- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyBlue
addikt
válasz
#65675776 #29856 üzenetére
Ez tény, hogy nem írtál róla, na de a képminőségről se írtál az adott hsz. ban
Mivel az időjárás állóságról ment a trécs így nem tudtam,hogy te arra gondoltál
Na de holnap kimegyek a szabadba és tolok egy frontlencse hót vizes dzsuvás tesztet
csak hogy mindenki boldog legyen
-
JohnyBlue
addikt
válasz
#65675776 #29845 üzenetére
Persze az egész semmit sem ér ha a frontlencse (vagy az előtte levő szűrő) be lesz borítva vízcseppekkel. ezt úgy kifejtenéd bővebben ?
Nem kötözködésképp, de nem tudom beemelni, hogy ha szűrő van az objektív elején akkor az miért zavarja meg az időjárás állóságát. (holott pl. a Canon 17-40 as gyártó írja, le hogy csak akkor lesz időjárás álló az obi, hogy ha szűrő van előtte )
-
Larry303
addikt
-
fanti
addikt
válasz
#65675776 #29799 üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van.
Mindösszesen azért írtam, amit írtam, mert nagyon meglepett, hogy a D3300 realtime kódolása mennyire hatékony. Őszintén szólva ámulatba ejtett a kis file méret, és a minőségi videóanyag, és az, hogy valós időben történik mindez.
Tudod, előtte nem ehhez voltam szokva, és nagyon örülök ennek a D3300-nak!
Teljesen új dimenziókat nyit meg még egy ilyen belépő váz is, a régebbi FujiFinepix S1800-hoz képest, és bizony néha igencsak rácsodálkozom az ilyen volumenű fejlődésre.
És annyira örülök, hogy az új Tamron obit vettem hozzá, nem pedig kitobit! Számomra szenzációs ez a váz és ez az obi együtt! -
Larry303
addikt
válasz
#65675776 #29799 üzenetére
mutass egy utolsó , LR phostoshop screenshotot
amúgy meg ha ON TOPICOT nézzük vicc, hogy a videotömörítésen lovagoltok, amikor kb messze magasan a legjobban elvégzett munka amit a nikon mérnökei "videos téren" csináltak...a hitvány kiolvasást, a kb 0 videos ficsőrt nem ellensúlyozza semmi... sajnos nagyon le vannak maradva video téren, mondom ezt úgy hogy t9bb sony kamera mellett használok 2nikont is általában fixnek... -
fanti
addikt
válasz
#65675776 #29794 üzenetére
Szerintem először ismerd meg ezt a programot, és úgy alkoss véleményt.
-Lehet előre definiált profilokkal kódolni
-Lehet a profilokon belül legördülő listákkal testreszabni
-Lehet a legördülő listák értékeit kézzel felülírni, akár a bitrátát is megadhatom úgy, hogy 123456Ennél többet a bugyuta virtualdub sem tud......
-
fanti
addikt
válasz
#65675776 #29781 üzenetére
Igen, az egygombos programokban nem, de az FF-ben teljesen testreszabhatók a prifilok, és én azzal dolgozom már régen. Tudom, hogy az MKV nem tömörítés, hanem konténerfájl, amiben bármilyen hang,video,felirat sávok lehetnek, amiket mind külön kell tömöríteni.
Az FF-ben pedig totál beparaméterezhető, mind a video, mind a hang tömörítése, bitrátája, képmérete, csatornaszáma, még a hangot is lehet külön erősíteni, vagy halkítani....szóval elég rugalmas program, és bővelkedik beállításokban.Igen jól tömörít, és a hardvert is jól használja, mert pl. MKV esetében a videót AVC(H264)-re belőve (manuálisan aláparaméterezve), a hangot pedig külön MP3, vagy AC3, esetleg AAC tömörítésre állítva, a kis i7-3770-es procim mind a 8 szála 100%-on sertepertél tömörítés alatt.
Minden állítható, és én állítom is.
-
spanyoll
addikt
válasz
A fogás szerintem nem véletlenül rímel a szokás szóra. Számomra bullshit a körülötte kialakult hype, mondom mindezt úgy, hogy én is szítottam anno.
D300-zal kezdtem ugye, fetisizáltam is a tank méretű vázakat, köpködtem a kicsiket. Meglett a d7k, megszoktam 1 hét alatt, leszartam a batár nagy tankokat, és köpködtem azokat. Meglett a d700, megint tank van és megint örülök neki. Annyira mindegy szerintem... -
Throme
veterán
válasz
Szerintem a többség alátámaszt a másik kezével egy 70-300-nak, legyen az belépő vagy haladó vázon.
Minimális a különbség izommunkában és tehermentesíti a másik kezét annyira, hogy tudja fogni/kezelni a vázat.
Nyakban is ugyanúgy lefelé fog lógni a lencse.
Akinek meg ez sok át tud menni milc-re. -
törölt tag
-
Pho3bus
tag
válasz
#65675776 #29160 üzenetére
Értem. Ebayen nem nagyon néztem, ekkora összegnél már szeretném kipróbálni, mielőtt megveszem. Amit néztem d300s, az asszem 175k volt, annyiért igaz nem újat, de használt d7k-t is kapni, hasonló exposzámmal. Igazából az új árát a Nikon mostani visszatérési akciójával néztem, sőőt asszem volt is valamilyen akció az egyik üzletben, és így jött volna ki ~210k-ból az új.
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #29143 üzenetére
Off, de hátha érdekel valakit.
Pesti topictársak figyelmébe.. -
toth_janika
őstag
válasz
#65675776 #29117 üzenetére
Nagyon fura ez az akku dolog... Nekem volt 350D és most van D7k-m. Mindig bekapcsolva hagyom a gépet. Szó szerint mindig és semmi problémát nem látok az aksival... Épp most jöttem vissza egy hetes fotóútról. 450 db képet csináltam átlag 5 fokban. Teljesen feltöltött aksival indultam, VR kikapcsolva, képernyőbuzerálás nem nagyon volt, ahogy vakuzás sem. És még mindig tudnék vele képeket csinálni, mert 3 csík van még az kijelző szerint
Volt, hogy egy hónapig nem nyúltam a géphez, ami bekapcsolva volt a táskában. Egy "csíkot" sem merült...
Szerk.:
A 350D-vel ugyanez volt... hónapokig nem járt töltő közelében nem hogy naponta töltsem... -
-
törölt tag
válasz
#65675776 #29085 üzenetére
D200, D300 nem hinnem hogy relevans itt, regen kimentek mar a divatbol, nem gondolnam hogy D3100-rol egy ezereves hasznalt gepre "fejlesztene". Feltetelezem, hogy az illeto aki ajanlotta neki a 3 szamjegyu nikont, az FX-ekre gondolhatott, mert a jelenlegi kinalatban az osszes 3 szamjegyu nikon FX váz.
Auto iso-n mindegyik Nikon tudja 1/3-mados lepeseket, mar a D50-em is tudta, de az nem ugyanaz mikor magadnak állítasz be egy kivant erteket. Sot a D50 kisebb lepeskozoket is tudott auto ison, nekem van egy csomo iso220, 280 es hasonlo ertekekkel keszult felvetelem. Nem is tudom milyen lepeskoz lehet az, szerintem 1/6-odos is akar. -
*Ropi*
félisten
válasz
#65675776 #28739 üzenetére
"Ezek szerint a szabadalmak leírják, hogy a LED-et AF segédfényként csak és kizárólag a Canon nem használhatja? Érdekes egyébként, hogy pont fordítva csinálják, mint a kompaktoknál. Azoknál ugye redeye reduction-re használják a vaku villogtatását. A Canon meg ezért képes egy LED-et rakni a vázakra. Nesze neked, fő a logika."
Miért ne használhatná? Pl. a Powershot A80-amban is egy szép narancssárga L.E.D. segédfény volt / van - arra gondoltam, hogy akkor így döntöttek, erre fejlesztettek és később már lusták voltak megváltoztatni, mivel az AF rendszer szerves része és drágább lenne újat fejleszteni.
"Azért az 5Dmk3 AF rendszere lehet kissé nagyobb tartományban működik, mint mondjuk a D60-é."
Igaz: szerencsére ez olyan AF rendszer, ami nem igényel hangulatromboló segédfényt.
-
*Ropi*
félisten
válasz
#65675776 #28735 üzenetére
Ez a dolog régebbre nyúlik vissza (még a 300D előttre, csak azóta a lusta disznó Canon azóta nem változtatott rajta), meg gondolom egymás elleni szabadalmi megkötések is korlátozzák, hogy mit (nem) használ(hat)nak a gyártók a belépő szintű és középkategóriás vázaikon (a pro vázakon meg ugye nincsen vaku így probléma sem
). Egyébként a megoldás a Canon PDAF működési elvében keresendő, mert Canonnál a fókuszálási folyamat során 2x ellenőrzi az AF beállítás helyességét és ilyenkor ha kell újra és újra elsüti a vakut különböző intenzitási fokozatokkal (4 villanásból az első kettőnél már beállt az AF, a második 2 pedig már csak ellenőrzési célokat szolgál, aztán ha kell utánállítja - ilyenkor hosszabb a folyamat - az emberi szem számára ez nem feltétlenül észrevehetően zajlik le a tehetetlensége miatt). Nikonnál egyszer mér és nem ellenőriz, így ott elég a folyamatos megvilágítás is. Mindenesetre a mindennapos személyes tapasztalataim alapján az AF rendszerrel ott nincs gond, mert segédfény nélkül is betalál az 5D3 olyan fény(v)iszonyok közt, ahol még az emberi szem is erőlködik.
(#28737) daa-raa: Én is ezért írtam korábban, hogy idegesítő.
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #28650 üzenetére
"régi optikák pedig azonos kategóriában vizsgálva gyengébben teljesítenek"
A Noct-Nikkor jó dupla annyiba kerül, mint e "mezei" f1.4-es 58-as. És itt nem 20k vs 40k kell gondolni, hanem egy jó 400k-s difire.
Nyilván az általános érvényű kijelentéseket a common league-re kell érteni. Az ilyen unikum jellegű f1.2-es üvegek enyhén szólva is kívül esnek az ilyen összehasonlítások körén.
Arról nem is beszélve, hogy az AF tekintetében kerültek képbe a régi optikák, ez meg egy MF üveg.
-
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #28615 üzenetére
Igen, az erős vignettálás egyértelmű jele annak, ha egy obi az általa kirajzolt képkör széle felé jár már. De egyébként ez meglehetősen összetett. Sok múlik a lencsepárok elrendezésén és a szóban forgó fókusztávon is. Nemigen lehet általános szabályt felállítani. Nekem legalábbis nem sikerült.
A középformátumból nincs tapasztalatom, és szerintem nem is lesz. de -ahogy Te is írod- gondolom igaz lehet rájuk, hogy csakúgy, mint a DX-FX párosban, itt is van olyan full frame optika, ami használható.
(#28626) kellcucc
Nekem még akciósan is soknak tűnik ez az ár egy ebookért. Könyvek tekintetben egyébként is régimódi vagyok. Ha lehetőséged van, akkor inkább keress fel pár antikváriumot. Ennyi pénzért, akár kettő könyvet is elcsíphetsz. Esetleg érdemes lehet megvárni a nagyobb könyvesboltok akcióit. Bele lehet futni 60-80%-os kedvezményekbe is, ráadásul kézzel fogható terméket kapsz cserébe. -
aleister
veterán
válasz
#65675776 #28611 üzenetére
Ez pontosan így van, de nézd a dolog gyakorlati oldalát! Nevezetesen többször is szóba került, hogy bizonyos DX obik használhatóak FX-en is. Optikailag sokkal könnyebb megoldani, hogy a DX lapka méreteit kirajzolja a lencse, de ha az adott objektív ezen túlmenően teljesít, akkor nem fogják limitálni a gyártók (hacsak nem tudnak a gyártás során nagyobb megtakarítást elérni, de ettől most tekintsünk el).
Ezzel szemben az FX optikák láthatóan küzdenek a megvalósítandó cél elérésének az érdekében. Nézd meg mekkora egy fényerős FX alapzoom! 72-77-82-es szűrőméret, nagy súly, nagy hosszúság...és még így is kompromisszumos képszélek.Szerintem ez annak az oka, hogy a DX alapzúmoknál kevésbé jelentkezik a széleken a lágyulás. Egész egyszerűen -ahogy Te is írtad- nagyobb a képkör-szenzorátmérő közti hányados az esetükben, leginkább a könnyebb kivitelezhetőség miatt.
-
quby
őstag
válasz
#65675776 #28551 üzenetére
Szerintem én nyertem!
Még a faterom ejtette ki a zenitet az első emeletről. Ezután még többszáz tekercs elkattanat a szett-el, és a rajta lévő helios-al (végelen nélkül) még tegnap is fotóztam a gyereket. A szűrőmenete ugyan elhalálozott, de egyébként köszözni jól van!(#28557) gógyi
Nincs 610-em de a legtöbb nikonnál jobra-balra a képek közt váltasz, le-fel meg az adott képen a megjeleneitési módok közt (bár ezt lehet hogy menüben be kell kapcsold).
-
válasz
#65675776 #28551 üzenetére
OK, más a hozzáállásunk. Nekem ez csak hobbi, nem pénzkereseti eszköz - nem tudom elszámoltatni, senki soha egy fityinget nem fog fizetni a képeimért. Megértem, ha nálad ez máshogy megy (good for you!), de ha már egy ilyen drága hobbiba vágtam magam, akkor kurvára figyelek a cuccaimra - akár mezei pátyolgatás, akár "anyádat jössz nekem, talán táncolni szeretnél?" szinten is.
-
válasz
#65675776 #28544 üzenetére
Te tényleg mi a lófütyköst csinálsz már a felszereléseddel?
Gyakorló alkoholistaként én is viszem az obikat meg a gépet necces helyzetekbe - de még így se sikerült soha leverni az asztalról, vagy odacsapni bármihez, vagy leejteni.
Amiket említettél, az mind nettó user error - bocsesz, de nem mindenki ilyen béna.
-
torzo
őstag
válasz
#65675776 #28544 üzenetére
Azért abban ugye megegyezhetünk, hogy a te optika kalandjaid számomra is "csak" olvasmányok?
Nem akarlak bosszatani, a témát nem folytatom. A N24-70 nem szorul az én védelmemre, mindenki olyan optikát dicsér, amilyet csak akar.Inkább nézz át a kezdőbe, betettem egy újabb panorámát. Azt szidd, ne a 24-70-et!
Jó fényeket, homogén hátteret!
-
torzo
őstag
válasz
#65675776 #28520 üzenetére
Én saját tapasztalatról szóltam, te olvasmányokból merítettél. Semmilyen optika sem szereti ha leejtik, elgurítják, falhoz verik. Az persze lehet, hogy a különösen precíz darabok még kevésbé tűrik a nem rendeltetésszerű használatot, de ettől még nem tekinteném fragile-nak őket.
De van itt másoknak is ilyen optikájuk, hátha megnyilvánulnak ők is.
Azonban kíváncsivá tettél, úgyhogy megkérdezem az általam ismert optikai műszerészeket, mi a tapasztalat? -
energomatt
őstag
válasz
#65675776 #28512 üzenetére
Annyira lenézem a 18-105-öt, hogy 5 éve ezt használom. Felesleges érveket felhoznom érzelmi korohanás és félremagyarázás ellen, mert nincs értelme. Világosan leírtam és most sem mondok mást, hogy egyfajta választási tanácsról volt szó részemről, mit érdemesebb venni Xezer foritból? Ezt persze mindenki maga dönti el, de ha itt kér tanácsot, kaphat ilyet is, olyat is. Annyira sznob vagyok, hogy lebeszéltem a 7200-ról, hogy spóroljak neki inkább egy jobb képminőségű objektívre, mint amilyenek a kit objektívek. Mi az érven mondjuk egy 17-50-es vagy 17-70-es Sigma mellett? Egyértelműen jobb a képminősége, miközben csak mérsékelten drágább és az adott keretbe belefért volna. Ha valaki egy adott összegből a lehető legjobb képminőséget szeretné kihozni, az sznobizmus? Felejts el!
-
spanyoll
addikt
válasz
+1. Én spec használtam munkára is és nem esett le a nemlétező gyűrű az ujjamról, ahogy a megrendelő sem az exifet túrta az obiadatok miatt, hanem a képet nézte (bár van erre is ellenpélda, de az most mindegy).
Energomatt érvelésének is van helye. De tudod hol? Ott, amikor valaki a d810-ből gyárt vázsapkával lyukkamerát, vagy a d4-re teker fel m42-es obikat. Na ott én is azt mondom, hogy ne már. De itt jelen esetben netto kukacoskodás érvelés nélkül szerintem.
-
lmaresz
aktív tag
válasz
Látom éppen a 7xxx szériához tartozó alapzoomokról van szó, én is beszállnék pár kérdéssel.
Most váltottam 7100-ra, egyelőre csak egy 35mm 1.8-al rendelkezem ilyen mindenes tartományban, most töröm a fejem milyen irányba fejlesszem a felszerelésem.
A jelölt: Tamron 17-50 2.8 non IF: Ez ugye elég jó, viszont félek, hogy emellett nem nagyon használnám a fixet, bár nem tudom milyen 2.8-on a bokeh/mosoda (szeretem az 1.8-at) És adhatnám le a kb negyed éve vett fixet
Ti használtok 17-50 mellé fix 1.8-as obit vagy teljesen "fölösleges"?
-
torzo
őstag
válasz
N24-70 törékeny? Kényes? Sosem tapasztaltam, pedig már jó ideje használom és mástól sem hallottam hasonlót. Azt azonban már igen, hogy bármilyen körülmények között hozza a profi szintet.
Nem kéne ezeknek az olvasmányoknak felülni. A Nikkor pro optikák nagyon jól megépített, szinte elnyűhetetlen darabok. Mind. -
Eraskigal
újonc
válasz
#65675776 #28325 üzenetére
Hátrányként a D5100 és a D300s közt a pixel szám, a video felbontás és közbeni autofocus (tudom hogy nem épp ezek a gépek valók videózásra) a magasabb ISO, HDR (amint írták erre vannak alternatív megoldások, amik talán meg jobbak is) ár különbség.
Erről a HDR dologról tudok valahol olvasni többet?
Amúgy kezdő lévén hiányosak vagy falsak a információim ezért is írtam ide .
-
Throme
veterán
válasz
#65675776 #28194 üzenetére
kb 22:54-től érdemes belepillantani
Akinek belépő gépe van annak nem állrendelkezésre annyi gomb, mint egy 70D esetében.
Megszokás után szerintem gyorsabb a 4 iránygomb és ok gomb nyomkodásnál az érintőkijelző használata. -
aleister
veterán
válasz
#65675776 #28194 üzenetére
"Az érintőképernyő egyetlen előnye a live viewban használható taperolós fókusz szerintem."
Ez a legnagyobb előnye. A másik meg a menürendszerben való navigálás. Pont a belépő vázaknál hatalmas előny, hogy nem kell egyesével le/fel mászálni a menüelemek között, mert az esetükben ugyebár nincs annyi dedikált gomb, mint a felsőbb kategóriában.
-
Byk01
őstag
válasz
#65675776 #28171 üzenetére
Persze, az IATA-n meg az EU-n keresztül, de akkor is mindenkire vonatkozik. A légitársaság csak a poggyász méretét és tömegét határozhatja meg, de ahhoz semmi köze nincs, mit tettél bele. A kézipoggyászod is csak te nyithatod ki, nem az ub-s fogja kinyitni helyetted. Az ellenőrzésnél meg aki nézi a monitort, nem tudja, hogy hova mész, nem tud eszerint válogatni, azaz nem is tudna légitársasági igényeket figyelembe venni.
(#28170) forceberg: ez igaz, most mondja az asszony, hogy a nagyobb, nehezebb darabokat fel is szokták adatni poggyászként. De a bőrönd nem lehet fegyvert?
Az asszony a nyáron még ub-s volt, tőle kérdezem az infokat.
-
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #27561 üzenetére
Én egy angol példányt csaptam le béjen. Makulátlan állapot. Egy karc, egy kopás se volt rajta. Átszámolva valahol 20 körül volt.
M3ss 25-ért árulta anno az övét. Láttam már mástól is (tán indexen) 25-ért.Tény, hogy 30 szokott általában lenni, de ki lehet fogni jó vételeket.
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #27555 üzenetére
Én még nem találtam olyat, ami kicsit is alternatíva lenne a 20-25k-s 50 1.8D ellenében. Élmény vele fotózni, és egyszerűen borotva. Lehet veszek valami leharcolt darabot, szétszedem, és megpróbálok kezdeni valamit a lamellákkal egy szebb bokeh reményében.
Fusd át ezt a tesztet. Elég jól körbejárja a témát. A Sigma 50 1.4 Art-ot kipróbálnám hátha...de 235k-ba fáj, és az obis topicban nem egy AF hibás példányról olvasni. Arról nem is beszélve, hogy 4x olyan nehéz, mint a kis D. Háttérmosáson és egységesebb képen (a D azért lágyul a szélek felé) túl mást nem kapnék tőle.
Fura egyébként, hogy a Tamron eddig várt ezzel az alap obival, a Tokina pedig továbbra sem adott ki fix 50-est. Egy próbát lehet tenni az új Yongnuo-val is. Elvileg az év végén debütál. Az ára miatt (kb 50 usd) sokat nem fog bukni rajta az ember.
-
spanyoll
addikt
-
updog
őstag
válasz
#65675776 #27345 üzenetére
(#27345) daa-raa Így
Én ráadásul lapátkezű vagyok
(#27344) Bál@ igen, szerintem megérte, bár először húztam a számat, hogy mennyit elkérnek egy három forintos szilikondarabért. De én pl. gyakran
odabodakoccantottam a régi gépemet is mindennek, szóval nekem must have.Csepergő esőben még nagyjából véd (kivéve ahol kilóg a gép
), illetve a kijelzőre egy szösz sem került a lassan egy év alatt, tekintve hogy fólia + plexilap védi (az is jár hozzá).
-
torzo
őstag
válasz
#65675776 #27308 üzenetére
Bocs, hogy belevau. A T70-200/2.8 VC a vignettálásán kívül (ami nem gond szoftveresen) minden másban rendesen elveri a N70-200/2.8 VR-t (saját tapasztalat). Sajnos TC nincs hozzá használható, ezért váltam meg tőle. A VRII-höz nem volt még szerencsém (tudom, dícsérik), tény, 50%-kal drágább.
Ha a T24-70 van olyan jó optikailag, mint a N24-70 (Ali úgy tudom, ezt állítja, és bizonyítékai is vannak), akkor tényleg felesleges foglalkozni az új N24-70-nel ezért a brutál árért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest