- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
ez így van...nekem is ez volt a fő ok a FF váltásra....Sőőőt volt signa 50-500 OS is,sztem elég jó optika annyiért.Viszont a bukta mindig nálam is a fény volt,kellett a magas iso...Nah itt be is bukott a dx vonal.
Azért a nikon TC-nél soha nem volt gond a fókusszal sem,még a tc20-al sem a 70-200-al, akármilyen rossz volt az idő.
Csak megint mivan? :
Múlt héten...lerakom a D600-at...Másnap...valami nem jó.... a jóq...a anyja...nézem...70-200 -17-re kalibrálva lesz jó, az 1.4-es TC-t fel sem tomm rakni,met kiszaladok a -20-as korrekcióból.... a tami 24-70 is összevissza megy.....de csak 200mm-en lett -17, 70mm-em már életlen volt
2nap próba...sz*r....SB910 felrak, vaku af bekapcsol és megint más az AF mérés
Na,bebasztam a szekrénybe,hogy rohadna meg a nikon a szarjaival... -
Schuby
aktív tag
-
Persze, én kértem tanácsot, mindent meghallgatok
Esküvők, bulik, szalagavatók, stb
Szerintem érdekes lenne, amikor a menyasszony és a vőlegény kér egy közös fotót, és benne van az egész násznép, zenekarral, pincérekkel együtt
Egyébként valóban nagyszerű objektív, de nem tudom kihasználni, azért meg hogy párszor jó lesz, azért ne álljon benne a pénzem! (ha nyerek a lottón, tuti vissza veszem
)
tamron 17-50-ről olvastam hogy 50mm lágy a képe 2,8on (pixinfós teszt), ez mennyire igaz?
-
quby
őstag
ISO800...
Zajban sok fényerőben kevés....A cél elsősorban az lenne, hogy vaku nélkül elfogadható képeket csináljak a (nappal is sötétes)lakásban a felcseperedő gyermekemről. Erre van egy 50 1.8G-m, de még ez is kevés. 1.8-on nagyon kicsi a mélységélesség, igy gyakran vannak fókusz problémák, nomeg a használható megvilágitáshoz ISO 100-400-on - mert gyakorlatilag csak ezek használhatóak - 1/10 1/20 közti záridők kellenek...
Ezek meg mondanom sem kell milyenek
ISO1600-on vagy HI ISO-n meg szarabb mint anyám 2000HUF-os C2-es Nokiájával..
Szal..hamarosan én is beruházok egy D7000-be
(#22688) newbie_67
Nekem beltérbe sok az 50. a fixből. Kicsit megbántam hogy nem 35-öt vettem, de csak azért mert igy nagyon távol kell menni a gyerektől, de lehet a lakás kicsi. Mert egyébként gyönyörű képe van. Kint jó, ott néha még a 85 is beleférne csak hát az árban kicsit odébb van. Mikor megvettem a 18-55 lekerült a vázról, és gyakorlatilag le sem vettem a fix-et. Azóta lett egy 18-105-is igy a 18-55 csak azért van még meg hogy a D3000 eladásakor legyen mit adni hozzá.
-
szmiatf
csendes tag
Én nem veszek észre fókusz gondokat, de meglehet hogy jó értelemben véve igénytelen vagyok.
Meg ugye csakazértis tágan nyomul az ember ezzel az obival....
Egyébként adott: vázban korrekció, sigma dokkoló, meg reicanfocal.
Ha bele akarok kötni, akkor az árán túl a 800g csak ami fájMost is megvenném. Illetve csak azért nem, mert az árát más gépeim más obijaira költeném (perpill)....
Ha valaki lecövekel DX-en, akkor musthave.
Én arra lennék kíváncsi, egy D300 hogy teljesít vele. -
bandigno
senior tag
& imyourfriend
Köszönöm!
Pont ezektől a "belsejében kellett vmi egyéb műveletet végrehajtani" dolgoktól parázom a rövid gari idő végett!
A zárcserét fejben már lezongoráztam, hogy előbb-utóbb szükség lehet rá!
Esetleg még valami ismertebb típushiba? Gugliztam ezt-azt, de jórészt csak inkább dicséret érte a vázat és túlhypeoltnak érezte az olajgate-et! -
-
matyi012345
őstag
-
matyi012345
őstag
Nem vagyok én mester
bár kedves az próbálok lenni, csak néha nem jön össze.
Jól választottál, nem kell győzködni magadat. Sokkal fontosabb dolgok is vannak a gépnél. Egyébként studiós témában ugyanez a helyzet. Nemrég Hensel és Mikrosat vakukkal fotóztam, essen rám egy zongora a Deák téren de jobb volt a Mikrosatos. Márka ide-oda. Kevésbé melegedett, pontosabbnak éreztem és úgy az egész. Jobb volt. Ott is lehet értelmetlen fanatizmusokat gerjeszteni..Bár azért ott nem ennyire összetett a dolog, de az ésszerűségen kívül bejátszik a fanatizmus néha, meg az ezt hallottam azt hallottam..gyakorlat meg néha meglepő. Egyébként nálam a Multiblitz ami nyerő nagyon, de egyelőre biztos nem fogom megfizetni.
-
matyi012345
őstag
Nem állítják, hanem mérik és tapasztalják. Pár hete töltött fel Eperkutyus egy 6D D800 összehasonlítást, hogy mi jön ki ha megrángatják a képüket felfelé. Canon elvérzett, és nem kis különbség volt. Aki fényszegény környezetben dolgozik vagy nagy dinamikát akar annak ez kell és ebben jobb a Nikon. Az hogy hogy a Canonnak jobbak az optikái meg általánosítás, vannak jobb és vannak rosszabb ár/értékűek mindkét rendszernél. Nem értem miért pont engem kell támadni amikor a létező összes márkával megcsinálom ugyanazt a képet és még mindig mondom: NINCS márkafanatizmusom. Töltsek fel neked saját készítésű EPM1 D70 40D D70 D5100 képeket és megmondod melyik melyik? Meg se próbáld ha nem akarsz elbukni a teszten!
-
matyi012345
őstag
Egyáltalán nincs Nikon fanatizmus abban amit írtam, szerintem ezek tények, ráadásul az elején elég sok negatívumot is írtam. Jobbak szenzorban, Canon meg jobb AF-ben. Röviden és tömören ennyi a véleményem. Nekem az AF nem szempont, így marad a Nikon. De ahány ház..amúgy Nemrég fotóztam 6D+100L makróval és tetszett, jó képeket adott a 6D, könnyű volt az utómunka, tette amit kellett. ISO 100-200 on voltam, feljebb nem mentem. Szóval jó a Canon is. Egyáltalán nincs nekem semmilyen fanatizmusom.
-
Schuby
aktív tag
Sosem szerettem az ilyesfajta fanatizmust. anno amikor a nikon mellett döntöttem az egyetlen érv az volt, hogy úgy éreztem a fix pénzemért a nikon ad többet. Most gondolkodás nélkül váltanék, ha nem lenne meg az obi parkom, és se pénzem se kedvem elölről kezdeni az egészet.
-
Gabor970
addikt
-
imyourfriend
őstag
Netán túl közel merészkedik akkor átszereled a 70-300VC-re a dolgot.
Viccet félretéve a 120-400-am annak idején 150k volt. Tény hogy képes egy egy jól elkapott képre, de legközelebb már nem vennék. Pedig szerettem benne azt hogy lehetett kézből lődözni vele akár felhős égbolt mellett is pl. . Viszont a másik oldalon meg ott van hogy néha illett volna jobban rekeszelni mint amennyire rekeszeltem, és mint írtam 400-on nem volt túl acélos/hiába vágtam ki képközépről bármennyit az sohasem volt olyan éles mint szerettem volna. Persze 10x15 meg 13x18 és hasonló nyomatokra megfelelő volt nade kérem, ennyi pénzért valami jobbat vár az ember. Szóval ha mégegyszer nekiállnék akkor ezért vennék fix obit, kerül amennyibe kerül de legalább élvezhető lenne a dolog. Az elején Én is azt hittem, hogy ilyen fényerőtlen obival van mit keresni e téren.
-
imyourfriend
őstag
Annó DX vázon volt 120-400-am és akkor olvasgattam utána hogy mi a helyzet aztán arra jutottam hogy ha komolyabban érdekelne a dolog akkor mindenképpen fix objektívhez nyúlnék. Bár elsiklottam a dolog mellett mivel jött a d600 ugye. Viszont ennek a 24mpx-éből sokat lehet vágni, és úgy érzem d7100 is hasonló adottságokkal rendelkezik. Ennek okán gondolom hogy elég lehet a 300/4, remélvén hogy a lessátorban jó helyzetbe kerül az ember. Mivel az élessége megvan [link] elég penge darabnak tűnik már kezdő rekeszen is a fix. A vicc amúgy az az egészben hogy egy 150-500-nál pl jobb kivágással bír képközépen a 300/4 azonos vázon, hiába csak 300mm a gyútáv, míg a másiknál 500.
Ugyanez volt kb a gondom 120-400-nál is, rekeszelhettem a világ végére akkor se akart produkálni penge képeket 400-on..
-
Tapasztalatom nincs nekem vele, még. Viszont olvastam róla és hallgattam youtube teszteket és az alapján ebben a lefedésben nincs sok alternatíva, viszont a Tamron 150-600 elérhető áron kínál viszonylag jobb minőséget akár 600-on is.
és a Sigma 50-500
Elvileg gyorsabban fokuszál a Tamron mint a jobbik Sigma. A Tamron meg megkapta a 2014-es TIPA díjat, ami tudom egy dolog, de általában azért nem "szar" termékek kapják meg. Nézik az ár/érték arányt is, amiben viszont tényleg jó. Nikon is van AF-S 80-400mm de több mint duplaáron és csak 400...
-
Byk01
őstag
Ez oké, csak a hozzászólásokból az jött le, hogy semmi értelme az egésznek, utólag is meg lehet csinálni, amit a crop mód ad. De van, amit nem lehet. Azért nagyon nem mind1, hogy egy D800 4 kép/s sorozatát markolattal meg DX móddal fel lehet tornászni 6 kép/s-re. (egy D4-nél szinte mind1 lenne, hogy 11 helyett 13 képet lök másodpercenként)
-
törölt tag
A D800 szenzora DX módban, DX képkivágáson 16 megapixelt produkál, ami gyakorlatilag egy D7000. Ez az első bukó a felhördülésnek anno, hogy úristen, 36, most mi lesz.
16 / 0,4444444 -> 36, ez az arány a kettő között. Ebből pedig: 24 (DX) / 0,4444444 -> 54 durván.
Tehát a 24 megapixeles pixelsűrűség DX lapkán, ha a lapkát FX-é növeljük méretben, meghagyva a pixelsűrűséget és pakoljuk köré a többi pixelt az üres FX területre, végül 54 MP-t ad.
Ha jól számolok
Szerk.: 15.3 MP körüli a D800 DX kivágása, picit kevesebb.. de valahol 50 körül áll meg a DX 24MP szenzorok pixelsűrűsége FX-re vetítve. A lényeg érthető.
-
törölt tag
Lassan másfél-2 éve megvan... valahogy így. (magyarul)
Nagyon durva. Ennél komolyabbat amúgy nem láttam még, ez szerintem nagyon nem amatőr kiadvány.Mármint amatőr is elkezdheti, a profit a gyakorlat különbözteti meg az amatőrtől, mert semmi érthetetlen nincs benne. Csak a ki a halálnak van türelme mondjuk oldalakon át a szemet retusálni több lépcsőben úgy, hogy ha két szempilla összeakadt X formába, azokat két egymás mellett álló szempillává varázsoljuk (úgy, hogy görbülnek, nem ám két buta egyenes)...
Kelby beteg
Nem mindig szimpi az ipse (McNally-t jobban csípem), de a tudása kegyetlen.
-
törölt tag
Fordítva fogd meg a dolgot: komoly magazinfotók ott indulnak (Phase One és társai) 40MP körül, ahol Te még a DX-FX világban indokot keresel arra, miért baj, ha tűéles a 36MP-s D800E. És őnáluk sehol nincs aztán semmiféle aliasing szűrő
Egy 80 megapixeles középformátumú szenzoros portré mondjuk egy friss Schneider-Kreuznach optikával enyhén szólva is mitesszergyalázógép
Retusálni tudni kell. Sokan csak ugatjuk a szakmát... az út meg rögös. Egy milf pl. extra kihívás, ugyanúgy, mint egy 14 éves pattanásos tini például vmi gördeszkás reklámfotón vagy mittomén. De ilyen felbontásokban már mindenki rögös
Szeretnék CSAK annyira retusálni tudni, mint Körber Laci pl...
Gondolj bele: a D7100 pixelsűrűsége FX-en még nincs jelen. 54 Megapixel lenne....
Nincsen itt még semmi sem lefutva és lesz ismét karón varjúamikor kérdezni fogjuk, miért kell annyi megapixel
(Nem is tudom, mi a frászt lehet kezdeni DX-en 24MP-vel, ha nincs hozzá üveg)..
-
Kleroo
veterán
Egy debreceni vétel még úgyis szóbajöhet neki.
IT háttér sem annyira drága már. Egy sandy bridge alapú i7 rendszer már egész olcsón megvan, és nem különösebben lassabb a legújabb csúcs haswellnél sem. A memóriakártyák ára pedig szintén csak zuhan lefelé.
2012-ben volt ez jelentős érvágás. -
törölt tag
??? Ti most mindketten meghibbantatok
42 mega átlagban a lossless tömörített 14-bites NEF. A kék ég bemegy 40 alá is, míg egy dzsungel felmegy 46-ra is akár.
Nem Tiff, NEF. Tömörített. Veszteségmentesen. Nem mp3, hanem flac módra, ha így jobban értitek. Ezt visszakonvertálja megnyitáskor belül az ACR és mindenféle raw motor azonnal "wav"-ra, az eredeti fájlra, bitről bitre csontugyanazt kapva, anélkül, hogy bárki tudná, mi megy a háttérben.
Ki akar 90 megákat a kártyára menteni ? Sem fps-t nem növel, se semmi egyéb funkció. Max annak, aki raw-t túr, visszafejt, Magic Lantern-el próbálkozik Nikonra (esélytelen), stb stb stb
Felhasználóknak ott a veszteségmentesen tömörített NEF átlag 42 megája. És egy 32G-s karira ráfér tetemes mennyiség belőle, kettőre pláne
-
Sucuka
senior tag
Erősen nyersanyagfüggő, de ahogy alább írták, 24x36-os kisfilmre ("fullframe") 24 megapixelnek megfelelő felbontás érhető el a legfinomabb szemcsézetű profi nyersanyagokkal. A középformátum, és a nagyformátumú síkfilmek már messze más technikai adatokkal bírnak, ott a diginek még van hová fejlődnie
-
gab.m
senior tag
A nagy fejek 24 MP koruli valos felbontast szamoltak amit maximalisan ki lehet hozni egy 35mm-es filmkockabol. Ehhez nagyon finom szemcseju jo minosegu film kell, popec optika, es hibatlan technika a fotozasnal, valamint ezek utan nagyon pontos es igenyes hivas (nem kisporolva lepeseket mint jonehany laborban) es egy fasza scanner. Na, igy lehet elwrni a 24 megapixelt. De amugy nem kell erre ragorcsolni, a filmes fotozas kikapcsolodas, elvezet, uj hozzaallas a dolgokhoz, ami vagy bejon, vagy nem.
-
Tomate
veterán
Zúzódásokkal megúsztam... Helyreállítható lett volna, futómű, váz, motor nem sérült tehát nagy gáz nem lett, de én ezt a motort már egyszer felépítettem a nulláról... még egyszer nem volt kedvem. Pedig szívemhez nőtt nagyon. Én is rengeteg balesetet halálesetet hallottam és mindig csak annyit tudtam mondani a p*csába is miért? Egyszerűen a legtöbb kivédhetetlen mint pl a motoros szerkesztő újságíró srácé is. Ha random jön a kaszás akkor jön és ez durva :/
-
m3ss
veterán
matyi+1
csodalkoznek ha tag rekesszel keszult volna..szted milyen obival lehet ilyet loni hogy a teherauto hatso fele mar elmosodott dof miatt, de a fak meg a novenyek a hatterben igy neznek ki. bokeh lett a teherauto hatso felebol ami kb 1m-re van mondjuk az elessegi siktol, viszont az elessegi siktol 10+meterre levo fakkal mi a helyzet?sok kepet kell loni ha svenkelsz aztan valogatni...meg jol eltalalni az auto sebessegehez, obihoz, tavolsaghoz a zaridot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- Ford topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Diablo IV
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest