- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Freddy76 #10800 üzenetére
Hm, a C osztály sem megoldás?!
Odafigyeléssel kell használni sajnos mindent, én ezt szűrtem le az egészből.
Ilyen-olyan fókuszproblémák, meg, hogy kvázi 4-re kell rekeszelni a 24-70-es Tamront is? Gyászos így az egész. Annak nincs kb. gondja, aki még nem vette észre.
Nekem is van ez-az, de tudok vele élni.
Egy eset a necces, mikor papír a DOF. -
-
MC Pite
veterán
válasz
Freddy76 #10589 üzenetére
Hétvégén Győrben labradorról csináltram 1-2 képet a vásáron, a gazdája erre: 'Drága fotó lesz!' - mondja félig vigyorogva. Hát erre vigyorogtam én is, aztán gurul tovább.
Általában mosoly, 1 max 2 kép, mosoly és megyek tovább. Úgyis érdekes vagy aranyos dolgot fényképezek, lehetőleg olyat amit nem érezhet az alany sem kínosnak, nem szokott probléma lenni belőle, ha megkérnek, törlöm, de inkább elkérték néha. Szerintem addig amíg valaki ilyen 'lájtosan' tolja, addig elfér, és ha normálisan megkérnek, törlöm. Néha látok idegesítő figurát, aki keresőre tapadva mindenki arcába beletolja a gépet fapofával, az nekem sem szimpatikus; de szerintem/hiszek abban hogy van a normális/jó érzésű kategória, amikor senki részéről nem kelt indulatot. Oszt lehet csak én vagyok naív...
roberto47: Na ez egy olyan üveg ami **nikon vonalra... ha nem is csábítana vissza, de nagyon erős érv mellette
-
imyourfriend
őstag
válasz
Ugyan, ha lő az ember 4-5 portrét egy helyről, nyáron pl padon ülve és várja hogy jöjjenek az emberek abból nem fajul pofonig a dolog (ha igen akkor ott már gondok vannak), ha megkérnek rá illedelmesen volt már nem egyszer hogy töröltem képeket. Innentől már erősen off topic.
(#10590) kayaman: Mondanám próbáld ki az én D90-emmel is, hátha. De tartok tőle hogy nem Győr közelében laksz
-
Nono86
csendes tag
válasz
UP! a válaszra. Amúgy ez tényleg nem így működik ahogy a tisztelt user írja fentebb.
Más:
---
Fagyasztás Nikon gépek esetében hányas záridőnél lehetséges? Canon-nál nagyjából 1/650-ed már elég volt egy közepesen, vagy gyorsabban mozgó témánál, lehet a kérdés magában válasz is és itt is nagyjából hasonló az érték. Még annyi, hogy én általában 8-as rekeszt használok, használtam és csak ritkán megyek 5.6-osnál lejebb vagy 11-esnél feljebb. 3.5-össel is megfelelő élességgel lehet fagyasztani, vagy ott már rajz lágysága miatt a peremek nem olyan szép kivehetőek?Nos, őő történetességet tekintve hasonló vágyam lenne már ilyent fotózni, kyváncsi lennék mennyi esélyem van a jelenlegi géppel?
Köszi!
-
Sequoyah
tag
válasz
Freddy76 #10436 üzenetére
Sigma 35/1.4?
Amúgy jól jársz a D7100-zal, nem lebeszélni akarlak, mert szerintem is a legjobb DX gép most a piacon (nekem is ez van). Csak az én elvem az, hogy ha már cserélek, akkor legyen nagyságrendnyi minőségi ugrás (D7000->D7300
).
Az obi pedig hosszútávú befektetés, főleg ha FF kompatibilis. És nem csak annyit kapsz, hogy működik, (35/1.8 pont ugyanolyan képet ad D7k-n mint D7.1k-n, ha működik), hanem ennél többet.
-
Sequoyah
tag
válasz
Freddy76 #10433 üzenetére
Hát ha a könyvelő visszahoz pár 10-est akkor más kérdés
De az Af magában nem éri meg, nem annyival jobb, csak a problémás 2-3 obi kínjai tűnnek el. (Persze azért jobbHa a D7100-at el tudja számolni a könyvelő akkor a D610-et is, nem?
Vagy legalább pár új obit, pl egy 1.4-es 35-öst.
-
Throme
veterán
válasz
Freddy76 #10317 üzenetére
Nnnaa ennyi felé ugyse tudok válaszolni.
Értem én az oltást, számítottam is rá, csak az azért vegyétek figyelembe, hogy az ár/érték arányból az érték az relatív. mindenkinek más a fontos és egy újabb funkcióért lehet kiad több pénzt.
Leginkább az ajánlók saját értékrendjükhöz mérten ajánlanak. Volt már itt aki 24MP-es vázat nézegetett és ilyenkor reflex szerűen kapja a jó bejáratott választ, amivel nem lehet hibázni. Rossz csúnya 24MPA 24MP még mindig mumus itt.
Hogy kevés a vas hozzá. Lehet ügyesen is csinálni pl nem kell egyszerre az összes képpel foglalkozni. Ki lehet menteni kisebb felbontásban is a raw-ból készülő tif/jpg fileokat.
Tudom, erre jön, hogy minek vacakoljunk ezzel. Ez is érthető.Persze aki úgy jön ide hogy mit vegyek, annak a D5100/3100 is jó, annak se aki azt mondja van 130k zsetonom ebbe mi fér bele, nekik nem kell drágább gépet ajánlani egyértelműen, de aki 24MP-es gépek után érdeklődik és látható, hogy azért tisztában van pár dologgal ott nem árt ha olyan segít aki maga is használ olyan gépet. Ellenkező esetben kapja az ívet, hogy felzabálta a marketing gépezet.
Emlékezz vissza hányan vettek D3100/5100 gépeket, mikor még drágább és frissebb volt, aztán valaki 1-2 hónap után, valaki fél évre rá már cserélgette, de itt a fórumon jó vételnek számított már akkor is. De hát ezt ajánlották, hogy jóóóó, meg elég meg kezdő vagy akkor ne akarj már komolyabb gépet (nekünk sincs jobb), úgy is megbánod, meg elmegy a kedved.
(Téged még akkor sem értettek meg mikor rendszereket váltottál, akkoriban én se, de most már látom, hogy abban mi volt a ráció vagy a "feeling")
Vagy még korábban a 18-55 vs 18-105 viták, aztán most már senki nem mondja , hogy válaszd a kisebb átfogást, pedig obiárak nem változtak annyira...Mindegy,
-
törölt tag
-
MC Pite
veterán
válasz
Freddy76 #9563 üzenetére
A 'kicsit agresszívek', 'intoleránsak' és 'kötözködősek' enyhe kifejezés
És a világ legnacionalistább népe szerintem, a csigazabálók fasorban sincsenek hozzájuk képest.Illetve az egy dolog hogy a szállás éppen korrekt (6700 rubelért legyen is, pontosabban az első nap ennyi volt, mert minden egyes nap más összegbe kerül), de jellemzően az olaj/gázipar nem egy patika... Főleg a kompresszor telepítésénél, a beruházás elején. Ma a konténer bejáratából lőttem:
Bakker, webproxyn nem tudom áttolni, akkor ideiglenesen rakom picassába: [link]
A pocsolyába 20-40 centis betonvasak ágaskodnak az ég felé, ha megcsúszol a sáros létrán, vagy eldől, szevasz. Mondtam már hogy b@sznak nagy ívben a biztonságra (is)?balintkagan1: Köszi, megmondom neki is
-
Geller72
veterán
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Freddy76 #9519 üzenetére
Hát nem tudom...
Volt már pár gépem ( Canon sorozat több tagja, Nikon D200 ) de ez egy hibátlan gépváz számomra.
Kellően masszív, nem túl nehéz, minőségi váz.
Én nagyon szeretem. Ja, és elképesztő mennyiségű opció van benne, csak győzd kiaknázni.
Én még hónapok múlva is sokszor olvasom a kézikönyvét mert annyira összetett a gép tudása.
A képek minősége pedig kitűnő.
D7000-em nem volt ...Geller : miről váltanál ?
-
-
válasz
Freddy76 #9380 üzenetére
Először is, kell egy markolat. Ezt meg kell venni, ez olyan, mint az Ezeröcsi slusszkulcsra a lófarok.
(#9365) Drakk:
Szóval, a jelenlegi rendszered igen jó kis szett, már ha 70-300-ból 70-300VR-ed van.
Az FX-re váltással néhány helyzetben lép előbbre az ember, főleg extrém helyzetekben, de már a D5100/D7000 is igen jó akár alacsony, akár magas ISO-s képminőségben. A D7000 kezelésben is jó már.
Először szerintem próbáld meg kiaknázni a mostani rendszeredben rejlő lehetőségeket, bár ha akár használtan is vennél vázat, egy D7000-re váltás is több 10e-be lenne. Csak azért nem érdemes FX-re váltani, mert van rá keret. -
Larry303
addikt
válasz
Freddy76 #9349 üzenetére
tudom, értem is, hogy neki akinek eddig még nem kellett...
de majd nagyi egyszer megkéri, hogy uncsitesó szalagavatóján fényképezzen teszem fel, vagy a másik uncsitesó újszülött gyerekét, és máris kelleni fog neki a magas iso
azt el nem hiszem, hogy csak statikus témát fotóz mindenki
én is hobby fotos vagyok, de meg lennék lőve nagyon sok helyzetben, ha nem tudnám legalább 1600ig feltekerni-sokszor ez is kevés -
törölt tag
válasz
Freddy76 #9327 üzenetére
Úúúh nekem lenne.
Vállamra felfér, eltolom a derekamra-seggemre féloldalasan és kész, mehet a nyálcsere.
Nézd meg pl. ennek a képgalériáját, pffff. A gép móka közben lőné a Timelapse-ot ezerrel.
Bár ez rossz példa, mert egy hotel pont jó állványos hely..
m3ss: enyém nem, nagy.
Egy gorilla-t vagy ami elbírja a vasat, néznem kell majd. Meg ugye ezeknél két véglet van: vagy fixek az emberek és nem húznak csíkot, vagy olyan hosszú a záridő, hogy a keresztülsétálók nem is látszanak, megállni nem áll meg senki (feltételezzük) így üres a tér mondjuk. De a tipikus kevésbé-hosszú-záridős emberbemoccanós dolgokat nem szeretem (pedig sikerült pár ilyet lőnöm, de hát nem fotótúra volt). Na mindegy, egy utazós állványt azért néznem kell, de a Temzén haladó gyönyörűen kivilágított hajót sem lövöd meg állványról ISO100-al, olyat húz. Lehet művészi, de ha Neked kell a hajó sziluettje, fényei, kis sárga ablakai az estében stb.. akkor iso100, állvány, mind felejtő.
-
Byk01
őstag
válasz
Freddy76 #9292 üzenetére
Szerintem a Canon úgy gondolja/ta, hogy a MILC vonal be fogja darálni a konzumer vonal nagy részét, és onnan, ha valaki váltani akar felfelé, úgyis rendszert kell váltson. Ez a felfelé váltás ugye a pro kategória, ahol viszont erőteljesen jelen vannak.
Azt már kevésbé értem, hogy a MILC vonalat miért hanyagolják ennyire látványosan, bár most jön az EOS-M 2, de ez valahogy nem az igazi, a Nikon kicsit jobban kezeli ezt a területet, bár nem vagyok meggyőződve arról, hogy jól. -
törölt tag
válasz
Freddy76 #9292 üzenetére
Én máshogy nézem, de egybevág azzal, amit mondasz. Az egy dolog, én is a Canon belépővel untam meg a banánt és lett Nikon FX-em (kissé éles kontraszt)
, de a Canon mögött sztem sokkal nagyobb tőke áll, pont azért, mert fénymásol is.. beleférhet nekik kisebb profit marzs.
Inkább Nikonért imádkozom, nem voltak szépek a legutóbbi számok.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #9286 üzenetére
A Canonnál a konzumer szegmens mindig is csak a "kötelezően elviselt rossz" kategóriába tartozott, ez látszik az alig-alig és azt is késve csepegtetett fejlesztésekből. Mindig is a nagypályás megrendelőkre játszottak, mint a pro fotósok és a hírügynökségek...
Nálatok sokkal súlyozottabban figyelnek a kisebb (ám de sokkal nagyobb számban lévő) halakra is.
(#9288) aleister: Azért ez picit erős lenne, de benne vagyok egy fej-fej melletti tesztben.
-
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #9256 üzenetére
Freddy: csak neked, csak most.
-
A Zéé
addikt
válasz
Freddy76 #9242 üzenetére
áhh dehogy van, te se értem hogy tudod a kislányodat ff meg 85/1.4 nélkül fotózni.
Mindegy, igazából nem tudjuk mik a konkrét célok. Kolléga látta mit lehet kihozni egy olcsóbb szettből pálya mellől. Amit linkeltem, vagy egy kicsit jobbat. Netes cikkbe illusztrációnak, honlapra, tudja fene hova jó az ilyen. EZ szintén pályamellől, Canon vmelyik 70-200-al. Érezhetően jobb, de ebben benne van a sokkal jobb nézőpont is. Ezek meg sokmilliós fix nagytelék sokmilliós FF munkavázakon. Azért ezek közül se mind magazinba illő agyonmosott hűdekép aztán mégis hét képei lettek. Sportnál szeritnem továbbra is sokszor fontosabb a pillanat, mint a művésziség. A kérdező majd eldönti, hogy mi kell neki.
A sok családtag meg tényleg nem tudom hogy nem szégyenli magát, hogy csak egy kompakttal fotóz a rokonáról képet miközben sportol -
Andrew31
senior tag
válasz
Freddy76 #9108 üzenetére
Köszönöm.
De egyéb elfoglaltságom volt, szóval mindenképpen mentem, csak az ebédszünetben siettem el...
Az Artworköt ismerem, ott vettem a gépemet, csak az messze volt onnan, a 220-Digitcamhez a szomszéd utcán kellett végigmennem.Most pl. megyek majd az Artworkbe megint, Tamron (és most már + Vanguard) bemutató hét és akció, ha érdekel valakit..., a 70-200 USD-t akarom megkukkolni Nikon verzióban - hogy legyen már végre ON topic is valakinél.
-
L4mie
veterán
válasz
Freddy76 #9048 üzenetére
Jézusom, mi ütött beléd, no MILC csak a DSLR mert a milc kompromisszummal jár?
MEGTÉRTÉL KÖZÉNK FIAM! VEGYÉL GYORSAN EGY D300/700 at érezd a tankot, oké tudom...csak a méret....gyúrni kő vaze*jah oké elolvastam az előzményt. , sebaj....majd egy jófajta új FX es milcet vehetsz azt nyomkodnék szívesen.
-
vwpolooo
csendes tag
válasz
Freddy76 #8863 üzenetére
Szia!
Nem sértődöm meg, ellenben, nagyon örülök, hogy ilyen amatörrel mint én, szóbaálltok.
Nagyon jó az általad belinkelt zoom,-os kép illusztrációnak.
Teljes mértékben igazatok van, cserélgetni nem akarok nagyon, és kukkolni sem, tehát a távollátás nem fog tartozni a favoritom közé.
Annál inkább a beltéri fényképezés, amihez majd később egy fix obival kiegészíthetem a rendszert.
Üdv.:Gábor
-
Sequoyah
tag
válasz
Freddy76 #8704 üzenetére
Annyira viszont azért nincs elszállva az ára
Nekem pl a termékpalettán ez most a legszimpatikusabb (D800 és D4 nekem túl sok lenne, D610nél pedig picit jobb), szóval ha ennyi pénzem lenne erre akkor lehet ezt venném. Való igaz, hogy papíron nem éri meg, mert semmi pénzbe kerülő dolog nincs rajta a D610-hez képest.
BTW az ilyen típusú kezelőszerveket imádom, de a Fuji X-Pron sztem még jobban oldották meg.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #8701 üzenetére
Az a baj, hogy az ara es a megcelzott celkozonsege kozt hatalmas a szakadek, mert ahogy az ipse mondta a videoban, hogy azoknak keszult akik tisztelegni szeretnenek a klasszikus fotografia elott, az szoges ellentetben all azzal, hogy ugy sikerult berarazni, hogy csak a sznobok engedhessek meg maguknak a megvasarlasat.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Freddy76 #8701 üzenetére
Beszélgettem vele mostanában elég sokat és az a helyzet hogy tükröst szeretett volna, ekkor elmondtam hogy mi mennyibe kerül és hogyan, és mit szeretne megvalósítani, innen jutott el hogy egy zoomot vegyen. Oké hogy a tükrös minőségi, és rengeteg előnye van, de azt egy kezdő nem tudja megérteni hogy kerül 6-700ezerbe amit szeretne és azért "csak" ennyit kap. Esetemben akart venni egy nagylátót egy normális vázat egy telét és alapzoomot hozzá újan. De telénél megvolt határozva hogy vadállatokat szeretne fotózni, és be sem fejeztem mert a tükrös drága lett. Először mikor beszereztem a D60-at egy 18-55VR-el én is így voltam. Vettem valamit 80k-ért ami csak ennyit tud? Aztán karácsonykor mikor megjött a 10,5-ös meg beszereztem egy 55-200VR-t megnyugodtam valamennyire. Szerintem sok emberben megfogalmazódik hogy miért vegyen tükröst miután belenéz a keresőbe és zoomol egy 18-55el a médiába. Főleg ha nem is kell neki ez a képminőség amit kap. Picit hosszú lélegzetvételű lett, de talán a tükrös gép még mindig nem lett elég olcsó a nép számára.
-
MC Pite
veterán
válasz
Freddy76 #8701 üzenetére
Bakker (szemtörölgetősen röhögő szmájli) az egy dolog hogy 1-2 dolog... khm, ízlés kérdése rajta, divatos termékeknél sosem a praktikum az első, oké. (szemtörölgetés)
De mikor a marketinges csóka nekiáll felvázolni, hogy "...pontosan ennek mentén hagyták el a videó készítés lehetőségét is; azért, hogy a felhasználó csak a fényképezésre tudjon koncentrálni, illetve ezzel is megpróbálták sokkal kisebbé tenni a vázat(???) - hiszen hogyha nincs benne a videó felvételnek a lehetősége, akkor nem kell olyan áramköröket, olyan paneleket belehelyezni a fényképezőbe, amelyek megnövelnék ennek a vastagságát." (Később még említi hogy nagyon könnyű is ezért.)Szerencse hogy a riportot készítő ember felkészült, és a láthatóan nem túl műszaki beállítottságú marketinges szakembert így kimentegeti, szájába adja a témákat, válaszok egy részét. Videó miatt pedig egy pincuri kis fém hűtőbordácska kellene maximum, ami pluszban már semmi helyet nem foglalna, gondolom.
Sosem néztem meg ilyen rizsázós videókat, ez most nagyon jól esett. Nem a terméken mosolygok, hanem ezeken a remekül kitalált, csúcsminőségű válaszokon.PRO-peller: Bekapcs gombra gondoltam...
Szeretem a filmesem, szeretem mindkét X gépünket, tetszik a az OMD és a GX7, de ha fillérre ugyanannyiba kerülne mint a D610, szerintem utóbbit venném. Ha D600, akkor is. Az meg a pluszpoén, hogy 1 nagyjából illő obi van hozzá, de a többivel hogy néz majd ki? Ez olyan mint amikor van egy saját ikonkészletes témád a telefonra, de kafán néz ki, majd pár programnak nincs ehhez illő ikonja; na, akkor kilóg a lóláb, és az embernek sokkal keserűbb a szájíze, mint korábban amikor minden ikon más stílusú volt. Vagy csak én vagyok ilyen rigolyás?Mercutio_: Meg a golfot audiként, a renaultot/mitsubishit merciként, stb, stb. De mekkora felárral? Kb mint a nokia meg a vertu. Bár, a vertu és a Df célközönsége elég közel vannak egymáshoz.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Freddy76 #8655 üzenetére
ja, nem hitvitát akarok, csak azon filózok melyik rendszer mellett milyen érvek szólnak számomra, avagy tényleg megérné-e nekem d90-et venni. én végülis az 1.4-el vettem össze, ti hoztátok fel az 1.8-akot, hogy jobban megéri..de ha f2.8-ra kell rekeszelnem, mert nyitva lágy meg ca-zik, akkor tökmindegy, ugyanott vagyok, vagy meg ott sem vagyok, mint 50/1.8-al nex-en, vagy 45/1.8-al g3-on...mindegy sztem hagyjuk akkor egyelőre az 50-es témát, az 1.8g-nek még utánnanézek...meg a sigma 10-20-nak, annak valóban nincs az árában alternatívája sem nex-en, sem mft-n...
m3ss: itt nex-ről is volt szó, nem csak a 45/1.8-ról, szóval aps-c/aps-c nincs amiért dof-ot számolni...fx-ről meg végképp nincs szó, nem kell az nekem...
túlságosan eltérült a téma, innen kezdődött az egész, és szokás szerint hitvitává fajul lassan -
MC Pite
veterán
válasz
Freddy76 #8637 üzenetére
"A Nikon Df 2013 november végétől már a boltokba kerülhet, fekete, és ezüst-fekete színváltozatban. A váz ára 2750 dollár lesz, vagyis 750 dollárral múlja felül a legutóbbi D610 bejelentéskori árát. Speciális kiadású kitben (váz+50mm F1,8 objektív) 3000 dollár körüli áron nyit, mely megegyezik a D800 váz kezdőárával. Az új 50mm-es optika külön is megvásárolható lesz 280 dollárért."
.-.2 lesz kb 900 dodó (800 az elődje), 600 az ekvivalnes 35 1.4, az 1500. Hát, inkább ezt fixezném fel a különbözetből, de ha D605ként tekintük a DF-re, akkor 610 áráért még lehet korrekt.150-180 (mire ideér) ezres felár a 610re... hm... legalább 16 mp és nem nagyobb mint a D610 (bár akkor elvárnám hogy ne hagyjanak ki ennyi plusszért már semmit a 610ből
)
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #8616 üzenetére
Szerintem ezeket egy XLS-be összefoglalom, kis piktogrammal mellényomtatom a képét, vagy kinyomtatom a Te mondókádat, zsebre vágom és bármikor ha ilyen Oly-izé
közelében járok, előveszem a Bibliát és fellapozom, bízva abba, hogy nem az utolsó soraidba futok bele a sorozatszámmal - az eleje akkor menni fog és hátha megértem a matekot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Horgász topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Reklámblokkolók topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest