- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
Ez függ hogy mire használná.
A dx vázak 1,5x adnak ami előny madár, vad fotózásnál, és kevesebb mint fele az ára az fx vázhoz képest.
Az fx váz drágább, minden obi fel tekerhető ami F bajonettes, de ha dx obi akkor az csak croppos felbontásban fog működni, vagyis kisebb felbontása lesz.
Fx vázat első gépnek? Azt kéne először eldönteni hogy mire kell?
Kell e gyors sorozat, milyen fényviszonyok között lenne használva?
Én elsőnek a D7100-at venném a kettőből, aztan igény szerint, amilyen üveg kell hozzá. -
aleister
veterán
Ha nem számít a pénz, akkor D750 + Tamron 24-70 + még valami fix obi a fő profiljának megfelelő gyutávban. Nehéz erre a kérdésre válaszolni, hisz nem tudjuk, hogy mit szeretne fotózni.
Ha meg először csak kipróbálná a tükrös világot, akkor használt D7k + Nikkor 18-105. Azért nem javasoltam olcsóbb vázat, mert úgy gyanítom, hogy a pénz másodlagos szempont.
-
torzo
őstag
Na, volt itt már annyi oltás, hogy nem kell több. Fizesse be magát egy jó nevű-hírű kezdő tanfolyásra, ott kap kölcsöngépet is, utána már tudni fogja, kell-e a fotózás egyáltalán! Mivel van pénze, ezzel kéne kezdeni a tisztánlátás érdekében. Egy közepesen jó obi ára, szerintem megéri. Őszintén mondom.
-
Byk01
őstag
Troll ON
A könyveket el is kell olvasni, nem elég megvenni
Troll OFF
Ha el is olvasta azt az 1-2 könyvet, akkor nem jó könyv(ek) volt(ak), ha nem tudja legalább nagyvonalakban, mi mit jelent, mi mire jó.
Egyébként miért nem ő fordul ide? Ha kérdései vannak, jobb, ha ő írja le őket, nem pedig átmegy még valakin, akin (az információáramlás természetéből fakadóan) torzul a mondanivaló.
-
matyi012345
őstag
D7100 bandingos szenzorához a shiftes 85 az aztán perfekt lesz. D750 jó de kihasználja? Én egy D5100-at vennék 18-105el aztán ha tudom mi merre akkor gondolkodnék a fixeken meg a további lépéseken. Vázat se örök életre vesz az ember, el lehet adni és venni jobbat tudatosabban.
-
Byk01
őstag
Mire akarja használni? Mert lehet, hogy erősen túllő a célon a D750-nel, de akár a D7100-zal is.
Nem szabad elfelejteni, hogy az FX rendszer elemei nem a pillesúlyukról ismertek. Van bennük anyag rendesen, azokat cipelni is kell, ami miatt később akár otthon is maradhat a gép, mert kényelmetlen vinni.
-
Nem, FX vázra csak FX obit veszünk/használunk. Én hosszútávra D610/D750 mellett döntenék, nagyon sokszor jobb a nagyobb képszenzor. D7100 se lenne rossz döntés egy megfelelő obival, de kérdés mennyit tud áldozni a jobb képminőség érdekében, illetve hogy lenne használva az ő esetében ez az egész fényképezés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest