- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
PRO-peller #10321 üzenetére
Legalább 3-5 napig fura helyen voltak a gombok. Aztán rájöttem, jé, há' így el se kell engedni az üveget
Throme, vannak kényelmi szempontok, meg vannak fícsörök amik nem ártanak ha megvannak a vázon. 24mp előnyét én nem látom, van aki igen (mondjuk érdekes hogy az 1 számjegyű vázak is értelmes felbontással dolgoznak, szívem szerint apsc-re ezeknek max a 2/3át raknám). Lowpass szűrő elhagyása már jobb, de 24mp árán... dxo szerint jobb mint az előd 16os, ami felől egészen amíg nem próbálom, szkeptikus vagyok. Dxo eredményeket már nem tudom hova rakni, másodszor meg ami vesztett egyik helyen fényben, próbálja visszahozni a másikon. Az meg hogy kitobik nem nagyon szolgálják ki ha látni akarod a különbséget a kettő között, azt gyanítom. 2 váz és 5 üveg után már valamennyivel bővült a látóköröm, azon a téren is hogy egy-egy apróságot milyen áron csepegtetnek pluszban.
Amúgy igen, üveg fetisiszták vagyunk. Mert 8mpixelre leméretezve (hogy 4× akkora legyen még mint a monitorunk) ha megmondod melyik 5100/5200/5300as, adok neked mindig egy tábla csokit. De annyiszor adsz nekem tábla csokit, ahányszor a 17-50et megkülönböztetem a 18-105/16-85től. Persze, efnyócon már nehéz, jah, de elég ritkána akarok f/5ön fényképezni ha 3,5en már karcol, 2,8on meg még mindig kellemes.
Mint több más dologgal, ... hogy is mondjam, nem vagyok ragaszkodó, meglévőt mindenképp fényező ember. Tudok valaminek ugyan lelkesen örülni, és tudok valamit utálni, de ez 1-1 pont a sokból. Kritikus voltam mindig minden cucommal, a mostanival is, a nikonokkal is. Amiről úgy láttam nem sokat használom, ment az apróra, amit jobban kihasználtam, abból fejlesztettem. Ha úgy éreztem valami szimpi vagy nem szimpi vagy kíváncsi vagyok, kipróbáltam; a G2ben is volt ami tetszett, az S100fsben is, nejem gépében meg a mostanimban is. Magasról tojok a trendekre, marketingre, meg hogy az átlagnak mi kell; tudom hogy nekem nagyjából mire kell, és a számomra irreveláns dolgok nem érdekelnek ha nem jók/hiányoznak.
Hogy ennek a sok szófosásnak mi az alja? Semmi
Olyasmi, hogy ha letennéd elém az 5300at meg az 5100at... hát... 11 helyett 39 pont a közepére zsúfolva, 16 helyett 24mp, 3" helyett 3,2", 0,78 helyett 0,82× nagyítás, 4 helyett 5 fps, és a végére a nagy durranás, gps. 3 év alatt második upgradnek... hm... jó, táblázatban, marketingeseknek jól mutat. Azonos áron a gps miatt gondolkoznék rajta, majd valószínű legyintenék rá, mert nyűgös a raw számomra, még nagyobb fájlokkal még lassabb, ez sűrűbben számít mint a geotag. Semmi olyanon nem javítottak ami számomra előrelépés lenne, hasznosnak érezném. Érdekelnek a technikai dolgok, de kényszerből toltam végig az 5200 tesztjét is hogy elolvassam. Akkor minek, kinek ajánljam jóval drágábban ezt addig, amíg van a másikból olcsón?
Mááás:
Df képek... 58 1,4-el is. Hmm... -
törölt tag
válasz
PRO-peller #9378 üzenetére
Szerintem is. Azért a haladós képelős topic-ba is érdemes benézni, sokan DX-eznek, nem is mai gépekkel és a képek
A jó DX üveget pedig mindig el lehet adni jó áron, mert sztem később is keresettebb lesz. Ahogy az ember halad előre, lesznek mögötte "érkezők" a DSLR világba, akiknek a kitobi után kb. ugyanez lesz az igényük, megkapják ugyanezeket a tanácsokat és elkezdenek minőségi DX obit keresni.
Szerintem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
PRO-peller #8973 üzenetére
Az LR3 nagyon elavult, a 4 ugrásszerűen fejlődött hozzá képest, az 5 meg ahhoz képest. Nem csak tudásban, de sebességben is javulnak az újabb generációk.
-
Graphy
aktív tag
válasz
PRO-peller #8583 üzenetére
Hát pedig az a legfontosabb....... pfff...Javítok! Későn vettem észre a fogatlan vigyori fejet alul.
Egyébként arra nem jöttem még rá, hogy a Df-ben hol lehet a filmet befűzni...ha már itt tartunk.
-
m3ss
veterán
válasz
PRO-peller #7227 üzenetére
optikailag lehet, bar gondolom nincs tul nagy kulonbseg..de ar/ertekben? 15-20e egy garis, vagy ujszeru 18-55 vr2, ez meg duplaannyi...en amugy nem probaltam a 18-70-et, csak okoskodok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Sony VCT-SGR1
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest