- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
szacsee #40108 üzenetére
Azért a BF4 elég jól le lett optimalizálva, ha be van állítva rendesen, akkor egy gyengébb gépen is szépen elfut, ha meg van erőforrás, akkor lehet ráengedni bőven a csillivilli dolgot.
Az már eleve pozitívum, hogy 4 szálnál többet támogat processzor terén... legalábbis nekem
920-ról váltottam erre a 980X-nek megfelelő Xeonra. 3.8GHz-ről 4.4GHz-re. Baromi sokat gyorsult a játék, az órajelnek is köszönhetően. De azért jobb így, hogy van még mihez nyúlni, és nem kell megvárni amíg kilép a játékból, mert bőven elbírja a rendszer, ha a háttérben megy és én az asztalon piszkálódok
Mindeközben a CPU nemigen éri el a 60°C-t. A 920 meg belenyalt a 70-be is. -
válasz
szacsee #40103 üzenetére
Szerintem a haswell es a sb kozott van c2c ban 15 % kb
, de teny hogy egykartyas rendszer eseten egy min 4ghzn jaratott 920 is eleg bar ha van benne tobb az se baj
Jatekban a 15%+ c2c ben csak kirovo esetekben jonne ki, inkabbb vga limit
bf4 eseteben egy titan eseten ritkan volt a cpu a keves de 1-1 esetben azert kijott multiban.
-
HSM
félisten
válasz
szacsee #27581 üzenetére
Alsókategóriás Intel foglalat.... Mit vártatok, úgy mégis?
A S1156-nál nem ugyanez volt... ?
(#27582) mpierre: Megveszed, használod, kidobod, újat veszel. Ez a középkategória üzletpolitikája. Tegyük hozzá, az is beleszól, hogy itt a végtelenségig mennek olcsódítással sokszor, nem hagynak tartalékot sem a csatlakozókban, se semmiben.
(#27584) subaruwrc: Nekem teljesen bejött, mikor 2 éve megvettem az I7 rendszerem, alig vesztett az értékéből, és erő meg akad benne, egy fél évet tuti nálam lesz még, lehet többet is...
Lehet, ez lesz a P3-am óta az első procigeneráció, ami 3 évet kibír nálam?
(#27585) Qru: Olcsó 980X nem hiszem, hogy lesz... De valami olcsó 970 azért jöhetne...
(#27586) BMW001: Nem lettek azok olyan rosszak. (Cayman) Várd ki a végét, ennek a VGA technológiának a driver a lelke, amit most kezdhettek elölről optimalizálni a Cayman-ra, mert ami optimális kód a régi 5-utas rendszerben, az a 4-utason épp a legrosszabb...
Nézd meg inkább az új APU-kat, szerintem pl. az E350 nagyon betalált, parig alázza a konkurens Atom-okat, hihetetlen, 18W-ból olcsóáron mit ki nem hoztak... Már alig várom, hogy beszerezzek egy olyan notit...(#27587) szacsee: Miért vagy meggyőződve róla, hogy az AMD a hunyó? Azt írtad, túlmelegedett, ami lehetett a lapok hibája, hogy nem pörgette a ventit. Én nem ilyennek ismerem az AMD hardvereket, hogy ilyet megengedjenek maguknak.... Amúgy emiatt nem hinném, hogy vásárlókat vesztenének... Aki P55-öt vett, azok is ugyanebben a kalapban csücsülnek... Ellenben nagyon rosszak a tapasztalataim sok AMD-s lappal, de szvsz ez nem az AMD hibája....
(#27589) Keldor papa: Vegyen a hóhér évente...
Az UD5-E758 cserém oka is szerelem volt, nem kényszer...
(#27591) BMW001: Egyszerű pedig a Lynnfield értelme a profittermelés volt. Olcsó foglalat, olcsó proci-tokozás, primitív, olcsó alaplap, olcsón gyártható csipszet. Ahhoz képest, mennyivel kisebb költségvetésű motyó volt, az árak nem mentek annyival az X58 alá.
(#27594) timike85: Kérhetnénk erről a hihtetlen látványos gyorsulásról kicsit több részletet? Pl. milyen volt az AMD-s gép pontos konfigja, mi változott, miben tapasztalható óriási különbség, számszerűsítve ez mit jelent, milyen beállításokon, etc...
-
mpierre
veterán
válasz
szacsee #27590 üzenetére
Giga lapban a w3xxx sorozat biztos megy, de az újabbak nincsenek a proci listában. Ki az aki bevállalja a tesztet? A régebbiek ugyanazok, mint az i7 9xx sorozat. Fogyasztásban is. Nem egyszerű. Vagy lapcsere, pl asus-ra és az újabb xeon.
BMW001: Kisarkítva, igen. A 6, 8 mag előnyét nem vitatom, csak az zavar, hogy ezekkel a procikkal és alaplapokkal kapcsolatban mit ráncigál majd elő az intel a nagy kék szatyorból. Lásd, sb és ib trükk... Lehet, megint várok 3 évet - azaz már csak cirka 1,5-t - és majd akkor váltok az akkor legjobbra. Ha addig nem kapok idegbajt a fogyasztástól...
-
MPowerPH
félisten
válasz
szacsee #27581 üzenetére
Nem szabad elkiabálni. Ez még változhat. Megeshet, hogy csak a beépített IGP korlátozódik ez miatt. Ráadásul ez is már az IGP-re lesz kihegyezve, ami ha őszinték akarunk lenni, semmire sem jó.
A felső kategória továbbra is IGP mentes lesz, hála az égnek.
1 év múlva úgyis lesznek jobb alaplapok, meg ha minden igaz jön 2012-ben DDR4?!Kérdés, Ivy Bridge azzal fog e működni. Esetleg vegyesen lesz újra DDR3-DDR4 támogatás... Ez esetben mindenképpen kelleni fog majd a lapcsere.
-
MPowerPH
félisten
-
TomiLi
addikt
válasz
szacsee #27398 üzenetére
Köszönöm Uram!
Még erősen tanulom, tapasztalom ezt a lapot. Én is belőttem 800mV-ra.
Ezek szerint ennek semmi köze a Vdroop-hoz.Alatta pedig a PCI-E Clock Drive értéke, aminek mértéke
Nekem csak a cpu-ra vonatkozóan van ilyen beállítási lehetőség, a pci-e-hez nincs.Érdekes felfedezésre jutottam (számomra). Kb. egy hete szenvedek egy problémával. (mióta rájöttem, hogy lehet nem fix fesz. értéket adni a cpu-nak)
Ha nagyon kihegyezem a rendszert, akkor rendszertelenül csinált olyat, hogy kikapcsolt a gép, és utána újra indult. Nem kellett hozzá terhelés, sőt inkább terheletlen állapotnál jött elő. Ma - azt hiszem és nagyon remélem - rájöttem, mi lehetett a probléma.
Engedélyezve volt a Load Line Calibration funkció. Letíltottam és azóta nincs ilyen problémám... kopp kopp.
És még stabilnak is mondható a rendszer... (cpu: max.1.288V) -
Laraxior
titán
-
TomiLi
addikt
válasz
szacsee #27098 üzenetére
Akkor ezt sem pontosan tudtam! köszi!
az a fura a lapomban, hogy ilyen funkció nincs, hogy turbo (enabled, disabled)
viszont a szorzó helyére beírhatom a 24-et. De akkor ez már a turboval együtt értendő?Ha jól értem!
Az intel speedstep tech beállításnak nincs köze a turbo-hoz! Ez arra hivatott, hogy kisebb terhelés esetén visszavegye a szorzót az op.rendszer, nem?
-
TomiLi
addikt
válasz
szacsee #27064 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
A netezéshez való beállítás jó ötlet, végül is nem tart sokáig indítás előtt a biosban váltogatni a mentett profilok között.
Viszont akkor meg a játékhoz stabilan be lehet lőni a feszt, egy magasabb frekvenciához...
Majd kipróbálom ez mennyire életképes nálam a hétköznapokban! Mindenesetre köszi a tippet!(#27065) BMW001: hát a 950-esnél nagyobbra lehet állítani a szorzót. (24+a turbo). Mondjuk a proci semmivel nem tud többet a 930-asoknál, vagy a 920-asoknál...
Aida memória teszt alatt még a turbo-t is rákapcsolta (elvileg) [link]intel burn test mennyire ad reális képet a stabilitásról? (20 körös)
ezek a tesztek nem fix fesz. értékkel készültek. Max. 1,35V-ot kapott...
175x24: [link]
210x21: [link]
200x21: [link] igaz ez csak 15 körös volt...
Megpróbálom akkor az általad említett beállításokkal is... hátha stabilra lehet belőni értelmes feszültséggel is.
Jó lenne valami értelmes memóriát legelőször beszereznem, mert most csak egy dual kit-em van.... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szacsee #27088 üzenetére
Nem, ezt csak próba szinten néztem. Kíváncsi voltam hogy néz ki, 260 le se mertem futtatni.
De igazából a 2006-os óta semmi nagy durranás nincs bennük a Vantege is csalódás volt (már ami a graf élményt illeti). Még összehasonlítási alapom se volt eddig, csak Gorni eredménye (PII X4 925 + 8GB 1333MHz + 6870 (alapon minden), ez így 1k-val tolt kevesebbet mint az enyém).
Játékok nem nagyon vannak fent most a gépen, DAO 2-t várom azért lett beszerezve a nagyobb vas (DX11) de az majd csak márciusban jön.
Ami fent van: Warmonger, NFS World, Mafia 2... NWN-t le se merem írni, mert az 1 magot terhel csak olyan régi játék.CF SB mellett felejtős. Max NF200-as chippesekkel de azok se az igaziak. A nem natív támogatás sosem olyan gyors mint a natív.
Hát ööö... Többszöri futtatásra is ezt adja? Lehet csak mérési hiba... De fura annyi szent.
HSM: Jaja a 260-at tuningonom kellett rendesen a mai játékokhoz, ott meg az is hangos volt (főleg hogy nekem még 65nm-es volt ami fűt azért). De a 480 meg 1680x1050-re még 2 évig tuti elég lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szacsee #27039 üzenetére
Ez az, de mikor gémelsz olyan beállításokkal?!
Mire a kisebb fogyit meg visszahozza az SB addigra meg rég kifutott technika lesz. + macera eladni az X58-as lapot a ramot a procit (C0-nak képezelheted mekkora piaca van, ha D0-t is utánnad vágják lépten-nyomon).
Szvsz felesleges SB-re váltanod. Én legalábbis elég jól körbejártam a témát és erre jutottam.mod:
Quad-os megjegyzésedre, meg csak ennyit mondanék: link
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szacsee #27035 üzenetére
Nem hozza vissza a ráfordított összeget. Én is ezért vetettem el a D0-ra váltást. Ram sebesség nem annyira lényeges. Tri chanap miatt nem kell nagyon gyorsa ram játékok alá. Sávszél úgy is van bőven.
Nálam pl 3,7GHz meg 1400MHz-es rammal elég jól elpörög a cucc. Gondolkoztam, hogy veszek 1866-os ramot, de végül inkább erősebb vga lett, azzal többre megyek a játékokban (mert, hogy arra használom). -
mpierre
veterán
válasz
szacsee #27033 üzenetére
1.
2. A 3200MHtz uncore-hoz kell mindenképpen a 1,34V? Az nem jó, mert bármilyen bicikli mellett - a szorzókkal variálva - kell az a 3200MHz, különben nem igen akaródzik indulni a rendszer.
A két legegyszerűbb pl az 1600-as ramhoz:
133×12=1596MHz (Ram) -> 133×24=3196MHz(Uncore), itt 2,793GHz a proci (21×)
160×10=1600MHz (Ram) -> 160×20=3200MHz(Uncore), itt 3,36GHz a proci (21×)Cpu pll mennyin van? Ha azon emelsz, akkor javul a qpi, de hogy kevesebb fesz fog kelleni-e neki a 3200MHz-hez, azt nem tudom.
Mennyi a procid "vidje"? Illetve mi a legalacsonyabb fesz, amin stabil, mondjuk a 160MHz×21 beállítás? A ram mennyin tudja az 1600MHz-t? (Ha jól emlékszem Kingmaxjaid vannak, szerintem azok 1,5V is tudják ezt a sebességet, vagy legalábbis illene, de max 1,54V-on.)A szandibícs meg csak ne csáábiccson, mert lőttek a cf/sli-nek, habár ezzel az első kérdést ki is lőnéd. A második, meg teljesen máshogy alakulna...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szacsee #27033 üzenetére
Hát haver van egy rossz hírem: a pontos tuning értékeket senki nem tudja megmondani helyetted.
Ki kell tesztelned.
Mivel "sors társak vagyunk", 1-2 támpont:
Nálam sem nagyon megy 1600-at 1,34V QPI alatt. Egyedül akkor elég neki 1,32V ha a proci full alapon kocog (turbo on).
Igazából minden feszen, mindennel spórolsz amit alacsonyabbra tudsz venni. De a lényeges nyilván az, hogy az abszolút értékben legnagyobbat told lejjebb. Pl: Vcore 1,35V helyett 1,28V-ra (ez csak pl!!) azzal többet nyersz, mintha a QPI-t tudod 0,2V-al lejjebb küldeni.
Ideális sztem a 160-as bclk, a legnagyobb szorzóval. Oda nem kell magas fesz, megy is és még nem is zabál. Az 5770-ednek meg bőven elég ekkora órajel is. Ha nincs render akkor HT off, azzal spórolsz a legtöbbet.
-
cut
aktív tag
válasz
szacsee #26966 üzenetére
szacsee igazat kell adjak... én is igy gondolkodom... nekem fő a stabilitás (mivel én munkára használom a gépet... Az a kis töblet fogyasztás meg tényleg nem számit pár honapra.... főleg ugy hogy a xeonom 90w ot fogyaszt..(32nm).
Én főleg ezért irtam, hogy várok...meg a másik hogy 10-15% miatt(ami nálam nem is 1o-15%, a 6mag miatt) nem akarok a vissza váltani dual chanelre......főleg ugy hogy 12Giga dübörög a gépben és még ez is kevés...
tom_tol szép eredmény
és satbilan birja?
-
ffodi
veterán
válasz
szacsee #24939 üzenetére
Bios resetet már próbáltam úgy, hogy gép áramtalanít, elem ki, és mivel az alaplapon nincs cmos reset jumper(legalább is nem találtam), hanem csak a hátsó kimeneteknél van egy cmos clr gomb, ezért azt kitámasztottam egy kis lapos csavarhúzóval.
Fél óráig hagytam de semmi. Az elemtartó 2 érintkezőjének az összezárását még kipróbálom.
Ha ilyesmi probléma van, akkor az az első nálam, hogy mindent kihúz, csak bill+táp+monitor vissza, illetve a gép belsejében is megmozgatom a csatikat, hátha valami nem kontaktol megfelelően.
Egyébként köszi a PÜ-t.
katt777:
A feszszabályzókank szerintem nincs semmi bajuk, mert mint írtam windows alól lehet állítani a feszt, és azt el is fogadja szépen ahogy kell. Profil természetesen van, de nem azzal van a baj, hogy nem lehet beállítani, hanem azzal, hogyha beállítom, akkor a valós fesz, meg sem mozdul az alapfeszről.(mentés és újraindítás után a beállított érték megmarad szépen ahogy kell, de a valós fesz. értékek maradnak alapon, ahogy ezt korábban írtam is.)
Egyébként, még a darabokra szétszed, majd polcon 1 napig állvahagy, majd összerak trükköt még megjátszom, mert az is sokszor segített eddig.
-
HSM
félisten
válasz
szacsee #24913 üzenetére
Hát ja, nem egy túl szerencsés konstrukció. Azért azt is lássuk, hogy a s1136 egy komoly szerver-motyó amellett, hogy csúcs-desktop platform, míg a s1156 egy olcsósított, majdhogynem desktop only variáns. Najó, belépőszintű munkaállomásokban is előfordul.
Azért ez nagyon nem mindegy.... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szacsee #24609 üzenetére
Környéke, azon van a hagsúly. 3,8G az mind a kettőnknek meg van még az olcsósított C0-al is.
Lajos: Vedd le a DS-t és tedd fel újra. Prioritás maradhat normal ha nem megy mellette más (ne menjen), ramból meg all legyen. Úgy ha 20 kör lemegy akkor májer (
) vagy (igaz az sem ad 100% biztonságot, hogy stabil de első körben jó).
Csak a hőfok ne mászkáljon 80 fok fölé. Noha 100 felett kapcsol le csak a proci hővédelme de jobb a békesség meg a hosszú élettartam... Viszont azt is kalkuláld bele, hogy a valós életben ritkán kap akkora terhelést mint egy ilyen mesterséges stress-test alakalmával. Szóval bench 80 fok az még belefér, ha nem seti-zel pl orrba-szájba minden üres erőforrásodon. -
MPowerPH
félisten
válasz
szacsee #24082 üzenetére
Szerintem itt is az kavarhatott be, ilyenkor egyből arra gyanakszom. Azért kellemetlen dolog, ha nem jövök vissza lehet nem úszom meg ennyivel. Am brutális, hogy ezek az i7-esek mit kibírnak. Anno régen az AthlonFX már megdöglött volna egy ilyentől, meg ahogy hallom a Phenom2-esek sem tolerálják az ilyet.
-
finest
addikt
válasz
szacsee #22925 üzenetére
Szia!
Megoldódott a problémám az AxisVM 10-zel. A gy.i.k.-ban van egy leírás a memóriahasználat kiterjesztésére 4GB felett: [link] Nyilván nem sokan használják még a progit Win7 64 bit alatt 6GB Rammal, a leírás ugyan nem Win7-hez van, de sikerült beállítani. Érdemes megnézni másoknak is, akik 64 bit alatt futtatnak 32 bites progikat!
Vicces volt, h a program nem szállít el, hanem elkezdett hibázni. Egy három szintes ház statikájánál, ahol a legnagyobb meghajlás 10mm, két irányban is tíz a tizenharmadikon mm eltérések jöttek ki. Miközben a ház 1/3-a stabil volt, a középső része a Föld pályájának két szélére került. Azon nevetgéltünk, h nyilván megnyitottuk a pokol kapuját.
De legalább megismerkedtem a i7 tuninggal. Érdekességként, az i7 975+6GB 1333Mhz Ram most már 7 perc alatt végzi el azt a számítást, amit a Phenom II 965 + 4GB Ram 15 perc alatt. -
finest
addikt
válasz
szacsee #22925 üzenetére
Szia! Igen, ezt használjuk. A Sentinel az elvileg egy ellenőrző progi, ami felügyeli, h eredeti-e az Axis, ill. jogosult-e a használat - USB-stick-es hardverkulccsal működik. Azért megnézem hétfőn, h ez van-e fenn.
A telepítés oké volt, fenn van a progi, de kétszer is ugyan olyan lassan számolta ki.
C1E, EIST tiltását mindenképp kipróbálom. A HPET is jó ötlet, nyilván alapból 32 biten van.
Köszi a gyors választ! -
HSM
félisten
válasz
szacsee #21534 üzenetére
Az a nyers teszteredmény, színtiszta WAV.
Tegnap hogy ottvolt a fülesem, beraktam kis zenét, és valahogy nem tetszett a hangzása. (Lame new VBR V0, joint stereo, 250kbps körül) Az az album "véletlen" megvolt FLAC lossless-ben is, megkerestem, beraktam. Kicserélték a zenét, de tényleg.
A Clock Skew az elvileg valami késleltetés a buszon, tudtommal nem erre való, szerintem összekevered a "spread spektrum" opcióval. Utóbb van az interferenciák ellen. -
HSM
félisten
válasz
szacsee #21525 üzenetére
A kép a Rightmark Audio Analyzer-el készült, az akkori X-fi Extreme Music-ommal (4 hónapos volt akkor). Eredeti formájában nincs meg, de összeraktam újra, mivel az eredmények megvannak. A mérés a kari line out és line in kimeneteinek/bemeneteinek jack-jack kábellel való összekötésével készülnek, így a kari a saját hangját veszi fel. Sajnos így se teljesen pontos a mérés, mivel a legtöbb karinak jóval gyengébb a line in-je mint a line out...
Nálam a ciripelés csak üresben volt, és a feszültségcsökkentéssel volt összefüggésben, és nemcsak a hangkariban hallatszott, hanem kívülről is a házból lehetett hallani. Ez a dinamikus-feszes dolog akkor derült ki, mikor az addig kussoló tuning beállításom a Dynamyc-VID tesztelésekor visszaadta a cicergést. Ja, és az alaplapi hangkariból nem hallatszott, csak az X-fiből. Most kipróbáltam az EVGA lapom, ami szintén cicereg, tuningolva is, mivel visszaveszi a feszt, lehet hallani a házból ha nagyon fülelek, viszont itt a hangkariban a legkisebb zajt se hallom, csekkoltam fülessel is. A dolgot némileg ferdíti, hogy ez már nem a régi Creative X-fi, amit már rég eladtam, hanem az Auzen-féle, nem kicsit komolyabb....Viszont, ezzel a karival is megvan a cicergés, ha az előlapi, gagyi kábeles kivezetést használom! Nem tudom, mitől lehet, de a kábel ráncigálására nem változik a hang. Amúgy feltöltöttem a komplett mérést, találsz benne 2 wav-ot, amik a felvett, nyers hangok. Van az elején egy csöndes rész, ott tisztán hallani a dolgot, csak vigyázz, nagyon fel kell tekerni a hangerőt, és ha nem stoppolsz időben, kb. meg fogsz süketülni....
[link]
Nálam amúgy a fix feszes tuning és 160+ BCLK kombója orvosolta a dolgot az UD5-ben. Az EVGA cicereg mindig, mivel ott nem jöttem rá, hogyan lehet fix feszesre beállítani a tuningot, mindig "Dynamic-VID"-ezik...
Viszont itt túlzottan nem zavar, mivel a hangkarimból nem igazán hallatszik. (Hátulról, ami gyakrabban megy egyáltalán, és elölről is halkabban, mint az UD5-ben X-fivel anno.)
(#21528) BMW001: "...van ahol a 860 még erősebb is."
Ez nem meglepő, jóval magasabb az alap-órajele, és még a Turbo-ja is többet ad rá."Semmi hátrányát nem látom."
Papíron nincs is."Ezt fejtsd ki bővebben kérlek, mármint a miértjét."
Nézz utána a mechanikai és elektronikai specifikációknak, ha érdekel. Az egész a foglalattal kezdődik, a s1156 alapból egy igénytelen konstrukció. Jóval kevesebb tápvezetékből kap szuflát, a rögzítő mechanizmus is egy kalap ****. Nem véletlen égtek le az első lapok akár alapon is. Ez azért elég ciki, no comment....
A másik komoly pont, hogy X58-nál a rendszerben 36 PCI-E bővítősávod van a prociba egy bazigyors QPI-linken bekötve, P55-nél van 16, ami elmegy a VGA-nak, egyéb nagysebességű eszközök meg kapálózhatnak egy "vacak" max 2GB/sec-es elméleti csúcssebsségű DMI buszon.... Erre van kötve a hálózat, sata, audio, USB, minden... [link]. Elég fos megoldás ez is, nagyon be van szűkítve minden bővítési lehetőség.
Arra is nyugodtan kereshetsz teszteket, hogy az ICH10R winyókezelő teljesítménye bizony magasabb, mint a P55-é. Azért ez is kicsit komikus számomra, de igaz. A slusszpoén pedig, hogy X58-ba ott vannak már a 6 magos, AES gyorsított Gulfok, míg 1156-ba nincs tervezve ilyen proci. 1366-ba is jön majd a 950 a jelenlegi 920/930 árszintjére, és a 970-es hatmagos 500 dolcsi körülre, mint a 950/960 régi ára. És majd 1-2 év múlva, mikor már jól lement a Gulfok ára, jó móka lesz egy mozdulattal cserélni, míg az 1156 tulajok cserélhetnek hozzá lapot is kapásból. És addig is élvezhetem a sokkal fullosabb lapom, nem kell CF-en aggódnom, vagy ha beújítok valami frankóbb RAID kártyát valami brutál SSD-raid-el, hogy hova dugjam.... Mert én legalább még 1-2 évre terveztem ezt a konfigot... (Max VGA és Gulfi upgrade-el..)(#21529) szacsee: Jajj már, ne gyere az üresjárati fogyival...
Az a 20-25W, amivel az X58 többet fogyaszt, szvsz nem oszt, nem szoroz, hosszútávon se.
Az a 20-30W int VGA-val már más kalap, de az nem P55-Lynnfield kombó.Mondjuk szerintem kamu adat, de mindegy, 50W alatt nem igazán tartom reálisnak, persze attól még lehet az. Akit meg amúgy annyira érdekel az üres fogyi, attól fura húzás lenne, ha tuningolna, hogy bukja az egészet, nem?
-
MPowerPH
félisten
válasz
szacsee #21529 üzenetére
Nah ez a másik, a fogyasztás. Rátapintottál az egyik lényegre.
De mióta haver megvette a 860-asát, ami alapon pont ugyan annyit tud mint az én 930-asom, azóta kicsit meginogtam. És egy kicsit olcsóbb is volt a művelet, kijött volna egy SSD ára még ráadásnak. És igen, tuningolva megy úgy, mint a 930-asom szintén húzva. Szóval én nem húznám le azt a P55-öt... Ez olyan mint az X48 vs. P45. Mindenki oda volt, hogy X48, de a P45 sokkal életképesebb chipsetnek bizonyult. Én kezdem itt is azt látni, annyi különbséggel, hogy az X58 megállja a helyét minden téren, csak a rá épülő rendszer semmivel sem tud többet(kivétel a memóriaigényes alkalmazások), mint egy csúcs P55-ös konfig, csak sokkal jobban terheli a pénztárcát.
És mindegyik megy a felejtésbe, az is biztos. X58 -ra mehet Gulfi, de ez nem sok embert érint, 1 év múlva már kukázni való lesz mindegyik, ha érted mire célzok.Szóval várom, miért is nem egy kategória a kettő csak a procik számítási teljesítményét nézve, és a rendszer egyéb funkcióit is beszámítva.
Mert azon kívül, hogy jól kezeli a CF-t, semmi előnyét még nem tapasztaltam...
-
AirBooms
addikt
válasz
szacsee #21492 üzenetére
Nem, más semmi sem változott a konfigban az alaplapon kívűl, viszont mint említettem, másik R2E is csinálta, csak a Gene nem.
Amúgy megnéztem a dugaszt, amibe belemegy az az elosztó, amin a PC is van. Hát, szerelésileg minden rendben (szerintem), nem lazák a vezetékek, s viszonylag újak. Az előző tulaj cseréltette a vezetékeket. Viszont nem éppen hozzáértő csinálhatta a felújítást: a földvezeték pl. piros színű, a másik kettő pedig fekete!!! És kb. olyan vastagok egyenként, mint az egerem vezetéke! Szóval nem valami űberfrankó, de önmagában szerintem nem okozhatja ez azt a jelenséget, hogy ha a bclk-t auto-ról mondjuk feltolom 150-re, akkor már nem tudom áramtalanítás nélkül elindítani a gépet. A tápomat is szétkapom majd, ha lesz időm, s megnézem, hogy a tápcsatlakozónál minden rendben van-e. Ugyanis ezt annak idején én raktam rá, mivel amcsiból jött a táp (itthon nem kapni ilyen SilverStone-t), s más aljzat volt rajta. Lehet, hogy valamit rosszul forrassztottam? Hmm... Eljátszok én ezzel... Ha meg semmi, akkor úgy néz ki a jövő héten kapok kölcsönbe egy tápot, megnézem azzal a cuccost...
Egyébként laktam már olyan lakásban, ahol a régi, szar vezetékek tették tönkre az egyik márkás és amúgy nagyon jó kis tápomat... Tehát van ebben valami, amit mondasz, csak szerintem ez nem úgy jelentkezne, hogy a biosban elállítok valamit auto-ról, akkor már nem indul.
Amúgy hála a sok ötletelésért!(mindenkinek)
-
AirBooms
addikt
válasz
szacsee #21488 üzenetére
Hmm, elgondolkodtattál... Már csak arra a kérdésre kéne ésszerű magyarázatot találni, hogy amikor még a Gene volt a házban, akkor miért nem csinálta mindezt... Megnézem ezeket a földeléseket, meg kábel ellenőrzéseket. A múltkor egyszer a porszívó is lecsapta az egyik kismegszakítót egy másik konnektorból... A lakás nem rég lett felújítva... Persze passzolok, milyen kábelek vannak a falban...
Egy tápcsere sem ártana próbából...(#21489) tom_tol: Hát részben igazad van, de nekem nem akkor csinálja, amikor be van kapcsolva.
-
tom_tol
addikt
válasz
szacsee #21488 üzenetére
azért a dolog nem biztos hogy annyira meglepő
nekem is volt hasonló problémám egy CM700 w-s táppal (ami érdekes hogy ezt ha jól emlékszem csak m2f-l csinálta)
gondolom egész egyszerűen kevés volt a 10A biztosíték és adott esetben bekapcsoláskor vagy bekapcsolt állapotban bedugáskor leverte az automatát, nyilván ha csak önmagában ment azon az áramkörön nem történt ilyen eset
a táp normálisan működik, nincs semmi baja -
AirBooms
addikt
válasz
szacsee #21345 üzenetére
Ha nincs 775-ös felfogatási furat a lapodon, akkor inkább a Tody félét ajánlom. Az enyémet 1366-ossá tenni szerintem felesleges kínlódás. Akkor már eleve V2-t kéne venni, de az újba ugye ölég drága. Nagyon jó kis blokk a D-Tek Fuzion, csak az R2E-n már nincsenek 775-ös furatok, amik a Gene-n még voltak...
-
DigitXT
félisten
válasz
szacsee #21048 üzenetére
Simán megkajál annyit, de hát mit csináljak.
Nem megy egész nap a gép, hogy olyan sokat
számítson, játéknál meg kell a kakaó, ez van...
Most telepítem amúgy a POP: TFS-t, ami ha jól
tudom AC2 motoros, szóval ajánlom neki, hogy
nagyon hasítson (fix 60 FPS rulez felkiáltással)!Jah, amúgy ha már undervoltage/underclock s
fogyasztásminimalizálás, akkor a (ma eladott)
Q9550 1,83GHz-en 0,8V-on 23W!!!-ot kért IBT
közben. Szerintem elég baráti. Habár 2,83-on
sem volt túl kajás, de azért 4,5-ön "éhezett"...
Ez van: lehet több mindenre optimalizálni, én
most a játékos teljesítményre gyúrok, ahhoz
képest nem volt bonyolult, hogy csak a Vcore
emelés volt szükséges. Majd még nézegetem,
mit lehet kihozni belőle, elvileg sok van benne. -
Sefi84
senior tag
válasz
szacsee #21053 üzenetére
hogy milyen feszen... és akkor van pl számodra cumi
Ok értem amit írsz, de semmi nem kapott sok feszt ezen a teszten tehát nem látom mi bajod van ezzel?!
HT on van a teszten és nem off akkor biztos lenne annyi, de 60 akkor sem max 56-58Gfops és így teljesen rendben van, jó lehetne 51-52, de itt a memókat kellett tesztelnem nem a procit!
Ja procim sosem kapott 1,4V nagyobbat, mert már ott kevés lenne a lég, víz kéne neki! -
VGYke
addikt
válasz
szacsee #20922 üzenetére
Gyári hűtő alapon elég, tuningra elég sovány
Nem kellene nekem több tuning, mint hogy pl. 920-ból 975 legyen, 1866 RAM mellett (na most lehet hogy hülyeséget írtam mert a 3,33Ghz, 1866Mhz pont nem megvalósítható; sajnos még nem tartok ott hogy értsek hozzá, Core2Duoban vagyok úgy ahogy otthon)
Hűtő: Fontos lenne a minimális zaj! Nem is nekem, hanem a PC épségének. Ha éjszaka az asszony felébred a süvítésre, állandóan ki akarja hajítani az ablakon. Mit javasoltok, figyelembe véve hogy a RAM "emelt hűtőbordás" lenne?
És a nem gyári hűtőkkel sem igazán vagyok tisztában. Core2+gyári 4-tűs hűtő esetén a lapom teljesen korrektül szabályozza a cpu és ház venti fordulatokat, van olyan, hogy a cpu hűtő le is áll. Olvastam valahol hogy a nem gyári hűtőknél a szabályozás nem igazából szempont -
VGYke
addikt
válasz
szacsee #20918 üzenetére
Köszönöm. Én csak most tervezgetem az új konfigot, a Core2 Duo E6600 köré épülő "régi" PC helyett, így nagyon sok mindennel nem vagyok tisztában.
Pl. azzal sem, hogy 920 D0, vagy 930 D0 a jobb választás.
És azzal sem, hogy kezdetnek elég a gyári hűtő, vagy helyből érdemes kicserélni valami jobbra (pl. mugen2 de az meg a tervezett Corsair Dominator RAM magasított bordája miatt talán nem jó).
És azzal sem vagyok tisztában, amit eredeti kérdésedben feszegettél, hogy dobozos, vagy OEM proci.... Sokat kell még olvasgatnom, kérdeznem, tanulnom. -
AirBooms
addikt
válasz
szacsee #20893 üzenetére
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy talán akkor érdemes újrapasztázni a procit (és átnézni a teljes hűtőrendszert), ha a hőmérsékletekben jól érzékelhető változás áll be a különböző üzemmódokban. Az ilyen esetek nem történnek véletlenül, valószínűleg a hűtés valamelyik ponton megsérült (akár a hőátadófelületek érintekzése, akár a hőleadófelület eltömődése, koszolódása, vagy éppen a pasztázás elöregedése - de egyéb okok is lehetnek, pl. egy ventilátor leállása).
-
mpierre
veterán
válasz
szacsee #20807 üzenetére
Príma! Jók ezek a Kingmaxok. Van bennük tartalék rendesen.
Ha alapon használod (133MHz×21), akkor a 12× ram szorzóval és 24× uncore szorzóval tudod elérni azt, hogy feszemelés nélkül, vagy minimális plusz fesszel (esetleg a qpi igényelhet egy kis pluszt) jó teljesítményed legyen. Az időzítés minimálisat hoz a konyhára (3-5% eltérés az eltérés cl8 és cl7 között, cl9 és cl7 között már lehet több is. Ezt nem fogod észrevenni valós alkalmazásokban...) Ellenben jól mutat, hogy 7-7-7-20 1T-ben mennek a ramok.Az i7-nél az uncore és a ram sebessége tud nagyot dobni a teljesítményen, ha jól tudom.
-
mpierre
veterán
válasz
szacsee #20804 üzenetére
Csak azért érdekes, mert úgy tudom, hogy a kingmax nem gyárt chipeket...
(Ezt annó Qru-val is kitárgyaltuk.)
A performance micsoda az nálam mindig turbo (ha lejebb veszed, asszem normalra, akkor lazít az időzítéseken, nálam 10-11-10-xx 2T-re).Kitesztelni pedig rém egyszerű, berakod fix 10×-re a ramszorzót, majd:
- 1333MHz ezt simán viszi 9-9-9-24 1T-ben 1,5V-on
- 1400MHz (21×140MHz bicikli, Uncore lehet auto-n, a qpi egyenlőre fixen ×36) természetesen, ha kell emelj feszt. (vcore, qpi, esetleg cpu pll, ez utóbbi max 1,9V-ig).
- 1500MHz (21×150MHz bicikli, ......................ua)
- 1600MHz (21×160MHz bicikli, ......................ua)
Minden lépcső után futtass egy adag memtestet, cirka 1 óra. (Indítás, ha bébútúl, akkor ráengedsz egy hci memtestet kisámfázva majd a teljes memóriamennyiséget (8× indítod, az pont eloszlik a 8 szálra, elosztva az üres memóriát. Persze az oprendszernek hagyj valamit.) Ha valahol hibázik, vagy már döcögősen indul a win, akkor nem lesz stabil. Akkor ott, annál a lépcsőnél lehet feszt emelni, de max 0,04V-ot.
Ha megvan a maximum stabil órajel, akkor jöhet az időzítés szűkítése. Ugyanaz, mint a fentiek. Lépcsőnként tesztelni, hogy bírja-e.
A tiéddel egyező típusszámú kingmaxszal, cirka olyan 1,65V-ig mentem el. Tovább nem emeltem a feszt. Nyúlbéla.Upsz. Hosszú lett. Remélem érthető...
Ha gondban vagy, akkor jöhet Pü, de most este leszek gépnél újra.
Szerk: Ja! Ha akarod kihagyod a lépcsőzést felvágod 160MHz-re a biciklit, meg a feszeket, aztán próba. Max nem indul. De akkor mehetsz visszafelé.
-
mpierre
veterán
válasz
szacsee #20699 üzenetére
Ha jól emlékszem nekem is - most már csak - volt ilyen ramom és 1,5V-on tudtam belőle kihozni 8-9-8-24-et 1T-vel 1400MHz-ig, ennél szűkebben fagyott. 1,6V-on 8-8-8-22 1T-t simán vitte 1600 MHz-ig. Itt azonban, megállt mint a szög. (A nálad lévő ram chipjeire Kingmax van szitázva?) Ja! Elsőre subtimings-okat auto-n hagytam, hogy kapjon egy kis levegőt is ram, aztán ha megvolt a kitűzött cél akkor lehet azokkal is variálni. No nem minddel, pl a trfc lehet szűkebbre venni, amig el nem dobja magát a hci memtest.
Az hogy 2GB-os nem oszt nem szoroz, minimálisan csökkenti a tuning lehetőségeid, szerintem. A cl8-at simán ki lehet belőle hozni. (A gépemben lévő Mushkinokból kiindulva a gyári 7-8-7-20 1T helyett 6-7-6-18 1T-vel simán megy 1,65V-on és ezek is 2GB-os modulok. Az tény hogy nem egészen egy kategória, de azért nem kell leírni a Kingmaxokat. Nagyon jó ramok kerülnek ki onnét is.) -
MPowerPH
félisten
válasz
szacsee #20693 üzenetére
Van XMP profil?
Egyébként ha fogyasztásra mész, akkor fölösleges bolygatni a ramot, az a gyorsulás nem sokat hoz.
Én meg megnézem, mik a rendszerem végső határai, ha már újra 20C van a szobában. Eddig itt tartok, de szépen lépdelek feljebb. Procifesz most nem számít, 19-es szorzó valamivel gyengébb mint a 21-es, ráadásul a magas BCLK és Uncore miatt is úgy gondolom, kicsit több fesz kelhet a cpu-nak.
-
mpierre
veterán
válasz
szacsee #20693 üzenetére
2-3W körül mozoghat az a megtakarítás, amit azzal érsz el hogy 1066-on cl8-on hajtod szemben az 1333MHz cl8 beállítással. Szerintem simán mehet 1333-on, elméletileg - attól függően, hogy milyen chippel van szerelve a Kingmax - ezek a memók 1600 MHz környékén is futnak, 1,5V-on..
A qpi-t meg az Uncore-t igencsak ildomos belőni, sőt, ha az uncore szorzóját a ram kétszeresénél eggyel nagyobbra állítod, akkor kap egy kis kraftot a proci. Az azonban igaz, ha ehhez feszemelés kell, akkor kb bukhatod is az energiatakarékosságot.
Én az energiatakarékosságot a videókari fogyasztásának csökkentésével értem el (órajel és feszek visszavétele), a proci pedig 160×21-en fut, persze a szorzót visszaveszi üresjáratban. Az ssd miatt a hibernálás kiesik, így az nekem bukó.
Lehet mérek egy fogyasztást, hogy mennyit kajál így a gépem... -
Integra
titán
válasz
szacsee #20656 üzenetére
behúztam koppra, jobban nem lehet, eléggé összehúzta magát az egész, és a hátlap elálló sarkait is a lap felé húzta asszem. a hűtőt keresztbe lefogó elem meg is van hajolva mindkét oldalt.
remélem jó.
még ezt az artic cooling mx3-at is teljesen könnyű volt elkenni, minimális mennyiséget kinyomott oldalt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged