Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
A techdoksi szerint az abszolút maximális feszültség, ami érheti a lapkát (rövid fesztüskéket is beleszámolva terhelésváltáskor) 1,4V Vcore.
Persze, a gyakorlatban látni, hogy többet bírnak, de ott már nincs garancia semmire. Persze, nem mindegy ilyenkor, mennyire van hűtve, és milyen karakterisztikájú lapka. -
Thomas43
tag
Nálam 24/7-be megy 4.4-en,nem dobja el 5 perc után még játék alatt se és 65 fok fölé soha nem mennek a magok még ebbe a melegbe se,viszont 4.8-on is beton stabil volt de oda már egy combosabb víz kéne,mert ott már erősen 75 fok körül jártak a magok terhelés alatt (ami szerintem már nem egészséges)
-
jokeph
nagyúr
Amit belinkeltem, az X5677 4,6 GHZ-en, HT OFF-al, az nálam abszolút 24/7-es értékek.
Single-core -ra van kihegyezve nálam, mert arra van inkább szükségem, azt hiszem ezekkel a beállitásokkal el is értem a csúcsot.
Mondjuk én telibe hűtöm az egész alaplapot, egy 140-es ventilátorral, a CPU-n meg folyadékhűtés van.Előtte E5540 volt, az nem ment jobban 4,0 GHZ-nél, mondjuk az i7 920-nál azért jobba volt, kevesebbet kért.
-
HSM
félisten
Igen, nekem is durván ennyit kér, 1,26V körül.
Mondjuk LLC-vel kicsit többet adok neki, 1,288V-on van most.
(#45006) Remusz911: Ugyanúgy, válogatott legjobb csipek, mint az X5670, X5680, X5690, W3680 és W3690. Ezek mind valamikor, valamilyen szempontból a legjobb csipek voltak.
(#45007) bim: Játéka válogatja, mennyire tud mit kezdeni a magokkal. Pl. Crysis 3, BF4 amikkel én játszom, és egészen biztosan imádják a 6 magot.
[link]
(#45008) Remusz911: Az az apró bibi a gondolatmenetben, hogy a perf/watt-ra és közepes órajelre válogatott csip közelse biztos, hogy idális lesz magas órajelű csipnek, így elméletileg előnyösebb valamelyik nagy 130W-os modellt választani. Ettől függetlenül az X5675-ök is nagyon szépen szoktak menni.
(#45011) Remusz911: Almát a körtével? Az X5600-as Xeonnak nem a W3600-as család a kategóriatársa, hanem az X5600-asok. Tehát ha az X5600-as szérián belül maradunk, akkor az X5690 a méltó ellenfél, 1663 dolláros árral [link].
Az X5675 (és az összes X5600-as) árában igencsak azt fizetted meg, hogy az egy kétprocesszoros szerverbe is betehető holmi volt, de ettől még semmivel sem fog jobban menni neked az egyprocesszoros konfigban. -
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
Nem ez a lényeg, hanem az hogy 130 wattos és nem 95 wattos.
Arra gondolunk, hogy ahhoz hogy 95 wattos tudjon lenni a X5675, ahhoz válogatott chipek kellettek.
Ha válogatott chip, akkor jobb tunningeredményeket fog tudni.
A W3680-asba viszont nem kellettek válogatott chipek, hisz bőséges 130W-ba úgyis sok chip belefér.
Elsőre én is megnézem milyen feszkón tudja a 4 ghz-et, és akkor kiderül hogy az elméletet bizonyítja-e a gyakorlat. Titkos reményem hogy a 4 gigát alapfeszen tudja, bár lehet ezért le fognak ugatni hogy képtelenség
Cserébe nekem gyengusz az alaplapom, tehát van mit kompenzálni
-
Remus389
veterán
Na nekem is úton van egy X5675-ös, kiváncsi vagyok annak mennyi fesz kell a 4 ghz-hez.
Az X5675-ös azért különleges, mert csak 95W-os és 3.46Ghz-ig turbózza magát, vagyis a legnagyobb órajelű, de 95W-os hathengeres, tehát elvileg válogatott chip-ek.
Meglátjuk, ki döntött jól a vásárlásnál
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
A processzorok tényleg ár nélküliek szinte. De ez jó hír. Az alaplapok is csak azért drágák, mert az idő előrehaladtával ritkulnak.
Én biztos meg fogok tartani egy komplett konfigot, ha esetleg feljebb váltok.
Bár sok értelme egyelőre nincsen, csak ha csúcs-VGA-t akarnék, akkor esetleg, a PCI-E 2.0 már szűk keresztmetszet lesz a jövőben.
Meg ugye nekem van két NVMe SSDm is. Most el vannak adapterrel, de azért újabb alaplapokban tudok bootolni is róluk.
De ráérek ezzel... nem olyan hű de nagy előnyök ezek nekem a hétköznapi felhasználásnál. -
HSM
félisten
Ugyan... 4db i7 920 járt nálam, mindegyik tudta minimum a 3,8Ghz-et, de szerintem a 4-et is vitte volna mind, ha kicsit foglalkozok vele. Még a régesrégi C0-ás 920-asom is elketyegett 4Ghz-en.
Nem is a lapom csodája lehetett, mivel ez a procim a Giga X58-UD5-ben is tudta a 4,2Ghz-et, meg utána az EVGA E758-ban is.
Mind bontatlan dobozos cucc volt amúgy, léggel hűtve. -
-
mpierre
veterán
Vannak szoftverek, játékok is, ahol érdemes a HT-t kilőni. Tehát nem tartom lehetetlennek, hogy egy újabb progi került a "liostára". Ha meg a HT csak a gond, akkor az bármilyen frekin az lesz...
DigitXT: Bár gyanús a dolog. A 920-szal nem hibázott, vagy ott eleve HT off volt?
-
DigitXT
félisten
Szerintem sem, de mégis csinálja... És NEM a proci hibája,
nem olyan jellegű hiba. A vicc felidézése csak poén volt.
A QTinput nem a legmegbízhatóbb filter: lehet vele gebasz,
főleg, ha a hangot is feldolgozza. Ezt máshol is írják. A HT
csak annyiban érdekes, hogy szemmel láthatólag gyorsítja
a folyamatot, de nem a videokódoló kimeneti része száll el,
hanem a bemenet. Nem "stabilitási" kérdés... Szoftverhiba. -
DigitXT
félisten
Szerinted, vagy valójában?
Nem kötekedésből, de Auto-n ugye nem szabad
a feszeket hagyni, HA tuning van (szorzóemelés?). Ha beállítok 1,2V-ot, akkor
meglepne, ha ennek ellenére is le tudná venni a szorzót+lecsökkenteni a feszt.
(Főleg az utóbbi érdekes, mert amúgy ez is olyan alacsony VID-jű, mint a 920:
simán benéz 1V alá idle, ahhoz képest meg combos emlés a fix 1,2V is.)
-
DigitXT
félisten
Ha szorzót emelek nem veszik oda a speed-step? Minden alapon szinte
már termeli az áramot a gép. Egész hihetetlen, hogy beéri kb. 100W-tal
a szünetmentes által mérve: ez tetszik, mert amikor nem videót kódolok
(és azt hetente csak 1-2 alkalommal szoktam), akkor tök jól jön ki majd,
hogy ilyen alacsony a fogyi. (A LinX mondjuk rádob erre vagy 130W-ot...)Szerk: a 920-at 24/7-ben 4GHz-en járattam. Ott az idle fogyi is több volt.
Viszont ott nem játszott az alapórajel: annak idején játszogattam is, stb.
Ezt alapon hajtva (3,6, de 3,7-re is fölugrik valami "második turbóval")
még nem próbáltam játékban, de nem hiszem, hogy procilimit lenne...
(Ha mégis, akkor muszáj leszek a RAM-ot/Uncore-t feljebb tornászni.)
-
DigitXT
félisten
908 megát használ feladatkezelő szerint. Szart sem ér
subaruwrc csinálta a tuningját, szerintem ért hozzá: csak nem lőtt bakot.
Egyébként lehet jogos: nem nyúltam a LinX alapbeállításaihoz... Ha nagyon
el van cseszve a tuning akkor le is fagyhat terhelésre, ha csak kicsit, akkor
el szokta számolni magát, tipikusan már az első körben. Ha meg majdnem
jól sikerült belőni a feszeket, akkor a vége felé számolja el magát. Azért ha
egy ilyet végigszámol, az már jelent valamit, de valóban nem 100%. Vágom.Szerk: egyébként pont erre gondoltam, mert emlékszem, hogy írtatok ilyen
hibajavításokról, amik még nem okoznak fagyást, de éreztetik hatásukat.
(Régebben jobban benne voltam a tuning témában is - most újra tanulom.)
Szerk2: amúgy általában egy új beállításra nem rögtön LinX-et eresztek rá.
Remekül el lehet szórakozni az Everest mérésekkel: néha abba is belehal,
ha nem sikerült belőni a dolgot. (Viszont ha lefut, és szép számaid vannak,
az még semmit nem jelent.) Mondjuk ezt inkább csak poénból futtattam. -
-
mpierre
veterán
21×160MHz-re rakta a proci bckl-ját. Az páratlan szorzó. A többi szorzó nem fontos, hogy páratlan legyen....
VGYke: Ott kevés a vcore valószínűleg. Annak adj egy lépcsőt. Lásd cinkoxid listáját.
Az llc arra való, hogy lehetőség szerint csökkentse a dropot terhelés alatt. Az UD7-nél ez már egész fejlett, mert többféle megoldást tud, az UD5-nél csak on, vagy off van. Erre Lara fog tudni megfelelő választ adni, hogy melyiken járasd.
-
-
-
bim
veterán
Lefotóztam.
Így mindent hűt egy kicsit az a ventilátor. A víz szépen kivezeti a házból a hőt és a proci sem hevül túl.
Szerintem megéri vizet építeni (kivéve vga) -
-
Én nem szoktam ezekkel szórakozni, mert ott hiába stabil valami ha más alkalmazás olyat nyom neki amit nem szeret és eldobja.Valószínűleg exe hibát kapsz vagy kifagy vmelyik program és akkor sok.
Gyakorlati haszna a mindennapokra Winrar-on kívül semmi /már járattam 3900-n is és most 3200-n megy/
A hőt nem nyomja meg, ha bírja akkor nyugodtan használd úgy. -
-
gombcomp
senior tag
Elárulom,hogy nem egy alaplap gyártója az XMP-profil függvényében simán átállítja
az alap uncore-feszt is nagyobbra.A memória feszültség lehet akár 1,9V is,ha a
CPU Core is pl.1,5V (extrém hűtésről beszélek!).
Az Intel által ajánlott 1,65V a beépített memória-vezérlő védelmében van,default
CPU fesz esetében. -
kulerr
őstag
értem és arról van infó, h ez általános akkor a gigánál vagy csak bizonyos ramoknál van ez?, meg h a giga túl is feszel ezt is sokan véleményezik...elég érdekes a felsőkategória így a gigára nézve. nekem is volt X58 DS4-em de ennyire nem merültem bele a dologba, de hogy ennyit olvastam róla...
-
ImI87
őstag
Na ne szórakozzatok!
Már ígyis öngyilkos hangulatba kerültem.
katt777: De mit kellene visszavennem?
procit, ramot, Uncore-t?
De ez így nonszensz.........
Átnéztem a lapot, megmozgattam minden csatlakozót. Bios-okkal nem tudok operálni, mert csak 1 db van.Akinek van v.mi használható ötlete, kérem ne fogja vissza magát!.......
-
Homer
tag
Köszi a gyors választ! Reagálnék is gyorsan rá, aztán utána majd csak estefelé olvasom majd a topicot a gyertyaégetés miatt...
Szal az van, hogy én is ASUS párti vagyok alaplap témában, viszont mivel ez a kofi picit drágább lenne így is, így már csak a MSI férne bele a keretbe... Pont ezért kérdezem, hogy mint látod a pénzemért a Q sorozatból márkásabb termékekkel tudnám összepakolni a gépet, viszont i7 sorozatból meg talán nagyobb teljesítményt kapnék. A tri. kit mit jelent? Bocs a hülye kérdéseimért, csak amióta megvan a mostani gépem (kb 8 éve) azóta nem nagyon kísértem figyelemmel a hardverek terén megjelenő újdonságokat :$.
Őszintén megvallva félek a gyengébb minőségű táp-tól is :S. Nagyon meg tud szivatni egy ilyen alkatrész is, már volt ilyen tapasztalatom. -
katt777
félisten
Hát, a régebbi cuccaiknál is így volt már. Bizonyára egyrészt arra gondolnak, hogy a gyengébb prociknak kellhet a fesz min. tuninghoz is, másrészt pedig EPU miatt. Az már más kérdés, hogy a balfasz EPU a mostani lapomon másra nem képes, mint fagyasztani, de azt bárminél gyorsabban.
-
katt777
félisten
No de 2.8GHz-en megy 0.95V-tal, és az a VGA-nak elegendő, ergo fölösleges gyorsabban hajtani a procit.
Mellesleg sikerült végre belőnöm a 3.4GHz-et (1.1V), CL8-ban gyorsabb (.164V) volt az Everest teszt, mint CL7-ben, amikor a lap auto felülfeszelte:
Viszont van egy kérdésem: 3 esetben tudom 1600MHz-en hajtani a RAM-okat: 133, 160, és 200BCLK-val (ill. persze feljebb is, csak kétlem, hogy a Z600 elég lenne oda, vagy bármiféle léghűtés
). Míg azonban az első és az utolsó esetben simán mennek a RAM-ok CL7-ben, a középsőben csak CL8-ban stabil. Viszont akkor lehet, hogy mennek tuningban is valamivel feljebb az OCZ-k, én mindenesetre a +18MHz-nek már örültem.
flash-: Nálam is van fent W7, ráadásul 64 bites, egyébiránt még a béna netbook-ok is lazán mennek vele. Neked vmi buherált verziód lehet.
-
katt777
félisten
De, ha magad állítod be kézzel. Most megnéztem auto-n: 0.94V, de rögtön 1.25V-ra küldte Lynx teszt alatt. Ha most kézzel 0.95V-ra állítom, akkor uúgy 0.94V, de Lynx alatt is max. 0.96V-ra küldi fel, tehát máris energiatakarékosabb vagyok, mint auto beállításokkal.
AsRock X58 Extreme lappal van valakinek tapasztalata? Lehet, elmegy a P6T Deluxe, és egy ilyet veszek. Igaz, ezzel szemben cask 8+2 fázisos, de mindent tud, amire szükségem van. Tuninglehetőségeit viszont nem nagyon ismerem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest