nem árt, hogy ne legyen látható minden képen ki nyomogatta a gombotszvsz
(#22415) gatesz: úgy látszik az olx-en kb 300ft-os árréssel adják a távkioldót
-
f.lorand
senior tag
válasz
aleister #22329 üzenetére
Tamással jóban vagyunk, szeretem a munkásságát. De nem szabad össze keverni: ő asztrotájkép fotós, azaz földi témákhoz komponálja az égi objektumokat. Állvánnyal, hagyományos objektívekkel dolgozik. Egy képe ugyanúgy pár másodperc, mint ahogy ti megszoktátok. Én mélyűr fotós vagyok, azaz csillagászati távcsövekre, csillagászati (égkövető) mechanikákra kerül a képrögzítő eszköz és a Naprendszeren túl fotózom csillagködöket és galaxisokat. Egy képem 10-20 óra. Más terület, más műszerigénnyel.
-
8nemesis8
veterán
válasz
aleister #22266 üzenetére
Egyre szimpibb, hogy olvasgatok utána. Otthonra nekem is simán jó lenne és mivel mondtam, hogy a számla fontos így itthoni megvétel esetén sem irreálisan drága. A meike viszont többször annyiba kerül.
YN 565 és 568 között tényleges különbség mekkora?Itt működne a vörösszem redukció d5100 esetén is ugye?
Meike hivatalos képviselet ő lenne?
-
8nemesis8
veterán
válasz
aleister #22263 üzenetére
Amiket korábban itt és máshol is olvastam, hogy Yongnuo-k hajlamosak meghibásodni. Nem abszolút nem munkára kellene.
Azt lehet tudni, hogy miért nem működik D5100-on ez a redukció?
Külsőre abszolút bejön a Meike terméke, jól felépítettnek és logikus kezelésűnek tűnik, mondjuk eléggé Nikon koppintás! -
8nemesis8
veterán
válasz
aleister #22261 üzenetére
Köszi, mindig azzal kezdem, hogy átolvasom, de többen ajánlottatok Nissin vagy ebayről Meike vakut.
Nem munka céllal használom, sőt van, hogy 1 héten nem fotózok, sajnos kevés az időm mostanság.
Ha viszont előveszem, nyaraláskor vagy elmegyek fotózni, esetleg családi rendezvény akkor szeretem ha minden flottul megy.
SB700 tudásában akkor nézegessen a Nisson esetleg ebay-en Meike, bár a Nissin már erősen közel van a Nikon árhoz. -
gatesz
tag
válasz
aleister #22185 üzenetére
De van
A drága sógorom
Legutóbb az asszony rendelt egy polcot a gyerek szobájába! Ő adta meg az eladónak, hogy hol hajlandó találkozni vele
És majdnem komplett családi konfliktus lett belőle
Ilyen is van, DE a polc meglett!!! Nagy nehezen!
A másik meg, hogy nem ért hozzá.
-
törölt tag
válasz
aleister #22183 üzenetére
Oly E-PL5 és valami jóárasított fix hozzá, 45 1.8, 75 1.8.. AA filter nélküli szenzorok natív 200-as iso-val, csodálatos képpel. Alapzaj van kicsi, de szűrhető. Eredeti és zajszűrt. De a vázban minden offon volt, tehát ha akár csak minimálra is teszi az ember a zajszűrést...
Meg ezeket kicsibe lehozva, fullhd-be, ..
Egy kezdő tükrös váz + kitobi a büdös életben nem lő ilyet, főleg nem ilyen fókusz találati aránnyal. DxO-t nem szabad nézni ezeknél, FX 60 megapixel körülre rúgna a pixelsűrűségük, van zajuk. De annyira csodás képeket potyogtatnak, hogy semmi mást nem ajánlanék most belépő fotósnak.
-
Andie
őstag
válasz
aleister #22050 üzenetére
Arra a gyári NoiseReductionra azt mondták, elsőnek kapcsoljam ki... Próbáljam meg esetleg tesztképpen visszakapcsolni?...
A Deep Sky Stacker-ben meg természetesen használok DARK fileokat, amiket ott iziben, ugyanazzal a beállítással lövök, csak épp letakart nyílással. Ezt "elvileg" a DSS kivonja a képekből. Gyakorlatban nem, mert a végeredményen is ott ez a mindent elködösítő piros pászma...CsendesMark: Ebben bízom én is, hogy esetleg alacsonyabb ISO-val, és több/hosszabb expóval ez némileg javulni fog. Ezt még ki kell tesztelnem, főleg ha ti is megerősítitek.
-
Colonel993
senior tag
válasz
aleister #22014 üzenetére
Amit a mattüvegre van rá lézerezve fizikailag... (gyak. kiveszed az akkut és látod
)
Minden más marad, illetve expo hangolást is kell csinálnod a menüben, főként mátrix mérésre...
Mindazonáltal érdemes F4 vagy annál fényesebb üvegeket használnod, mert e-fölött már érdekes fény polarizációs anomáliákat/vinnyettálást okoz a keresőbe nézve... ami mellesleg a fénymérőre is hatással van mert veled együtt kukucskál a pentaprizmán/tükrön keresztül -
Ed Parker
nagyúr
válasz
aleister #21928 üzenetére
Engem csak azért érdekel, mert ha valaki ilyen kijelentést tesz, egy olyan sorozatról ami drága és a teszt oldalakon dícsérik, akkor csak megkérdem már hogy mi az amit ő tud és a többiek nem.
A másik meg hogy ezekből nemigen látok használt levett példányokat, csak ritkán, továbbá megnézném azt a vázat is ahol csak a 6-ik jó ebből.
Itt egy D700-on nyitva.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
aleister #21922 üzenetére
De most várj, azért mert valakinek a 6-ik lett belőle jó, akkor az azt jelenít hogy a sigma szar?
Nekem spec az első és tűéles, sok nikkor a fasorban sincs hozzá rajzban sokkal drágábban.
Vagy most akkor mondjam én is hogy Canon ef50/1.8-ból volt nekem is 5 amiből egy volt jó vagy 50/1.4-ből a második, mindnek a fókusza össze vissza vadászott 5Dmkii 5Dmkiii-on.
Akkor kijelenthetjük hogy a Canon EF objektivek szarok? Dehogy.
Nekem a 35/1.4 minden vázon pontos és penge rajza van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest