- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG V30 - vezércsel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Shkiz0 #31655 üzenetére
Ha nincs bizonyítékod arra, hogy valóban megvette (tanú, szerződés, fénykép, videó, stb) és letagadhatja a bíróság előtt is... ezek után nem hiszem, hogy különösebb lelkiismereti gondot okozna neki a hamis tanuzás.
Fórum hsz-re meg max azt mondja, hogy feltörték az acc-ját, ellopták a jelszavát nem ő írta. Ha nincs már meg a gépe amiről írta még az ip-s azonosítás is nehéz. És még ha be is azonosítják, hogy onnan jött a hsz, mondhatja, hogy a gonosz kisöccse/anyósa, (ex)nője írta.
Aki ilyen azt nem szabad alábecsülni. Ha tényleg szorult helyzetben van minden kifogást kihasznál majd, hogy megússza a fizetést.Lassan (sajons) nyithatunk egy külön topikot ennek az ügynek.
-
BullKoxa
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz
Shkiz0 #29311 üzenetére
Ez igaz.
Én is számolgattam anno, nekem is ez jött ki. Annyit hozzáfűznék, hogy AVX-el már annyira nem hűvös. Láttam mit művelnek, minden téren brutális.
Mondjuk ha tényleg 0 Ft ráfordítással tudnál cserélni, tényleg nem vérnék. Számolgatva azért ez egy kicsit nagyobb összegbe fáj, mint egy i7-es.
Én még várok kicsit. -
helkis
veterán
válasz
Shkiz0 #28379 üzenetére
az eredményeket nézegetve és a saját mérések alapján is azt szűrtem le, hogy ezek az összefüggések az aida-ban:
Read: magas cpu órajellel lehet feljebb tornázni
Write: magas uncore órajel kell neki
Copy: magas bclk kell hozzá-----------------
illetve kérdésem is lenne ha már qpi fesz a téma, mennyi a max? külföldi oldalakon nem kevésszer 1,5-1,65v-os beállítást ajánlgatnak bizonyos ramokhoz..
ha túl sok a fesze a qpi-nek, az egyébként hol jelentkezik? procihőben? -
-
ATtIs_80
tag
válasz
Shkiz0 #26462 üzenetére
Ilyet én is tapasztaltam. Amikor a Biosban Defaultra állítok mindent (Bios frissítés előtt) és utána hagyom úgy működni a gépet, akkor a csicsergés nálam is jelentkezik. Ilyenkor van, hogy a CPU fesz 1V alá is esik. Terhelésnél viszont megszűnik a zaj, illetve akkor, amikor visszaállítom valamelyik tuning beállításomat a Biosban.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Shkiz0 #25993 üzenetére
egyesével nézd meg a ramokat szerintem
lehet valamelyik modullal el se indul a rendszer. azzal kezdeném elsőnek ami legtávolabb van a cpu slottól. lehet szép csöndben meghót.
nekem a 2-es modulom / igen meg vannak számozva/ széplassan degradálódott a lapomba, valószínű a tesztek közben. kölcsönadtam és ott már 1.5v-on el se indul vele a lap. nálam se érzékeli annyi feszen a lap, de 1.6v-tal semmi baja.. lehet nálad is kell 2+ egység ramfesz és megint minden a régi. 1.325v qpi-tól kizárt hogy a cpunak baja lenne.
ha igen, akkor küldd vissza intel bácsinak hogy ilyen szart kiadott a kezéből -
dime27
őstag
-
DigitXT
félisten
válasz
Shkiz0 #21231 üzenetére
Így már érthetőbb, de attól még mindig kicsit soknak érzem.
Én 38 fokos vizet csak akkor láttam (játék közben), amikor anno
csak a Reserator XT volt a körben, és hűtötte a Q9650-et, meg a
GTX285-öt. (Ezért is vettem az első tripla radit, kiegészítésképp:
az levitte a max. hőfokot 30 fokra, és kalap. A második az kvázi
felesleges volt, de elég jó árban volt, s gondoltam "tartalékolok".)Idle alig fogyaszt a rendszer, illene kisebbnek lennie a dT-nek.
Pár órás load során (ha már VGA is szóba került, akkor mondjuk
valami játékkal terhelve*) mennyire kúszik fel a vízhőmérsékleted?*: ez ugyan tipikusan kevésbé terheli a CPU-t, de annál inkább a
VGA-t, tehát annak a "fűtőhatását" jobban ki tudja használni... -
Sefi84
senior tag
válasz
Shkiz0 #21175 üzenetére
Nem tudom azért írtam, hogy várom a tapasztalatokat, mert fogalmam sincs mennyinek kéne lennie vízzel
Mugennel tudom
191X21=4013Mhz Vcore 1.25V 3822Mhz Uncore 1.33V mellett Idle 44-47 fok Load játék 70-72 fok ehhez mértem milyen a víz PL?
Aki tud értékeket az írjon köszi!!!subaruwrc: köszönöm a választ
-
AirBooms
addikt
válasz
Shkiz0 #21170 üzenetére
Na azért! Tudtam, én, hogy a szerett kis Mushkinjaimmal nem lehet gond! Közben meg rájöttem, hogy bár király ramok ezek a G.Skillek, de azonkívűl, hogy 0,05 V-tal kisebb feszen tudják a CL7-et, tulajdonképpen nem vagyok velük elölrébb! Szóval szerintem jól jártál velük!
Amúgy egészen pontosan, mi állítódott el a win7-ben? Ez engem is érdekel. Lehet, hogy köze van ahhoz, hogy a CPU-Z nálam is folyamatosan 4200 MHz-et mutat? (Bár az Everest pl. azt írja, hogy visszaveszi a szorzót...). -
AirBooms
addikt
válasz
Shkiz0 #21167 üzenetére
Látom, még hirdeted a ramjaidat, tehát megvannak. Szerintem semmi közük a problémához, de próbáld ki velük újra... Hátha...
Amúgy nekem a Mushkinokkal működött a szorzóvisszavétel...Ja és jó hír! Működnek a G.Skill Tridentjeim! Azt hiszem, ma csoda történt. Szó szerint! Mind a három modul remekül megy!
Jöhet a tuning az R2E-vel! -
válasz
Shkiz0 #21165 üzenetére
Na bios defaultra állítás nem segített, EIST C1E kikapcsolás, majd win boot majd visszakapcsolás és boot sem jött be. Most teljesen tanácstalan vagyok, hogy miért nem veszi vissza a szórzót amikor nincs mit csinálni a procinak.
Próbáltam már 1 rammal is 2-vel is de akkor se veszi vissza. -
szacsee
nagyúr
válasz
Shkiz0 #21163 üzenetére
EIST be van kapcsolva?
Nem nézlek lámának, csak velem is előfordult már, hogy a fától nem láttam az erdőt.
Azt kipróbálhatnád még esetleg, hogy kikapcsolod save, restart, megint bios engedélyezed, save és restart hátha valami beragadt bios bug.
Ha ez sem akkor lehet én kipróbálnék egy elemkivevős cmos reset-et... meghülyült giga lapoknál ez szokott segíteni. Asus-nál is segíthet (akkor a tuti, ha az idő visszaáll alapra elvileg). -
dime27
őstag
válasz
Shkiz0 #17451 üzenetére
Nem védeni akarom az Asrockot de amit irtál ez hülye felfogás köztudott h a gondok p35 p45ös időkben gyártott lapoknál voltak....1366os lapok jok lettek az árukhoz képest pl nekem jobban bejött ez mint pl egy giga x58-ud3r meg még volt amit válaszhattam a Foxconn Flamingblade(akkor épp nem volt sehol) meg pár MSI aminek szinte nem is volt hűtése....Szóval én kellemest csalodtam az Asrockban és vhogy már nem is szégyellem h Asrock van a gépben főleg hogyha azt nézem h akkoriban mind közül a legolcsóbb volt(37K)
-
válasz
Shkiz0 #15425 üzenetére
Na közben megtaláltam rá a megoldást.
Pendriveot megformázni bootolhatóra.
Majd ha kész akkor feltenni rá a biosfilet amit érdemes átnevezni P6T.rom-ra (de akár másra is de a DOS mód miatt rövid név ajánlott) majd mellé az AFUDOS229ES (természetesen kitömörítve) majd pendriveról bootolni, és beírni a következő parancsot.AFUDOS /iP6T.rom /pbnc /n
Amikor végez kiírja hogy inditsuk újra a gépet.Csak ezzel az engineering sample-vel megy más megoldás nincs még rá, egyik ASUS Update se viszi.
Most már tényleg alvás
-
Adiking
tag
válasz
Shkiz0 #15381 üzenetére
Nagyon szívesen vennék én 920-at, csak hát ahoz kéne még lap, vga, memória, ezekhez meg pénz. De ha kijön a Gulftown, szerintem az Asus kedveskedik nekünk egy Striker III Exreme/Rampage III Extreme-el és addigra ugye már lesz Fermi-s GeForce-is. Na akkor már szívesebben ruháznék be új gépbe.
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Shkiz0 #15021 üzenetére
Hát nekem két 12cm-es Enermax Magma van a Baram-on abszolút nem hangos, na jó ha 4,2GHz-en prime-olok akkor meg jön a hangjuk rendesen
De ez meg elég ritka eset nálam.
Jelenleg ami a leghangosabb a gépben a ház elején lévő turbina na annak szó szerint olyan hangja vanÉs a HDD a kis raptor szintén jelentős zaj forrás. Bár mióta Win7-et használok nem sokat tekeri feleslegesen így már nem gáz. No de majd nem sokára jön egy Intel X25M SSD és nyugdíjazzuk ezt a zaj forrást is.
A víz az sajnos nálam az ára miatt nem játszik Inkább veszek egy jobb VGA-t vagy hasonló dolgot, persze tuning miatt jó lenne -
keIdor
titán
válasz
Shkiz0 #14819 üzenetére
Annyi különbséggel, hogy a LinX lemegy, HyperPI nem.QPI 1,35V egyelőre úgy néz ki megoldotta, de eddig 1,30V-al ment, tegnap kitalálta, hogy akkor most megint fasz lesz velem.
Nem érdekelne amúgy, ha nem fagyna netezés közben, játék közben, film közben stb...
Asus is 3 hónapja nem bír kiadni egy új BIOS-t, bár már megszoktam...
-
katt777
félisten
válasz
Shkiz0 #14602 üzenetére
1 gépem van, BP-től 250km-re, ha itt vásárolnék, akkor minden 30%-kal drágább lenne. Ennyi elég, vagy mondjak még?
Mindamellett ha 3 modul nem működik együtt, de külön jók, akkor nem cserélik, és kidobtam egy rakat pénzt használhatatlan cuccra.
Feltöltöttem a 15x220MHz, és a 21x200MHz-es beállításokat a táblázatba a teszteredményekkel.
-
katt777
félisten
válasz
Shkiz0 #14074 üzenetére
Már megint Lynx-et írtam?
"...773MB-tal futtatni a Linx-et..."
Tudom, hogy Linx, nem tudom viszont, miért Y-ozok folyton ezzel.
Köthetnénk kompromisszumot is, de nincs pontos y a billentyűzetemen.
Azt is írtam ugyanúgy többször, hogy nem adom meg ezeket az értékeket a biosban, mert szerintem sem egészséges, de azért kösz a figyelmeztetést; még mindig jobb ha nem olvasol el mindent, amit írok, mintha hagynád, hogy valaki esetleg hülyeséget csináljon.katt777: Hát azok eleve nem tudnak annyi mindent, mint a "nagy" lapok, de használják többen is elégedettséggel, nézd vissza a topicban. ASUS-ok amúgy sem rosszak, csak némelyiknek érdekes beütései vannak. Ja, elfelejtettem: az ADI codec-es lapjaikat lehetőleg hagyd ki.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Shkiz0 #13595 üzenetére
Ezek a kékhalálok szerintem 64bites rendszereknél jelenkezhetnek amikor 32bites alkalmazást futtatsz, olyan mintha védett módba olykor saját magára címezne a program, néha én is belefutok, de azt rendszerint tudom is reprodukálni. Pl. programhibával elszállt a cod5, és akárhányszor indítottam újra ugyan azzal a hibával, de amit memory managerrer defragoltam eltünt a hiba is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest