- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
#40935168 #17290 üzenetére
Olyan mintha a pörgős mérnököket átdeportálátk volna az egyes szériához, a többiek meg elszunyókálnak a többi vonalon
. Kivéve a szerviz/marketing rész, mert nekik állandó munkájuk van, mismásolás meg ápdételés... Vagy egyik sem, csak rohadjanak meg x/y üveg/váz kombóval amik papírforma szerint is klappolnának. Df-et is annyira vártam mintha meg akartam volna venni, de hát az eredmény... na mindegy, nekem nem jött be.
A sony is meg a nikon is reszelgetik a jövőt, kérdés hogy mikor veszik elő ezeket a kártyákat, mert ott lenne a lehetőség a vérfrissítésre. Hozzáállásban nem hiszem hogy sokat változnának, de ne legyen igazam, az nekünk csak jó leszduplán off:
Másutt is erősen monitorozzák a fizetőképesnek tűnő húzóbb réteg igényeit, de ott is a divat meg a trollkodás sokszor olyan irányba képes elvinni dolgokat... (FF mánia pl. Haladóbb váznak még nyitott milyen formátuma lesz, rengetegen sírnak ff-ért. Minek? Lett egy tuti obipark, olyan, hogy emellett aztán tényleg a billentyűzetkoptató pistikéknek van szükségük nagyobb szenzorra meg új obiparkra. Bár ha az X100 nagytesója/GF670 digitális utódja befigyel, az azért odabaszós lenne, majd meglátjuk mi sül ki belőle. Értelme sztem nem sok lesz (stúdió esetleg?), de marketing értéke lenne az tuti. ) -
MC Pite
veterán
válasz
#40935168 #17234 üzenetére
Ha még aktív nikonos lennék, akkor is lesz4rnám. Sőt, örülök neki. Hogy változás jön. És a másik
lajhárramamutra is ráférne.
De kb annyit érhet mint nálunk egy komrányváltás. Szép-szép hogy az élbojban 100 embert lecseréltünk, de akad még mögöttük párezer aki ugyanolyan marad; ebből lassú apró változások realizálhatóak csak.
Hiába van szinte kész a technika, hiába lenne ujjgyakorlat a legnagyobb hiányosságok befoltozása.A hibák felismerése, kezelése, tagadása, 1-3 év múlva javítása meg olyan érzéseket vált ki belőlem, amit inkább nem írok le... Sz4rj4nak sünt egy kicsit; de ez az eredmény még messze van ettől...
-
Throme
veterán
válasz
#40935168 #17234 üzenetére
Az emberek mára már immunisak az ilyen és hasonló hírekre. Olyanok mikor a 120%-os profit hekyett "csak" 90% jön össze máris 30% vszteségről siránkoznak. Vagy ténylegesen az előző év bevétele alatt maradnak, de még így is szépen keresnek, de jön a kesergés. Majd ha sok górét kirúgnak, székházakat, irodákat adnak el, gyárakat zárnak be, na akkor lesz gáz...nekik.
Szenzort leszámítva már vannak olyan "fícsörök" amit a canon beépít a vázaiba, de a nikon még nem. Amit Ti is írtok, valamint elforgatható tapipados kijelzők....
Néztem minap egy videót a canon 700D lehetett (rebel ti5 vagy mi) és valamelyik D5xxx nikon, talán 5200-as.
Összehasnlították a kijelzőn történő matatást. Hát szánalom a nikon. Kb ott tart, mint az első lcd-s digitális kompaktok... menü gomb.. le le le...ok..jobb jobb ok fel fel fel ok..menu gomb b+ mi ez már?
Haladó vázat kell venni, ha nem akarsz sokat molyolni.
Pesze nem magyar piac a célközönség és ezért úgy tekint erre a nikon, hogy belépő akkor kattingass. Itthon kevés a zsé és belépőket is olyan céllal akarnak használni mint egy felsőbb kategóriás gépet, ez érthető és nekünk kell a buzulás a menükben emiatt. Na ebben a canon előrébb van. szvszMost jelent meg 2 olcsóbb obi canonra. Egy FF meg egy DX. Ok fényerőben nem erős a 10-18 mert f4.5-ről indul, de legalább gondolnak a hobbifotósokra és 280 eur-rt már elvihető. Lesz ez még olcsóbb is.
Fel kéne ismernie a nikonnak, hogy a 3rd party gyártók sok zsét elvesznek tőlük. A profikból - akik használják a fényerős csúcs üvegeket - van kevesebb. A tükrös eléggé elterjedt. A belépő és haladó gépek. Hobbisták az olcsóbb lencséket keresik. Kompromisszum képesek.
Ha folytatja a canon ezen olcsóbb obik kihozatalát szvsz a márkában jobban bízók inkább saját márkás obikat vesznek majd. Nikon meg néz, hogy nikon vázakon itt figyel a sigma/tami...
Pl kitobik, 18-135 canon olyan 90-120k között lehet találni újonnan, nikon 18-140 pedig 140-180k. Fasza!Szóval a nikon vagy felébred vagy szép lassan megdöglik. Én max canonos leszek 10 év múlva... nagy ügy...(vagy milc-es
vagy halott
) ...
Na de az egész szvsz természetesen.
-
törölt tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
#40935168 #16945 üzenetére
Jah, ha az érzés a lényeg, akkor minden OK, ott a "csaj tütüje valódi hernyóselyem legyen" elképzelések is normálisak
Ijk: Párszor már linkeltem képet, anyu valami DSLR-t tart úgy mint a kompaktokat, hátsó LCD-n komponál, vázon kitobi offkorsz és ez elég általános, szóval légy nyugodt, a többség szßrt se ért a fotózáshoz, csak a "nagy gép jobb fotó" marketinget benyalta.
t_a_m_a_s: Pite nem akar átvágott torkot, így olyan képeket nem tesz fel, amit asszony nem hagyott jóvá
-
Mercutio_
félisten
válasz
#40935168 #16762 üzenetére
Lá] tatlanban jöhet priviben pár kép anyukarol
Nah, olvasok tovább, de van rá egy milc vázam, hogy önjelölt okoska újabb aranyköpeteibe botlom a next 160 hsz-ben
Na azbesztbammeg nem is kellett sokat olvasni, megyek is lottót venniEperkutty: Azt sugd már meg, hogy fizetnek is neked azok akik miatt műterem törzsközönség vagy, vagy jobbára ingyér tolod nekik, mer utóbbi esetben vicces ám ez a nagy hoborges a wi-fis/tv-n mutogatos dologról
előbbi nél meg ha van rá igény és megéri beruhazni rá mert kitermeli az árát megoldod más módon
[BFreddy76 : Amíg nem mégy olyan helyre nyaralni ahol még nem jártál szerintem nem fog hiányozni a fujinál többet tudó cucc.
Nah, utolsó 37 hsz-t majd legközelebb...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
#40935168 #16895 üzenetére
Nem csak a hugodnak kellene ilyen gép. Én is kiegyeznék vele
Még azt sem tartom kizártnak, hogy beáldoznám érte a DSLR-emet, bár az meg a maga szintjén egy elég jó és komplett kis cucc, sajnálnám eladni... De az is biztos, hogy ha lenne egy kompakt méretű cuccom ami tudja a leírtakat ISO-ban meg jpegben, sosem venném a fáradtságot, hogy egy hátizsáknyi cuccot hurcibáljak. Most sem túl gyakran viszem a komplett cuccomat, leginkább a súlya és a helyigénye miatt, az esetek 90%-ában marad a váz + 18-105.
-
flash-
veterán
válasz
#40935168 #16881 üzenetére
az a baj hogy kevés a teszteredmény a kompakt gépekről,(vagy ha mégis van hát azok sem az 50ezer ft körüli vagy alatti kategóriák) dxo párat tesztelt de azok d3100+18-55 áron vannak,akkor már inkább utóbbi...
de a legjobb high-end ultra kompakt gépekre is simán ráver iso-ban egy d3100 pedig árban olcsóbb..(najó dinamikában már más a helyzet)
hát lehet hogy fordult a kocka és most már a DSLR (legalábbis belépő szinten) hozza a legjobb ár-érték arányú képminőséget?Mert hát hiába veszünk egy 40 ezres kompaktot, pl iso-ban 10x jobb nála egy belépő DSLR... -
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16855 üzenetére
Meglehetősen sok műtermi képem van, de nem vagyok nagy terembe járós...van hobbi házistúdióm.
Te hova szoktál járni? Debrecen vagy Pest?Voltam pár WS-sen, és nemigen javasolják a modellnek munka közben a képek mutogatását. Az ilyenekre ott az előre tervezett pihenő. Egész addig meg instruálni-instruálni.
Persze ahány fotós, annyi szokás, de szerintem megakasztja a fotózás dinamikáját ez a képmutogatás.Máskülönben egyetértek azzal, hogy ez fun meg a profizmus szelét csapja. Korábban leírtam, hogy abban is melletted állok, hogy ezt a kategóriák topjaiba (D7100, D800, D4) bele kell tenni, de abban, hogy emiatt váltsál rendszert, nagyon nem.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16828 üzenetére
Már milyen 85 1.4G-t teszel rá? Nikkort? Adapterezel? Akkor már inkább adapter nélkül a Nikonra pattintom fel. Minek nehezítsem az életkém?
Wifi? Stúdióból rögtön wifivel mit küldesz? Úgyis szénné lesz még utómunkázva a raw, amit otthon teszel meg. De jó, tegyük fel, hogy rögtön kell jpg-ben a megrendelőnek (ami biztos nem, mert ez nem sajtó-, sportfotó, haditudosítás, stb, hogy fontos a just in time), akkor szépen a stúdióban lévő notiba betolod a kártyád, és kész. Vagy viszel magaddal notit, vagy mikroSD-t teszel a vázba, arról meg telóról továbbítod.
Szóval szvsz egy erősen fiktív helyzetben lehet fontos ez a wifi a stúdióban, akkor is megoldható a hiánya játszi könnyedséggel.Az AA meg a ruhában lévő modellnél többet ront, mint amit használ. Aktnál, portrénál tán van értelme, de őszintén megvallva kétlem, hogy az esetek 99-9%-éban a 36MP-s szenzorra egy 1.4-es álomüveg karca ne lenne elég.
Kicsit csapongsz, ahogy én látom.
Nemrég még írtad, hogy minimálisan ad többet élességben az AA hiánya. Tekintve, hogy néha viszont nyügöt jelent, Neked inkább nembegyere. Erre most A7R. -
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16816 üzenetére
Miért is?
Semmivel nem jobb stúdióban a D800-nál, főleg a jelenlegi obiparkkal. Ráadásul itt még az esetlegesen jobb low light kepésségéből sem profitál a Sony. Tulképpen megtaláltad azt a területet, ahol a legrosszabban jön ki az A7R egy összehasonlításból.
Egyedül mászkálós (turistás, erdőjárós) gépnek jobb, mert jóval kisebb és fele olyan nehéz. Plusz makrónál dob sokat a kihajtható kijelző.De ezek az előnyük elvesznek a stúdióban.
-
*Ropi*
félisten
válasz
#40935168 #16777 üzenetére
A magánvéleményem, hogy azért nem tesznek a pro vázakba ilyen extrákat, mert mindennek ára van: egyrészt a fogyasztásában, másrészt a súlyában. 1D4-gyel tárgyfotóztam egyszer (még az Amazon előtti időkben
): folyamatos Live View mellett 2.5 órát bírt az akkuja, utána csere másikra, ez meg ment fel a töltőre...Összehasonlításul a 40D-m akkuja LV-vel max. 40 percet tudott kb.
A Wi-Fi jó dolog, csak nagyon lezabálja az akkut. Egy Pro pedig nem kockáztathatja meg, hogy bekapcsolva felejti és emiatt egy esemény közben lemerül a váza. Mint tudjuk vannak rá alternatív megoldások, amik jobbak a gyárinál.
-
flash-
veterán
válasz
Nikon és a Canon elkényelmesedett adják ki a nesze semmi fogd meg jól ez se lett jobb az előzőnél de drágábban adjuk vázakat...
sőt,mostanában az ismert technikai hibák egyre gyakoribbak.....(lásd: D7000 el és d600 al legtöbbet emlegetett gondok)
de úgylátszik nem fenyegeti őket semmi mert nem lépnek...
vagy egymást várják be? (vagy kitudja lehet hogy nem is akkora konkurenciák egymásnak mint azt mások gondolnák..ha egyszer kiderülne én nem lepődnék meg..) -
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16792 üzenetére
Egyébkét, ha én a Canon fejesek helyében lenék, tuti kiadnám ukászba a saját szoftvermérnökeimnek, hogy na gyerekek, csináljuk meg ezt meg ezt a fontos, és eddig nélkülözött fíöcsört a konkurenciának, és dobjuk fel a netre csak úgy valami olyasmi sz9veggel, hogy "segítünk, ha nem megy".
Kurva nagy marketing lenne.
Persze nem tökéletes fw átszabásra gondolok, hanem 1-2 fontos, hasznos hiányosság javítására, ami azért egy üdítő fricska lenne a vetélytársnak.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Aztán szegény Nikon meg tönkremegy, mert megalkotja a kütyübuziknak a szupergépet, akár olcsón akár drágán, utána meg nem tudna mit beleszerelni meg újítani...
Egyébként a kihajtható kijelzőt nem lenne egyszerűen helyettesíteni OTG kábellel meg okos telóval? Úgy is hamarosan mindenkinek a zsebében lesz egy Kitkat, már csak valami kínai kütyü kell amivel könnyedén tudod (gorillapog módjára) csavargatni váz mellett a rápattintott telód... igaz, ha meg van wifi, akkor már OTG sem kell...
Szerk.:
De kavarjuk tovább, feldobod google szemcsit és nem kell sem kihajtható lcd, sem LV...
-
imyourfriend
őstag
válasz
Megneznem azert hogy az 1dx vagy a d4s hol keves tartalomban.. nem kell minden vaznak 36mpxet tudni, nem veletlen 14 avagy 16 az etalon. Akinek meg oriasi kepek kellenek megveszi a d800at aztan ennyi. Aki megvesz egy ekkora vazat az tud bele venni wifis kartyat is, igy megoldott a dolog. Szerintem ha tehetned mar egy df-el futkoznal es elvezned amit isoban nyujt.
-
HThomas
őstag
válasz
+1, akárcsak Thom Hogan írta volna
Nekem főleg a kihajtható kijelző sokszor hiányzik a D7000-ből, nem értem miért nem rakják bele. Ráadásul egyre nagyobb divat, hogy teljesen elforgatható helyett csak dönthető kijelzőt tesznek a gépekbe, ez se túl jó trend.
Az AF-re meg valahol szégyen, hogy miért nincs egy user által indítható automata kalibráló program a vázakban. Tesztábra nyomtat, falra felragaszt, gép állványra felrak, némi várakozás, és hipp-hopp pontos a fókusz.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16775 üzenetére
Persze, ez így lenne jó, de több, mint valószínű, hogy nem megoldható. Miért nem? Mert a Nikon nagyon őrizgeti a kis titkait. Abszolút nem működik együtt még csak a 3rd gyártókkal sem. Nemrég olvastam erről egy cikket, ami rávilágított, hogy a CZ obik miért MF-fel jönnek ki CaNikon vázakra, és hogy miért vannak AF problémák a Sigma és Tamron üvegekkel.
Visszatérve az alapkérdéshez...fw-ben azt meghákolni, hogy 20 perc helyett 66666666666666666666666 perc (kvázi végtelen) legyen a videó felvétel hossza, vagy hogy bármilyen aksival működjön a váz, egyetlen numerikus vagy logikai érték átírása. Gyerekjáték.
De Te számításokat akarsz elvégeztetni a vázzal, új menüpontokat beépíteni, stb amit nagy eséllyel nem fog senki külsős megcsinálni. -
A Zéé
addikt
válasz
#40935168 #16775 üzenetére
hát az egyetlen dolog amivel el tudják adni az 1-es szériát az a legjobb követő AF-es mirrorless, gondolom azért gyúrnak rá.
B verzióm meg, hogy így csiszolgatják a jövő technológiáját, mert a kicsi szenzort olcsóbb gyártani, reszelni, esetleg kukázni, ha mégis vacak. Mert ha tényleg jön a Canon 100D-nél is kisebb, de F mountos, nagyonpici D2300 (vagy milyen néven emlegetik), amivel piacot akarnak reformálni, akkor ilyen, vagy ehhez hasonló AF-el jön tükör és ovf nélkül. -
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16770 üzenetére
Az a baj, hogy lehet hogy nem lineáris az eltérés. Pl 24-en ha 0, akkor nem egyértelmű, hogy 48-on +5, 70-en meg +10 az eltérés.
Szerintem ilyet inkább ne számoljon a váz, meg ez bonyolítja is az fw buhert.Ellenben 1 tárolt érték helyett 3 már elég lenne. Ahogy írod, mehetne a 2 végállásba és középre.
(#16771) Eperkutyus:
Gondolom így mégiscsak jobban fogyna.
Egyébként üdvözlöm az ötletet. -
-
L4mie
veterán
válasz
#40935168 #16762 üzenetére
Töltéskor villog, de ez nagyon el van bszval a manuálokban
már párszor írtak ide is hasonló kérdést.
Hát gyorsan lerendezted őket a Canyonról.
btw: ofoofofofofoff pont most lepődtem meg FB-n, hog Sir Riccio nak Cannonja van, pedig én úgy emlékeztem Nikonnal tolja....na sebaj
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16755 üzenetére
Akkor már miért nem Green Lantern néven?
-
-
Byk01
őstag
válasz
#40935168 #16718 üzenetére
Én nézek valamit nagyon félre, amikor Zeiss 27-70/4-nél képközépen 4000 fölötti LW/PH értékeket nézek, míg a Canonnál a max 3700?
A képsarkokban 24 millin gyengébb a Zeiss, de 35 mm-től már nyaldossa (itt-ott át is lépi) a 3000-et, míg a Canon inkább 2700-2800 között teljesít.A Nikon jobb a Canonnál, de a 4000-et ő sem ugorja meg. A sarkokban egyértelműen jobb, mint a Zeiss.
Ne csak az ábrát nézd, hanem a számokat is.
-
válasz
#40935168 #16728 üzenetére
az a baj, hogy miután egymás alatt helyezkednek el ezek a színérzékelő rétegek, a legalsóra már mindenképp kevesebb fény jut. Még mindig ott tartunk, hogy nem sikerült legyőzni a legnagyobb kihívást, ami létezik a digitális szenzorok "ébredése" óta, mégpedig hogy elérjük az emberi szem dinamika átfogását.
A foveon pont itt bukik meg, hogy a felső két réteg okozta fényveszteséget két valamilyen irányba kompenzálni kell.
A. a vörös rétegen kompenzálunk - erősítünk (innentől az zajosodni fog)
B. a kék és a zöld rétegen beeső fény mennyiséget csökkentjük (ráadásul a kéken még többet is, mert ahhoz képest már a zöld réteg is veszít) - köszönet a reflexióknak, és a fényelnyelésnek.Persze ha megoldják hogy simán hozzák a jelenlegi CMOS szenzorok dinamikáját - vagy még talán jobbat is -, csak eldobható a bayer szűrő, akkor le a kalappal.
Vagy jobbat mondok, miután a MILCekkel eltűnnek tükrök, jöhetnek a 3 CMOS-os prizmás fényképezők, és tessék... kenjék a hajukra a bayer szűrőt...
Az egy másik kérdés, hogy a gatyád is ráköltöd a gépvázra, de oda se neki...
-
válasz
#40935168 #16723 üzenetére
Hát nemtudom. Ha eleget gyártanak belőle biztosan olcsóbb lesz, de nem véletlenül nem terjedt a Sigma (nem Fuji fejlesztette ezt anno x3 néven?
)
Én valami szervesben gondolkodom, és valahogy megfordítani a OLED-et. Olyan szerves anyagból építeni, ami a beeső fény hullámhosszától függően máshogy reagál, ami valahogy feszültség értékké konvertálható... Az már inkább lenne buli.
Már ha hihetünk annak, hogy tényleg érkeznek a szerves alapú szenzorok. Már az is rohadt nagy ugrás lesz
Btw. szerintem 24 meg 36 megapixelen az hogy bayer szűrő miatt még interpolálunk színinformációt kevésbé problémás (főleg hogy soha nem használtok ti sem ekkora méreteket), mint pl. videókamerák esetén. Persze nem tökéletes, de kevésbé pain in the ass, mint egy egyszerű FullHD szenzor esetén, mert a mintavételed jelentősen nagyobb felbontású, mint a valós végterméked (legyen az nyomat, vagy kép). Persze m3ss vászonra nyomott tájképe más tészta, de érted a lényeget...
szerk.: közben beleszerkesztetted hogy foveon x3...
(#16727) Eperkutyus: Troll
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16702 üzenetére
Én is ebben a hitben voltam.
Akkor viszont pláne érdekes ez az eltolódási jelenség. Ez ugyanis azt bizonyítja, hogy a szenzor bírja mindkét végen, és a képfeldolgozó egységen múlik, hogy melyik területről akar többet profitálni.
Ha az általad linkelt teszten kiválasztod D800-nál az extra high ADL-t, valamint az A7R-nél az lv5 DRO-t, akkor szépen elhúz a D800.Egyébként pont a minap futottam bele egy ilyenbe. Tök alexpós, kb teljesen fekete fotóból használhatót csinált az LR. Nagyon brutál ez a szenzor. Persze nagyobb nyomatnál már kéne zajt szűrnöm is, mert 3 EV körüli korrekciók, shadow és csúcsfény buherok voltak rajta, de monitoron még FHD-ben is bevállalható.
Otthonról postolom majd a képernyőmentést.(#16706) Eperkutyus:
+1 -
aleister
veterán
-
ATM_automata
őstag
válasz
#40935168 #16658 üzenetére
Kész vagyok tőletek
A 18-55 témához csak azért is hozzá szólok
Ha már írok...Szerintem eldönthetetlen, hogy mi legyen vele...én nem adnám el 20K-ért, mert annál simán több haszna lehet. Ahogy mondták is, kocsmázni jó
Ha leadod és 18-105-öt veszel akkor meg úgyis bele kell még tenni pénzt...szóval kell a 20K vagy még költeni akarsz?
Nem is rágom tovább...iszom egy banánturmixot...
-
ATM_automata
őstag
válasz
#40935168 #16641 üzenetére
Köszi
Én viszonteladó vagyok, nagykerből veszem a Nikon termékeket. Természetesen ezekre megvan a 3 év. Csak írtam, hogy a pontos menetét nem tudom annak, hogyan ellenőrzik, mert még sose kérdeztem, Egyébként pl, az osztrák Saturnban magyar bruttó nagykerárnál is jelentősen olcsóbban lehetett D7000-et venni, akár kitben is. Mostanában nem jártam odaát, nem tudom mi a helyzet, főleg, hogy az euró jelentősen drágább, mint mondjuk tavaly volt.
-
csacsi77
senior tag
válasz
#40935168 #16569 üzenetére
Szerintem a Canon 40-50D is nagyon jó fogású volt. A 60D már kevésbé, ott tényleg a "műanyag érzést" lehetett tapasztalni. A 70D kicsit visszahozta a régi színvonalat, de a 7D a favorit, azzal szöget verhetnék be a falba.
Jöhetne már a MII, sok szögnek van itthon hely.... Ja nem, megint eladósodnék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Asztalos klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- Nikon Z50 II kit DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, & (DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon )
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Fujitsu Lifebook U748 Üzleti erő, hordozható formában
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest