- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
Johnyblue jó dolgokat mondott róla, tetszetős ez a gyútáv de hallottam olyan véleményeket hogy 60mm-nél feljebb már nem túl acélos (egy ideig vaciláltam aztán úgy vagyok vele hogy megtartom 24-85-öt), igazából nincs más lencse e téren mely ennyire univerzális és használható is, egyedüli objektívnek teljesen megfelelő.
-
hp1950
tag
Szia!
Nagyon jó lencse! Persze kompromisszumokkal. Torzítása 24mm , és a vignettálás remekül korrigálható LR, DXO Optics Pro, vagy az NX2 progival. Én is D610 használom, épp most jártam meg egy kappadókiai túrát. Ezt az egy lencsét vittem, hibátlanul működött! Csak ajánlani tudom!!! -
Drakk
tag
A film, illetve digitális kamera esetén fényérzékelő áramkör (CCR) (fény)érzékenysége határozza meg azt, hogy milyen fényviszonyok között tudunk a fényképezni.
Az ISO 100 az alapérték. Ha gépünk ennél magasabb érzékenységgel is rendelkezik, akkor kevesebb fénynél is fényképezhetünk. Ezt úgy érik el, hogy az elektronika felerősíti a fényérzekelőről érkező jeleket (képinformációkat). Azonban nem csak a hasznos jeleket, hanem a véletlenszerűen előálló zavaró jeleket (zajokat) is felerősíti, ami a kész képen szemcsézettség, elmosódottság formájában jelentkezik. (Ugyanúgy mint a hagyományos digitális filmnél.)
Az érzékenység csak úgy növelhető, ha az elektronika gondoskodik a hatékony zajszűrésről, ezért kerülnek drágába a magas ISO érzékenységű gépek.Azt hiszem megtaláltam a választ. Ezek szerint a "végeredmény" RAW ISO 800 lesz.
-
törölt tag
Én úgy gondolom, igen. Na meg a kis borotvaéles DX üvegek.
Illetve k*jó képe van a 24-120 f/4-nek is, JohnyBlue-jé volt fent, azzal lőttem egy esti Republic koncertet és még egyéb bohóckodás is ment napközben, nagyon nagyon kellemes. Gyors, éles (nem pixelszinten, de feltűnően látszik azonnal egy egyszerűbb obi után, hogy húh, él a kép), halk, klassz átfogású, szép bokeh-jú, CA is tűrhető, nekem tetszett.
De majd nyilatkozzanak a többiek is, ezt csak saját tapasztalat alapján mondom.
Amire való egy standard zoom, utazni és nagy átfogásokon gyorsan kéznél lenni, turistaként lődözgetni, 24-120 (még jobb is, mert nekem a 70 néha kicsit rövid FX-en). Tehát ha mennék Indiába, Balira, asszonnyal nyaralni (nem pedig fotóstúráskodni) akkor 1 üveg (+ 1 nagylátó) és ez vagy a Tami.
-
Freddy76
addikt
Szerintem nem. Propeller szerint sem. Szerintem Forceberg szerint sem. De Kutya szerint lehet, hogy igen, neki viszont nincs igaza, tehát nem.
Viszonylag lényeges kérdés, hogy mennyi pénzt tudsz fájdalommentesen szánni erre a bulira. Mert ha sztárnőgyógyász vagy, és ma kasszíroztál fél milkát zsebbe, és holnap is fogsz, akkor érdemes váltani. Ha hitelre menne, akkor nem.
Szerk.: na, basszus, Kutya szerint sem. De ha nincs igaza akkor most mégis igen
-
törölt tag
Hát szerintem jót kérdeztél, nem leszek túl okos, de a véleményem leírom.
Először is tudni kellene, mi nem jön be az 5100-ben. Én sejtem, fogtam-láttam és akkor irány a D7000-7100 vonal, bár 7100 helyett D610 inkább. Ha már lúd..Szóval:
a) DX vonal marad. Elmondták a többiek a csíziót, ezt nem ragozom. D7000 és makró üveg + éles standard zoom.
b) D700-as tank, Tami 24-70 2.8 vagy Nikkor 24-120 f/4 és egy 105-ös Sigma macro (vagy 90-es Tami).
c) D610 (ami még veszít értékéből, várj kicsit), üvegek mint a D700-nál.FX árba kalkuláld be azt, hogy az 5100-est akkor eladod + a 18-105-öt is, ezzel csökken az FX váz + standard zoom ára, kérdés, belefér-e Neked a maradékot kifizetni.
Aztán most lehet nagyon nagy butaságot mondtam az FX setup-al.. A D700-at amúgy fogtam kézbe és vadállat király, nagy, masszív, bunyózni lehet vele, jól bír iso-kat, Kleroo is szép kis izompacsirta Superman lett tőle
szóval sztem faja, mi kell még ?
Sötétben meg nem mondanám, melyiket fogom. A 610 sokkal újabb, árban nyilván több, de hogy ad-e annyit plusszban, nem tudom, azért a D600-610 1-2 kardinális ponton butítva van, persze így is über gépek, de itt fórumon specifikációk alapján még senki nem ajnározta őket körbe, akinek pedig van, még nem képelt vele egy normálisat ide (lehet, máshol igen, akkor elnézést), szóval az még lutri is lehet.
Csak ennyire kell a gép, hogy macis makrók + standard szituk, jó kezelhető vázzal, sok hülye egérmozi nélkül ? Akkor én üssetek, de D7000 és DX vonalon maradni + Tami 17-50 2.8 (VC vagy anélküli) + Tami/sigma 90-105 macro. Ha pedig nagyon felvet a pénz ezután, még mindig nézhetsz a maciknak a makróhoz vmi vakut és fénysátort vagy derítőkütyüket, két vakut, körvakut, bla bla..
-
imyourfriend
őstag
De az FX vonal jobban is veszít az ár/érték arányából, míg egy D7000-en nem buksz annyit ha hobbiból csinálod. Ahogy Zéé is mondja a te pénzed csak gondoltam megemlítem. Miben kevés számodra az 5100-as? Nem feltétlen kell egyből FX felé menni, oda azért komoly objektívpark dukál. Lehet jobban jársz egy D7000+Tamron 17-50 f/2.8-al mint egy D610+24-85 f/3.5-4.5-el. Bár Kutyus példájából kiindulva egy 50 f/1.8D elkél ahhoz a D610-hez.
Te tudod hogy mennyi a keret és milyen minőséget szeretnél kihozni az egészből.
-
MC Pite
veterán
Tudod-e mi hiányzik az 5100ról? Sokat segítene nekünk/neked ha ezt pontosítani tudod.
Másik: Sztem DX, jó üvegekkel. Fényerőtlen, alap obikkal annyira az FX sem király, de fényerős jó üvegeket ha már úgyis vesz az ember, sokat dob a dx rendszeren is, és olcsóbbak is rá ezek az obik. Tamron 17-50 2,8 vagy 28-75 2,8 (fx üveg, bár dx-en elég jó, fx-en már 'csak' az árához képest állítólag), tele tartományban sigma/tamron 2,8as 70-200át szokták ajánlani ha jól rémlik.
Illetve, vegyé' már valami rendes fixet mielőtt ff-re akarsz váltani -
A Zéé
addikt
és ha a dx-re veszel objektíveket?
Valami finom macrót, és ne közgyűrűvel játssz... Meg valami fixet, vagy fényerős alapzoomot. Sigma 105-ös macro, Tamron 17-50/2.8 általános obinak, 35/1.8, vagy 50/1.8 a fixek közül... Cseréld a teleobit egy 70-200/2,8-ra. Igazából ezzel a mostani két obival messze nem feszegeted még a D5100 határait se. De ha mindenképp gépet akarsz váltani, akkor D7000 ami majdnem egy D600, csak a szenzor kisebb.FX-et valami nem fényerős zoomal használni szerintem butaság, az elé már illik vmilyen 24-70/2.8 ha általános zoom (de legalább egy 24-120/4). Én csak akkor mennék FX felé, ha megvan minden olyan obi, amire szükségem lehet, és már így is érzem a korlátokat.
Persze a te pénzed, te döntésed, ez csak egy szubjektív vélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- ÚJ! Sony ZV-1F
- Nikon Z50 II kit (DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest