- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz
Sárpac #22328 üzenetére
Értelek és ez a logikus, én is ezt próbáltam megvalósítani. Csak két olyan tényező is van, ami eléggé befolyáslja a tuningot, és mindkettővel a sötétben tapogatózok. Érzésre nálam már az 1,62V is nagyon sok a ramoknak. De ez csak érzés. A qpi-ből pedig még az 1,35 is édeskevés - de ez megint csak érzés. Mondjuk beállítok ebből 1,38 V körül valamit, aztán meg mi van, ha mégis megdöglik a cucc egy hét múlva? Vagy éppen sosem fogom tudni ilyen logika mellett stabilizálni?
-
AirBooms
addikt
válasz
Sárpac #22317 üzenetére
Ezt a tényt nem tudom, kinek írtad, így elnézést ha hazzászólok.
Elfogadom, amit írsz, ehhez én nem értek, ezért is kérek tőletek/tőled tanácsot. tegyük fel, meg is próbálok eszerint a szabály alapján eljárni, így beéllítani a rendszert. de vajon mi számít? Az, hogy a biosban mit állítok be (vagyis a bios beállítások esetében legyen meg a 0,3 V-os különbség)? Vagy pedig a valós értékek között? Logikusabb, hogy inkább ez az utóbbi. Nos, akkor kérdem én, hogy a búbánatban teljesítsem ezt a szabályt, ha fogalmam sincs, milyen feszültségeket ad a lapom a ramoknak, de főleg a qpi/vtt-nek? Mert, hogy közel sem azt adja, amit beállítok, az ezer százalék... -
HSM
félisten
válasz
Sárpac #22234 üzenetére
Ha homorú lenne, akkor mikor rányomod, a két szélén lenne a legnagyobb összeszorító erő, középen, a proci magjai felett a legkevesebb, ez kombinálva egy olyan procival, melynek "átlátni" a közepénél, gyakorlatilag ott hozzá sem érne, ahol kellene.... Picit domború hűtő pedig mindenféle kaka IHS mellett a proci fölött, ahol a legközelebb vagy a hűtendő dologhoz, mindenképp jó lesz a kontakt, igaz, nem lesz olyan jó a kontakt, mint tükörpolír proci + tükörpolír hűtő mellett lenne, de sajnos az élet nem ilyen "tökéletes"....
Amúgy még az Intel gyári hűtőnél is meg lehet figyelni, hogy a kerek rézbetét középen szépen magasabban van, mint a hűt alja, kvázi így érve el a domború hatást, és jó kontaktot a proci közepével.(Mert ugye a rézbetét kisebb az IHS felületénél.)
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #22223 üzenetére
"Az LGA(1156) már újratervezett jobb megoldásokat alkalmaz így kevesebb is a hő illetve a fogyasztásuk."
Ezt meg honnan szeded?Ahány tesztet láttam eddig, az 1156-os I7-ek előnye fogyiban kimerült az X58+ICH10R P55-höz képesti fogyasztástöbbletében, +/-10%....
Ez azért nem olyan drámai.... Arról a sok egyéb, "újratervezett jobb megoldásról" meg már leírtam a véleményem... [link]
(#22224) mpierre:
(#22228) BMW001: Hopp, tényleg... Ez elég érdekes....
-
mpierre
veterán
válasz
Sárpac #22223 üzenetére
Akkor én kiestem az arany középútból. 1,25625V a prockó "vid"-je, aminek meg is van az eredménye 1,438V (valami ilyesmi) kell 4,2 GHz-hez... Legalább télen csökken a gázszámlám, szemben a delejjel...
Szerk: Pl az én procimnak, ilyen feltételek mellett milyen szivárgási árama van? Ez mennyire árt a procinak, már a szivárgási áram és annak mértéke?
HSM: Ja-ja, ezért írtam, de a fogalmazásom még nem tökéletes.
-
AirBooms
addikt
-
keIdor
titán
válasz
Sárpac #21083 üzenetére
Áhh... 140k lesz az is. Használt példányok 2011-ben már lehet lesznek 100k-ért is.
más: 133x21-re levettem a gépet, most ez megy 0,95V-on LinX-elem épp.
Szerintetek van értelme a rammal is lemenni gyári fesz alá? Egyrészt azért vettem le, mert nem megy mindig a klíma. (2 klíma+mosógép ha egyszerre megy levágja a biztosítékot, nem erőltetjük...)
Másrészt meg nem használom ki a gépet, csak játszom...Ja... uncore most 3200-n megy, 1,19V QPI-n, ez se rossz.
Marad így télen is, nincs kihasználva.
Öcsém is rájött erre, ő is levette a Q9550-et valami nevetséges 0,9V-ra és 3GHz-en megy... -
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
válasz
Sárpac #20972 üzenetére
Ez az elérhető legfrissebb bios.
Amúgy újabb érdekesség. Ha bekapcsolom a HT-t, akkor csak kétmagosnak látja a procim...Ja, ugye ez a lap dupla bios-os. Van rajta egy kövület bios is, 0503, vagy micsoda. Nos, azzal nem igazán akar elindulni a D0 proci, de az is csak 4 GB ramot lát...
-
AirBooms
addikt
válasz
Sárpac #20887 üzenetére
OK, ebben igazad van - de ha az ember nem vágyak jobbra, újabbra, ha a fejlődő igényeit nem akarja, vagy nem meri kielégíteni, akkor nem fogunk fejlődni. Nem csak mi, egyénileg, de semmi sem az ég adta világon, semmi sem. S itt ebben az esetben nem is arról volt szó, hogy két vagy három hardverelem nem illett egymáshoz, tehát nem kompatibilitási probléma lépett fel. Hanem egyszerűen valaki a hóna alá csapott egy már hibásan legyártott prémiumkategóriás alaplapot, s azt vitte haza - én meg fél évvel később megvettem tőle. Vagyis belenyúltunk abba a nullaegész nagyonnagyon kicsi százalékba...
OK, semmi gáz... -
AirBooms
addikt
válasz
Sárpac #20880 üzenetére
Ne haragudj, a szmájik ellenére egy büdös betűt nem tudok értelmezni a hsz-edből...
Fogalmam sincs, mit akartál ezzel az egésszel mondani, mi volt vele a célod, stb.
Erősen gondolkozom, hogy megmagyarázzam-e, hogy azután, hogy több mint egy évig használtam egy érintetlen konfigot, miért döntöttem úgy, hogy váltok. De úgy érzem, nem akarok magyarárkodni. Lusta vagyok hozzá és nem hiszem, hogy közöd lenne ehhez... Még akkor sem, ha a múltkor segíten próbáltál Gulfot tesztelni...
A postodból a gúny sugárzik erőteljesen, s ez számomra kizárja az értelmes kommunikációt egy szakmai fórumon. Nem tudok arra indulatok nélkül reagálni, ha egy mondatodban telhetetlennek nevezel, és cinikusan közlöd, hogy ugyanott tartok, mintha az egészbe bele sem kezdtem volna (azt hiszem nem én vagyok az első ember a történelemben, de még a PH történetében sem, aki sajnos hibás hardvert vásárolt - nem olyan nagy csoda ez, ha csupán ez a gúny tárgya, márígy is eléggé gyerekes a viselkedésed), így hát inkább nem mondok semmit... Ezúttal ne adjunk a modiknak munkát... Talán majd egyszer leszoksz ezekről a nagyképű, felesleges okoskodásokról, amik sem emberileg, sem szakmailag nem hordoznak semennyi értékelhető információt. A szmájlikat pedig maximum giccses kis sormintáknak tudom értékelni egy ekkora blődségben... -
katt777
félisten
válasz
Sárpac #20793 üzenetére
Hát nekem az ASUS és az ASRock lapomban is minden feature be volt kapcsolva, és nem volt fagyás LinX-stabil tuninggal. C-State-eket azért kapcsoltam csak ki, mert 3D-ben erősen lassult a megjelenítés tőle. Amúgy, ha lekapcsolod az energiatakarékos funkciókat, nem keveset fog fogyasztani a gép, a melegedésről már nem is beszélve.
AirBooms: És az uncore sem zavart be, ha már LinX stabil volt. Erősen lapfüggő lehet a dolog, de azon csodálkozom, hogy a P6T Dlx-ban nincs ilyen hiba, Gene-ben meg igen.
Integra: Hát, ez is van olyan ipari design, mint a HAF932.
Persze kisebb. Jó mulatást a végre kész géppel!
HSM: Az én kártyámmal mosódott el Very High grafikával, konkrétan ott kapcsoltam ki, amikor a nagy metróállomásra beértem, azon nagyon durva volt. Ott egyébként másfajta "szekér" volt, csak ültem az elejében. Kb. 5 cm-es volt a korlát +9 a csengő, vagy mi volt rajta, és kb. 2X annyira mosódott el hátrafelé (a menetiránynak).
-
keIdor
titán
válasz
Sárpac #20793 üzenetére
Azok végig ki vannak lőve.
HSM: Most egy órája volt egy restart, eddig csak fagyott. Ram fesz. emeléssel már próbálkoztam, most emeltem VTT-t, meglátjuk...
BMW: Mindjárt nézek egy olyat is.
Megint Sárpac: Habár ha belegondolok nincs minden kilőve.
Az alsó kettőt érdemes kikapcsolni? A virtualizáció világos, hogy mi, bár nem használom.
A legalsó opció a micsoda??? -
katt777
félisten
válasz
Sárpac #20537 üzenetére
Ezért mondtam, hogy vsz. vmi beállítás-különbség, hogy LinX nálam sokkal gyorsabb.
HSM: Hát, ha annyi RAM-od szabadon marad, akkor többet kéne adni a tesztnek. Az biztos, hogy ahány konfigomban maxra tettem a LinX-t, jószerivel használhatatlan lett a gép, hiába volt 5% megadva neki szabadon hagyandó erőforrásoknak.
Nálam azért a 4GHz-en mérhetően (0.6X annyi idő) gyorsabban futnak a videó-kódolások, mint alapon, és más, számítás-igényes műveletek, pedig nem 2x gyorsabb a proci..Az nem igazán mérvadó, hogy elégnek tartod-e az 1.6GHz-es i7-et egy HD4870 alá, mert én nem "tartom annak", hanem teszteltem. Te nyilvánvalóan azért nem "érzed" ezt, mert a játékaid/tesztjed nem maximális beállításokkal futottak. Futtass csak egy Vantage tesztet pl. 8XAA 16XAF Extreme Quality beállításokkal 1.6GHz-en és 2.66-on, kb. ua. lesz a GPU pontszám.
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #20542 üzenetére
Jajj, ezt kihagytam.
Hyperpi kötelező!
Igaz, azzal ahogy mondod, főleg az uncore-t lehet tesztelni.
De mi értelme a Linx-el együtt futtatni? Szerintem úgy nem fejt ki olyan hatást, a Hyperpi nálam szigorúan mindig magában futott, úgy volt a leghatékonyabb.... (Pláne, hogy minden baja tud lenni, ha nemcsak ő fut...
)
Három 32M teszt 8 szálon, ha az lemegy, már nem lessz baj... -
priti
addikt
válasz
Sárpac #20236 üzenetére
Nálam így ez sem volt igaz. Érdekes egy lelke van ezeknek a D0-ás 920-as prociknak.
Nekem olyat is csinál, hogy csak a proci feszen emelek és semmi máshoz nem nyúlok és nem stabil, holott alacsonyabb procifesszel meg stabil. A logika arra mutatna, hogy elmelegszik, mert a magasabb fesztől erősebben disszipál és emiatt hibázik, viszont alacsonyabb fesszel, de tartós használatot követően (a rendszervizem emelkedik pár fokot) ugyanúgy eléri a vonatkozó maghőmérsékletet, mégsem hibázik, szóval elég ellentmondásos egy dolog ez a feszezés így, hogy a ramkezelés is a prociban van.
Csak arra tudok gondolni, hogy a megemelt fesszel többet fogyaszt a CPU, ami az alaplappal szemben támaszt új táplálási követelményeket, ami miatt méginkább droppol össze-vissza és így a feszültségminimum ha csak egy pillanatra is lejjebb kerül és emiatt hibázik. A tápegységet én elvetném, mint lehetséges okot, rengeteg konfigot húztam már ezzel a delta csifivel és soha nem volt gondom, ilyen természetűm csak az i7-tel.
Különösebben nem zavar a dolog, mert a 4GHz stabilan megvan kellemes feszen és ennél többre nem vágyom. Csak amiatt írtam, hátha ötletet adok esetleg valakinek, hogy a kevesebb fesz néha több...
-
Sefi84
senior tag
válasz
Sárpac #20217 üzenetére
Tudom ,hogy elég a kisebb uncore is, de ki kellett próbálni nekem 3800Mhz nincs 200BCLK mellett csak 3600Mhz vagy 4000Mhz, de 3600-on is elég nekem csak kipróbáltam!
Megnézem majd lejjebb is 21X-val kíváncsi leszek!!!
Köszönöm!bim: Egyébként én közben letöltök netezek és feltöltök képeket meg beszélgetek veletek és így fagyott ki 13 kör után, ITT egy 10 perces prime csak a Voltok miatt, most megy a LinX, meglátjuk mi lesz!
-
AirBooms
addikt
válasz
Sárpac #20210 üzenetére
Hát ez az! A York topikban is nagyon sokan próbáltak neki segíteni, s magyarázni dolgokat - nem értette, nem fogadta meg. Most is inkább azt mondja, jó az így is!
Szíve joga. Csak mondom, akkor nem kell előjönni azzal, hogy "tessék, íme itt egy zseniálisan belőtt proci, nézzétek, ennyi az egész"! Aztán a szegény kezdő meg elhiszi mindezt, s miután szétfeszelte a szerencsétlen i7-et, még akkor sem jön rá, hogy mi a búbánatot szúrt el. Mivel nem is szúrt el semmit, csak egyszerűen egy nem stabil proci beállításai agyonfrusztrálták szegényt...(#20212) Sefi84 : Ja, hogy CPU VTT 1.38V!!!!!! No comment!
(mellesleg egy óra Prime nálam kb. 7 kör LinX-el egyenértékű...
)
-
HoReSz1975
őstag
-
HoReSz1975
őstag
válasz
Sárpac #19947 üzenetére
Igen, de írtam neki, hogy az a gond, hogy nem annak látja a ramot, ami rá van írva, arra eddig nem írt semmit, erre várom a választ az ASUS -tól is.
A G. Skill japán emberkéje (vele is levelezek, küldtem is neki a fotókat, hogy mit is ír ki a CPU-Z a ramokra) kéri a aamokat vissza, de hogyan küldjem neki, amikor minimum 2 hét, vagy több az ügyintézés, nem maradhatok gép nélkül addig, sőt nem is akarok (fősuli, munka)
-
HoReSz1975
őstag
-
pincehely
addikt
válasz
Sárpac #19520 üzenetére
Memtest ment 5 órát.
SSD-m van 2 hónapos nem hiszem, hogy bad sectoros lenne, nem is tudom, h ennél lehetséges-e ez egyáltalán.
De lecsekkolom!szerk.: Megnéztem, nincsen rajta rossz, sem gyenge szektor 100/100!
Esetleg nem lehet, hogy a lapozófile esetleges kikapcsolás, másik vinyóra áthelyezése okozhatja a problémát? Persze ez csak találgatás!
-
knbs
senior tag
válasz
Sárpac #19219 üzenetére
Megvolt
Visszaterve erre a ACPI x64-based Pc-dologra. Mi ez amugy ez valami driver vagy mi a szosz? Guglizok itt ezerrel, de nem sok ertelmes dolgot leltem fel eddig. Ezt probaljam meg befrissiteni siman a win-en keresztul vagy mi a szosz?
Mivel torolni nem engedi, igy marad gondolom a frissites. -
knbs
senior tag
-
knbs
senior tag
válasz
Sárpac #19211 üzenetére
Szerintem is. Megneztem jo oreg msconfig-ban nincs-e esetleg lekorlatozva, ott ugye meg lehet adni a procik szamat,de ott 4 van. Virusom elviekben nincs, nem is nagyon netezek ezen a gepen, szoval kezd egyre bosszantobb lenni a dolog. Foleg, hogy most volna is munkam a gepen,de igy joval tovabb fog tartani a dolog
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sárpac #19005 üzenetére
Jah, hát a HD4890CF sajnos sokat eszik idleben is.
Nekem is van 8db venti, meg 3db sima HDD, és 1db SAS is. Ram az csak 3Gb, de nem az a fő fogyasztó.
Én a 4GHz-t azért vetettem el, mivel magas a VID 21-es szorzon, így hiába tudná a proci valszeg 1.2v alatt a 4GHz-t, mindenképpen 1.265v-t kellene neki küldeni.Valszeg a maga VID miatt van az, hogy nem melegszik.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sárpac #19001 üzenetére
Nincs, 21C van a szobában.
Ez 24/7 -es beállítás akar lenni, kicsit variáltam a qpi latency-t és a clock skew -t. Egyáltalán nem melegszik a proci, még úgy se mint ahogy az előző 920 -asom tette. Nem véletlenül a True e legjobb léghűtés, csak kell neki egy 3k -s Ultra Kaze.
De említettem is, alapon LinX alatt a True passzívan elviszi a procit, 80C körül. Ilyenkor a VID 1.265v, és persze Turbo mode és HT on.dime27: Mire vagy kíváncsi? Jöhet priviben is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sárpac #18993 üzenetére
Kitaláltad amit csináltam.
LinX+Furmark EX Burning -el 4890CF 1000/1200 -as órajellel 704W -s fogyit produkált.
Táp 12v -n 744W -t tud leadni. De ez így még mindig csak 630W, a maradékot a táp eszi el 89,5% -os hatásfokkal számolva. Szóval még csak meg se kottyan neki.
-
treend
csendes tag
válasz
Sárpac #18624 üzenetére
nem
csak a ventit raktam fel kb utoljára igy már benne volt a lap a házban és nem láttam, hogy a kis pöckök rendesen átmennek-e a lyukon de sajnos az utolso ugylátszik akkor nem m,ánt át
mind1 mostmár örülök, hogy végre meggyógyult eléggé aggodtam miatta, hogy egyszercsak lefüstöl az egész.
amikor leszedtem a hütöt ma akkor láttam meg, hogyx a paszta el se volt rajta olvadva szinte ugyanugy nézett ki rajta mint amikor kibontottam a csomagolásbol:S -
-
gombcomp
senior tag
válasz
Sárpac #18393 üzenetére
Sajnos,kevesen vagyunk!
ADAM1337:Nálam nem szűk a keresztmetszet (-30on). -
MPowerPH
félisten
válasz
Sárpac #18342 üzenetére
Nézem én, de nem látom.
Magyarul akkor 1.45v az adható legnagyobb fesz az Intel szerint. Ezt hosszú távon kell érteni, vagy ez a maximum, amivel még garantáltan nem lesz baja? Azért kérdezem, mert láttam sok eredményt itt, és sokan merészkednek 1.5v fölé is akár, és léggel.
Bár sejtem, hogy ez is erősen proci függő. Pl. ott a Tiéd, alacsony VID, lehet zokon venné azt a magas feszt, és még hűteni se tudnád.ADAM1337: Saját kezű munka? Milyen festéket használtatok?
810 -es Stacker szétszedése mennyire volt bonyolult? Én is tervezem a 830 -as átalakítását, de ezt a házat szétszedni...hajjaj, nagy meló. Lakk megy a festékre?
-
tom_tol
addikt
válasz
Sárpac #17991 üzenetére
akkor melyik is a trc ? laragirl is kérdezteegyébként a linx stabil beállítás sem igazán stabil, nekem vlc szokott kék halált okozni pedig linx 2 óra lemegy
laragirl érdekes dolog ez (mármint a ramok)
van nekem ocz platinum 1600 cl7 ram kittem amiből 2 modul dual simán stabil cl7 1600-on teljesen auto timinggekkel de az egyik modul semmiképpen sem hajlandó egyikkel sem együtt működni holott magában single simán tudja az 1600 cl7-t szintén auto timingekkel -
katt777
félisten
-
Nippon
őstag
válasz
Sárpac #17472 üzenetére
Mit számít az? Ez egy olcsó alaplap, mégis szépen megy benne a proci. Megér egy lap 2-3-4x ennyit, különösen akkor ha úgyis 3600-3800-on használja az ember?
Cyberpunk: Olvasd el a tesztet az Anadtech-en, lehet, hogy kamuznak, de akkor a Rampage II GENE is kamu, mert azzal együtt tesztelik.
Amúgy én nem szimpatizálok az MSI-vel, de olyan jókat olvastam erről a lapról, hogy gondoltam megpróbálom, nem bántam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged