- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
Gabor970 #20609 üzenetére
Nem ér.
A kis ovf-ben akarsz élességet állítani? Nem jó.
Mattüveg csere? Marha drága, nem jó.
Kijelzőről? Kitartani portréra való gyutávot, mákszemes zajos képen nagyítva fókusz/komponál, belenagyít/kizoomol... Majd utána sok utómunkával kontrasztossá és élessé tenni... Szerintem sehányezret nem ér meg. Nem tükrösre egy elég jó üveggel még van értelme, de így szerintem elég hamar rá fogsz unni.Többször volt arról vita hogy 5x00 meg 7x00 keresője milyen, és mennyivel nagyobb és világosabb... Hát igen.
Ma befűztem a 200as fujicolort az olympusba, gyorsan lementünk a Duna partra, majd mikor elővettem az slr-t, szememhez emeltem... felnevettem -
torzo
őstag
válasz
Gabor970 #20601 üzenetére
A dolog nem reménytelen, csak némi pénz kérdése. Illetve a kérdés az, hogy megéri-e ezzel bíbelődni?
Ez a cikk arról szól, hogy alakították át ezt a legendásan jó obit Nikon végűre, gondolom, a mester jó pénzért ezt most is megcsinálja. Van egyébként a fórumon is kolléga, aki át tudja alakítanbi az obi végét úgy, hogy lesz végtelen is és lencse sem kell. Rascalyjo néven találod. -
A Zéé
addikt
válasz
Gabor970 #20603 üzenetére
ha jól rémlik minél kisebb a gyutáv, annál rövidlátóbb az obi. Telékkel majdnem elérhető a végtelen is, ilyen viszonylatban az 58 vs 50 mm között valami kis különbség lehet. De ugye olyan pancolarod van otthon, és nem venni akarsz. Mert az bazi drága, és nem tudom, hogy ér-e annyit, de annyiért már van af-s 50/1.8g is.
-
aleister
veterán
válasz
Gabor970 #19736 üzenetére
1000-1500 forint abszolút nem sok futárra. A pestiek sem feltétlenül vannak előnyben. Ha távoli kerületben laknak pár vonaljegy, 1-2 óra az életükből egy oda-vissza út.
Persze aki diák, ráér, van bérlete, annak jobban megéri mászkálni, de én dolgozó emberként inkább megtartanám azt az időt. -
Real_Necro
veterán
válasz
Gabor970 #19736 üzenetére
...az nem létezik...Erre jó a futár. Sajnos ez van. Ahol nincsen annyi üzlet, marad a szállítás, vagy a "felutazás" és a személyes átvétel, bár az meg lehet drágább... szvsz 1-2eFt-on nem szabadna múlnia, mikor az ember ~200eFt-ot rákölt.
Eszterrr:
Media Markt tudtommal hivatalos partner, szóval a vázra 3, az objektívre 1 év garanciát ad. De legegyszerűbb náluk rákérdezni, csak hogy biztos legyen.
-
torzo
őstag
válasz
Gabor970 #19633 üzenetére
Van fórumtárs, aki profi módon ért az M42-es obik többségének átalakításhoz. Az ilyen obival lesz tehát végtelened is, nincs plusz lencse. Keresd rascalyjo-t! Nekem pentás obit adaptált Nikonra, ami azóta is hibátlan. Az már más kérdés, hogy érdemes-e ezekkel a régi optikákkal játszadozni, mert dx vázon elég macerás az élesség beállítása, ugyanis a kereső kicsinyke, a visszajelző kukkolása meg elég nyögve nyelős. Statikus témánál persze nem érdekes. Aki meg már fx-re tért, annak általában van pénze a modern jó optikákra is. De ettől függetlenül vannak fanatikusok, akik sokat játszanak M42-es optikákkal és láttam már mesterfotót is közülük nem egyet.
Előre mondom, a Pentacon 29/2.8 átalakítása nem éri meg a pénzt, mert nagyon ratyi obi. 50/1.8, 135/2.8 tűrhetőek, csak elég durva CA van, de szép kontrasztos a képük.Byk01: Fénymérés d7k-tól felfelé van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Cyberpunk 2077
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Excel topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest